Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Indoor Pěstování » Sklo pod výbojku, jeho aplikace a efekt na rostliny
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 2 3 4 5 6 »
Autor
Téma 
Maestro
Stálý Člen

Karma uživatele Maestro - 38% Pěstitelská

Příspěvek č. 49

Slyšel jsem že křemenné sklo má dobrou propustnost světla a minimálně ovlivňuje spektrum(tedy z těch skel co koupíte v normálním sklenářství). Cena by taky neměla být nějak závratná

Old Post 03-12-2004 v 19:12 PM
Maestro je offline   Profil uživatele Maestro   Find more posts by Maestro   Foto galerie člena Maestro   Click here to Send Maestro a Private Message   Add Maestro to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Deda Mraz
Stálý Člen

Karma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% Pěstitelská

Příspěvek č. 50

citace:
Původní příspěvek od KABUTO
Sklo může být úplně obyčejný a vůbec nemusí být co nejtenčí.

- sice nutně nemusí být nejtenší, ale čím tlustší, tím větší úbytek světla, takže to chce zvolit rozumně...určitě bych nedával silnější než 3mm, 2mm považuji za optimální tloušťku. Já jsem sehnal jen 3mm.

citace:
Skla vám praskaj protože nemáte místo po stranách pro tepelnou dylataci(roztažnost) - ale to se učí už na základce pánové

- no tak jestli se to učí už na základce, tak se tam taky určitě učí, že je to s měkk....ale ne, nechám toho

citace:
Sklo doporučuju ke stínítku přidělat žáruvzdornym silikonem(ozkoušený-dosáhnete těsnosti+možnost rozpínání) (OBI cca100Kč)

- taky docela dobrý nápad, jenom to trochu stíží údržbu (alespoň mě se na tom skle usazuje dost prachu), takže možnost sklo vyjmout a otřít je určitě užitečná a takhle se jí vzdáš...

P.S. snad se nezlobíš, že kritizuju, krtečka bych si nazlobit nechtěl

Projekt šatník 250W (9. kolo - fin) • out2002out2003out2004out2006rašelina jako pH-Dědkova matkárna II Pěstuj konopí, posílíš mír!

Old Post 03-12-2004 v 19:33 PM
Deda Mraz je offline   Profil uživatele Deda Mraz   Find more posts by Deda Mraz   Foto galerie člena Deda Mraz   Click here to Send Deda Mraz a Private Message   Add Deda Mraz to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Deda Mraz
Stálý Člen

Karma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% Pěstitelská

Příspěvek č. 51

citace:
Původní příspěvek od Maestro
Slyšel jsem že křemenné sklo má dobrou propustnost světla a minimálně ovlivňuje spektrum(tedy z těch skel co koupíte v normálním sklenářství). Cena by taky neměla být nějak závratná

Každé sklo je křemenné (větší nebo menší obsah Si02) to, co potřebuješ ty, je borokřemičité sklo (to je například tzv. varné sklo, výrobce sklárny Kavalier, Sázava). To má obsah Sio2 až 98%. Jestli se pletu, tak mě někdo laskavě po(o)pravte Jenomže tohle sklo (dle mých zkušeností) běžně ve sklenářství neseženeš, teda seženeš, ale ne čiré, což je poněkud na hovno Ve sklenářství ho mají pod značkou Helios a používá se na skleníky (proto taky není čiré, ale krupičkové nebo s jinou povrchovou úpravou zvyšující rozptyl, ale také snižující prostup světla)...

Projekt šatník 250W (9. kolo - fin) • out2002out2003out2004out2006rašelina jako pH-Dědkova matkárna II Pěstuj konopí, posílíš mír!

Old Post 03-12-2004 v 19:42 PM
Deda Mraz je offline   Profil uživatele Deda Mraz   Find more posts by Deda Mraz   Foto galerie člena Deda Mraz   Click here to Send Deda Mraz a Private Message   Add Deda Mraz to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ganjaboss
Stálý Člen

Karma uživatele ganjaboss - 47% Pěstitelská

Příspěvek č. 52

sorry že to neni tak úplně k threadu ale vadí když tam to sklo neni ??

Old Post 03-12-2004 v 20:39 PM
ganjaboss je offline   Profil uživatele ganjaboss   Find more posts by ganjaboss   Foto galerie člena ganjaboss   Click here to Send ganjaboss a Private Message   Add ganjaboss to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Maestro
Stálý Člen

Karma uživatele Maestro - 38% Pěstitelská

Příspěvek č. 53

Deda Mraz: Jasně, ale když si půjdeš koupit sklo do okna, tak řekneš že potřebuješ "sklo", ale když řekneš že potřebuješ "křemenné sklo" se zvýšenou propustností atp. tak ti sklenář dá jiné než obvyklé sklo, si myslím já. Nechci slovíčkařit, chtěl jsem jen poradit

Naposledy upravil Maestro 03-12-2004 v 21:50 PM

Old Post 03-12-2004 v 20:47 PM
Maestro je offline   Profil uživatele Maestro   Find more posts by Maestro   Foto galerie člena Maestro   Click here to Send Maestro a Private Message   Add Maestro to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kanetz
Nový Člen

Karma uživatele kanetz - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 54

no a co když bich tam dal igelit? to bi asi nemělo vadit tomu spektrumu, ne ?

