Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

Stránky: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 
!!!MÁŠ PROBLÉMY S LISTY? Tak piš jenom sem a nikam jinam IV. !!! - Klikni zde pro originální téma
scunk
citace:
Původní příspěvek od EDA45

Tak toje supr,že se tu všichni konečně dozvěděli jádro pudla..
Tak teď už to půjde všem samo,aleluja...

Nejhorší na tom je, že v tom jádro pudla skutečně je...Přelejvání a přehnojení..
Samulele
citace:
Původní příspěvek od spartakuss
tohle se mi dela na listech uz druhe kolo sem z toho v pasti :((
desinfekce boxu i mistnosti nezabrala totez postriky :((
nevíte někdo prosím?

Presne toto sa riesilo tu,problem je mediu a hnoje..vyzera to ako klasicka blokacia zivin v dosledku nerovnovahy pH,ale...

http://grower.cz/forum/showthread.p...999#post1023999

precitaj do konca...myslim ze tam bude kamen urazu

V tvojom pripade doporucujem poriadny preplach a zauvazuj nad zmenou hnoja,ako sa pise tam, Bcuzz coco je fakt supa a sam ho uz rok spokojne pouzivam v kokose aj v hline, in aj out a o zltych listoch a flakoch sa mi uz ani nesniva :D

TO scunk: :D ...vzdy sa najde niekto kto ma rozosmeje :)
bezdechu
citace:
Původní příspěvek od Samulele

Presne toto sa riesilo tu,problem je mediu a hnoje..vyzera to ako klasicka blokacia zivin v dosledku nerovnovahy pH,ale...

http://grower.cz/forum/showthread....999#post1023999

precitaj do konca...myslim ze tam bude kamen urazu

V tvojom pripade doporucujem poriadny preplach a zauvazuj nad zmenou hnoja,ako sa pise tam, Bcuzz coco je fakt supa a sam ho uz rok spokojne pouzivam v kokose aj v hline, in aj out a o zltych listoch a flakoch sa mi uz ani nesniva :D

TO scunk: :D ...vzdy sa najde niekto kto ma rozosmeje :)

Použití BioBizz v Hydroponii má pěkně popsané bobcat v příspěvku http://grower.cz/forum/showthread....301#post1001301
spartakuss
ahoj jedu hlinu dostal sem par pytlu na zkousku..kamaradi si to nechali udelat primo od vyrobce na ganju.. kyti sou v hline asi tyden a to jeste nehnojim.. jinak pouzivam biobizz fishmix nic vic vzdy se mi osvedcil jak IN tak OUT.. PH merim, samo je mozne ze se treba porouchal PH metr muzu zkalibrovat.. ovsem nevim nevim :(
tyhle hnoje me nikdy nezklamali ba naopak!! uvidime asi zkusim zmenu zkalibruju PH metr! divne je ze pokud tyto listy otrhate a zbydou NEnapadene tak to dostane i je.
kdyz je nechate pomalu napadene listy oschnou, a az pak to jde na dalsi..!!
dik za rady
Samulele
citace:
Původní příspěvek od spartakuss
ahoj jedu hlinu dostal sem par pytlu na zkousku..kamaradi si to nechali udelat primo od vyrobce na ganju.. kyti sou v hline asi tyden a to jeste nehnojim.. jinak pouzivam biobizz fishmix nic vic vzdy se mi osvedcil jak IN tak OUT.. PH merim, samo je mozne ze se treba porouchal PH metr muzu zkalibrovat.. ovsem nevim nevim :(
tyhle hnoje me nikdy nezklamali ba naopak!! uvidime asi zkusim zmenu zkalibruju PH metr! divne je ze pokud tyto listy otrhate a zbydou NEnapadene tak to dostane i je.
kdyz je nechate pomalu napadene listy oschnou, a az pak to jde na dalsi..!!
dik za rady

hmmm potom sa ospravedlnujem,zjavne som to prechytracil
ale nieco na tom bude :) kazdopadne faraj dalej a drzim palec
za sposobene skody sa este raz ospravedlnujem :D

Edit: vylucujem akekolvek PLESNE!! konope neni rajce a najcastejsie druhy na konopi su klasicke padli a potom tzv. palicova.. a ani jedna z nich to neni...faraj na pH a zivinach GL
EDA45
citace:
Původní příspěvek od scunk

Nejhorší na tom je, že v tom jádro pudla skutečně je...Přelejvání a přehnojení..

Tak to je dvakrát supr,takže nepřelejvat a nepřehnojovat a máme všichni zaručeny jen a pouze krásně zelené listy a metrové palice..uáá..,huráá.. :frog:

..a vždycky se dá znovu objevit Amerika..a znovu a znovu.. :teef:

edit :
Radši to přeložim don češtiny..Pánové tu řeší,že někdo přelejvá a má vysoký EC v důsledku častýho zalejvání malé rostlinky zálivkou s hnojivem..
No a pak přijde další pán a objeví tu "Ameriku"..
Cituji : "pánové,řešíte tu píčoviny,hlavní je nepřelejvat a nepřehnojovat" :teef:
scunk
citace:

Tak to je dvakrát supr,takže nepřelejvat a nepřehnojovat a máme všichni zaručeny jen a pouze krásně zelené listy a metrové palice..uáá..,huráá.. :frog:

..a vždycky se dá znovu objevit Amerika..a znovu a znovu.. :teef:

edit :
Radši to přeložim don češtiny..Pánové tu řeší,že někdo přelejvá a má vysoký EC v důsledku častýho zalejvání malé rostlinky zálivkou s hnojivem..
No a pak přijde další pán a objeví tu "Ameriku"..
Cituji : "pánové,řešíte tu píčoviny,hlavní je nepřelejvat a nepřehnojovat" :teef:

To se dá....to máš pravdu...:-) Nicméně jsem myslel ty předražený "super" substráty, který jsou většinou předhnojený na 6 týdnů(to je zahradnický taky) a většina lidí s vidinou rychlejšího růstu to ještě prolejvá dvojnásobnejma dávkama hnojiva..:-)
zahradnický substrát je imho odpad, co se týče indoor pěstování... základní prvek v rovnici voda-země-slunce-vzduch musí být logicky co nejkvalitnější, pro co nejkvalitnější výsledky a nejmenší pravděpodobnost výskytu problémů..
sw3ap
Zkroucené listy nahoru a skvrnky
EDA45
citace:
Původní příspěvek od scunk

To se dá....to máš pravdu...:-) Nicméně jsem myslel ty předražený "super" substráty, který jsou většinou předhnojený na 6 týdnů(to je zahradnický taky) a většina lidí s vidinou rychlejšího růstu to ještě prolejvá dvojnásobnejma dávkama hnojiva..:-)

