Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Dory den chtěl by sem se zaptat mam doma takovou malou skřín a mam tam pres 20rostlin a svitim tomu 230w žlutym světlem ? je to dobbre nebo ne ? jake by to světlo mělo být ? a ješte tam mam dany spinač na 25 stupnnu se to vždy vypne a když teplota klesne tak se to znava zapne pěstuju druhým rokem takže děkuji za rady. Jsou to male rostlinky a je to jen predpěst pro outdor...
Původní příspěvek od sbarracuda Dory den chtěl by sem se zaptat mam doma takovou malou skřín a mam tam pres 20rostlin a svitim tomu 230w žlutym světlem ? je to dobbre nebo ne ? jake by to světlo mělo být ? a ješte tam mam dany spinač na 25 stupnnu se to vždy vypne a když teplota klesne tak se to znava zapne pěstuju druhým rokem takže děkuji za rady. Jsou to male rostlinky a je to jen predpěst pro outdor...
Pro predpestovani je vhodny svitit rustovou vybojkou (MH) a nebo CFL lampou, popripade specialnimi zarivkami. Otazka je jaka je rozloha skrine, ale myslim ze na 20 sazenicek bude bohate stacit 125W CFL. Jak moc je nechavas vyrust?
Ahoj vsem, potrebuju poradit. Poridil jsem si transformatorovy regulator otacek RVS. Po zapojeni ventilator porad bzuci stejne jak s triakovym regulatorem. Ventilator mam Dalap ap hobby 100. http://www.ventilatory.cz/ventilato...ator_-1785.html
Da se stim neco delat? Nebo mam koupit lepsi ventas a tenhle kram hodit do popelnice?
Původní příspěvek od neKUSHlee Ahoj vsem, potrebuju poradit. Poridil jsem si transformatorovy regulator otacek RVS. Po zapojeni ventilator porad bzuci stejne jak s triakovym regulatorem. Ventilator mam Dalap ap hobby 100. http://www.ventilatory.cz/ventilato...ator_-1785.html
Da se stim neco delat? Nebo mam koupit lepsi ventas a tenhle kram hodit do popelnice?
Ahoj,
podle me je tohle klasickej asynchronni motor a ten se neda spravne ridit trafem a ani triakem. Koneckoncu v navodu na pouziti s trafem dokonce ztracis zaruku, viz hned druha strana:
file:///D:/Downloads/2068-AP_HOBBY_navod_pouziti_zam.pdf
Myslim si, ze je k regulaci potreba frekvencni menic.
nejsem si jistý jestli je rada na místě ale já sem reguloval ventilátory (ofukový) kondíkama a funguje to dobře dodnes. každopádně ventilátor co uvádiš mi odešel hned druhý kolo.
Původní příspěvek od Fruddy nejsem si jistý jestli je rada na místě ale já sem reguloval ventilátory (ofukový) kondíkama a funguje to dobře dodnes. každopádně ventilátor co uvádiš mi odešel hned druhý kolo.
Nemam tuseni jestli reagujes na me nebo na nekoho jinyho :-)
Původní příspěvek od spachal OT: r-man, sice to neni uplne vyloucene, ze bych se casem na Tvuj disk D nedostal, ale hadam, ze za tu praci mi to nestoji ) .. Tady je asi lepsi odkaz :] http://www.ventilatory.cz/files/206...pouziti_zam.pdf
Jinak podobny ventilator v boxu mam, ridim to podle potreby na cca 30-60% triakovou regulaci, zatim funguje v poohode, uz podezrele dlouho..
Jezis ja jsem pako, LOL, tomuhle jsme se vzdycky smal kdyz se to stalo nekomu jinymu :-DDD Diky!
podle me je tohle klasickej asynchronni motor a ten se neda spravne ridit trafem a ani triakem. Koneckoncu v navodu na pouziti s trafem dokonce ztracis zaruku, viz hned druha strana:
file:///D:/Downloads/2068-AP_HOBBY_navod_pouziti_zam.pdf
Myslim si, ze je k regulaci potreba frekvencni menic.
