Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Fotogalerie Indoor » inteligetní minibox, řízení mikrokontrolér+linux
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2
Autor
Téma 
chuck53
Stálý Člen

Karma uživatele chuck53 - 48% PěstitelskáKarma uživatele chuck53 - 48% PěstitelskáKarma uživatele chuck53 - 48% PěstitelskáKarma uživatele chuck53 - 48% PěstitelskáKarma uživatele chuck53 - 48% Pěstitelská

Příspěvek č. 17

Vypadá to pěkně ..tu máš ! K+

Jen bych se bál o desku toho čidla a konektory.Při nějaké vyšší vlhkosti to bude oxidovat..Ale lak a tavná by to měly vyřešit

Old Post 24-02-2009 v 19:10 PM
chuck53 je offline   Profil uživatele chuck53   Find more posts by chuck53   Foto galerie člena chuck53   Click here to Send chuck53 a Private Message   Add chuck53 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
salimir
Stálý Člen

Karma uživatele salimir - 94% PěstitelskáKarma uživatele salimir - 94% PěstitelskáKarma uživatele salimir - 94% Pěstitelská

Příspěvek č. 18

czus kolben
Mas to dost dobry ,velkej respekt k tvemu inzenyrstvi ,ale mr. elop ma bohuzel pravdu skrin= PVC=dioxin =jed !!! no nevim,nevim jestli bych to hulil. zvol jinej matros
chci se zeptat,jestli jsi to testoval s rostl. uvnitr, pac tim se ti dost zvysi teplota,
A kolik jich tam planujes pestovat?

,,No soap no hope"

Old Post 26-02-2009 v 00:40 AM
salimir je offline   Profil uživatele salimir   Find more posts by salimir   Foto galerie člena salimir   Click here to Send salimir a Private Message   Add salimir to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kolin
Nový Člen

Karma uživatele kolin - 95% PěstitelskáKarma uživatele kolin - 95% PěstitelskáKarma uživatele kolin - 95% Pěstitelská

Příspěvek č. 19

Zdar,
Zde je slibovany update. Omlouvam se ze to trvalo, ale nebyl cas.
Hlavni co se zmenilo je pridani ultrazvukoveho zvhlcovace. Ten je videt na fotce. Koupil jsem na to v Hitlerbachu odpadni rouru a zatku. Zatka tvori dno. V trubce je plovacek co jsem udelal z polystyrenu a dratu. Dovnitr je strcena mensi odpadni roura drzena soustredne upravenou mrizkou ventilatoru, viz obrazek. Prostorem mezi trubkami se nasava cerstvy vzudch, dole se smicha s vodni mlhou a nasaje se vnitrni trubkou, dal skrze hadici az do boxu.
Regulaci jsem nastavil tak ze pokud teplota prekroci 25.5 stupne, odtahovy ventilator jede na 49%. Tak se rychle odsaje horky vzduch. Nezavisle bezi regulace vlhkosti, pokud je <78% zapne se ultrazvuk a sepne ventilator na 5% (pokud uz nebezi na 49%) Pri prekroceni 82% se vypne jak ventilator tak ultrazvuk. Vzhledem k tomu ze zatim jedu pod CFL Philips 18W 6300K tak to nehreje. Brzy prejdu na sodik 70W, pak bude potreba regulaci upravit.
V noci jede jenom regulace vlhkosti a ventilator se pri ni roztaci jen na 3% kdy neni na prvni poslech ani postrehnutelny. Navic v noci se v bedne vlhkost udrzi i 20minut.
O dalsim vyvoji hodne premyslim, ale ted nebyl moc cas neco delat. Ale rozhodne se nezastavil.

Jsem vyloženě líný člověk a proto spoléhám na svůj vysoký intelekt, že vždy se najde způsob, jak věci řešit s minimem námahy.

Inteligentní mikrobox HPS 70W řízený mikrokontrolérem.
Připojeno k Internetu pro online sledování.
Regulace teploty a vlhkosti.