Jak říkám,čekali jsme tu na to.. Tak se radujme,že nám tě nebe poslalo..
Aspoň je tu nějaká sranda.. :teef:
mysak
jsem zvedavy kolik lidi by tu naslo stejnou pricinu nemoci ,kdyby si to tady procetli ....
myslim si ze tady je to pořad dokola min 3-5 stranek z5-
resi se temeř totožne problemy kytek...
mysak
citace:
Původní příspěvek od sw3ap
Zkroucené listy nahoru a skvrnky

jsem zvedavy kolik lidi by tu naslo stejnou pricinu nemoci ,kdyby si to tady procetli ....
myslim si ze tady je to pořad dokola min 3-5 stranek z5-
resi se temeř totožne problemy kytek...

stejnou odpoved smazat....
SubFocus
Zdar , takže zase tu házím , stále ten samý problém,který jsem tu házel 3x a nikdo nepomohl , kdo pomůže ,vyslouží si K + :)

Takže 600w e-balast (660w) A Wing
120X120X200
Řezy Hlava - Hash plant , SMBOG , Critical Mass
Dělá to u všech jen u HP nejvíce.
Žloutnou listy , řekl bych že staré a velké a na střídačku na celé rostlině , chytají nekrozu od konce s tečkama ... a celé kytky mi příjdou nedoživené.
Hnojím BioBizz celá sada 1x týdně.Minulé kolo plagron a stejný problém.
Biobizz light mix hlina.
Ph zálivky 6,0 PH výtoku 6,1
Prolito Mospilanem , aplikováni draví roztoči proti sviluším,žluté lepivé desky bez výsledku.

Teplota vrchol u vrchu 29 C

Tak by mě kurva zajímalo ,co je špatně.

Díky moc
EDA45
citace:
Původní příspěvek od SubFocus
Zdar , takže zase tu házím , stále ten samý problém,který jsem tu házel 3x a nikdo nepomohl , kdo pomůže ,vyslouží si K + :)

Takže 600w e-balast (660w) A Wing
120X120X200
Řezy Hlava - Hash plant , SMBOG , Critical Mass
Dělá to u všech jen u HP nejvíce.
Žloutnou listy , řekl bych že staré a velké a na střídačku na celé rostlině , chytají nekrozu od konce s tečkama ... a celé kytky mi příjdou nedoživené.
Hnojím BioBizz celá sada 1x týdně.Minulé kolo plagron a stejný problém.
Biobizz light mix hlina.
Ph zálivky 6,0 PH výtoku 6,1
Prolito Mospilanem , aplikováni draví roztoči proti sviluším,žluté lepivé desky bez výsledku.

Teplota vrchol u vrchu 29 C

Tak by mě kurva zajímalo ,co je špatně.

Díky moc

Čau. Ph 6,0 je úplně spodní hrana,co se hlíny týče..
Podle mě tvý kytičky mají jednoznačně nedostatek dusíku ve vegetační fázi..
( budeš mít hlínu zasolenou,protože sice hnojíš ale kytky málo vstřebávají díky nízkýmu ph) Začal bych průplachem s Ph cca 6,8 a pak postupně grow hnojku a Ph zálivky držet tak 6,4-6,5..Po průplachu i každým zalití vždy nechej proschnout..Můj názor.. ;)

edit:
Bylo by dobrý změřit EC,může to bejt zasolený,ale při nízkým ph a vydatným zalejvání může dojít i k "vymytí" živin do odtoku..
lukasbertone
Zdravím, nevím co s tím, jestli zvednou ec?

Holčeny jsou 6-tý den v RW rohožích Ec ted 0.8 Ph 5.5 vytok Ec 0.6 ... Ph do 6.2

Zalivka jednou za den na minutku tak aby neco vyteklo... roztok teplota 22C teplota vzduchu do 26C Svetlo MH 4OOW
lukasbertone
citace:
Původní příspěvek od lukasbertone
Zdravím, nevím co s tím, jestli zvednou ec?

Holčeny jsou 6-tý den na RW rohožích Ec ted 0.8 Ph 5.5 vytok Ec 0.6 ... Ph do 6.2

Zalivka jednou za den na minutku tak aby neco vyteklo... roztok teplota 22C teplota vzduchu do 26C
SubFocus
EC Meter nemám, pouze PH ,ale dnes při zálivce zkusím prolít 6,8 a uvidím kolik bude odtok ,jde nějak poznat přesolení na hlíně? krystalky na povrchu či něco jiného? Jinak diky, zatim je to nejlepší názor co jsem kdy slyšel ! K

edit: dva dny zpět jsem prolil čistou vodou s peroxidem ,to by mohlo ty živiny vymýt jelikož to je BioBizz.
EDA45
citace:
EC Meter nemám, pouze PH ,ale dnes při zálivce zkusím prolít 6,8 a uvidím kolik bude odtok ,jde nějak poznat přesolení na hlíně? krystalky na povrchu či něco jiného? Jinak diky, zatim je to nejlepší názor co jsem kdy slyšel ! K

edit: dva dny zpět jsem prolil čistou vodou s peroxidem ,to by mohlo ty živiny vymýt jelikož to je BioBizz.

Hm,biobizz,ten zasoluje hodně,kor,esli kytky nevstřebávaj..Organiku kytky vstřebávaji pozvolna a je třeba s rozumem,opatrně hnojit..Je tu někde tabulka,ale nemůžu jí najít,tam je vidět,že N se v hlíně vstřebává nejlíp při poměrně vysokým Ph,jestli si to dobře pamatuju,tak je to cca někde kolem 6,8..Ale ostatní prvky(hlavně železo)zas kytky berou líp cca při těch Ph 6,tak je třeba i v závislosti od odrůdy vychytat nějakej kompromis..Já zalívám 6,3-6,5 a žádné problémy,kyti vstřebávají dobře,i když jim pak v květu osolím..
Ale jedu Atami miner. hnojiva a ty sou rychlovstřebávací..

edit:

Tady ta tabulka http://grower.cz/home/potw.php?a...&photoid=153921

Odborníci pro hlínu doporučují..: 6,3-6,8 ;)
anonym9711
Neviete niekto, co znamenaju hnede tmave skvrny ns listoch? Okrem toho zeleny postihnuty list potom zltne. Skusam pripojit foto.

Prelistoval som thread a nevidel som take. Ma to len 1 rastlina. Kvet 2 tyzden. V hline, hnojim, polievam vsetky rovnako. Jeden kvetinac mal slaby substrat, ale zabudol som ho oznacit- moze to byt malo zivin? (Dal som jej davku hnojiva, uvidim.)
longoni
mam tensamy problem
Samulele
citace:
Původní příspěvek od anonym9711
Neviete niekto, co znamenaju hnede tmave skvrny ns listoch? Okrem toho zeleny postihnuty list potom zltne. Skusam pripojit foto.

Prelistoval som thread a nevidel som take. Ma to len 1 rastlina. Kvet 2 tyzden. V hline, hnojim, polievam vsetky rovnako. Jeden kvetinac mal slaby substrat, ale zabudol som ho oznacit- moze to byt malo zivin? (Dal som jej davku hnojiva, uvidim.)

