Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
hellman: nejsem elektrikář, ale uzemnit bys měl všechny kovové části. Zelenožlutý z flexošňůry bys měl zapojit do toho konektoru na předřadníku a na stínítko přivést zemnění samostatným vodičem, který na jedné straně nějak spojíš s (již uzemněným) kovovým pláštěm předřadníku. Na tom předřadníku většinou bývají různé montážní otvory, jedním z nich prostrč patřičný šroub a pod matku chytni odizolovaný konec toho kabílku ke stínítku. Pokud bys nenašel na předřadníku místo s holým kovem a nechtělo by se ti seškrabávat část barvy (jinak by samozřejmě nevznikl el. vodivý kontakt), tak to taky můžeš nouzově udělat tak, že ten vodič ke stínítku můžeš zkusit vecpat do toho konektoru na předřadníku, co je v něm zelenožlutý ze zásuvky...
Jinak myšlenka ochrany před úrazem el. proudem uzemněním je taková, že všechny kovové součásti elektrických zařízení by měly být pospojované dohromady a toto společné vedení se připojí k pracovnímu vodiči elektrického rozvodu. Když se někde prodře izolace nebo se nějak jinak dostane fáze třeba na to stínítko (nebo jinou uzemněnou část), tak dojde okamžitě ke zkratu a vyhození jističů. Kdyby to stínítko nebylo uzeměné a dostala by se na něj fáze, tak je ti asi jasné, jak by to mohlo dopadnout...
Deda Mraz: Děkuji Ti za vyčerpávající odpověď. Nechtěl jsem to zatím zapojovat bez toho uzemnění, ponevač jsem cejtil že je to v elektrice dost duležitá věc. Teď jsem mnohem klidnější, děkuji
Caute. Prosim vas, nenasiel by sa tu niekto schopny zapojit mi vsetky tie elektricke nezmysly ohladne pestovania indoru. Samozrejme za odpovedajucu cenu. Dakujem
Hoj, hledám a hledám, ale jaxi nyc nevidím.
Potřeboval bych vědět jestli norm. sňůra na 220V udrží to vysoký při startu výbojky ... má se užívat nějakej spec. vysokonapěťovey kábl ?? Jestli jo, tak od čeho k čemu ... Dyk
pocitam ze wydrzi aspon do 4kila wcetne mozna i wic teda pokud ta wybojka neni na 380V to bys ju nemoh zapichnout do zasuwky ale to normalnni wybojky nejsou tak w klidu
Potřebuju poradit... Jestli to tu někde je a já jsem to nenašel,tak mi prosim nenadávejte a poraďte nebo prosim pošlete odkaz...(předem dík za oboje varianty...) Mam startér Philips 100-400W a tlumivku se sodíkem 100W..všechno svítí v pohodě,ale chtěl bych si koupit ještě 150W a nedalo by se to nějak udělat,abych si koupil jenom tlumivku a sodík 150W a že bych to nějak připých k tomu 100-400W startéru??? A že by to jakoby startovalo 250W??? Dík za každou odpověd...
Potřebuju velkou radu chci so koupit předřadník pro Phillips Master Son-T PIA Plus E 100W E40 za 334.
A kní nějaký předřadník, našel jsem jeden u ELKASU
(Elektronické předřadníky pro výbojky/
sodíkové /
Semiparalelní zapojení - zapouzdřené ("Heavy Duty")/
SON-T/PLUS/E)
a maj ho tam za 346,29Kč.
A to mi přijde nějaký mooc levný je možný že to bude tolik stát??? kolik by měl asi stát předřadník na 100W SHC. Vše sem to našel na www.elkas.cz
Teď si nejsem jist jestli předřadník je jenom tlumivka nebo i startér a kondík. A kdybych to koupil tak si budu muset koupit kromě výbojky ještě něco aby to makalo?
Za každou radu budu vděčnej.
Mr. Manson
grower varuje:
pozor hulení může
způsobit stav uvolnění
No teda :-( Podezřele levný... Předřadník má bejt komplet bez výbojky jestli se nepletu...Jestli jo,tak mě opravte.... Mě vyšla 100W komplet (na díly) vyšel na 800kč...
Ale chtěl sem napsat o něčem jiným, totiž o problému transformování napětí na kupříkladu 12V větráky. Je to jedna z nejčastěji používaných ventilací, nicméně jsem měl problém s jejich zapojením... Bylo mi řečeno, že je jde zapojit přes trafo, které stojí tak 300,- tagže to odpadlo jako první... Pak trafo na vláčky - nemám a nevím gde ho sehnat...
No prostě sem doma koukal na svůj dosluhující Alcatel na nabíječce a napadla mne spásná myšlenka.
I podíval jsem se na nabíječku a co jsem nespatřil:
Input: 230V, 16A
Output: 12V, pár set mA
Uřízl jsem tedy obé šňůry u nástavců (nabíječku i větrák) a smontoval černý s černým a červený s hnědým (žlutý je zbytečný - je na počítání otáček). Zapojil a zvolal:"A přece se točí...!"
Stačí se teda poptat kamarádů, doma či na pracovišti na staré nabíječky od ukradených či ztracených mobilů (ne fšechny sou na 12 V, Siemensy šlapou na 6 V = poloviční výkon, Nokie na 3,7 V,... - dá se využít na regulaci) a máte perfektní transformátory...
Určitě to tu už někde je ale jako aktualizace to snad nevadí, nééé?
Zdar Kwjetoň
Pěstuji, tedy jsem குவியெடோன BUDOUCNOST PATŘÍ AEROPONII !!!! ...jeden kubík stačí, když tě můra tlačí...
I do my thing and you do your thing. I am not in this world to live up to your expectations and you are not in this world to live up to mine. You are you and I am I.
And if by chance we find each other, it is beautiful...
.:::::BONSAI BROTHERS:::::.
Prosím je tady někdo, kdo by mi pomohl sgómnout zapojení nějakého obvodu, který by fakčil na bázi spínání rozprašovače při nižším procentu vlhkosti.Původně jsem chtěl rozdělat vlhkoměr a hodit do něj nějaký spínač na ručičku, ale to asi nebude to nej. Tak zatím díky
nature: Normální to není. Nevím co máš za tlumivku, vytoč všechny šroubky a svorku sundej, jestli to pujde, pak bys to měl prohlídnout.
ALE nejlepčí je obrátit se na někoho ve svém okolí. Na otázky na co to máš odpověz že když na tom cvrnkneš baterkou tak to dává pěkný rány, problém je, že i tobě protože to držíš. Elektrikáři bejvaj šikovný.
Black & White>
nie, prave naopak.. ak by si mal nahodou adapter na 130mA a vetrak na 130mA... tak by ti po case adapter odisiel, moc by si ho zatazoval. No skratka, mozes kludne pouzit tych 350mA, popripade aj vacsi, cim viac mA ma zdroj tym lepsie! Vetraky si zoberu len to co potrebuju, neboj neodpecies ich cuss a vela zdaru
Mrhaním ducha a srdca je presviedčať odporcov, ktorí vôbec nepomýšľajú na to, aby mali svoj vlastný názor.
lidicky prosim poradte! jakej kondenzator pouzit pro 100W (philips son-t plus)!! Vsude sem tu nasel hodnoty jen pro 70W nebo 150W. elektrice moc nerozumim tak please...
Piju pivo, pro jeho nazaměnitelnou chuť a taky proto, že je vždycky levnější než džus.
Nemám rád ženy, protože nevědí, co chtějí. A nemám rád politiky, protože velmi dobře vědí, co chtějí.