Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravim vsechny,
tak jsem po delsi odmlce zpatky, tentokrat s palivejma paprickama. Jelikoz jedu poprvy, uvitam kazdou radu a pripominku. Takze rovnou na vec: Sazim Golden Cayene, Red Chilltepin, Chocolate Habanero. Seminka sou z aukra, i s postovnym me tri sady vysli na 85Kc, coz je zadarmo. Jen skoda ze habaneru dala ceska posta pekne zabrat. Budu doufat ze se mi aspon jedno uchyti. Na to sem se totiz tesil nejvic.
Takze jaky jsou moje plany? Dnes 15.3. davam klicit, je to mozna pozde alle snad to dozenu. RW nemam, proto klicim normalne na navlhcenym toaletaku. Ted zacinam alle resit prvni problem. Cet sem ze idealni teplota na kliceni je 28°C. Pres den neni problem nechat seminka u topeni, pres noc se alle v celym baraku netopi, teplota pak spadne treba az na 18. Jediny reseni co me napadlo, topit tomu zblizka nakou lampickou. To jeste musim do vecera poresit.
Po vykliceni pujdou vsechny uspesny klicenci do kvetinacku, vyber tech nejsilnejsich pak poputuje do skleniku. Modlim se aby mezi nima bylo aspon jedno z tech ponicenejch habaner. Jinak s prubehem casu mozna jeste dorazi naky seminka, takze jich jeste par zasadim.
"Je lépe litovat, že jsme něco zažili, než litovat, že jsme nezažili." - Boccaccio
"Kořenem všeho zla je nedostatek poznání." - Buddha
Cau, ja sem teplotu nijak neresil, dal jsem je do plastovy krabicky s vikem, na hadrik na nadobi, a soupnul do skrine do tmy a nechal, jen ob den rozdelal. A ted jich tu mam cca 165ks
no to sa nacakas na tom hadriku.. ako som uz vsade pisal, mne to tak trvalo asi 2 tyzdne dokym mi vyklicili.. v RW to bolo 3 dni.. to by bolo prve.. druhe, mal si si kupit mini parnik/ sklenik, zase by ti to skratilo cas.. a ano na niektore druhy a kontretne na to habanero treba 28-32 stupnov.. ja som ich mal asi 10-20 cm nad radiatorom nonstop, co budes mat ty dost problem, pretoze semena nemozu byt vo vode! ale iba vo vlhku, tak bacha aby ti nevyschol ten hadrik.. minimalne si to prikri teda aspon niakym igelitom, ked uz nemas ten parnik.. a nedavaj si to priamo na radiator, aby sa ti neuvarili tie semena.. a nezabudni to vetrat par krat denne, chilli rado hnije..
Takze:
Na krabicce na kliceni sem pridal vicko, aby dyl vydrzela vlhkost.
Celou krabicku jsem dal pod jedno stary stinitko co mam doma a lousknul sem tam usporku, at je tam ta teplota aspon trochu zvysena.
@doloroso: Đik za rady, zatim to alle zkousim na nizky naklady, trochu se s paprikama seznamit. Kdyz budem vychazet dobre, rozjedu asi i nejakej indoor, pak ty RW a pareniste urcite nakoupim.
@celler: co si jel za papricky? a odhadem jakou zimu jsi mel pres noc tam kde klicily?
"Je lépe litovat, že jsme něco zažili, než litovat, že jsme nezažili." - Boccaccio
"Kořenem všeho zla je nedostatek poznání." - Buddha
Po trech dnech v moji usporkou vyhrejvany "klicirne" (viz foto) se objevuji prvni znamky zivota. Seminka se pomalu nafukujou a jeden chilltepin uz vystrcil klicek. Ten ma ted tak 2mm. Chocolate habanero zacinam videt blede, seminka dosly fakt ve spatnym stavu. Asi se neuchyti ani jedno... :-(
Tak radte co ted? Mam uz je zacit davat do kvetniku? Bude stacit substrat na pokojovky? Neni tu nahodou nejakej pestitel Chocolate habaner se kterym bych se moch dohodnout na zaslani par seminek? Pls PM
edit: uz vykouknul i jeden golden cayene
"Je lépe litovat, že jsme něco zažili, než litovat, že jsme nezažili." - Boccaccio
"Kořenem všeho zla je nedostatek poznání." - Buddha
Dával jsem klíčit začátkem února většinu jsem měl v obýváku v miskách na hadříku moc se jim nechtělo klíčit mám tam krbovky a vlhčil jsem hadříky i 5 krát denně klícivost mizerná nejen Habaner. Teprve až jsem koupil RW tak se začalo něco dít a do týdne vylezly i Habanera.
wemeno, RW a parnik su na nizke naklady.. viac ako 10 eur by ta to nevyslo a dat to na radiator je zadarmo.. aku mas inak teplotu pod tou usporkou? aj si to meral? hned ako ti vyleze stonka s listami, daj to do kvetinaca.. cim vacsi, tym vacsia rastlina, tym viac plodov.. inak neviem ci to chces ist pod lampou ako indoor, alebo to chces mat za oknom? alebo to mat vonku..? podla toho musis prisposobit aj tie hnojky..
a nerozumiem co myslis pod tym, ze tie semena habanera dosli v zlom stave, vysvetli alebo daj foto..
@doloroso: tu usporku tam mam jenom kvuli teplu. indoor zatim neplanuju. zatim budou za oknem, az zacne bejt venku teplo i pres noc, pujdou do skleniku na zahrade. ty habanera, je to trochu videt na prvni fotce, proste byly jenom v tomhle pytli v obalce a dorazily trochu podrceny, proste se nechytaj, spis plesnivej nez aby klicily takze asi zadny habanero nebude
"Je lépe litovat, že jsme něco zažili, než litovat, že jsme nezažili." - Boccaccio
"Kořenem všeho zla je nedostatek poznání." - Buddha
Cauec, covece, teplotu nevim, ale urcite to bylo i nejmin i k 15C, a bylo to v satni skrini, jinak vse mam seminka od byvaleho clena mopslika.
A druhu celkem 11 Takhle to vypadalo včera, cerstve v 0,5l, jeste asi 90ks cekaji malicke cinske na presazeni ze spolecnych do 1dcl plastovych panaku. Jinak libi se jim postrik postrikovacem, ale ne na slunci, a ne moc, kvuli plisni. Tzn. maji asi radi a rychleji rostou s vyssi vzdusnou vlhkosti.
Kdyby neco PM a smaznu
@celller: No koukam ze ty uz to mas pekne rozjety, to sem teda dost pozadu, verim ze to alle moje kyticky obklopeny laskou dozenou :-) Jinak, z toho budes mit tak pet kilo paprik ne? To budes zasobit nakou meickou restauraci?
Ted uz k vyvoji moji zahradky:
Nakonec se na me usmalo stesti a habanera naklicily, dokonce vic nez red chilltepin, ty se zatim chytly asi jenom 3. Vetsina uz je teda ve hline v kelimkach (viz foto 3). Ty co jeste nenaklicily jsem jeste nechal, davam jim jeste sanci. Jinak mi dneska prisla zasilka novych seminek. Vim ze uz je docela pozde alle presto sem neodolal a par od kazdyho druhu sem dal naklicit. Jsou to orange habanero, fatalii, chinese chilli pot, ring of fire a etna (viz foto 1). Jste-li jednim z tech kdo grower chilli scenu sleduje, urcite je vam tahle sada povedoma, proto bych rad verejne podekoval J.J.ovi ktery se stedre podelil o seminka z jeho lonske sklizne. Jeste jedna drobnost, nasel sem doma v kvetinaci z loni prezimovanou kytku. Jsou to min palivy maly cerveny noname papricky, nekde ze zahradnictvi. (viz foto 2) Tak sem ji dal vetsi kvetinac, uz se docela mackala a uvidime co predvede.
"Je lépe litovat, že jsme něco zažili, než litovat, že jsme nezažili." - Boccaccio
"Kořenem všeho zla je nedostatek poznání." - Buddha
Po dlouhy odmlce, za kterou se omlouvam, dam par zaverecnejch fotek. Kytky ve skleniku sem dneska ocesal, nechal sem tam jenom par nedozralejch ktery maj mozna jeste sanci. Ted premejslim co s nima... Susit a mrazit je vsechny nechci. Zavarovani mi dost lidi vymluvilo a chilli sauce se pry dost brzo zkazi.. nekdo naky rady?
"Je lépe litovat, že jsme něco zažili, než litovat, že jsme nezažili." - Boccaccio
"Kořenem všeho zla je nedostatek poznání." - Buddha
Hele pali to. Kor habanero. Mel sem tu cest ochutnat primo mexicky habanero, to byla teprv sila alle i ty cesky jsou hodne prisny. Samotny se moc jist nedaj, z kazdy kytky sem teda jako autor jednu ochutnal abych pak vedel do ceho verbuju kamarady. Ani zavarovany nejsou samotny moc pozivatelny, do jidel sou alle vynikajici, nemuzu vynachvalit. Zajemci o seminka, muzeme se domluvit, nic za ne nechci.
"Je lépe litovat, že jsme něco zažili, než litovat, že jsme nezažili." - Boccaccio
"Kořenem všeho zla je nedostatek poznání." - Buddha