Slabo si hladal :D http://grower.cz/forum/showthread.p...6422#post366422

Podla mna je to blokacia zivyn v dosledku spatneho pH.Ale uz tam bude viac vylucenych prvkov...Takze najskor zrovnat pH pomocou mnozstva upravenej vody a potom zlahka prihnojovat.Zmeraj co vyteka z kvetniku a sam uvidis ..Poskodene listy uz sa asi nespravia ale malo by sa zastavit sirenie tych flakov a uvidis ze kytiz hned lepsie vyzera..
EnemYD
ahoj pls poradte nekdo co to zpusobuje , prispevek cislo 276
skunk2
citace:
Původní příspěvek od EnemYD

ty zesvětlené listy se ti nekroutí?
zhoršilo se to od té doby trochu?
mysak
citace:
Původní příspěvek od EnemYD

citace:
Původní příspěvek od skunk2

ty zesvětlené listy se ti nekroutí?
zhoršilo se to od té doby trochu?

vsak jsem na to odpovidal ...... !
a jeste tipek ma na parku , da ti cislo prispevku ..
Green P
Zdarec,

jednoduchá otázka-
vrátli se mi zpět svilušky v 6.týdnu květu!
Co s tím?
Postřik?
Díky
skunk2
citace:
Původní příspěvek od Green P
Zdarec,

jednoduchá otázka-
Co s tím?
Postřik?
Díky

za žádných okolností.
vykouřit ty potvory, ale pořádně ;)
ween
citace:
Původní příspěvek od Green P
Zdarec,

jednoduchá otázka-
Co s tím?
Postřik?
Díky

zdar pane.. tak z vlastní zkušenosti, něco organického, co funguje - B-A-C- Plant Vitality plus - má to v sobě pach predátora, svilušky hibernují (už neškodí) a následně zahynou hlady (něco přes týden).. použitelné v každé vegetační fázi...

http://www.homegrown.cz/growshop/es...lity-plus-0-25l

já to použil v této fázi květu: http://grower.cz/forum/showthread.p...pagenumber=2...
SubFocus
Aktualní fota problému... dnes prolito čistou vodou ... PH 7 a vycházelo PH 6,0 - 6,3 někdy 6,5 ke konci ...
SubFocus
NEXT
EDA45
citace:
NEXT

Koliktomu chybí do kosy..?
Nedostatek živin v listech nastupuje normálně tak po 35 dni květu,jak v kterým mediu,jak u který odrůdy a taky podle toho jak hnojíš,kolik necháš spodků po přepnutí,atd..
Tohle je poněkud masivnější,takovýhle odumírání listů je normální ve spodní třetině kytky v pokročilýmm stadiu květu..
Podle mě u tebe to nastoupilo dřív a ve větším měřítku kuli permanentně nízkýmu ph během pěstu a nedoživenosti kytek,předevšim dusíkem,kterej se mnohem líp vstřebává v hlíně s ph okolo 6,5,než při 6 nebo nižším...Muj názor..
SubFocus
No je to teprve asi 28 den a některé paličky mi příjdou malé oproti ostatním .. kosa asi 60 den ... no teď jsem to prolil tak asi něco zase nahnojím ale bojím se jestli ještě nemám počkat ... Jenže ty kytky jsou celkově bledé a listy hynou i na vrchu i dole . všude a někde se i kroutí a celkově se ty kytky tak nějak lámou asi jen dvě ale ty jsou strašné i šiškama ...
fiste
Prolej to hnojkama na růst, klidně dvojnásobnou dávku a zakápni to kyselinou dusičnou na ph6. Už jsem to v pár threadech viděl a vždycky to pomohlo.. Kytky tahaj živiny z nepotřebných listů, to je normální, ale ty listy nahoře určitě nepotřebný nejsou, musíš jim živiny vrátit :) Skoro to vypadá jako přehnojený hnojivem na květ..
Taky jsem si myslel, že by to moh bejt škůdce, sice asi ne, přecejenom si ale zkontroluj stonky od listů.
No a slabý větve se řeší ofukem, ve větru se zpevní, když mají dost živin..
SubFocus
Kamo 2x sunon 160m3 a 2x ofuk velký venťas bych řekl že stačí,hybe to s nimi dobře.
Ph 6 jsem tam měl tak jssem to včera prolil solidně ph 7 a vycházelo stále ph 6,0-6,3.
Škůdci:kolem letěla pouze jedna smutnice ale moc by toho asi nevysala je tam ještě mospilan a jelikož jsem tam měl minulé kolo sviluše vystříkané omite a ve finále se tam stejně objevily tak dnes po kytkách běhají kamarádi http://www.biocont.cz/shop/detail/1...similis-100-ks/ a jelikož jsou tam už 5 dní a stále je nacházím tak bych řekl že asi mají co papkat.

Začnu místo zrádného Biobizzu hnojit ah a ph nastavím kolem 6,4 a mám zahnojit jako na růst nebo na květ?Nevím biobizz se mi nějak neosvěčil , před tím se lil plagron a nikdy se mi nic takového nestalo....
EDA45
citace:
Kamo 2x sunon 160m3 a 2x ofuk velký venťas bych řekl že stačí,hybe to s nimi dobře.
Ph 6 jsem tam měl tak jssem to včera prolil solidně ph 7 a vycházelo stále ph 6,0-6,3.
Škůdci:kolem letěla pouze jedna

Naleješ 7 a vytéká 6..,z toho jen vidíš,jak byl substrát překyselenej..
Při ph 6 a nižším je vstřebávání dusíku v soilu jen minimální... :(
SubFocus
nojo ale řídil jsem se tímto a měl by to někdo asi opravit v tom případě:
Hlína

Pokud si koupíš kvalitní hlínu (ne kyselou rašelinu), nemělo by být potřeba upravovat pH. Pravděpodobně již obsahuje dolomitický vápenec, který pH upravuje na přijatelnou mez. Konopí vyhovuje neutrální až mírně kyselé prostředí, takže pokud se rozhodnete měnit pH držte se hodnoty kolem 6,0. Širší meze jsou 5,8 - 6,5.

:faq: :faq: :faq: :faq:

a co tedy teď s tím ?Za čít hnojit AH na růst či na květ?(myslím samozřejmě pomaěr 3 složky):david:
ZkourenejPes
JO pokud mas hlinu z grwshopu , tak je ph nastaveny na idealni hodnotu a ,kdyz sem jednou byl pro hnojiva na borivojce , tak tam se zrovna tpek predemnou ve fronte ptal na to jestli musi v tyhle hline hlidat PH a on mu rikal , ze ne , ze tomu maximalne muze este trochu pomoct , kdyz ho bude upravovat . Ja to merim jeno pomoci ph papirku , kde to moc clovek na desetiny nepozna , ale vym , ze nemam nakej moc rozdil oproti ty hopdnopte co ma byt . A vrustu mi listy krasne zelenaj , akorat na kvetu zacnou postupne odpadavat , ale to bych rekl je normalni.
SubFocus
Mam Biobizz Light-mic a hnojil jsem jednou týdně dle plánu bio bizz pro hlínu light mix a to je asi špatně ? a žloutnutí listu pokud kyti mají vše co potřebujou žloutnou jen při flushingu a odpoedávají do té doby jen ty,co kyti nepotřebuje ale pochybuju že už ve 29 dnu jich nepotřebuje asi 80% a ještě k tomu listy jsou strašně světle zelené ... zasraný bio bizz ...
ZkourenejPes
Ja nerikam , ze to tvy je normalni , ale ze naky v kvetu odpadavaj sami . To tvy je asi dost , no nvm hale biobizz pouzivam porad a pohoda , zase nesmis se ridit jenom tim , co je napsany nekde v nakym planku , ale podle toho , jak tvy kytky vypadaj.
EDA45
citace:
Mam Biobizz Light-mic a hnojil jsem jednou týdně dle plánu bio bizz pro hlínu light mix a to je asi špatně ? a žloutnutí listu pokud kyti mají vše co potřebujou žloutnou jen při flushingu a odpoedávají do té doby jen ty,co kyti nepotřebuje ale pochybuju že už ve 29 dnu jich nepotřebuje asi 80% a ještě k tomu listy jsou strašně světle zelené ... zasraný bio bizz ...

Prohlídni si pořádně tu tabulku,neřiď se FAQ radou,že ph v hlíně je ideální a neni třeba nic upravovat,když se ti potřetí děje,co se ti děje,tak je asi něco blbě,ne..?FAQ neFAQ.. I kdyby bylo na začátku akurátní,tak zálivkou 6,0 to brzy hodíš mimo ideální hodnotu..
Neni hlína jako hlína a ideální PH pro hlínu neni 6 ale 6,5 ,hlavně a především pak pro vstřebávání dusíku kytkama..!!! a o N je tvuj problém..
SubFocus
Ok tak teď jsem to prolil, a zítra až budu zalévat naordinuju AH Trojsložku pro grow fázi a pak dám hned květ fázi.... ph 6,5 tak snad to zabere ... diky kluci :david:
blykatko
mám takovej problem s listy nevím co stím poradí nekdo ?
Luftpumpa252
Zdravim, mam problem se zloutnutim spodnich listu. Teplota je 27°C a vlhkost 65%. Svitim jim 250W sodikem ktery je od kytek cca 30 cm. Kytky jsou v All mixu od Biobizzu. Zalivam tak jednou za 3 dny a do vody pridavam pokazde Bio grow 1ml/l a jednou tydne i atazyme 2ml/l. Kytky jsou ted v rustu 36dni. Jinak pouzivam vodu z reverzni osmozy. Za vsechny rady predem diky.
blykatko
zdarec hnojím jednou týdně alga boom 4ml teplota max do 30stupnů a noc tak 18. vlhkost pořád okolo 50% box 90/90/160cm odtah 100m3/h
medium sem koupil v obi. jinak ph by mělo bejt v poho.a je tam vybojka 250w
bubik
citace:
Původní příspěvek od Luftpumpa252
Zdravim, mam problem se zloutnutim spodnich listu. Teplota je 27°C a vlhkost 65%. Svitim jim 250W sodikem ktery je od kytek cca 30 cm. Kytky jsou v All mixu od Biobizzu. Zalivam tak jednou za 3 dny a do vody pridavam pokazde Bio grow 1ml/l a jednou tydne i atazyme 2ml/l. Kytky jsou ted v rustu 36dni. Za vsechny rady predem diky.

srovnej si ph...
anonym9711
citace:
Původní příspěvek od Samulele

Slabo si hladal :D http://grower.cz/forum/showthread....6422#post366422

Podla mna je to blokacia zivyn v dosledku spatneho pH.Ale uz tam bude viac vylucenych prvkov...Takze najskor zrovnat pH pomocou mnozstva upravenej vody a potom zlahka prihnojovat.Zmeraj co vyteka z kvetniku a sam uvidis ..Poskodene listy uz sa asi nespravia ale malo by sa zastavit sirenie tych flakov a uvidis ze kytiz hned lepsie vyzera..

Ten FAQ som videl aj pH meriam. Inac dik za nazor. Lebo som sa obaval, ci to nie je nejaka divna plesen laebo tak. Ale moze to byt kombinacia odflaknutej zalievky a citlivej rastliny (su zo semienok).
toketoy
tak přikládám svůj problém s lístkama. já osobně si myslím, že to není nic vážného, ale já jedu teprv první kolo a kamarád co už nějaký ten pátek pěstuje mi řekl, že to normální není. jde o to že mi u spodku kytek schnou ty nejmenší listy a ty větší žloutnou a nakonec taky uschnou. je to vždy jen 1. nebo 2. patro od spoda, jinde jsem to zatím neměl. za každou radu/sprda že to je fpoho budu moc vděčnej :)

EDIT: ještě dodám že ph srovnávám po přidání hnojek na 6-6,5 podle toho jak se trefim a hnojim méně než píšou tabulky biobizzu. světlo mám 38cm nad vrcholky a teploty mám mezi 20 a 27 stupni. zalévám je vždy s dvoudenní pauzou, doteď jsem jim lil 600ml na kytku a teď jsem zvýšil na 900, protože s emi zdálo že květináče jsou vždy úplně vyschlé. je 2. týden květu a na holky mi jsou 4 ofuky, pokud jsem nezmínil nějaké důležité info tak samozřejmě dopíšu.
mysak
citace:
Původní příspěvek od blykatko
mám takovej problem s listy nevím co stím poradí nekdo ?

Draslik?
svilusky jsi tam nahodou nevidel?
blykatko
no to právě že nejake tečky jsou tam ale uplne malinké a moc jich tam není tak nevím a sem to stříkal ještěna začatku květu proti sviluškám tak nevím no
raymond
Nazdar, našel jsem na listech žluté fleky, poradíte co to je? Svilušky? Takové malé mušky jsem tam našel.
Taky se mi listy na jedné kytce svěsili, nevím čím by to mohlo být. Díky moc za pomoc :)

EDIT: Můj thread zde(http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=62382) jen kdyby bylo něco nejasného
blazerryo
prosím o pomoc nvm čím to je ale tohle se mi dělá na listech kytky jsou cca 17 dní staré ec při zálivce dávam cca 0.9 ph zálivky je mezi 5,5 až 6,5 ph výtoku jsem neměřil teplota 27 den 22 noc vlhkost 70 - 80 %
pizmoo
ahoj groweři tak moje trápení s kytkama stále trvá děje se mi to už druhý grow fakt nevim co stim snad poradíte......kytky jsou z řezu když jsem je dostal byli ve strašném stavu ale rozjeli se a krásně prokořenili byli v jiný bedně v jiný místnosti pod 125usporkou zakořenili tak jsem přesadil a šoup je pod 250w hps a ted se to začlo kurvit rostou strašně pomalu a schnou.jsou v substrátu pro pokojovky s perlitem ph mněřeno kapkama takže to asi nebude přesné ph upravuju na 6,5 kytky pod 250w 15dní hnojeno jen postřik fishmix do zálivky jsem skoušel 1ml na litr taky fishmix ale žádnej náznak zlepšení ...vodu beru ze studně a je dost železitá teplota 27den 19 noc ofuk odtah zajištěn přítah z venku lampa asi třicet na vrcholkama bedna je ve špajzu ...modeli rusák power plant wdovka ,,to je asi vše snad jsem nanic nezapomněl a budu rád za každou radu díky předem
pizmoo
čus goweři tak tohle se mi děje už druhý kolo s kytkama řezi wdovka rusák 15 na rustu rostou strašně pomalu hlína pro pokojové rostliny a perlit zálivka jednou za dva tři dny ph se snažim upravovat na 6,3 ale na mněření mám kapky voda ze studny dost železitá hnojeno jen jednou před přesazenim 1ml na litr fishmix a postřik taky jednoiu ale žádná zmněna lampa 250w hps řezi vypadali špatně dali se dokupi pod usporkou 125 poté přesazenoa šoupjsem je do špajzu do jiné bedny a začlo se to kurvit no prostě jak je šoupnu pod sodík tak se to kurví teplota 27 den noc 19 ofuk a odtah je ven a přítah z venku i zevnitř vlhkost40 víc to nedostanu občas to stříknu to je asi vše snad jsem nanic nezapomněl budu rád za každou radu
pizmoo
čus goweři tak tohle se mi děje už druhý kolo s kytkama řezi wdovka rusák 15 na rustu rostou strašně pomalu hlína pro pokojové rostliny a perlit zálivka jednou za dva tři dny ph se snažim upravovat na 6,3 ale na mněření mám kapky voda ze studny dost železitá hnojeno jen jednou před přesazenim 1ml na litr fishmix a postřik taky jednoiu ale žádná zmněna lampa 250w hps řezi vypadali špatně dali se dokupi pod usporkou 125 poté přesazenoa šoupjsem je do špajzu do jiné bedny a začlo se to kurvit no prostě jak je šoupnu pod sodík tak se to kurví teplota 27 den noc 19 ofuk a odtah je ven a přítah z venku i zevnitř vlhkost40 víc to nedostanu občas to stříknu to je asi vše snad jsem nanic nezapomněl budu rád za každou radu
pizmoo
a foto problému
pizmoo
a ještě jedna odstraněny schnouci listy
doxenon
Řekl bych ph na pejču, měřil jsi i ph na výtoku? Každopičopádně kup ph metr, pokud možno ne Adwa.
vencias
Čus,
moje kytí má nějaký problém. Myslel jsem si že by to mohly být svilušky, ale už jsem párkrát aplikoval nimbový olej a nepřipadá mi že by to nějak pomáhalo.
vencias
Čus,
moje kytí má nějaký problém. Myslel jsem si že by to mohly být svilušky a tak jsem to 3x postříkal nimbovým olejem, ale připadá mi že ty hnědé flíčky (viz fotka) stále přibývají. může to být něco jiného?
ween
citace:
Původní příspěvek od vencias
Čus,
moje kytí má nějaký problém. Myslel jsem si že by to mohly být svilušky a tak jsem to 3x postříkal nimbovým olejem, ale připadá mi že ty hnědé flíčky (viz fotka) stále přibývají. může to být něco jiného?

zdar pane, svilušky to dle Tvé fotky nebudou... (našel jsi na spodní straně listů černé tečky, jemné pavučinky?!) čemu přisuzovat hnědé flíčky nevím, ale z té fotky, ty svěšené listy - nepřelíváš to? necháš to po zálivce vyschnout? dej více fotek a nějaký detail listu...a doplnění čím hnojíš, v jaké je to fázi, jestli hlína/kokos/hydro, PH nebo EC jestli měříš, rosíš listy (při zapnuté lampě?)... snad někdo poradí přesněji.. ween
EDA45
citace:
Čus,

To nejsou sviluše,přiklánim se k weenovi a přelejvání..
Třikrát postřik olejem,no snad to kyti dají..těžko,přetěžko se jim teď dýchá..
Viděl sem,když se přežene postřik bioolem,tak to taky může jít celý do kopru...
vencias
Zatím ten nimbový olej vždycky rozdejchali úplně bez problému a spíš jim to dělalo dobře. Zalívám jednou za dva dny občas až za 3 ale to už mají většinou hodně velkou žízeň a už od rána to dávají najevo, takže se snažím dodržovat to zalévání obden. Ze spodu na listech nic není to jsem se díval hned. Asi před měsícem jsem začal hnojit Plagronem Terra grow a stříkat Plagron pythaminem. Také jsem začal používat jednou týdně enzymes také od plagronu - ty enzimy jsou trochu potíž z návodu jsem totiž přesně nepochopil dávkování je tam totiž napsáno na údržbu 1,5ml na 10m čtverečních což mi toho neřeklo mnoho takže jsem dal 0,3 ml do litru a půl zálivky. Předtím jsem používal akorát krystalon a když už jsem konečně vychytal jak je nejlepší ho dávkovat tak jsem přešel na ty nová hnojiva. Kristalon jsem zase předevčírem nouzově aplikoval protože se mi zdá že to hnojivo neobsahuje všechno co kytky potřebujou. Já vím že mě za to asi ukamenujete za to, ale nic jinýho nemám. Alespoň už nepoužívám na úpravu PH zálivky ocet ale PH+ a - (samozřejmě ne najednou nechci vybouchnout :) )
pizmoo
ĚUS JEŠTĚ K MÉMU PROBLÉMU NENI MOŽNÝ ŽE TO BUDE TIM ŽE MÁM VE ŠPAJZU LINO LEVNÝ ZA 150KČ METR NĚKDE JSEM TU ČET ŽE PVC PRODUKUJE CHLOR BO CO JINAK VÍTOK JSEM JEŠTĚ NEMNĚŘIL HLÍNA JE JEŠTĚ DOST VLHKÁ ABYCH NEPŘELIL
Sixos
Hoj groweri nastal mi problém je to můj první grow pod 400w,hnojivo industrial.a mám 14dni cca do sklizně hnojim podle návodů takže mi ec nepresahlo 0,80...ph mám taky normální cca 6,5....vodu upravuju na 5,9-6,0
A před dvouma dnama se tam byli 2vune jedna klasická grow a jedna taká úplně zapachajici...bojím se aby to nebyla plíseň
Sixos
Jedna se o model Amnesia
vencias
Ještě nějaký nápad lidi u mě? mám pocit že se to zhoršuje. Dneska jsem změřil Ph hlíny a mam 6,3 to ještě snad ujde. Abych ten problém přiblížil tak listy blednou a dělají se na nich takové světle hnědé flíčky. Většinou na okraji, někdy však i uprostřed listu. Zezačátku je flíček na povrchu a pak skrz list. Je to takové jako kdybyby uschnul kus listu ale na dost divných místech. Vidím to tak že je to buď nějaká nemoc, nebo jsem to zajebal s těma enzymama protože nevím jak je přesně dávkovat protože jsem zjistil že je to i na jedné malé kytce která je stará jen několik týdnů. Zvlhčovač běží jen přes den. Bohužel regulace byla výmysl prodejce tak jsem ho dal na spínací hodiny aby neběžel pořád. Zapíná se jednou za hodinu a půl na půl hodiny a posledních 6 hodin každou druhou hodinu na hodinu. Naneštěstí se mi hodiny s více programy podělali to byl jediný problém co jsem poslední dobou měl ale to už je asi 2 týdny. To zvlhčovač běžel asi 2 dny a noci nonstop než jsem si toho všimnul. flíčky se však objevily o pár dní později. Jedu v hlíně Plagron royal mix.
Luftpumpa252
citace:
Zdravim, mam problem se zloutnutim spodnich listu. Teplota je 27°C a vlhkost 65%. Svitim jim 250W sodikem ktery je od kytek cca 30 cm. Kytky jsou v All mixu od Biobizzu. Zalivam tak jednou za 3 dny a do vody pridavam pokazde Bio grow 1ml/l a jednou tydne i atazyme 2ml/l. Kytky jsou ted v rustu 36dni. Jinak pouzivam vodu z reverzni osmozy. Za vsechny rady predem diky.