Old Post 04-12-2004 v 01:09 AM
kanetz je offline   Profil uživatele kanetz   Find more posts by kanetz   Foto galerie člena kanetz   Click here to Send kanetz a Private Message   Add kanetz to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Sinuhet
Stálý Člen

Karma uživatele Sinuhet - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 55

Igelit se roztavi.

Skříň 250W od začátku -
Sensi Star 250W kokos -
NFT, Sensi Star, Nurturlite, Metrop -
Základy genetiky - Relativní vlhkost

Každá osoba reaguje na různé chemikálie různě.
Znej své tělo - Znej svou mysl - Znej svou substanci - Znej svůj zdroj. (www.hyperreal.org)

Old Post 04-12-2004 v 07:25 AM
Sinuhet je offline   Profil uživatele Sinuhet   Find more posts by Sinuhet   Foto galerie člena Sinuhet   Click here to Send Sinuhet a Private Message   Add Sinuhet to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ragazzo
Stálý Člen

Karma uživatele ragazzo - 28% Pěstitelská

Příspěvek č. 56

zdarte panove.....kdyz to tak procitam mate vetsinou pravdu,tenci sklo je lepsi pac není v něm tolik molekul a tudíž se méně světla odrazí do...něž u skla tlustého......

varné sklo nevím ale já mám na skleníku skla z avie,taky nesou spatný....z varného skla se dělaj zavařovačky,sklenky atd...proč by teda měli dělat tabule,když je dál už nemůžou zpracovávat....tím myslím ohýbat a tak...

jo a kdyz si tu predavate ucivoo ze zakladek tak verte že sklo je amorfní látka -> že postupně teče dolů(řád něklika let)

to ganjaboss: nemusíš podle teho jaký tam maš teplo a jakou ventilaci....

Znáte něco lepšího než se zhulit?já jo sakra dobře se zhulit

Zákon vyplívající ze života: Život je řada průserů po sobě nepravidelně jdoucích ...

Old Post 05-12-2004 v 08:23 AM
ragazzo je offline   Profil uživatele ragazzo   Find more posts by ragazzo   Foto galerie člena ragazzo   Click here to Send ragazzo a Private Message   Add ragazzo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hawk.cz
Stálý Člen

Karma uživatele hawk.cz - 23% Pěstitelská

Příspěvek č. 57

to ganjaboss: no když tam to sklo nebude, tak budes mit problemy s odvetravanim skrine a snizi se ti taky velikost prostoru v nemž mužeš pěstovat green protože pod sodíkem budeš mít takový teplo, že se ti green bude pálit .... takže ho nemůžeš dát až tak blízko k sodíku ...domluvil jsem ...hawk

GREEN PEACE

Old Post 05-12-2004 v 08:51 AM
hawk.cz je offline   Profil uživatele hawk.cz   Find more posts by hawk.cz   Foto galerie člena hawk.cz   Click here to Send hawk.cz a Private Message   Add hawk.cz to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ganjaboss
Stálý Člen

Karma uživatele ganjaboss - 47% Pěstitelská

Příspěvek č. 58

děkuji !!! PEACE

Old Post 05-12-2004 v 11:47 AM
ganjaboss je offline   Profil uživatele ganjaboss   Find more posts by ganjaboss   Foto galerie člena ganjaboss   Click here to Send ganjaboss a Private Message   Add ganjaboss to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Deda Mraz
Stálý Člen

Příspěvek č. 59

citace:
Původní příspěvek od ragazzo
varné sklo nevím ale já mám na skleníku skla z avie,taky nesou spatný....z varného skla se dělaj zavařovačky,sklenky atd...proč by teda měli dělat tabule,když je dál už nemůžou zpracovávat....tím myslím ohýbat a tak...

To s tím varným sklem jsem dal jako příklad, že je to také borokřemičité sklo. Nikde jsem nenapsal, že borokřemičité sklo je jen to, které známe jako varné... Z borokř. skla se toho vyrábí daleko více, například také sklíčka do mikroskopu a jiné technické záležitosti, kde se vyžaduje maximální propustnost. A mimochodem zavařovačky určitě nejsou z varného skla, zkus ji dát na sporák a uvařit v ní vodu...

Old Post 05-12-2004 v 13:22 PM
gr@wer
Stálý Člen

Karma uživatele gr@wer - 18% Pěstitelská

Příspěvek č. 60

citace:
Původní příspěvek od Deda Mraz

- taky docela dobrý nápad, jenom to trochu stíží údržbu (alespoň mě se na tom skle usazuje dost prachu), takže možnost sklo vyjmout a otřít je určitě užitečná a takhle se jí vzdáš...

P.S. snad se nezlobíš, že kritizuju, krtečka bych si nazlobit nechtěl

Dědo vševědo, když už jsi nechyběl ve škole na i/y, měl jsi možná míň hulit do hodiny, kdy učili, že se ve slově "ztíží" píše na začátku písmeno "z" a ne "s".

