Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od salamist& zdravím, co by to mohlo být? mají to asi jen 2holky,...4 listy (celkem) neřešit?
Vypadá to na nedostatek nebo špatné vstřebávání vápníku (Ca). Mně pomohlo lehce zvednout pH. Ale může to být i tím, že máš pH u kořenů příliš vysoké (prostě mimo interval vstřebávání ~ 6,2 - 7). Změř pH na výtoku a podle toho se rozhodni, co dělat.
je to generační válka, ale my ji vyhrajem... | hands can destroy - the same can help! | every single piece of stuff is good, unless you can't utilize it | ukbassradio.co.uk
salamist&: Mě to dělá na DelaHaze na OG kushu mi to nedělá.
Ale je to vetšinou v pozdní fázi květu a pH mi koluje od 5,5 do 6,5 cca mezi tím a mám to už druhé kolo a přesně nevím co s tím.
A jedu v hydru. Už jsem to tu psal minulé kolo > http://grower.cz/forum/showthread.p...108#post1107108
Snáze uvěříme lži, již jsme slyšeli uš tisíckrát, než pravdě, která je vyřčena poprvé.>4 2 0<
Taky se s tímto problémem potýkám,mám v boxu dva geny jeden je naprosto v pořádku a druhý je od 35.dne květu postižen celkem dost ,potkal jsem se s tímto již vícekrát a nikdy jsem problém pořádně nevyřešil,přiklánim se k tomu vápníku a podle meho je jediné rozumné řešení přidat at už do roztoku v hydru nebo do hlíny něco co obsahuje větší množství vápníku,v mém případě u hlíny a kokosu vápenec dolomiticky,avšak netvrdím,že to pomůže,když by zde byl někdo rozumný a dokázal poradit jak tento problém řešit budu moc rád,objevuje se to opravdu až v druhé fazy květu,tudiž soudím,že některé geny jsou na nedostatek vapníku dost háklivé.
Salamist, to bude rez listová. Některý modely jsou na to háklivější než jiný a šíří se to docela pomalu. Pod tím sodíkem to vypadá do žluta, ale jinak je to rezavý, je tak? Neříkám, že to nemůže být i něco jinýho, ale přesně takhle rez na trávě vypadá. Teď už s tím nic neuděláš, zkus to příště během přepnutí preventivně ošetřit postřikem Zato 50 WG, nejlíp rovnou dvakrát s několikadenním odstupem:-) Pokud jde o ten vápník, tak by to bylo víceméně všude a ne rozlezlý na pár listech.
Mr. MEN, to hnědý osychání listů od spoda bude padlí. Použij ten samej přípravek a hodně zavčas. Pokud se ti to tam objevuje už pravidelně, tak to ošetři taky preventivně ještě než se to objeví. Kamoš s tím měl problémy, začal používat ionizátor a je to ok i bez postřiků.
Původní příspěvek od kaktus Mr. MEN, to hnědý osychání listů od spoda bude padlí. Použij ten samej přípravek a hodně zavčas. Pokud se ti to tam objevuje už pravidelně, tak to ošetři taky preventivně ještě než se to objeví. Kamoš s tím měl problémy, začal používat ionizátor a je to ok i bez postřiků.
To není padlí. Ono to takhle dopadne když zežloutnou. Ale plíseň opravdu nemám. A myslel jsem si že padlí jsou takové bíle fleky a ne rezavé spálenina kolem žilek na listech.
Nebo sis mě z někým spletl?
Snáze uvěříme lži, již jsme slyšeli uš tisíckrát, než pravdě, která je vyřčena poprvé.>4 2 0<
[i]Pokud jde o ten vápník, tak by to bylo víceméně všude a ne rozlezlý na pár listech. [/B]
Odkaz co dával kolega koles nahoře je přesně to co řeším já a jak je vidět jde o problém s vápníkem,mám to jen na pár horních listech,spodní dvě třetiny jsou naprosto v cajku a kytky z jiných genů jsou zdravé jak lusk,tudiž o rez určitě nejde.S padlíma to nemá nic společného to je stoprocentní.