Ja tady nekde cetl, ze transformatorovy regulator je delanej prave na takovyhle ventilatory. Co rikas na tenhle ventas? je to s&p TD 160/100 ten by sel regulovat timhle RVS transformatorovym regulatorem? tady je odkaz: (http://www.elektrodesign.cz/web/cs/...kovy-ventilator)
To Fruddy: No jo je to kram..udelal jsem chybu, ze jsem chtel usetrit co nejvic penez a koupil jsem tenhle ventas, ktery nema kulickova loziska, jenom kluzna. Taky ho mam cca pul roku a zda se mi, ze je u konce zivota. Mel jsem rovnou koupit to TDcko.
To spachal: Ja kdyz jsem ho chtel regulovat triakem, musel jsem seriove zapojit k ventilatoru take lavovou lampu, jinak se mi nechtel rozbehnout ventas. Jen to bzucelo jak hladova moucha.
Ja tady nekde cetl, ze transformatorovy regulator je delanej prave na takovyhle ventilatory. Co rikas na tenhle ventas? je to s&p TD 160/100 ten by sel regulovat timhle RVS transformatorovym regulatorem? tady je odkaz: (http://www.elektrodesign.cz/web/cs/...kovy-ventilator)
To Fruddy: No jo je to kram..udelal jsem chybu, ze jsem chtel usetrit co nejvic penez a koupil jsem tenhle ventas, ktery nema kulickova loziska, jenom kluzna. Taky ho mam cca pul roku a zda se mi, ze je u konce zivota. Mel jsem rovnou koupit to TDcko.
To spachal: Ja kdyz jsem ho chtel regulovat triakem, musel jsem seriove zapojit k ventilatoru take lavovou lampu, jinak se mi nechtel rozbehnout ventas. Jen to bzucelo jak hladova moucha.
Ja vychazim z http://diskuse.elektrika.cz/index.p...ic,24607.0.html , kde je to celkem pekne popsano. Asynchronni motory lze spravne regulovat pouze frekvencnim menicem. Jinak se neprirozene namahaji a tim padem nici.
Zdarec, mám problém s pojezdem. Jedna se o starlight mover s magnetickyma dorazama. Problém je v tom, ze pojezd jede nějakou dobu (v rámci hodin) a pote se zasekne na levém dorazu a směr se neprehodi,. Jeden motor se již upekl a druhej co mám z bazaru ma úplně stejný problém. V elektrice se moc nevyznam netušim čím by to mohlo byt. Celkem me to sere, vzhledem k tomu kolik ta sracka stoji peněz. První vydržel tak tejden v provozu, za 5 litru hovno model. Návrhy typu dvě lampy nepotrebuju, ocenim spis návrhy co s pojezdem. Diky
Původní příspěvek od L1st3r Zdarec, mám problém s pojezdem. Jedna se o starlight mover s magnetickyma dorazama. Problém je v tom, ze pojezd jede nějakou dobu (v rámci hodin) a pote se zasekne na levém dorazu a směr se neprehodi,. Jeden motor se již upekl a druhej co mám z bazaru ma úplně stejný problém. V elektrice se moc nevyznam netušim čím by to mohlo byt. Celkem me to sere, vzhledem k tomu kolik ta sracka stoji peněz. První vydržel tak tejden v provozu, za 5 litru hovno model. Návrhy typu dvě lampy nepotrebuju, ocenim spis návrhy co s pojezdem. Diky
Hele nevim presne jak je to delany, protoze se mi to nepodarilo narychlo na webu najit. Ale pokud je tam na stranach klasickej magnet, kterej prepne uvnitr ty krabicky magnetickej spinac, tak bych zkusil:
1. Nakrivit spravne ten permanentni magnet, treba je ohnutej stranou a obcas to nezabere.
2. Podivat se presne co je to za magnetickej spinac uvnitr a vymenit ho.
3. Aby se ti to pri pokusech nespalilo, tak dat k moturku nejakej termostat 220V, kterej vypne napajeni pokud se to prehreje.( https://arduino-shop.cz/arduino/123...1458426591.html )
Původní příspěvek od Pítr90 Zdravím, mám malej teoretickej dotaz - šly by na 150w předřadník zapojit 2* 70w výbojky?? Nebo třeba 150w + 70w na předřadník 250w ??? Dík