Já vím, zas jsi nám všem ukázal, jak seš chytrej... ale je to fakt k smíchu opravovat někoho a sám udělat takovou chybu hned v další větě.

Tohle byl snad nějaký diktát nebo co???

Old Post 06-12-2004 v 01:51 AM
gr@wer je offline   Profil uživatele gr@wer   Find more posts by gr@wer   Foto galerie člena gr@wer   Click here to Send gr@wer a Private Message   Add gr@wer to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
KABUTO
Stálý Člen

Karma uživatele KABUTO - 92% PěstitelskáKarma uživatele KABUTO - 92% PěstitelskáKarma uživatele KABUTO - 92% PěstitelskáKarma uživatele KABUTO - 92% PěstitelskáKarma uživatele KABUTO - 92% PěstitelskáKarma uživatele KABUTO - 92% PěstitelskáKarma uživatele KABUTO - 92% PěstitelskáKarma uživatele KABUTO - 92% PěstitelskáKarma uživatele KABUTO - 92% PěstitelskáKarma uživatele KABUTO - 92% PěstitelskáKarma uživatele KABUTO - 92% PěstitelskáKarma uživatele KABUTO - 92% PěstitelskáKarma uživatele KABUTO - 92% PěstitelskáKarma uživatele KABUTO - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 61

děda : Příště už o škole ani nepípnu eště by jste mi opravovali i,y

KABUTO
Nejsme přece tak chudí,aby jsme si nemohli něco vypěstovat.

OUT 2003/Fóliovník/ . .OUT 2004 /Pařeniště SOG/..
OUT 2005 /CD/
.OUT 06/pole/
IN 2003 Nebula/400W/ IN 2004 NL+BL /600W/
KABUTO GROW /600W/ 2005->
MultiCultivarBusch 05

Pěstitelské prazáklady

Old Post 06-12-2004 v 06:30 AM
KABUTO je offline   Profil uživatele KABUTO   Find more posts by KABUTO   Foto galerie člena KABUTO   Click here to Send KABUTO a Private Message   Add KABUTO to your buddy list     Navštiv homepage uživatele KABUTO! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ragazzo
Stálý Člen

Karma uživatele ragazzo - 28% Pěstitelská

Příspěvek č. 62

to Deda Mraz: tak já se s tebou nechcu hádat,ale estli si někdy dělal zavařeninu či klobásky či oharky tak si to dal zo zavařovaček a pak co????šupl do hrnce o teplotě vody kolem 100stupňů, teda lehce pod bod varu inak by se hnedka vypařila,toť vše

Znáte něco lepšího než se zhulit?já jo sakra dobře se zhulit

Zákon vyplívající ze života: Život je řada průserů po sobě nepravidelně jdoucích ...

Old Post 06-12-2004 v 18:02 PM
ragazzo je offline   Profil uživatele ragazzo   Find more posts by ragazzo   Foto galerie člena ragazzo   Click here to Send ragazzo a Private Message   Add ragazzo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Easton48
Stálý Člen

Karma uživatele Easton48 - 85% PěstitelskáKarma uživatele Easton48 - 85% Pěstitelská

Příspěvek č. 63

Diky kluci ja prave mam skrinku pouze 1m vysokou a dam tam 250w sodik takze budu mudet vetrat osto6. Urcite si tyto rady vemu v uvahu a vyberu z toho tu nejlepsi variantu. A nemate nahodou nekdo zmereny jaky teplo vydava sodik?? Salam al-lejkum

Old Post 06-12-2004 v 21:57 PM
Easton48 je offline   Profil uživatele Easton48   Find more posts by Easton48   Foto galerie člena Easton48   Click here to Send Easton48 a Private Message   Add Easton48 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hyena
Mrchožrout

Karma uživatele Hyena - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hyena - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hyena - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hyena - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hyena - 82% Pěstitelská

Příspěvek č. 64

ragazzo: ono ani tak nejde o počet molekul, jako o složení a povrchovou úpravu. V podstatě by bylo obyč sklo dobrý, ale s nějakou antireflexní vrstvou. Nejlepší je kulatá cooltube, protože světlo na sklo dopadá pod 0 úhlem, takže se odrazí jen 4% (které se navíc vrací do sodíku, takže o energii nepřiídete), ale jakmile začneš měnit sklon, odráží se ho víc a víc až dojdeš na krit. úhel, pak se ti všechno odráží do stínítka apod. vlastně jde o jen o index lomu, matreriál a tloušťku...
a s tim tečením - je to spíš v řádu stovek let

Piju pivo, pro jeho nazaměnitelnou chuť a taky proto, že je vždycky levnější než džus.
Nemám rád ženy, protože nevědí, co chtějí. A nemám rád politiky, protože velmi dobře vědí, co chtějí.

Old Post 07-12-2004 v 07:20 AM
Hyena je offline   Profil uživatele Hyena   Find more posts by Hyena   Foto galerie člena Hyena   Click here to Send Hyena a Private Message   Add Hyena to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 10:07 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 2 3 4 5 6 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás