Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravim všechny příznivce konopného i nekonopného pěstování.
Po celkem úspěšném minulén roce, kdy jsem poprvé pěstoval chilly papričky jsem byl tak nadšený, že letos jsem se rozhodl pěstovat opět, ale s větším arsenálem rostlin a zkušeností.
Ale napřed pár slov o minulém roce. Pěstování konopí je hezký koníček, ale chtělo to změnu. Ta přišla v podobě semínek Cayenského pepře za 15,90. Moc nadějí jsem tomu nedával. Když jsem vysadil v půlce února 2011 a po měsíci byla semínka stále taková, jako když jsem je koupil, už jsem je chtěl vyhodit. Avšak na poslední chvíli začali přeci jenom klíčit. Rostly celkem polmalu, ale to se na začátku června změnilo. Rostlinky začaly růst velmi rychle a brzy na to i kvést. Ale to by bylo moc hezké, než aby se něco nepokazilo. Někdy v polovně července mi začaly vadnout listy a následně i padat z rostlinek. Po důkladném prozkoumání jsem objevil broučky. S pomocí Googlu jsem se domníval, že to jsou trřásněnky. Koupil jsem fungicid, postříkal je a odjel pryč. Když jsem se ale vrátil, na kytkách zbývalo posledních pár žlutých lístků. Ty jsem prozkoumal a z hrůzou jsem našel pavučinky. Ano, byly to svilušky. Bohužel zbývalo pár týdnu do sklizně, a tak už jsem je nechal být. Naštěstí příroda je velice chytrá a tak zbytek energie dala plodům. Nakonec se mi povedlo ze šesti holých stonků sklidit kolem osmdesáti velkých červených papriček.
Toď vše z minula a teď něco o budoucnu
Na letošek jsem si objednal z tohoto obchodu. Velmi slušná komunikace a všasné doručení
Modely: Habanero Yellow, Jalapeno Purple, Bolivian Rainbow, Black Pearl, a Cayenský pepř.
Lokace: balkón orientovaný na jih a každá bude v 3,5l květináči
Substrát: Po uvážení: obyč. zahradnický substrát + perlit + bio humus od plagronu.
Potrava: To co mi zbylo z minulého roku + něco z Cannafestu
Závěrem bych chtěl poprosit o případné rady zkušenějších Growerů. Přeci jenom jsem zatím pěstoval pouze jednou.Potrava
Jinak z tímto obchodem mám stejný zkušenosti, jen tu asi není moc populární... Budu sledovat, kolego.
Edit: rovnou bych ti poradil: tu Jalapeňo a podle mě všechny z rodu Annum bych dal do většího, může mít tak +- 80 cm, klidně i víc. Mě loni přišlo málo i 6,5l květináč, hlavně v těch vedrech byly pořád suchý.
Původní příspěvek od bull Čau,
to je slušný, nemáš nějaký foto z loňska?
Jinak z tímto obchodem mám stejný zkušenosti, jen tu asi není moc populární... Budu sledovat, kolego.
Edit: rovnou bych ti poradil: tu Jalapeňo a podle mě všechny z rodu Annum bych dal do většího, může mít tak +- 80 cm, klidně i víc. Mě loni přišlo málo i 6,5l květináč, hlavně v těch vedrech byly pořád suchý.
Díky za radu,
ale bohužel jsem omezen prostorem. Na balkoně, který je na jih, můžu mít tak max 6 květináčů. Takže nevim jestli projdou větší květníky. Zase ale druhý balkon můžu osít jak chci, ale je na východ, takže tam zase pro změnu nejde slunko skoro vůbec. :/
Jinak se zkusim mrknout po fotkách. Ale jak se mi tam dostaly ty svilušky, tak sem ani neměl chuť to fotit... xD
Tohle je jediná fotka, kterou mám, teda kterou sem našel. je to z 6.5. 2011.
Čau příznivci pálivých plodů.
Dneska při večerním zálévaní jsem si všiml, že dvě semínka Cayenského pepře mají už asi tak 4mm dlouhé klíčky. Byl jsem tím velmi zaskočen, protože minulý rok mi klíčily přes měsíc.
Zdá se, že na úvodu sezony sklízím první úspěchy.
Čau.
Takže dnes je to 6 dní od té doby, co jsem dal semínka na vatu a score je takové
Black pearl 0/10 Ale ještě mají hromadu času, aby vyklíčily
Jalapeno 4/10
Habanero 1/10
B. Rainbow 8/10 To mě fakt překvapilo
Cayen p. cca 50/60 Super!
Jsem velmi mile překvapen, jak mi to oproti loňsku klíčí rychle.
Opět zdravím místní komunitu.
Zatím jde vše podle plánu. Klíčivost mě nadmíru překvapila a zde jsou výsledky:
Bolivian Rainbow 10/10
Black Pearl 8/10
Cayenský pepř 58/62
Habanero 7/10
Jalapeno 9/10
Tímto bych Vám chtěl doporučit obchod http://www.seminka-chilli.cz/ . Výborný výběr, velmi dobrá komunikace. Klíčivost tak velmi solidní. Bohužel ceny jsou trochu vyšší.
Zpět k tématu. Tento víkend jsme je už dal na balkon, ale na noc je stále uklízím dovnitř. Pořád jsou v jiffech, ale už mam 0,3 květníky, kam běhěm několika dní půjdou na pár týdnu a pak rovnou do 3,0L květináčů.
Jelikož foťák neni, budete se muset spokojit pouze s fotkami z mobilu, které jsem dám během několika dní.
Po delší době malý "apdejtík".
Holkám se daří celkem dobře. Dneska ráno jsem jim dal Take Root od Dutch pro.
foto1: Bolivian Rainbow
foto2: Jalapeno
foto3: Habanero To jsou takový malý postižové, tak nevim, nevim...
foto4: Black Pearl
foto5: Cayenský pepř Ten jede D
Ahoj,
Po hodně dlouhé době flákání jsem se rozhodl to tady nějak dodělat a dokončit, jelikož sezóna 2013 se blíží.
Po trošce uvažování jsem nakonec měl 3 místa, kde byly papričky
číslo 1: balkon na jih. Zde byla osádka 1x Jalapeno, 1x Habanero, 1x Black Pearl, 2x Bolivoan Rainbow, 1x Cayenský pepř a taky 1x Cheery rajče.
číslo 2: balkon na východ. Tu byly 3x Cayenský pepř, 3x Habanero, 2x Jalapeno, 1x Bolivian Rainbow, 2x Black Pearl
číslo 3: zahrádka na chalupě. Sem putovali hybridi, tedy ty rosltink,y které se vzhledem lišily. 2x Bolivian rainbow (nakonec byly v pohodě), 1x Jalapeno (taky ok) 1x Habanero (malé, černo-fialové plody), 1x Bolivian Rainbow (takový obrovský lilky) a 1x Cayen.
Opět upgrade.
Holky jsou foceny už začátkem června. Přesněji 6.6. 2012
foto1 Black Pearl - Listy se krásně vybravily do tmavé fialové, až černé barvy.
foto2 Bolivian Rainbow - Jak jsem psal, nechal jsem si ji 2x. Už se formuje 1. parička
foto3 Myslím, že je to Cayen - Trochu více vytáhlá, ale bohužel se ní dali zase svilušky. Pepřík je hrozně náchilnej na tyhlety mrchy, a tak sem ho čel dát k popelnicím. Ale za 10 minut tam už nebyl, asi si ho nědko vzal
Tentokrát jsou fotky ze začátku črvence, opět Plácek číslo 1. Papičkám se neskutečně daří, obvzlášť pak Bolivian rainbow. Jalapeno je trochu pomalejší, ale zase je obrovská.
foto1 Habanero - Má hrozně hezkej tvar, takovej....no prostě mě to facinuje
foto2 Black Pearl - Je to hrozně roztomilá rostlinka a ty kuličky jsou fakt hezký
foto3 a foto4 Bolivian Rainbow - Víc kvěů než listí. K nim není níc, co bych dodal.
foto5 Jalapeno - Taky hezká struktura, ale teptve lehce kvete a plodů je pomálu
Jinak jsem udělal testík pálivosti a je to všechno vážně dost vostrý. Nejvíc Habanero, nejmíň Jalapeno.
A abych nezapomněl. Když jsem se zbavoval to Pepře, tak už na něm něco málo papriček bylo, tak jsem si je samozřejmě vzal.
Chuť byla výborná, pálivost tak akorát.
Průběžně něco málo sklízím. Občas k jídlu, nebo pro někoho. Vždy to vážím, takže až zakončím toto vlákno, napíšu celkovou sklizeň.
foto1 Habanero - Vzhledem k velikosti kytky, je toho na ní celkem dost, ale často ty plody schnou, nebo je v nich nějaký červík. Ale sílu maj jak sviňa
foto2 a foto3 Bolivian Rainbow - K nim není co dodat. Hrozně se mi líbí, jak ty papričky roustou směrem nahoru. A mají úžasné barvi a všechny pálí úplně stejně. Letošní favorit
foto4 Black Pearl - Super krásná kytka, aůe papričky jsou až moc ostrý a horzně malý. Vážně se hodí spíše na ozdobu, než li ke konzumaci.
foto5 Jalapeno - Nakonec tam těch papirk je fakt dost, ale nechce se jim červenat.
Tady přídávám něco fotek z místa číslo 3, tedy ze zahrádky na chalupě. Bohužel zeminu tvoří jíl, šutry a trochu písku, takže je to na hov*o. Ale i tak tam na nich něco přeci jenom bude.
Nemám příliš mnoho fotek, protže prostě neyblo co fotit. Jedinému, čemu se tam dařilo, bylo kupodivu Jalapeno a Bolivian rainbow
foto1 celek - Vypadá to hrozně hezky, jak je každá ta paprička jiná.
foto2 Bolivian Rainbow - Prostě pohoda
foto2 lilek - jeden z hybridů, velké, tlusté, fialové a příjmně pálivé papriky. Nechal jsem si semínka, takže je letos zkusím.
foto4 Malý černý - Nevím, co to je, ale je jich tam poměrně dost. Jsou černo-fialový a nakonec zčervenají. Velmi dobrá chuť, letos je zkusím znovu.
foto5 Jalapeno - Nevím, čím to je, ale opravdu se mu tam daří. Nato, že má asi 18cm je tam mrtě moc papriček.
No, určitě si říkáte, že jsem na něco zapomněl. Ano. Vůbec jsem nefotil místo číslo 2, balkon na východ. Avšak pár fotek mám, a jsou z doby jejich posledních dnů.
Holky se všechny dost vytáhli, ale papriček bylo velmi mnoho. Až na Jalapeno. Ty jsem tu měl dvě a byla na nich tak možna 20 papriček. Takže ty už zde NIKDY pěstovat nebudu. Nadruhou stranu Habanero předčilo moje očekávání a kvelto ještě v listopadu, když uý je musel všechny seknout.
foto1 Habanero - ve 4l truhlíku tři rostliny
foto2 Pepřík - ve 4l truhlíku tři rosliny, drobet se vytáhly, ale byly celkem plodné
foto3 Black Pearl - Bombasticky obsypané
foto4 Jalapeno - přerostlá obulda, měla skoro 1,5metru, ale bylo tam pár papriček :/
foto5 Bolivian Rainbow - Neskutečně vyrostlo a to se podepsalo na výnosu. Který byl mohutný
No ale jedno Black Pearl mi napadly svilušky, a jelikož jsem nebyl moc doma, tak mi ho téměř celý zlikvidovali. Pak jsem dotal do Jalapen mšice, ale už byl říjen, a tak sem s tim nic nedělal.