Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
S tim jestli se z toho dá něco vyšlechtit ti nepomůžu ale jestli to rostlo u cesty tak to nebude technické konopí ale spíš Cannabis Reduralis (pokud to není jedna a ta samá věc, ale myslím, že není). To ti taky při šlechtění moc nepomůže, ale jelikož je to volně roztoucí rostlina v lesích a tak, je také odolnější a její kořenový systém je přizpůsoben našim podmínkám.Navíc je to přibuzná Sativy a Indigy a z toho vyplývá, že na stonek C.Reduralis můžeš naroubovat Sativu nebo Indigu a ta bude vyušívat ten kořenový systém a bude lépe příjmat živiny.Praktické poznatky bohužel nemám, protože se mi nepodařilo sehnat C. Reduralis (v našich lesich to prostě neroste).Možná bys to mohl zkusit.
rtep-petre: sorry, ale je to trochu zmatecny. Neni to Reduralis, ale RUDERALIS a neni to Indiga, ale INDICA - indigo je barvivo.
Takze trochu botaniky - botanicka klasifikace byla dlouhou dobu nejasna. Konopi se drive radilo do celedi koprivovitych. Dnes se konopi radi do zvlastni celedi konopovitych, kam krome cannabis patri i chmel (Humulus).
Samotne cleneni rodu se ustalilo na dnes nejcastejsim deleni na: cannabis sativa - konopi sete; cannabis indica - konopi indicke a cannabis ruderalis - konopi rumistni.
Z prvnich dvou druhu se postupem casu a usilim sikovnych mistru groweru vyslechtilo mnoho a mnoho ruznych variet - cili odrud nebo modelu chcete-li. Doslo i ke skrizeni sativa a indica - je vzite oznaceni skunk.
Technicke konopi se pestuje hlavne pro vlakno, cili jedna se o sativu s vyrazne snizenym obsahem THC jak to dovoluje zakon - 0.3% THC.
Z toho vyplyva, ze konzumovat nebo pestovat technicke konopi ke konzumaci je cira blahovost. Nema to zadane ucinky.
Ale neznam nikoho, kdo by se ocitl v poli technickeho a alespon to nevyzkousel - vcetne me
nerozumiem preco sa tu vobec bavite o technickom konope. ked uz mas raz doma skrinu tak si tam pestuj normalnu rastlinu a nie nieco z coho budes mat prd. To si tam rovno daj paradajky a urob ketchup!
tenhle rok sme ne poli objevily pole asi 200*100 m plný techniky.musim rict ze to byla fakt podivana az dostanu fotecku tak je sem nasazim. škoda že to byla jenom technika...
Hele, lidi, uvažoval jsem nad jednou věcí - v ČR je od roku 1999 povolený technický konopí. Ale zajímalo by mě tohle - mám zahradu plnou kytek; přijdou policajti, zatknou mě, já jim řeknu popravdě, že je to technický konopí, ať si naserou. A voni to jako vokoštujou jointem? Jak jako poznaj, že to je technický?
Protože by bylo zajímavý nasázet plnou zahradu technickýho a doprostřed dát tak 10 kytiček nějakýho skunku. To by byla stěrka, ne? Schovávat kytičky v kytičkách
A taky by mě zajímalo asi se musim domluvit s úřadama nebo tak když chcu pěstovat technický, ne? Nebo že bych "pracoval" pro nějakou firmu...
PS: snažil jsem se hledat něco podobnýho, ale nic jsem nenašel...jestli sem slepej, tak se omlouvám...
technicke je definovano myslim ze muze mit max 0.3% THC. Kdyz mas vic, problem. Ted se soudi chlapik co koupil oficialni semena techniky, prisli cajti namerili 0.35% a sel k soudu. Hlasit se to musi az od urcite vymery. Myslim, ze od 100 m2.
Co se tyce toho pesteni uvnitr kytek. Ty odrudy mohou vypadat vyrazne jinak, takze to muze byt napadne a taky bys musel vychytat samce, aby ti technika neopylila holand. Na druhou stranu je divne, kdyz na vetsim policku techniky neni zadny samec.
2 dude: dowolim si wyswetlit sinuheta dyztak to pak smazni cili sinuhet myslel ze bude dyiwny gdyz w poli technickeho konopi (w jeho stredu bodou pro nas hodnotne kytky) nedube zadny samec ti samci tam pochopitelne nebudou protoze je sam wytrhas aby ti neopllodnily potentni samice
Co na rozbor, voni se s tim srat nebudou - ubalí si na místě, budou dělat zhulený (když nebudou) a stejně tě zatknou...ti sráči si něco vymyslí. nebo třeba že to nesmrdí jako technik, ale jako skunk (až takový sou to profíci
Ale vlastně by to teoreticky bylo v poho, kdybych měl pár skunků uprostřed...by vzali pár vzorků z kraje...doufám
ještě jak přesvědčit úřady a tak, že je to fakt technik...
Původní příspěvek od MIRIS Co na rozbor, voni se s tim srat nebudou - ubalí si na místě, budou dělat zhulený (když nebudou) a stejně tě zatknou...ti sráči si něco vymyslí. nebo třeba že to nesmrdí jako technik, ale jako skunk (až takový sou to profíci
Ale vlastně by to teoreticky bylo v poho, kdybych měl pár skunků uprostřed...by vzali pár vzorků z kraje...doufám
ještě jak přesvědčit úřady a tak, že je to fakt technik...
Budes mit doklad, ze jsi to koupil od dodavatele technickeho konopi. www.konopa.cz
Takze neviem ako u vas ale u nas aspon pri urcitej vymere ked mate povolene pestovane technickeho konope musite pri kazdej urode dat na kontrolu nejaku vzorku na prekontrolovanie. Ci ale dana vzorka je vybrana majitelom ci danymi vykonavatelmi neviem. A co sa tyka samcov u technickeho konope, no vec s ma tak. Technicke konope bolo slachtene pre jednodomost. Co to znamena? V podstate,ze vsetky rastliny su hermafroditne. No hermafrodytne. Tazko sa mi v tomto pripade pise o hermafrodytizme, skor by asi bolo dobre napisat jednodome aj ked som si v tomto tvrdeni nie isty.
Takze opelit vasu samiciu rastlinu vam moze kazda technicka,lebo kazda nesie aj pel.