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=40823

Old Post 01-03-2009 v 16:18 PM
kolin je offline   Profil uživatele kolin   Find more posts by kolin   Foto galerie člena kolin   Click here to Send kolin a Private Message   Add kolin to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kolin
Nový Člen

Karma uživatele kolin - 95% PěstitelskáKarma uživatele kolin - 95% PěstitelskáKarma uživatele kolin - 95% Pěstitelská

Příspěvek č. 20

A ted netechnicky update, konecne uz neco pestuji. Od kamarada jsem dostal sazenicku modelu Early Misty. Prvni dve fotky jsou z 25.2. Treti jsem fotil 1.3. Je tam videt pokrok.
Jeste mam semena z nejakyho skunku (ze semena ze seedbanky, moc dobry). Kytka byla ve skrini jedna a trosku se oprcala, takze mam par seminek. Ty taky vyzkousim.

Jsem vyloženě líný člověk a proto spoléhám na svůj vysoký intelekt, že vždy se najde způsob, jak věci řešit s minimem námahy.

Old Post 01-03-2009 v 16:25 PM
kolin je offline   Profil uživatele kolin   Find more posts by kolin   Foto galerie člena kolin   Click here to Send kolin a Private Message   Add kolin to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dwarf Vingette
Stálý Člen

Karma uživatele Dwarf Vingette - 98% Pěstitelská

Palec nahoru Příspěvek č. 21

Ahoj, mas to moc pekny, klobouk dolu.

Prisypal bych hlinu az po okraj kelimku.Urcite bych se nebal dat trochu bliz lampu, cca. 7cm a snaz se aby byl rubstrat porad vlhky.Po dalsim presazeni dodrzuj rezim, 3 mokre dny a 2 suche...urcite rozumis.

Z technickehoí hlediska neni co vytknout.....verim ,ze se nejakeho upgradu jeste dozijem:-D

Preji at je aspon na par brcek ....

Old Post 01-03-2009 v 16:51 PM
Dwarf Vingette je offline   Profil uživatele Dwarf Vingette   Find more posts by Dwarf Vingette   Foto galerie člena Dwarf Vingette   Click here to Send Dwarf Vingette a Private Message   Add Dwarf Vingette to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
tgm.amster
Smoke2Happy

Karma uživatele tgm.amster - 99% Pěstitelská

Příspěvek č. 22

Moc pekny, tesim se jak zpracujes mereni pH, to bude asi nejvetsi problem (draha sonda), ec jak urcite vis je prevracena hodnota odporu, tzn. no problemo
Chystam se taky na neco podobnyho akorat s konkurencnim modelem a to mikroprocakem PIC16F84a od Microchipu. Jinak cena 600 za cidlo vlhko/teplo si myslim je parada pokud je tak kvalitni jak pises, asi si ho sam poridim Btw pokud se ti to podari doladit do prodeje schopnyho stavu tak urcite budes nakupovat ve vetsim a cena pude dolu... Sleduju a velky K+

ps : Statistiku hodnot budes delat? Nejlip do nejakyho grafu?

Smoke2Happy Tgm's out 05 Tgm's 1st InDoor 3x 18W Osram Fluora(zarivky)Tgm's 2nd indoor 2x 250W Son-T Pro * 3rd In 2x250W/2x400W * 4th Indoor New aero machine * 5th Indoor summergrow * 6th Indoor * 7th indoor space trip * 8th indoor * 10th indoor Hashberry+GWS * 2012 - 27xChronic,3xShiva Skunk * 2013 - White widow, White russian

Old Post 01-03-2009 v 19:34 PM
tgm.amster je offline   Profil uživatele tgm.amster   Find more posts by tgm.amster   Foto galerie člena tgm.amster   Click here to Send tgm.amster a Private Message   Add tgm.amster to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kolin
Nový Člen