Tak sem konecne koupil pH merak a zalivka ma pH 6,5 a vytok ma pH 6,8. Jinak listy dale zloutnou a usychaji. Prosim o radu.
EDA45
citace:
Zatím ten nimbový olej vždycky rozdejchali úplně bez problému a spíš jim to dělalo dobře. Zalívám jednou za dva dny občas až za 3 ale to už mají většinou hodně velkou žízeň a už od rána to dávají najevo, takže se snažím dodržovat to zalévání obden. Ze spodu na listech nic není to jsem se díval hned. Asi před měsícem jsem začal hnojit Plagronem Terra grow a stříkat Plagron pythaminem. Také jsem začal používat jednou týdně enzymes také od plagronu - ty enzimy jsou trochu potíž z návodu jsem totiž přesně nepochopil dávkování je tam totiž napsáno na údržbu 1,5ml na 10m čtverečních což mi toho neřeklo mnoho takže jsem dal 0,3 ml do litru a půl zálivky. Předtím jsem používal akorát krystalon a když už jsem konečně vychytal jak je nejlepší ho dávkovat tak jsem přešel na ty nová hnojiva. Kristalon jsem zase předevčírem nouzově aplikoval protože se mi zdá že to hnojivo neobsahuje všechno co kytky potřebujou. Já vím že mě za to asi ukamenujete za to, ale nic jinýho nemám. Alespoň už nepoužívám na úpravu PH zálivky ocet ale PH+ a - (samozřejmě ne najednou nechci vybouchnout :) )

S tim nimbovým olejem dělej,jak myslíš,ale dal si jim to trojmo a i z fotek je evidentní,že na kytkách je souvislej olejovej film a věř nebo ne,ale ty kytky se dusí,nemůžou dejchat a odpařovat..
Zvlhčovač úplně vypni,jestli ti běžel nonstop dva dny a k tomus furt stejně zalejval,tak prostě moc vody,ze vzduchu a od kořenů najednou a k tomu ten olej,tim si to jen zhoršil,kytky nemůžou odpařovat..
Já bych je osprchoval,smyl z nich ten olej,dal ventilaci na plno a zalej až květníky pořádně vyschnou..poznáš potěžkáním..
Ph máš ok,tam problem neni,ještě bych prohlídnul kořeny a změřil EC..Tam někde by taky mohla bejt chyba..
Mr. Figaro
Padlí ?
vencias
Nimbový olej jsem použil naposledy před týdnem. Zvlhčovač jsem teda odpojil a myslíš že bych to měl zkusit třeba zítra postříkat čistou vodou aby se ten film trochu smyl? ..... jak to myslýš s těmi kořeny to jako vyndat to celé z květináče? EC metr nemám už mi na něj nezbyli prachy, je to můj první indorový grow. Přidávám aktuální foto vypadá to že se postup problému zrychluje. ta druhá fotka je stejný list jako druhá fotka listu v mém druhém příspěvku s fotkami.
Luftpumpa252
Mam problem se zloutnutim spodnich listu. Teplota je 27°C a vlhkost 65%. Svitim jim 250W sodikem ktery je od kytek cca 30 cm. Kytky jsou v All mixu od Biobizzu. Zalivam tak jednou za 3 dny a do vody pridavam pokazde Bio grow 1ml/l a jednou tydne i atazyme 2ml/l. Kytky jsou ted v rustu 43dni. Jinak pouzivam vodu z reverzni osmozy.pH zalivky je 6,5 a pH vytoku je 6,8. Za rady predem diky.
mysak
citace:
Mam problem se zloutnutim spodnich listu. Teplota je 27°C a vlhkost 65%. Svitim jim 250W sodikem ktery je od kytek cca 30 cm. Kytky jsou v All mixu od Biobizzu. Zalivam tak jednou za 3 dny a do vody pridavam pokazde Bio grow 1ml/l a jednou tydne i atazyme 2ml/l. Kytky jsou ted v rustu 43dni. Jinak pouzivam vodu z reverzni osmozy.pH zalivky je 6,5 a pH vytoku je 6,8. Za rady predem diky.

jim namichej PH tak na 6... nebo mene uvidis kolik ti vytece -spise asi 6 bych nechal....
doxenon
Přesně jak píše mysak, já míchám ph kolem 5.9 a na výtoku mám 6.2.
Luftpumpa252
No na tom All mixu je napsane ze ma pH 6,8 takze pujde to vubec dostat na pH 6?
Se m izda ze si to ta hlina castecne upravuje to pH.
EDA45
citace:

Doxenon jede kokos,tam se dává nižší ph..
V hlíně je ideal na výtoku okolo 6,5..
EDA45
citace:
Nimbový olej jsem použil naposledy před týdnem. Zvlhčovač jsem teda odpojil a myslíš že bych to měl zkusit třeba zítra postříkat čistou vodou aby se ten film trochu smyl? ..... jak to myslýš s těmi kořeny to jako vyndat to celé z květináče? EC metr nemám už mi na něj nezbyli prachy, je to můj první indorový grow. Přidávám aktuální foto vypadá to že se postup problému zrychluje. ta druhá fotka je stejný list jako druhá fotka listu v mém druhém příspěvku s fotkami.

