Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zkoušeli jsme PC zdroje, ale vždycky po pár týdnech odešly - nejsou stavěný na provoz bez zátěže. 12V trafo je zas celkem drahý, nemáte někdo ňáký levnější řešení?
bohužel ,ale ničím jiným než trafem.. můžes použít třeba nabijecku od mobilu orezat buzirku a pripojit na vetrak a zapojit do zasuvky.. ale nejvic se vyplati trafo - myslím tím nejaky stabilizovany zdroj napětí viz. www.ges.cz tam je maj ... nevyplati se na tom setrit je lepsi mit silnejsi nez je tak tak na hranici vykonu trafa... taky je dobrý mít regulovatelný zdroj abysis mohl nastavit otacky ventilatoru.. třeba když budes chtit snižit hluk peace
Male trafko od vietnamcu asi za stovku. Ma prepinas menici napeti, takze umoznuje regulaci otacek. Pripadne by slo pouzit zdroj k vlacku, nebo autodraze, ten miva regulaci plynulou a je robustnejsi.
Já mám 500mA nestabilizovanej zdroj s regulovatelným pětím a v pohodě mě už několik měsíců (min 8 ;-°) napájí několik ventilátorů. Stál mě asi 75Kč, stačilo z něj sundat ten plastovej kryt a udělat na něj pasivní chlazení aby se tolik nepřehřejval :-°)
(http://www.nedis.cz/SORTIMENT/napaj...t_napajece.html)
maly trafo od vietkongu a menitelnym napetim mam a pouzivam a zatim super muzes si krasne regulovat otacky...a pro druhej vetrak mam starou nabijecku sice ma maly otacky (ta nabijecka je 5V) ale zatim vsechno fklidu..
abo si spravit vlastny stabilizovany zdroj ako ja, a mas po problemoch
Na stabilizatoroch mam chladice (ale zatial vyzera, ze ani nemuseli byt... facha to uz aspon pol roka f poho)
Mrhaním ducha a srdca je presviedčať odporcov, ktorí vôbec nepomýšľajú na to, aby mali svoj vlastný názor.
Ty nabíječky sou f pohodě, každej výrobce má na jiný napětí, taxe to dá celkem regulovat. Navíc se jich všude válí spousta od ukradených mobilů nebo v bazáči za kilo.
Pěstuji, tedy jsem குவியெடோன BUDOUCNOST PATŘÍ AEROPONII !!!! ...jeden kubík stačí, když tě můra tlačí...
I do my thing and you do your thing. I am not in this world to live up to your expectations and you are not in this world to live up to mine. You are you and I am I.
And if by chance we find each other, it is beautiful...
.:::::BONSAI BROTHERS:::::.
S nabijackami skusenost nemam ale neni zly napad....tie zdroje od vietkongu za par supek su vecsinou len do 300 - 500 mA, co postaci len na 2-3 lepsie PC vetraciky. Pokial vam to staci tak v pohode, ja stavam skrinu kde bude nejakych 7-8 vetrakov takze som sa doma prehrabal a nasiel som trafo co dava 1A. A fici to v pohode.
anebo si postavit vlastni, mam regulovatelny stabilizovany zdroj vlastni vyroby 0-20V stejnosmerny utahne cca 1.3A ale potrebovalo se trafo ktery hodi z 230V stridavych na 20
zaleží na tom taky aby soucet proudů všech vetráku nepřekračoval maximalne odběr(spotřebu) trafa... ja jel na zdroji z gesu tri vetraky a soucet byl o 5mA mensi a trafo odešlo , nebo jen respektive odesel od 6V nahoru včetně...