Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Škoda že jsem na tohle téma narazil až teď z vlastní zkušenosti jsem po nalití hnojek do děšťovky musel uměle zvedat ph, nakonec když mi v kokosu vyrostla nějaká houba (asi špička) jsem se na dešťovku vykašlal a používám ostátou z kohoutku.
Ahoj, je to tak, samotnou dešťovku je lepší míchat s kohoutkovou, taky se mi to stalo.
Nečetl jsem to celý, ale po stresu je vhodný jim dát kořeňák i v květu..
a stim proplachem to tak odpovídá, kdybys dal do každý konve Enzymy, tak se to srazí cca 2x rychleji než samotnou vodou..
Původní příspěvek od Madmax Škoda že jsem na tohle téma narazil až teď z vlastní zkušenosti jsem po nalití hnojek do děšťovky musel uměle zvedat ph, nakonec když mi v kokosu vyrostla nějaká houba (asi špička) jsem se na dešťovku vykašlal a používám ostátou z kohoutku.
Ahoj, není se čemu divit, že jsi musel zvyšovat pH, protože dešťovka je to stejný co destilovaná voda (tady se musí odpařit a pak zkondenzovat, tudíž chemicky čistá voda). pH ale nebude mít neutrální 7 ale nižší, protože oxid uhličitý v atmosféře lehce pufruje pH k hodnotě kolem 5,7. Většina hnojek je kyselých. Takže dešťovku třeba desinfikovat peroxidem vodíku, který se pak na světle rozloží na vodu + kyslík. Pro správné pH nemusíš zvyšovat pH+ (hydroxid draselný), ale stačí když před přídavkem hnojiv budeš míchat dešťovku s kohoutkovou, aby jsi zvednul pH a pak až přidávat hnoje.
Poměr mezi vodami si musíš vyzkoušet systémem pokus/omyl. Třeba začít 8:2 a zkusit přidat hnoje, změřit pH a EC. Při stále nízkém pH zvednou hodnotu pH vyšším poměrem kohoutku. Snad mě chápeš.
Zdravim, mam jeste jeden dotaz. Asi je to hloupost ale nevadi kdyz mam vodu natocenou v sudech v kterejch je pak treba mesic a nekdy i dele a nemam bohuzel nic na prokyslicovani te vody? Tu vodu pak beru prubezna na zalivky. Nemel bych radsi alespon predem vodu prevarovat?(to se mi moc nechce, pac sou to dalsi naklady na energie)Nekde jsem cetl, ze by se mela voda v zasobniku menit 1xza14 dni a takz necim stale prokzslicovat, proste jsem to pochopil tak, ze voda se pak nejak "zkazi". Ted mam v jednom destovku a v druhem kohoutkovou. Nevite prosim nekdo jestli je to zasadni faktor nutny ke zdravym korenum?