Ty špatný,nejžlutější listy odstraň..Pak kyti osprchni,snaž se ten oil dostat trochu z nich pryč..A pak ventilace,ofuk a vlhkost drž níž a zalej až po odlehčení(proschnutí květináčů)..Zaolejovaný kytky málo odpařujou a tedy i málo pijou..
mysak
citace:

jo kyselinou PH-
mantequia
Zdarec, mam mensi problem

jedu druhy kolo a z 30 vyklicenych semen se jich v kokosu chytlo pouhych 20

dnes sem byl zkontrolovat jak se prckove maji a další 2 pomalu zloutnou a jakoby umiraly

puda: kokos
svetlo: 400w MH ( cca 40cm od vrcholku )
teplota: 25°C
vlhkost:30-40% (cekam na vykonejsi zvhlčovačku)

pomalu sem zacal michat slabou koncentraci hnojiv (AH) a ostatní dělaj patra a rostou jak o život.. ale nejde mi do hlavy ten zbytek :(

nevíte kde sem mohl udělat chybu ? děkuji
EDA45
citace:
Původní příspěvek od mantequia
Zdarec, mam mensi problem

jedu druhy kolo a z 30 vyklicenych semen se jich v kokosu chytlo pouhych 20

dnes sem byl zkontrolovat jak se prckove maji a další 2 pomalu zloutnou a jakoby umiraly

puda: kokos
svetlo: 400w MH ( cca 40cm od vrcholku )
teplota: 25°C
vlhkost:30-40% (cekam na vykonejsi zvhlčovačku)

pomalu sem zacal michat slabou koncentraci hnojiv (AH) a ostatní dělaj patra a rostou jak o život.. ale nejde mi do hlavy ten zbytek :(

nevíte kde sem mohl udělat chybu ? děkuji

No,dvě věci,pálit na prcky ze semen čtyřkilem (to máš Osram Plantastar..? jestli jo,tak to je soda a modrý sv je tam jen přidaný..) ze 40cm to můžou bejt přesvícený,nebo moc zálivky..? Nevim,jak je máš starý a velký..A jaký máš ph?
mantequia
citace:

No,dvě věci,pálit na prcky ze semen čtyřkilem (to máš Osram Plantastar..? jestli jo,tak to je soda a modrý sv je tam jen přidaný..) ze 40cm to můžou bejt přesvícený,nebo moc zálivky..? Nevim,jak je máš starý a velký..A jaký máš ph?

Tuším že jo je to ciste MH vybojka (tu mam na rust + HPS na kvet tusim GIB)

mam jeste jednu vybojku do druhy poloviny a ta je kombinovana na rust i kvet a ta je tusim Osram Plantastar

stary sou tejden ( 80% znich uz dela 3. patro )

moc zalivky ? myslis ze jsou prelity ? (sazenicky sou v kelimkach s drenaznima dirkama takze nevim jestli je to prelity kdyz zbytek odtece pryc) budu je presazovat do kvetinace az trochu povyrostou

PH nevím ani jsem ho předchozi kolo neřešil protoze je to voda ze studny a problémy sem nemel
___________-

takze me napada ze sou presviceny ? ale jaktoze ostatní jedou a něco nejede skoro vůbec
skunk2
ahoj.
ten kokos musí být jen vlhkej, ne prolitej.
souhlasím s edou a 400W na semena je hrozně moc.
tady je hrozně důležitá teplota a pokud tou 4stovkou nepálíš kytky, tak nevadí nic. raději ji dej o něco výš.
teplota!!!!!
musí být hlavně toho kokosu, tak tam zapíchni teploměr.
já jsem měl teplotu vzduchu 28°C a přitom od spoda mi šla zima.
měl jsem stejný problém.
samozřejmě vlhkost 30 až 40% je málo. dej přez to alespoň folii.

ps. kdo říká, že kokos nejde přelejt je vůl. jde a vadí to hlavně u semen a řízků. když jsou kytky větší, tak to nevadí ;)
mantequia
ok, zkusim teplotu pudy (mam ten min/max stou sondickou :)

dam vybojku vys

folii sem tam mel.. vyrobil jsem jim takovej jako pařníček ale radsi sem ho otevrel protoze sem nevedel jestli to neni treba spatnou cirkulaci vzduchu jak to bylo uzavreny ( s mensimy pruduchy )

díky za váš čas.. snad se holyk zmatoří
EDA45
citace:
ok, zkusim teplotu pudy (mam ten min/max stou sondickou :)

dam vybojku vys

folii sem tam mel.. vyrobil jsem jim takovej jako pařníček ale radsi sem ho otevrel protoze sem nevedel jestli to neni treba spatnou cirkulaci vzduchu jak to bylo uzavreny ( s mensimy pruduchy )

díky za váš čas.. snad se holyk zmatoří

Zase kluci neblbněte,u tejden starejch mrňat který mají 10-15cm neřešte rozdíl teplot mezí vrcholkama a o pár čísel níž v substrátu,rozdíl je zanedbatelnej..
Přesvícení a přelití,malejm ze semen jen vlhkej substrát a hlavně ještě tejden si je mohl mít pod zářivkou nebo pod CFL..
Prát do naklíčenejch semen čtyřkilem ze 40cm,tam hledej problém..Některý to prostě nedávaj..Můžeš mluvit o štěstí,že 80% jich to dalo..
Aspoˇto zvedni na 80cm-1m..
mantequia
Super díky za info

já ho nedal moc vysoko z obav ze se vytahnou moc do vejsky .. znáte to 20cm klacík a na něm 2 lístečky :)

tak sem ho radši dal níž a tím se připravil o téměř 10sazenic :(

holt se chybama člověk učí...
EDA45
citace:
Super díky za info

já ho nedal moc vysoko z obav ze se vytahnou moc do vejsky .. znáte to 20cm klacík a na něm 2 lístečky :)

tak sem ho radši dal níž a tím se připravil o téměř 10sazenic :(

holt se chybama člověk učí...

První 3-4 dny mělo bejt aspoň metr nad nima,dál pak postupně snižovat..
Nemluvě o tom,že je to "vyhazování kilowathodin oknem"..
skunk2
měl jsem semínka v kokosu v malích květnících na regálové desce.
odtah vzduchu ve vrchní části a přítah ze spodu. cirkulace nonstop.
přez den teplota vzduchu 15cm nad květníky 26 až 28°C, teplota u prostřed květníku 18 až 20°C. přez noc vzduch cca. 19°C, ale hlína 15°C.

dnes svítím na semínka zářivkou 24hod denně a mám květníčky na polystyrenové desce. cirkulace jde tak, aby nešel chlad ze spodu, ale předehřátý vzduch z vrchu.
řezy pak 18/6.

fakt tam byl tak velkej teplotní rozdíl a dělalo to paseku. stejnou, jak popisuje mantequia, proto jsem se ozval.
hrozně záleží na tom, kde to má.
v pokoji v paneláku se ti to nestane.
lukasbertone
Zdravím, poradí mě někdo?.. Je to listová plíseň nebo deficit nějakého prvku?

vše zatím v normě PH5.7 Ec 1. teplota 20-24C, objevilo se to už na více holkach vždy tak na jednom, max dvou listech

Díky za odpovědi.
skunk2
citace:

vše zatím v normě PH5.7 Ec 1. teplota 20-24C, objevilo se to už na více holkach vždy tak na jednom, max dvou listech

Díky za odpovědi.

Tady jsou nějaké deficity, snad to pomůže.
ty listy jsou už hodně špatný. nemáš tam nějaké mladší?
ztěchto toho poznat moc nepůjde. to by bylo hádání.

ale asi tam vidím nedostatek.
bezdechu
citace:

Díky za odpovědi.

Fosfor.. málo fosforu.. http://grower.cz/forum/showthread....5282#post365282
lukasbertone
Takže radíš zkusit jednu zalivku zvednou ec z 1.1 na 1.3-1.5 +enzymy a prolít?..

citace:
Původní příspěvek od bezdechu

Fosfor.. málo fosforu.. http://grower.cz/forum/showthread.p...5282#post365282
Kurosaki
Zdravim mela bych dotaz.Nevedel byste nekdo cim by mohlo bejt ze se mi krouti listy na koncich??Na trech holkach se mi to udelalo z deseti.
vhisky
Už pád dni bojuju s plísní pomocí Rovralu, použival jsem poloviční dávku abyhc viděl jak budou listy reagovat, žloutnutí a napadání listu se zpomalilo, ale nezastavilo, včera jsem zvýšil dávku na doporučenou a to 1ml/litr vody. Dnes budu dezinfikovat box savem, fotka je pořízená zaké dnes

zde je:
http://www.nahrejto.cz/pics/9719e41...8601cc729e8.jpg

co si myslíte vy? Jak bych měl dále pokračovat a zamezit dalšímu napadání listu?
Fairytale
Čaute,
hledala jsem odpověď na svou otázku, avšak marně. Kdyžtak pošlete odkaz - víte jak, baba mno...

Moje milované kyti dostaly stres z teplotního výkyvu při přesazování - vypadá to skoro jako nedostatek magnesia (kraje listu se jako by přehnuly nahoru a vypadají jako by měly uvadnout)

Jak řešit stres? Nechat kyti ať se s tím vypořádá sama? Nebo ji nějak pomoct?
Antitalent
Fairytale: Kytičkám by mohol spraviť dobre postrek s Phytaminom (od Plagron) a inak už len držať ich v čo najlepších podmienkach. Než sa z toho dostanú, tak nehnojiť (v hydro médiu môžeš začať po chvíli hnojiť, ale len málinko, EC do 1.0).
ween
citace:
Původní příspěvek od Fairytale
Čaute,
hledala jsem odpověď na svou otázku, avšak marně. Kdyžtak pošlete odkaz - víte jak, baba mno...

Moje milované kyti dostaly stres z teplotního výkyvu při přesazování - vypadá to skoro jako nedostatek magnesia (kraje listu se jako by přehnuly nahoru a vypadají jako by měly uvadnout)

Jak řešit stres? Nechat kyti ať se s tím vypořádá sama? Nebo ji nějak pomoct?

zdar dívko, přímo proti stresu a pro vzpamatování se doporučují tohle: Plant Vitality plus / http://www.homegrown.cz/growshop/es...y-plus-0-25l... já ho použil prvně proti sviluškám (funguje spolehlivě!), ale to je jen jeho vedlejší účinek... pak jsem používal při přesazení, etc + jednou za měsíc pro vitalitu..

tady nějaká diskuze, ale spíše ke sviluškám: http://www.thctalk.com/cannabis-for...t-vitality-plus
nebo tady: http://www.mrnice.nl/forum/15-plant...ality-plus.html

tak good luck pohádko. ween
Fairytale
Moc Vám všem díky za odpověď. Teď začaly žloutnout i ty úplně nejspodnější listy, tak to vypadá na to magnézium, z čehož mi jde hlava kolem. Přelité to není. Nechám kyti dva dny v klidu, jak se to nespraví tak Vám linknu foto.
Jinak používám http://www.growplanet.cz/hnojiva/74...wplanet-cz.html 2x týdně, tak snad se zvetí. Teď jim dám se vším pokoj, jen odstátá voda.
Fairytale
Ahojte,
tak posílám foto, přelité ani přehnojené to není - květináč má správnou váhu, v miskách je taky voda. Kyti jsem přesadila předevčírem, od té doby tenhle problém, ze začátku to vypadalo jen jako stres, trochu jako nedostatek Mg. Od té doby nehnojím, pouze zalívám odstátou vodou.

Teplota 28
Vlhkost 80%
Výbojka Sunmaster 250Watt MC/ MH – Lamp – 250watt Dual

Hlína Atami Kilomix https://www.growgarden.cz/atami-bcu...ilomix-50l.html

Před přesazením
na kořeny Ata Rootfast http://klecka.cz/growshop/Bcuzz_RootFast_0_5l.html

po přesazení dostala každá kyti do zálivky ještě Super Vit od Hesi
http://www.greenhome.cz/katalog/744001

Moc prosím o rady, nápady, připomínky, díky moc
Kuba..PEZ
'Zdravím Groweři,
listy White Widow se mi takhle degenerují už delší dobu,přesněji už 3.tí roztok, a stále beze změny. Nevíte čím to je?.. Né všechny schnou,některé se jen "pokrabatí" ale jsou stále zelené .. Prosím o radu a pomoc . Díky :)

Teplota: 25-27°C
Vlhkost: 50-80%
Ph: 5,9 - 6,6
Používám AH 1,2,3 , AH-Enzymes , CO2 Tabs
Kuba..PEZ
Tady ještě jedno foto ...
Hy3nA
čau, nevíte, co by tohle mohlo být?
kytky byly nedohnojeny, tak sem krapet pridal, hnojim plagronem na kvet (5ml/l, naposled 7,5ml/l) a tim bloom stimulatorem od dutch pro (1ml/l)
udělalo se mi to na jedny kytce..

sorry za kvalitu fotky..
citace:
Původní příspěvek od Hy3nA
čau, nevíte, co by tohle mohlo být?
kytky byly nedohnojeny, tak sem krapet pridal, hnojim plagronem na kvet (5ml/l, naposled 7,5ml/l) a tim bloom stimulatorem od dutch pro (1ml/l)
udělalo se mi to na jedny kytce..

sorry za kvalitu fotky..
Přelitost.

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma