Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
czus kolben
Mas to dost dobry ,velkej respekt k tvemu inzenyrstvi ,ale mr. elop ma bohuzel pravdu skrin= PVC=dioxin =jed !!! no nevim,nevim jestli bych to hulil. zvol jinej matros
chci se zeptat,jestli jsi to testoval s rostl. uvnitr, pac tim se ti dost zvysi teplota,
A kolik jich tam planujes pestovat?
Zdar,
Zde je slibovany update. Omlouvam se ze to trvalo, ale nebyl cas.
Hlavni co se zmenilo je pridani ultrazvukoveho zvhlcovace. Ten je videt na fotce. Koupil jsem na to v Hitlerbachu odpadni rouru a zatku. Zatka tvori dno. V trubce je plovacek co jsem udelal z polystyrenu a dratu. Dovnitr je strcena mensi odpadni roura drzena soustredne upravenou mrizkou ventilatoru, viz obrazek. Prostorem mezi trubkami se nasava cerstvy vzudch, dole se smicha s vodni mlhou a nasaje se vnitrni trubkou, dal skrze hadici az do boxu.
Regulaci jsem nastavil tak ze pokud teplota prekroci 25.5 stupne, odtahovy ventilator jede na 49%. Tak se rychle odsaje horky vzduch. Nezavisle bezi regulace vlhkosti, pokud je <78% zapne se ultrazvuk a sepne ventilator na 5% (pokud uz nebezi na 49%) Pri prekroceni 82% se vypne jak ventilator tak ultrazvuk. Vzhledem k tomu ze zatim jedu pod CFL Philips 18W 6300K tak to nehreje. Brzy prejdu na sodik 70W, pak bude potreba regulaci upravit.
V noci jede jenom regulace vlhkosti a ventilator se pri ni roztaci jen na 3% kdy neni na prvni poslech ani postrehnutelny. Navic v noci se v bedne vlhkost udrzi i 20minut.
O dalsim vyvoji hodne premyslim, ale ted nebyl moc cas neco delat. Ale rozhodne se nezastavil.
Jsem vyloženě líný člověk a proto spoléhám na svůj vysoký intelekt, že vždy se najde způsob, jak věci řešit s minimem námahy.
Inteligentní mikrobox HPS 70W řízený mikrokontrolérem.
Připojeno k Internetu pro online sledování.
Regulace teploty a vlhkosti.
A ted netechnicky update, konecne uz neco pestuji. Od kamarada jsem dostal sazenicku modelu Early Misty. Prvni dve fotky jsou z 25.2. Treti jsem fotil 1.3. Je tam videt pokrok.
Jeste mam semena z nejakyho skunku (ze semena ze seedbanky, moc dobry). Kytka byla ve skrini jedna a trosku se oprcala, takze mam par seminek. Ty taky vyzkousim.
Jsem vyloženě líný člověk a proto spoléhám na svůj vysoký intelekt, že vždy se najde způsob, jak věci řešit s minimem námahy.
Prisypal bych hlinu az po okraj kelimku.Urcite bych se nebal dat trochu bliz lampu, cca. 7cm a snaz se aby byl rubstrat porad vlhky.Po dalsim presazeni dodrzuj rezim, 3 mokre dny a 2 suche...urcite rozumis.
Z technickehoí hlediska neni co vytknout.....verim ,ze se nejakeho upgradu jeste dozijem:-D
Moc pekny, tesim se jak zpracujes mereni pH, to bude asi nejvetsi problem (draha sonda), ec jak urcite vis je prevracena hodnota odporu, tzn. no problemo
Chystam se taky na neco podobnyho akorat s konkurencnim modelem a to mikroprocakem PIC16F84a od Microchipu. Jinak cena 600 za cidlo vlhko/teplo si myslim je parada pokud je tak kvalitni jak pises, asi si ho sam poridim Btw pokud se ti to podari doladit do prodeje schopnyho stavu tak urcite budes nakupovat ve vetsim a cena pude dolu... Sleduju a velky K+
ps : Statistiku hodnot budes delat? Nejlip do nejakyho grafu?
Původní příspěvek od tgm.master Moc pekny, tesim se jak zpracujes mereni pH, to bude asi nejvetsi problem (draha sonda), ec jak urcite vis je prevracena hodnota odporu, tzn. no problemo
Chystam se taky na neco podobnyho akorat s konkurencnim modelem a to mikroprocakem PIC16F84a od Microchipu. Jinak cena 600 za cidlo vlhko/teplo si myslim je parada pokud je tak kvalitni jak pises, asi si ho sam poridim Btw pokud se ti to podari doladit do prodeje schopnyho stavu tak urcite budes nakupovat ve vetsim a cena pude dolu... Sleduju a velky K+
ps : Statistiku hodnot budes delat? Nejlip do nejakyho grafu?
Ahoj
Jéé, další blázen PICař. Ne, dělám si srandu. Jenom 16F84 je historická pomalá a drahá vykopávka. Doporučuji migrovat k AVR, nebo alespoň použít pořádného PICa.
Teď to podstatné, čidlo teplo/vlhko stoji skoro 600 i ve větším množství. Bohužel.
Na Ph sondu se v budoucnu chystám, ale až bude hotov pořádně základ.
Na Ec se taky vrhnu v budoucnu.
Statistiku hodnot dělat budu, je to potřeba k ladění regulace, musím připojit k AVRku nějakou větší pamět.
Zdravíčko. Jsou tu novinky. Úsporka 18W 6000K prestávala stačit, tak jsem vyhrabal předřadník 70W a zaběh pro sodík Osram NAV-T (SON-T) 70W. Cena byla velmi příznivá, 211,- včetně daně. Předřadník jsem pro nedostatek místa a vetší bezpečnost zadělal do plechové skříně. Předřadní mám z jednoho kompletního komerčního svítidla, byla v něm i metalhalidová výbojka. Chtěl jsem jí tam dát ještě na chvíli pro růst, ale někde jsem se dočetl že když mají hodně najeto, vyzařují příliš UV. Navíc se mi nechtělo předělávat lustr, tak jsem jen zašrouboval sodíkovku do patice po žárovce (E27). Ještě pár dní před tím jsem přesadil kytičku do normálního květináče (substrát pro domácí květiny) , v tom kelímku na moč už dál nemohla. Asi jsem tím pozdním přesazením hodně zpodil její vývoj, ale to se nedá nic dělat. Taky jsem dal naklíčit semínka od známýho, jsou z kytky která se trochu oprcala sama, nějaký model. Problém je že jedno mi překlíčilo moc, a po zasazení se ještě vytáhlo, tak snad z něj něco bude. Pár dní na to začali klíčit ještě dvě, ty jsou teď v kelímku na moč a v kelímku od jogurtu.
S řídícím systémem jsem zatím skoro nehnul, nemám moc času.
Teď ještě sehnat nějaký hnojiva a trochu je nakrmit.
Teplotu pořád udržuji na 25.5, ale vlhkost jsem musel snížit na 60%, protože jak ten sodík hodně topí, větrák jede na víc a víc odvětrává vlhky vzduch. Sice se mi podařilo udržet 80%, ale za den to muselo odpařit přes 3l. Mám to v pokoji a když jsem to chvíli nechal, měl jsem tu jak v pralese (v pralese jsem byl, takže vím o čem mluvím).
Sodík jsem namontoval před dvěma dny, tak jsem zvědav jak budou kytky reagovat.
Zdar Kolin
dostal jsem jednu vetsi kytku od kamarada, to je ta v levo. bohuzel trochu prerostla. taky ji nejak zloutnou listy. ta puvodni je vpravo a te se dari. dnes jsem to prepnul na kvet. v FAQu jsem tusim nic necetl o zastrihavani, asi to budu muset udelat, ale nevim jak, kde a kdy. zadam vas o radu. diky kolin
p.s. ta hromada malych listecku v kelimku od jogurtu je bazalka, roste raketovou rychlosti
Zastřihavani si mužeš vyhledat na groweru " Hledani " ..
Rostlinečky nevypadaji nejlepe, sleduju že jsi do substratu ani nepřimichal perlit ... Jakou tam máš vlhkost a teplotu u vršku vypadaji tak seschle a stresovaně ... Lepši by jsi mel jedn dva řizky a pekne to roztahnout než plnou malych všelijakych " zamrdku " jinak box je vychytany ale ty kytky ne ... Zaklad dobry substrat a dobra genetika zbytek je už na pestiteli ...
hochu tak ty musis bejt malej technik.Liby se mi ta automaticka skrinka taky bych bral takovou a vse sledoval na kompu neco jak Highgrow drzim palce pri dalsi uprave
Zdravím,
Chci se omluvit že jsem to tady utnul a už nenapsal. Kytky jsem dopěstoval a zhulil, celkem se to povedlo. Kolik jsem dosahl nevím, ale asi hulil jsem to asi 4 mesice (nehulim moc). Mohlo to být učitě víc, ke konci jsem to dost posral, kvůli nedootažené řídící jednotce se mi párkrát stalo že svítilo třeba 3 dny v kuse, pak dva dny tma.... špatně jsem zalíval a hnojil. I přesto se to celkem povedlo. Řídící systém zůstal v tý provizorní fázi co na začátku. Teď jsem začal spolupracovat s jedním programátorem, tak to snad oživíme.
Tady jsou fotky, poslední co mám. Pak jsem už nic nefotil.