Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Pěkný , ale co třeba nějaký foto těsně před sklizní ? Skříň mám podobnou jako ty - jen s rozdílem že mám 150W a 31.den květu , tak bych docela rád viděl , k čemu si došel ty.
Hlavni palice z prvni kytky, ktera dozrala. Palice velke, leskle pryskyrici, ale docela ridke. Cast podrobena water curingu, uvidime. Zbytek kytky a kytek jeste roste.
Rozhodujes se zda prepnout? Ja jsem slysel ze je dobre prepnout kdyz se objevi tzv. preflowers. Zarodky kvetu v mistech kde ze stonku vyrustaji listy. Jsou to takove vacky ze kterych trci dve bila vlakna.
Mam tady kousek zpet i fotky.
11.9. - seminka dany klicit
14.9. - zasazeny prvni klicici seminka
16.10. - objevuji se prvni preflowers
20.10. - prepnuto na 12/12
13.12. - setnuta prvni palice, ale asi predcasne. Ostatni palice i kytky jeste nejsou.
20.12 - Pravdepodobna sklizen. Mozna pozdeji. Uz maji jen tri dny a kapicky se jeste moc nekali.
Vyrostou asi na dvojnasobek, takze po prepnuti dalsich 20 cm. Takze misto mas tesne. Ja bych prepnul.
Behem kvetu uz se zastipovani neporucuje. A taky si uvedom ze kytky se nedaji vetvit do nekonecna. Muzes mit sto vrcholku s malinkyma palickama, nebo 5 vrcholku s poradnymi palicemi. Kazda odruda ma dano geneticky kolik vrcholku je schopna 'plnohodnotne' uzivit. Moje rada zni: prepni to a uz to nezastrihuj.
Jeste oprava z te palice bude vic nez 5g. Zapomnel jsem totiz na cast ktera je ve vode kvuli water curingu. Z toho by mohl byt dalsi gram. Jen tak pro presnost. :-)
Podle nějakého jiného threadu tady, kde to rozebírají do podrobna se to dělá tak, že se do nějaké nadoby napustí studená voda z vodovodu, hodí se do ní palice a něčím se zatíží aby byly celé pod vodou. Já používám talíř. Každý den se voda vymění a to celé se dělá týden. Pak se paličky usuší obvyklým způsobem. Ve vodě se prý vylouhují chuťově nežádoucí látky (chlorofyl). Nádoba by neměla být uzavřená aby tyhle látky mohly z vody prchat volně. Proč neprchají volně z kytky a potřebují k tomu ještě tu vodu, to nevím. :-)
Zatím to mám ve vodě 4. den.
Sinuhet: omlouvám se za pohodlnost (že si nevyhledám o tom wattercuringu víc), ale něco podobného se dělá s ganjou před vařením mlíka za stejným účelem (odstranění chlorofylu jakožto látky způsobující škrábavou chuť). Jen se místo studené vody ganja nechá asi půl hodinky ve vodě přímo vařit. V podsatě by to mělo mimo odstranění chlorofylu i dokončit přeměnu části "nehotových" kanabinolů. Myslím, že za tu půlhodinku jsou ztráty potence ganjy vinou urychlené oxidace psychoakt. látek úplně zanedbatelné, takže ganja vlastně "sílí".
Takže moje otázka zní: nezkoušels vaření místo toho wattercuringu se studenou vodou? Případně nenarazil jsi na nějaké zmínky o tom na netu při získávání informací o w.c.? Nebo je tam ta studená voda použita zaměrně?
podle me to funguje tak ze: ponoris palice cele do vody to znamena ze nehnijou, je-li voda studena(nesme byt zas moc)minimalne aktivnich latek se nici vlivem teploty.Navic pod vodou je temer nemozna oxidace THC resp. vsech tech canabinoidu na nizsi derivaty(je to to spravne slovo?? nejsem chemik ). No a vysledek je ze voda odstrani chlorofyl pri zachovani zadoucich vlastnosti konopi
Je to genialne jednoduchy jen bych se bal toho ze to zacne hnit az to budu susit po WC(WatterCuring
svoboda prvního končí tam kde začíná svoboda druhýho
When you walk through a storm,
Hold your head up high,
And don't be afraid of the dark,
At the end of the storm is a golden sky.
And the sweet silver song of a lark.
Původní příspěvek od Deda Mraz Sinuhet: omlouvám se za pohodlnost (že si nevyhledám o tom wattercuringu víc), ale něco podobného se dělá s ganjou před vařením mlíka za stejným účelem (odstranění chlorofylu jakožto látky způsobující škrábavou chuť). Jen se místo studené vody ganja nechá asi půl hodinky ve vodě přímo vařit. V podsatě by to mělo mimo odstranění chlorofylu i dokončit přeměnu části "nehotových" kanabinolů. Myslím, že za tu půlhodinku jsou ztráty potence ganjy vinou urychlené oxidace psychoakt. látek úplně zanedbatelné, takže ganja vlastně "sílí".
Takže moje otázka zní: nezkoušels vaření místo toho wattercuringu se studenou vodou? Případně nenarazil jsi na nějaké zmínky o tom na netu při získávání informací o w.c.? Nebo je tam ta studená voda použita zaměrně?
Na zmínky jsem nenarazil a nezkoušel jsem. Ale s kouskem další úrody var zkusím. Nevím nakolik u čerstvého materiálu ve vařící vodě hrozí třeba popraskání právě těch komůrek které tvoří kapičky s pryskyřicí. Varem by se mohly roztáhnout a prasknout, jinak mě žádná námitka nenapadá.