Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
to Black & White: Nazdarek lidicky, od janci me to prislo profi balikem na dobirku, ktera stala 60Kč a to si myslim, ze je v poho. Ja jsem si slozil 250W komplet. V prispevku c.31 jsou uvedeny komponenty
Staci na ne kliknout hodit do kosiku a vyplnit adresu, jmeno, telefon...
Za dva dny to prijde domu a je to
Snad to neni tak tezke. PEACE
Čus,
dnes jsem dodělal stínítko, které jsem vyrobil s domácích materiálů: pozink plech, nítky, držák na sodík s pouliční lampy. Sprej chromový 140Kč. Přikládám fota
No ty vecicky muzou byt vevnitr i venku... Ale kdyz jsou ve vnitr je ve skrini trochu veci teplo a pri nejakem kropeni to muzes treba polit... Ale ja ted kutim taky ty veci co ty... Ale nemuzu zatim nejak dokutit jak pripojit ty vecicky k sobe=)) Mam ty samy komponenty dneska jsem je kupoval primo v ostrave u JAANCY=) a bude na spojeni vsech veci staci flexo snura? jako tlumivka, starter, lampa(+zavit), objimka a kondenzator no a teba pojiska nevim si rady jak to vse zapojit jsem z toho blbej- help - jo a at ti to vide no proste vsem ty skrine= peace
Já jsem zaspojoval 250W podle Sinuheta: přikládám obrázek zapojení:
Na obrázku je F - fáze(černý nebo hnědý), N - pracovní-nulák(modrý) a prostřední kolík zem(zelenožlutý,žluty).
Nejprve si k objímce výbojky připojím dva dostatečně dlouhé dráty aby na nich mohla výbojka viset ve skříni-ne zase moc dlouhé nebo to může ovlivnit to, že to nebude svíťit..
Pak zapojím fázi(Č nebo H) z flexa do zdířky číslo 2 na tlumivce (tlumivka je ta velká, těžká kostka).
Zdířku číslo 4 na tlumivce propojím se zdířkou D na startéru.
Do dalšího kontaktu na startéru, označeného LA zapojím drát se středu objímky, aby se zabránilo úrazu.
Do třetího kontaktu startéru (N) zapojím pracovní drát z flexa a také druhý drát z objímky-závit.
ča chlapi taky tedkon začnu stavět skřín,vaše rady mi snad pomužou aby se mi to podařilo.Kdybi nastal nejaky problem,tak se ozvu a doufam že poradite Zatal PEACE.
Já myslím, pokud není přerušená izolace tak se snad nemůže stát nic vážného.
to Jahudka: jakou tím myslíš silnou izolaci a jak silný vodič?
Měl jsem 1,5 měď drát 2m dlouhý a nesvíťilo to tak jsem tam zkusil dát cca1m měď takovou tu z měďených vlásků a rosváťilo se mi to. Myslíte, že na drátu tak záleží, že to s tou1,5měďí nesvíťilo? Přitom to bylo pořád stejně zapojené.
To Thcmh: Co si pamatuju s fyziky tak zalezi dost na ty dylce od vybojky tak max. kolem tech 2 m. Protoze cim delsi drat tim vetsi odpor. A ten med drat s tech vlasku ma lepsi vodivost nez ten jeden tlustsi drat . Jinak PEACE
Ještě nevím kolik toho drátu budu potřebovat na zavěšení tak když budu potřebovat víc než 1m tak to raději použiju s těch vlásků a snad to bude svítit i přesto když to bude víc než 1m.
PEACE
Jestlis tam mel drat 1,5 dlouhej 2 metry vadit by to nemelo.V zakladu drat je jen neohebnej takze by melo bejt jedno jestli tam das 1,5 drat nebo 1,5 lanko.Nastartovat by to melo.Moh si taky mit ten drat nekde zlomenej,blbej kontakt atd.Jinak izolace potrebna urcite je nezapomen ze tam leze pri startu tech 3,5-5Kv.Netvrdim ze to izolace neunese ale co ty vis co se stane casem az se trosku pripece nebo na ni bude pusobit vlhkost atd.Rozhodne bych tam dal kabely ktery jsou pro napeti 5Kv urceny.Stat se muze trebas to ze te to nekdy slehne nebo proste dojde ke zkratu,znicis zapalovac nebo by taky mohlo neco chytit.Ja sam ted tyhle kabely shanim a nejak porad nevim kde je sehnat.Asi tam dam normalni starsi zapalovaci kabely z auta.Ty maj taky medeny jadro,je to lanko a tam je myslim 15000V a teplo taky tak by mely v poho vydrzet.Me jde v prvni rade o bezpecnost a nehodlam u skrine sedet porad a vyhoret rozhodne nehodlam.