Příspěvek č. 23

citace:
Původní příspěvek od tgm.master
Moc pekny, tesim se jak zpracujes mereni pH, to bude asi nejvetsi problem (draha sonda), ec jak urcite vis je prevracena hodnota odporu, tzn. no problemo
Chystam se taky na neco podobnyho akorat s konkurencnim modelem a to mikroprocakem PIC16F84a od Microchipu. Jinak cena 600 za cidlo vlhko/teplo si myslim je parada pokud je tak kvalitni jak pises, asi si ho sam poridim Btw pokud se ti to podari doladit do prodeje schopnyho stavu tak urcite budes nakupovat ve vetsim a cena pude dolu... Sleduju a velky K+

ps : Statistiku hodnot budes delat? Nejlip do nejakyho grafu?

Ahoj
Jéé, další blázen PICař. Ne, dělám si srandu. Jenom 16F84 je historická pomalá a drahá vykopávka. Doporučuji migrovat k AVR, nebo alespoň použít pořádného PICa.

Teď to podstatné, čidlo teplo/vlhko stoji skoro 600 i ve větším množství. Bohužel.

Na Ph sondu se v budoucnu chystám, ale až bude hotov pořádně základ.
Na Ec se taky vrhnu v budoucnu.

Statistiku hodnot dělat budu, je to potřeba k ladění regulace, musím připojit k AVRku nějakou větší pamět.

Old Post 03-03-2009 v 06:49 AM
kolin
Nový Člen

Hlína update Osram NAV-T 70W Příspěvek č. 24

Zdravíčko. Jsou tu novinky. Úsporka 18W 6000K prestávala stačit, tak jsem vyhrabal předřadník 70W a zaběh pro sodík Osram NAV-T (SON-T) 70W. Cena byla velmi příznivá, 211,- včetně daně. Předřadník jsem pro nedostatek místa a vetší bezpečnost zadělal do plechové skříně. Předřadní mám z jednoho kompletního komerčního svítidla, byla v něm i metalhalidová výbojka. Chtěl jsem jí tam dát ještě na chvíli pro růst, ale někde jsem se dočetl že když mají hodně najeto, vyzařují příliš UV. Navíc se mi nechtělo předělávat lustr, tak jsem jen zašrouboval sodíkovku do patice po žárovce (E27). Ještě pár dní před tím jsem přesadil kytičku do normálního květináče (substrát pro domácí květiny) , v tom kelímku na moč už dál nemohla. Asi jsem tím pozdním přesazením hodně zpodil její vývoj, ale to se nedá nic dělat. Taky jsem dal naklíčit semínka od známýho, jsou z kytky která se trochu oprcala sama, nějaký model. Problém je že jedno mi překlíčilo moc, a po zasazení se ještě vytáhlo, tak snad z něj něco bude. Pár dní na to začali klíčit ještě dvě, ty jsou teď v kelímku na moč a v kelímku od jogurtu.
S řídícím systémem jsem zatím skoro nehnul, nemám moc času.
Teď ještě sehnat nějaký hnojiva a trochu je nakrmit.
Teplotu pořád udržuji na 25.5, ale vlhkost jsem musel snížit na 60%, protože jak ten sodík hodně topí, větrák jede na víc a víc odvětrává vlhky vzduch. Sice se mi podařilo udržet 80%, ale za den to muselo odpařit přes 3l. Mám to v pokoji a když jsem to chvíli nechal, měl jsem tu jak v pralese (v pralese jsem byl, takže vím o čem mluvím).
Sodík jsem namontoval před dvěma dny, tak jsem zvědav jak budou kytky reagovat.
Zdar Kolin

