Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
zrovna si chci objednat od Janci lampu 150W
a tadle diskuze o těch drátech mě trochu znervóznila protože se v tom moc naviznam. Tak bych chtěl vědět o jakej typ kabelu si mam v elektru říct a jak tlustej a dlouhej by měl bejt?
to Jahudka!: prostě se to nerosvíťilo, jen starter vrčel, ale sodík nerosvítil. Potom jsem tam dal vlaskový (1m) nebo jak se tomu odborně říká a hned se to rozsvítilo. Tak podle mě ze skušenosti 1,5silný drát o délce 2m je moc, aby se to rozsvítilo.
to Hawk69: na propojení tlumivky, startéru a popřípadně kondíku jsem použil 1,5měď. Raději i kondík si pořiď šetříš tím keš za elektriku a sodík atd. Od startéru dráty viz.příspěvek č.21
Chtěl bych si tady už ujasnit jaké dráty k tomu sodíku, co je přijatelně good, aby se nic hlavně nestalo
Koukal sem v OBI na nějaký ty dráty a chci se jenom zeptat jestli by šel startér a výbojka 150W propojit tímdle drátem(jako jestli by to bylo bezpečný)?
sorry za kvalitu ale je to focený mobilem (Siemens SX1)
Hawk-jako proudove to stacit bude urcite ovsem je to celkem beznej kabel a podle me neni izolace delana na takovy napeti co leze do vybojky pri startu.Zkus se tam schvalne zeptat jestli se da pouzit na alespon 3000V..Podle me neda no..
to je tezky zalezi na zapojeni, vedeni a podobne ale starter by se mohl odproucet mohlo by to jenom vyhodit pojistky ale taky by to mohlo zpusobit pozar na tomhle bych nechal zapracovat nekoho od elektra. fakt tezko rict co vsechno ti hrozy jenom takhle na dalku.
Nobody move, nobody get hurt, they said
Make one wrong move, man, you wake up dead
Hawk-hele tohle je fakt problem draty k vybojce a docela dost tady na groweru opomijenej az se tomu divim.Tohle fakt neni prdel a ze se zatim nikomu nic nestalo a nikdo nevyhorel je fakt podle me otazka nahody.Ja osobne jsem si sehnal kabely podobny jako sou do auta k zapalovacim svickam.Pouzivaj se v kotelnach k zapalovani plynovejch horaku.Ovsem to bylo od znamyho takze kde to koupit ti neporadim.A vis co je nejhorsi?Ze tyhle kabely specialne k vybojce nemeli ani v tom velkoobchode kde jsem kupoval samotnou vybojku,tlumivku atd.
Vis ono ti to pofacha podle me v pohode i s obycejnejma kabelama ale buh sud co se stane az na to bude rok pusobit vlhkost,teplo a jiny vlivy.Muze te to nekdy slehnout,neco zapalit,odejde ti zapalovac atd atd tech moznosti je hafo.
btw: tatik do elektra dela a zapojit by pro nej nebyl zadnej problem, ale nenapada me nejaka vymluva na co to ja, potazmo muj imaginarni kamarad pro kteryho to bude , budeme potrebovat (sodik)...
koupil sem to co postnul hawk na 230~v a na VN sem pouzil kabel na 30KV asi z nakyho monitoru nebo co to bylo koupil sem to v recomu v brne to je bazar s elektrem.
VN vyskoe napeti ten vysokonapetovej drat od starteru k zapalovani na lampe. jinak sodik pokud je fiktivni kamarad magor (a to je) tak ze si chce v pokoju postavit malou lampu verejnyho osvetleni