Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Po 4 rokoch pestovania na balkone som si vsimol ze samci mali vzdy vacsie listy ako samice a rastli omnoho rychlejsie. neviem ci je to tak aj indoor, ale asi hej. semena som mal stale ten isty model asi na 90 percent mi to tak rastlo
Tak teda dnes bez maker. 8. den květu. Rostliny se snaží sežrat výbojku. Už mi moc řetězu nezbývá. Tak je denně ohybám. Jen tak ručně, abych je zpomalil. Nijak je nepřivazuju, jan prostě kytku ohnu a zamuchlám ji do těch okolních. Přidal jsem 12V ventilátor, který fouká pod výbojku. Měl jsem pochyby zda se dají listy spálit i tou 250W, ale teď už to vím. Dají. Kytky jsou docela vytáhlé, asi by mohly vypadat hustěji. Přistě zkusím jen jednu kytku a budu ji pomáhat růst široce pomocí drátků. Těch 5 co jich tam je teď je moc. Nemají místo. Postupně přecházím s ventilací na 12V. Koupil jsem zatím na zkoušku větráčky 120 mm, 12V, 1800 ot/min. 71 CFM, 34 dB. Vypadá to OK.
Zbývá mi posledních 5 článků řetězu, na kterém visí výbojka. To bude boj. Ve skříni zbyly tři samice. Dva samce jsem vystěhoval a dozrávají u okna. Chci zkusit kontrolovaně opylit některé paličky. Jeden je samec jistě a ta druhá kytka ještě pořád není jistá. Preflowers jsem odhadnul špatně. Ty kde rostly bílé vlákna jsou spolehlivě samice. Jenomže některé z těch, které bílá vlákna neměly je nakonec vystrčily. Takže je to metoda na rozpoznání samic, ne samců.
Nezastrihaval. Rizky jsem delal z bocnich vetvicek. Strihal jsem je 15.10., tak si najdi fotky z te doby. Kytky mely tak pul metru. Jenomze zadne z tech rizku se neujaly. Tak jsem jeste ted uriznul rizek z kvetouci kytky. Zatim vypada dobre, tak jsem zvedav.
Větrání ze skříně mám větrákem 12V, 12cm, 71 CFM. Mám ho ale zpomalený aby nehlučel.
Kromě toho mám samostatný okruh pro cooltube, kde mám EURO větrák. Myslím, že EURO2. Na 220V, 160 m3/h.
Ještě jsem si všiml že elektroniku k výbojce (tluminka, ...) máš ve skříni. Z vlastní zkušenosti ti radím dát to někam mimo pěstební prostor. A mezi tlumivku a podložku (pokud je hořlavá) bych dal špunty od piva, kvůli přenosu tepla. Já jsem po pár tejdnech už pod ní měl černej flek.
Zhruba kolem vánoc sklidím a pak chci skříň přebudovat podle nových poznatků, které jsem získal během této první sezóny. Elektronika půjde ven. Pod tlumivku dám kachličku. Odtah bude ve stropě. Přítah dírami v podlaze. Místo Euro větráku tam dám další 12V (jestli to bude stačit). Dík za rady.