Old Post 15-03-2009 v 16:04 PM
kolin
Nový Člen

Příspěvek č. 25

ještě dvě fotky

Old Post 15-03-2009 v 16:06 PM
kolin
Nový Člen

Příspěvek č. 26

dostal jsem jednu vetsi kytku od kamarada, to je ta v levo. bohuzel trochu prerostla. taky ji nejak zloutnou listy. ta puvodni je vpravo a te se dari. dnes jsem to prepnul na kvet. v FAQu jsem tusim nic necetl o zastrihavani, asi to budu muset udelat, ale nevim jak, kde a kdy. zadam vas o radu. diky kolin

p.s. ta hromada malych listecku v kelimku od jogurtu je bazalka, roste raketovou rychlosti

Naposledy upravil kolin 24-03-2009 v 19:36 PM

Old Post 24-03-2009 v 19:22 PM
Scott
Stálý Člen

Karma uživatele Scott - 99% Pěstitelská

Příspěvek č. 27

Zastřihavani si mužeš vyhledat na groweru " Hledani " ..
Rostlinečky nevypadaji nejlepe, sleduju že jsi do substratu ani nepřimichal perlit ... Jakou tam máš vlhkost a teplotu u vršku vypadaji tak seschle a stresovaně ... Lepši by jsi mel jedn dva řizky a pekne to roztahnout než plnou malych všelijakych " zamrdku " jinak box je vychytany ale ty kytky ne ... Zaklad dobry substrat a dobra genetika zbytek je už na pestiteli ...

1.Stavba boxu HPS&MH
2.White Russian
3.Hashberry TestGrow
4.White Satin & Hashberry
5.G13Skunk
6.Scott & Outdoor
7. White Widow (SOG)
8. Space Queen & Sage (BIO)+NL (COCO) Test

A real taste ?

Grow organic plants !

True

Old Post 27-03-2009 v 13:15 PM
Scott je offline   Profil uživatele Scott   Find more posts by Scott   Foto galerie člena Scott   Click here to Send Scott a Private Message   Add Scott to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Scott! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Tek23
Stálý Člen

Karma uživatele Tek23 - 95% PěstitelskáKarma uživatele Tek23 - 95% PěstitelskáKarma uživatele Tek23 - 95% Pěstitelská

Příspěvek č. 28

hochu tak ty musis bejt malej technik.Liby se mi ta automaticka skrinka taky bych bral takovou a vse sledoval na kompu neco jak Highgrow drzim palce pri dalsi uprave

Old Post 28-03-2009 v 19:39 PM
Tek23 je offline   Profil uživatele Tek23   Find more posts by Tek23   Foto galerie člena Tek23   Click here to Send Tek23 a Private Message   Add Tek23 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jíří
Stálý Člen

Karma uživatele Jíří - 92% PěstitelskáKarma uživatele Jíří - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 29

Ahoj moc pěkne a maš to dobře pořešene.

N............ :-D zelený list

25☼MH/25☼HPS

25☼MH/25☼HPS/Vol.6

Old Post 08-04-2009 v 20:19 PM
Jíří je offline   Profil uživatele Jíří   Find more posts by Jíří   Foto galerie člena Jíří   Click here to Send Jíří a Private Message   Add Jíří to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kolin
Nový Člen

Pozdě ale přece Příspěvek č. 30

Zdravím,
Chci se omluvit že jsem to tady utnul a už nenapsal. Kytky jsem dopěstoval a zhulil, celkem se to povedlo. Kolik jsem dosahl nevím, ale asi hulil jsem to asi 4 mesice (nehulim moc). Mohlo to být učitě víc, ke konci jsem to dost posral, kvůli nedootažené řídící jednotce se mi párkrát stalo že svítilo třeba 3 dny v kuse, pak dva dny tma.... špatně jsem zalíval a hnojil. I přesto se to celkem povedlo. Řídící systém zůstal v tý provizorní fázi co na začátku. Teď jsem začal spolupracovat s jedním programátorem, tak to snad oživíme.
Tady jsou fotky, poslední co mám. Pak jsem už nic nefotil.

Old Post 02-12-2009 v 22:41 PM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 22:53 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás