|
Ahoj, rozjela jsem svůj první grow, 600W, jedná se o první týden po přesazení do malých kětináčků, na hnojení jsem použila root stimul od biobizzu, ted už grow od biobizzu a na několika rostlinách se mi začaly podivně "vrásnit" a žloutnout listy, je to divné, protože tento problém nemají všechny, nýbrž jen cca 1/3 kyticek. Našla jsem si, že by to mohl byt nedostatek magnesia spojený s přehnojováním, naopak jsem ale našla, že hnojiva co používám jsou šetrnější a je možné (dokonce je to na nich i přímo napsané) je používat při každém zalívání, zalívám dle potřeby, strčím prst cca 4cm pod hlínu a podle stavu zalévám. Poslední tři dny destilovanou vodou.. Všem děkuji za rady,nerada bych skončila ještě dříve, než jsem vlastně pořádně začala :) |
|
|
bezdechu |
citace: |
Původní příspěvek od bigmama
Ahoj, rozjela jsem svůj první grow, 600W, jedná se o první týden po přesazení do malých kětináčků, na hnojení jsem použila root stimul od biobizzu, ted už grow od biobizzu a na několika rostlinách se mi začaly podivně "vrásnit" a žloutnout listy, je to divné, protože tento problém nemají všechny, nýbrž jen cca 1/3 kyticek. Našla jsem si, že by to mohl byt nedostatek magnesia spojený s přehnojováním, naopak jsem ale našla, že hnojiva co používám jsou šetrnější a je možné (dokonce je to na nich i přímo napsané) je používat při každém zalívání, zalívám dle potřeby, strčím prst cca 4cm pod hlínu a podle stavu zalévám. Poslední tři dny destilovanou vodou.. Všem děkuji za rady,nerada bych skončila ještě dříve, než jsem vlastně pořádně začala :) |
Oni tyhle první [druhý lístky] dost často bývají tímto zpúsobem deformovány. Pokud se tato deformace nebude projevovat i na dalších listech, bude vše v pořádku. U takto malých je hnojení v soilu spíše na škodu. A tu destilku si odpust. Nebo jí míchej napúl s kohoutkovou. No a ta teplota 29°C je dost vysoko, jak jsi na tom s vlhkostí. 58% no dejme tomu. Nejdřív bych se zaměřil na tyto veličiny a pak se teprve věnuj hnojení. Ale to už budou mít tak třetí patro. |
|
|
zahradníček |
Ahoj,
prosím o radu mám problém s listy viz foto
jsou v rw, ph 5,8 ec 1,4 hnojky ah+pk 13/14
teplota 20-28 vlhkost 60%, teplota zálivky 20
proplach nepomáhá
nevíte co jim chybí, přebývá? |
|
|
|
bezdechu: Dekuju za radu, ohledne te teploty, jsem si toho vedoma a na raseni problemu pracuji (penize penize...) a ohledne te vlhkosti, absolutne netusim proc je tak strasne nizka, koupila jsem zvlhcovac, napojila na hadici a a pres tu fouka para primo mezi kytky, dokonce jsem musela trosku ubrat na vykonu zvlhcovace,protoze mi tam vznikaly kaluze vody(ty se tam tvori porad, ale ne zdaleka v takove mire), a stejne ta vlhkost nejde nad 80% vecera tech 60% v noci, odtah mi jede pres cooltube, jestli to neni tim, mohla bych zkusit zvednout tu lampu trochu |
|
|
Skatersoft |
A ví někdo jak se dá bojovat proti tomuhle i v tak hojném rozsahu ? Vůbec netuším co to je.. |
|
|
gremlin101 |
Jo tak přesně tohle mám na kytkách taky a je to podle mě padlí.. a i za dobrýho počasí se to šíří rychle jako sviň, dvě kytky jsou kvuli tomu už tak poloviční..Co by jste na to doporučili za postřik? Něco obyčejnýho co maj v každým zahradnictví.. |
|
|
Travojed |
to je dojeeb :( mi to jede :/ |
|
|
bezdechu |
Původní příspěvek od bigmama
bezdechu: Dekuju za radu, ohledne te teploty, jsem si toho vedoma a na raseni problemu pracuji (penize penize...) a ohledne te vlhkosti, absolutne netusim proc je tak strasne nizka, koupila jsem zvlhcovac, napojila na hadici a a pres tu fouka para primo mezi kytky, dokonce jsem musela trosku ubrat na vykonu zvlhcovace,protoze mi tam vznikaly kaluze vody(ty se tam tvori porad, ale ne zdaleka v takove mire), a stejne ta vlhkost nejde nad 80% vecera tech 60% v noci, odtah mi jede pres cooltube, jestli to neni tim, mohla bych zkusit zvednout tu lampu trochu |
Světlo přizvedni, nemusíš to do nich ze začátku tolik prát a zvaž zda je ta cooltuba nutná. S tou mlhou to tolik nepřeháněj, pokud se ti vlhkost na budíku nezvedá bude potřeba ho umístit jinam. Někam kde není takový pohyb vduchu jako mezi kytkama. Je možné, že "vítr" osušuje čidlo, proto ta nižší hodnota. Ona je ostatně na spodní hranici takže to bych tolik neřešil jako tu teplotu. |
|
|
Travojed |
chlapi prosím vás zkušené ;) Jak nejlépe zklidim outdoor ? Jako zda nechat i kořeny, jen je pořádně umýt ve "splashi" nebo to uřezat dole ? nebo jednotlivé větve pověsit jen ? mám velké prostory, není to problém pověsit celé na nějaky čas. No a když sem u toho, jak dlouho to nechat viset a kdy začít dávat do dklenice :p Díky nechce se mi číst FAQ :) Ste zlatííí :) |
|
|
Travojed |
Tak už jsem početl :p |
|
|
|
No tak problemy bohuzel pokracuji, vetsina kyti roste rychle a temhle dvoum neco moc chybi, tudiz jsou tak polovicni oproti ostatnim, poradte mi prosim, kde je chyba a co jim chybi, premyslel jsem ze koupim biobizz algamix, nebo existuje neco jineho a lepsiho na posileni kyticek? diky moc |
|
|
|
Takproblem pokracuje, nevim kde je chyba, premyslela jsem ze dokoupim algamic od biobizzu, kazdopadne netusim jak to zachranim, teplota pres den okolo 25-27, v noci 20, vlhkost se mi dari drzet jen na 65%, dve kyticky vypadaji otresně(viz foto) zbytku se tak podivne krouti listky u kraju, neco jim chybi a ja nevim co, moc symptomu na muj vkus, vsem dekuju predem za jakekoliv rady
edit: nejak mi proste nejdou pridat obrazky, takze takhle:
http://img170.imagevenue.com/img.ph...78_122_89lo.JPG
http://img229.imagevenue.com/img.ph...2_122_136lo.JPG
http://img297.imagevenue.com/img.ph...6_122_526lo.JPG
|
|
|
bezdechu |
No já tedy nevím jak ostatní groweři, ale ty špatný bych vyházel.. z nich nic nebude.. jsou to mrzáci a nic z nich asi nevyroste. A není to tvoje vina.. je to nejspíš genetická vada. Ještě jim klidně týden dej... ale vidíš jak jsou ty dva za ostatníma pozadu.. nejsou to dobrá phena.
(Já osobně takhle deformovaný miminka hážu na kompost, pokud se to u nich do třetího patra nesrovná)
Taková ta blanitost a pokroucenost těch jednolístkú je naprosto běžná, deformace listú dalšího patra už nikoliv. |
|
|
kelso87 |
zdravim
mam jednu rastlinu za oknom no name stal sa mi problem mal som asi tak 50% blizien už hnedych ale stala sa mi jena vec ked som hnojil tak som ja debil sprosty ju viac prehnojil rosprašovačom som ju postriekal na druhy den som zistil ze je ako keby zhorena čo mam robyt mam ju seknut dole alebo??? mopžte mi prosim niekdo poradit???
ps.ked odsewknem ju ked si myslim že je už zrela ako mam postupovat dalej čital som tu nejake prispevky že ked ju seknem tak by som mal spravyt taku zmesku z vody, peroxidu, b1 thiamin a az mattonky a nechat to tam par dni a potom sušit. moc sa mi to nezda tak prosim všetkych čo maju skusenost nech mi poradia dakujem všetkym s pozdravoom kelso slovensko=D |
|
|
Unnamed |
Skus prihodiť fotku do akej miery je poškodená.Tak ti tu skôr niekto poradí.Na tvojom mieste by som asi len čakal či sa spamätá alebo nie.V každom prípade to, že ju sekneš ti asi veľmi nepomôže lebo neprešla flushingom.A zrejme ani nebude ešte úplne dozretá.
Na tu zmesku sa vykašli ;) |
|
|
Slick-ace |
tos teda zmastil kelso. Podle mě už jí neni pomoci, kouřit bych to teda nechtěl.
Btw. co tě vede k tomu stříkat na palice hnojky v rozprašovači ? :eek:
Patří to spíš do "Nemoci Rostlin a Problémy" |
|
|
cannabio |
Zdravím. Jedu první kolo a tohle se holkam děje. Jsou 14 dní od zakořenění. Dosud jsem přidával HESI ROOT KOMPLEX, včera prvně hnojeno. Plagron TERRA GROW. K dispozici mám ještě HESI TNT Complex. Co je lepší?? Jsou pod 250w. Teplota den 25 - 27 °C. Vlhkost 60%. Medium lightmix - biobizz. Stejné příznaky u všech účastnic. Nedávno napadeno sviluškou (snad odstraněno pomocí BIOOL). Předem dík. |
|
|
bezdechu |
Původní příspěvek od cannabio
Zdravím. Jedu první kolo a tohle se holkam děje. Jsou 14 dní od zakořenění. Dosud jsem přidával HESI ROOT KOMPLEX, včera prvně hnojeno. Plagron TERRA GROW. K dispozici mám ještě HESI TNT Complex. Co je lepší?? Jsou pod 250w. Teplota den 25 - 27 °C. Vlhkost 60%. Medium lightmix - biobizz. Stejné příznaky u všech účastnic. Nedávno napadeno sviluškou (snad odstraněno pomocí BIOOL). Předem dík. |
Je možný, že Ti Biool ucpal prúduchy a kytka nedýchá, několik growerú zde na fóru popisuje špatnou skušenost s Bioolem. Zkus je opláchnout ve vodě s trochou Jaru a pak ještě opláchnout čistou vodou.. |
|
|
Bárt |
Původní příspěvek od bezdechu
Je možný, že Ti Biool ucpal prúduchy a kytka nedýchá, několik growerú zde na fóru popisuje špatnou skušenost s Bioolem. Zkus je opláchnout ve vodě s trochou Jaru a pak ještě opláchnout čistou vodou.. |
Osobně používám Biool roky a neměl jsem s ním tento problém, ale také dodržuji předepsanou koncentraci a jak je v návodu, že se má přidat několik kapek jaru, tak to rostlinám nevadí a pak nejsou taky mastné. Takže pokud máš kytky zamaštěné, tak se přidání jaru neboj. |
|
|
gorgano |
Ahoj...Plíseň nebo co? nezdá se mi to jako padlí ale co to potom je? dělá se to na listech od spodu, ale spíš sporadicky.. PROSÍM O RADU |
|
|
Banan_šohaj |
Zdravím groweři, mám problém s listy, u některých kytek žloutnou a některé i hnědnou. Vypadá to jako nedostatek či přebytek něčeho, nějaká nekróza nevím... Jó před asi týdnem jsem aplikoval BAC plant vitality plus kvůli sviluškám, kterých jsem se jak to vypadá asi zbavil.
Omlouvám se, ale neumím/nemůžu tady do galerie upnout fota a tak jsem je hodil sem:
http://www.imagebam.com/image/c21da4152622145
http://www.imagebam.com/image/826ee1152622173
Tak se prosím koukněte, když tak mohu upnout víc fotek.
Nejvíce je to na modelech Low killer.
Díky moc za radu.
S pozdravem, B.
PS: Hnojím Bio bizzem (Bio bloom a Top max) a snažím se dle tabulek. Ph měřím u vody kapkama. Půda je Plagron grow mix s koňským koblihem a výluhem, myslím z popela (musel bych se optat stvořitele :-) ).
|
|
|
bezdechu |
Původní příspěvek od Banan_šohaj
Zdravím groweři, mám problém s listy, u některých kytek žloutnou a některé i hnědnou. Vypadá to jako nedostatek či přebytek něčeho, nějaká nekróza nevím... Jó před asi týdnem jsem aplikoval BAC plant vitality plus kvůli sviluškám, kterých jsem se jak to vypadá asi zbavil.
Omlouvám se, ale neumím/nemůžu tady do galerie upnout fota a tak jsem je hodil sem:
http://www.imagebam.com/image/c21da4152622145
http://www.imagebam.com/image/826ee1152622173
Tak se prosím koukněte, když tak mohu upnout víc fotek.
Nejvíce je to na modelech Low killer.
Díky moc za radu.
S pozdravem, B.
PS: Hnojím Bio bizzem (Bio bloom a Top max) a snažím se dle tabulek. Ph měřím u vody kapkama. Půda je Plagron grow mix s koňským koblihem a výluhem, myslím z popela (musel bych se optat stvořitele :-) ).
|
Hlavně to vyfoť za denního světla..
Jak vložit fotky? http://grower.cz/pestovani/navody/...azky/16.html#93
Nejdou Ti vložit fotky? http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=52323 |
|
|
bubik |
Původní příspěvek od cannabio
Biool je v pohode ale pripada mi, ze to docela dost krmis...poradne to prolej vodou a nehnoj a za tyden uvidis... |
|
|
koles |
Model: Blue Diesel
Problém: Horní listy
Podezření: přehnojení, spálení lampou?
Prosím, co by to mohlo být? Postihlo to jen jednu kytku ze čtyř (ostatní jsou zcela fajn). Šlo to dost rychle. Včera večer jsem měl pocit, že je kytka světlejší než druhý zástupce toho modelu, ale jinak nic. Ráno koukám, co se stalo. Všechny kytky jsou od lampy stejně daleko, něco kolem 10 cm (je to 200 CFL). Hnojím jen velmi mírně BioBizz grow a bloom (jsou už týden a půl na květu). Poslední věc, co jsem udělal, že jsem na hlínu dal nějaké guano (typ N) a zalil. Ostatní na to nereagovaly nijak negativně. pH zálivky sleduju... |
|
|
lostypos |
zdravím oběvil jsem na kytce skunk1(DP), nějaké nepěkné listy, zatím se vyskytují na jedné halouzce ale mám pocit že se to šíří dál...
našel jsem pár housenek,ale vyžrané listy vypadají jináč....
vypadá to jakoby mizelo zelené barvivo z listů.
nevíto někdo čím to může být.... |
|
|
Aladin |
lostypos-
Zdravím,vidím to na nějakou housenku,já to měl na pár listech také,a potom jsem našel list z nakladenými housenkami,choroba to asi nebude,viděl bych to na nějakou havěť. |
|
|
nasir123 |
chcem sa spýtať či by vedel niekto poradiť čo to može byť...dekuji |
|
|
nasir123 |
sory za kvalitu je to fotene mobilom |
|
|
gremlin101 |
jojo padlí, no řekl bych že je to v řiti, jestli máš takle napadený i všechny vršky, tak pochybuju že je šance na záchranu... Jediný co mužeš udělat je, otrhat veškerý napadený místa a zbytek případně stříknout něčím co zabrání šíření...ale podle fota tam už moc co zachraňovat není..... snad máš více kytek. |
|
|
|
Původní příspěvek od lostypos
zdravím oběvil jsem na kytce skunk1(DP), nějaké nepěkné listy, zatím se vyskytují na jedné halouzce ale mám pocit že se to šíří dál...
našel jsem pár housenek,ale vyžrané listy vypadají jináč....
vypadá to jakoby mizelo zelené barvivo z listů.
nevíto někdo čím to může být.... |
Nebude to Bekyně? zkus se mrknout sem :) http://grower.cz/pestovani/navody/s...oci/10.html#107 kousek dolu a tam to je) |
|
|
Hlava |
Původní příspěvek od nasir123
co mam hladat? |
To slovo v těch závorkách :rolleyes: |
|
|
bezdechu |
Původní příspěvek od nasir123
co mam hladat? |
Po slovensky "múčnatka" česky se to píše "padlí" |
|
|
lostypos |
Vo1um3: dík, vypadáto to na ty bekyně, svině jedny...
Nimbový olej je celkem drahá sranda,
jdu to prostříhat, to nějak přežije...i když se ji zatím moc dozrávat nechce...:( |
|
|
crussader |
potrebujem radu prrosim mam 4 rstlinky vsetko je v pohode len sa mi zacali na listoch z nicoho nic robyt praskliny... samovolne v strede listu prikladam foto... prosim ak budete taky ochotny a vedeli by ste mi poradit ze s cim to mam vlstne skusenosti... pozeral som fora ale nenasiel som hadam tu... |
|
|
crussader |
substrat plagron royality,ph:6,1 teplota-den:25-29 noc:20stupnov celzia 400w sodik,idem 20/4 uz 2 tyzdne,je to autoflowering(paradise seeds: Pandora, vlhkost cca 50-max85!!!% ale to je len kratkodobo. hnojim plagronom podla tabuliek takze vsetko by malo byt ok... co vy na to v com by mohol byt problem ??... vyzera to ako ranka ktora sa tam zjavila z nicoho nic na chvilocku zazltla a teraz sa zaceluje proces cca 3dni... |
|
|
bezdechu |
To bude překotným rústem, taky sem to na kytkách viděl, ale neřešil jsem to..
Ona ta rostlinka vypadá, jako když jí malinko přehnojíš.. |
|
|
crussader |
Původní příspěvek od bezdechu
To bude překotným rústem, taky sem to na kytkách viděl, ale neřešil jsem to..
Ona ta rostlinka vypadá, jako když jí malinko přehnojíš.. |
zas si mi zachranil zivot velmi pekne ti dakujem :) |
|
|
FloweRoman |
Zdravím, lidičky mám zase problém. už se z toho normálně omeju. už 2.kolo mi kytky zežloutly, jednou jsem nehnojil ted zase přehnojil. No akdyž už jsem se teda pustil do kola na ostro kdy už mu to snad půjde, zase se objevil problém, tentokrát přímo na malejch 14dní starejch kytkách. už asi týden jim osychají konce listů, někde se to projeví po celém listu takovými flíčky. je to spíš hnědé a hned to uschne.
Ph zálivky jsem upravil na nějakých 5,7 substrát není žádná extra kvalita, ale odzkoušenej letos už asi na 30semenech a tam problém nebyl. Teplota je od 20 do 28, vlhkost jsem ted srazil na 38%, protože mi moc nevysychaly květníčky. co to může být? je to přelitý? nebo nějaká houba? je to na 10 kytkách z 10. fakt psycho už nevím co dělám špatně. svítí tam 125w blue úsporka. Do zálivky jsem 2x přidal root stimulator od advanced 1ml.
Mám už to začít hnojit, nebo naopak je to tím že substrát je nahnojenej? fakt nevím.
děkuju za rady |
|
|
bezdechu |
Původní příspěvek od FloweRoman
Zdravím, lidičky mám zase problém. už se z toho normálně omeju. už 2.kolo mi kytky zežloutly, jednou jsem nehnojil ted zase přehnojil. No akdyž už jsem se teda pustil do kola na ostro kdy už mu to snad půjde, zase se objevil problém, tentokrát přímo na malejch 14dní starejch kytkách. už asi týden jim osychají konce listů, někde se to projeví po celém listu takovými flíčky. je to spíš hnědé a hned to uschne.
Ph zálivky jsem upravil na nějakých 5,7 substrát není žádná extra kvalita, ale odzkoušenej letos už asi na 30semenech a tam problém nebyl. Teplota je od 20 do 28, vlhkost jsem ted srazil na 38%, protože mi moc nevysychaly květníčky. co to může být? je to přelitý? nebo nějaká houba? je to na 10 kytkách z 10. fakt psycho už nevím co dělám špatně. svítí tam 125w blue úsporka. Do zálivky jsem 2x přidal root stimulator od advanced 1ml.
Mám už to začít hnojit, nebo naopak je to tím že substrát je nahnojenej? fakt nevím.
děkuju za rady |
Podle fotek to přelejváš.. http://grower.cz/forum/showthread....1942#post371942
Asi Ti to hódně špatně vysychá? Čekáš na vyschnutí a nebo Ti to po tejdnu čekání nedá a trochu jim "šplíchneš"? |
|
|
FloweRoman |
Tak ono to vyschne tak do 3dnů, a zrovna včera to bylo suchý dost, tak jsem večer zalil malinko s rootem. na 10květináčků mám 1l vody, no apřes noc se to zase trochu zhoršilo. taky mi to připomíná přelití, tak to nechám zase proschnout a uvidím. zespoda kvetináčů mám tak 2cm vrstvu keramzitu aby to právě dobře dýchalo.
Ale zase je divný že to takhle oschne i na těch malinkejch listech co sotva vylezly. mají to na špičkách. |
|
|
bezdechu |
Původní příspěvek od FloweRoman
Tak ono to vyschne tak do 3dnů, a zrovna včera to bylo suchý dost, tak jsem večer zalil malinko s rootem. na 10květináčků mám 1l vody, no apřes noc se to zase trochu zhoršilo. taky mi to připomíná přelití, tak to nechám zase proschnout a uvidím. zespoda kvetináčů mám tak 2cm vrstvu keramzitu aby to právě dobře dýchalo.
Ale zase je divný že to takhle oschne i na těch malinkejch listech co sotva vylezly. mají to na špičkách. |
Tak jestli Ti to do třech dnú proschne, to je v pohodě. Takhle to prosychalo i když jsi měl tu vyšší vlhkost.. být Tebou zvednu ji, to snížení na 38% není pro rúst dobrý. |
|
|
prasek |
Zdravim prosil bych o radu ... na fotce je 1 prst z listu ... na listech jsou tyto tecky jen u hlavni palice a tech mensich ne .... pres den je teplota 29° a v noci 19° ... hnojim podle tabulky plagron bio ... v kvetu jsou 24 dni jedna se o odrudu Sweet Dream a je v substratu biobizz light mix ... prosim poradte |
|
|
FloweRoman |
No tak jsem pozkoumal blíž, a našel jsem asi něco špatnýho.
Na fotce je to snad dobře vidět. Jsou tam skoro všude malinkatý bílý tečky. co to je?
můžu to postříkat aspon ti biotonem co mám proti houbám a padlí, když je to takhle malý? |
|
|
Bárt |
Máš začínající houbu, pomohlo k tomu i přehnojení. Perfektní je Polyversum , Bioton je taky dobrý. Nepostřikuj a sniž vlhkost do uklidnění příznaků. Bílé tečky bývají u svilušek, zkontroluj si je. Hnědé tečky, hnědnutí pilky listů + následne schnutí starších listů je houba. |
|
|
bezdechu |
Původní příspěvek od prasek
Zdravim prosil bych o radu ... na fotce je 1 prst z listu ... na listech jsou tyto tecky jen u hlavni palice a tech mensich ne .... pres den je teplota 29° a v noci 19° ... hnojim podle tabulky plagron bio ... v kvetu jsou 24 dni jedna se o odrudu Sweet Dream a je v substratu biobizz light mix ... prosim poradte |
Múj názor.. moc zasolenej substrát.. propláchni a zkontroluj taky pH výtoku. |
|
|
mysak |
[QUOTE]Původní příspěvek od bezdechu
Múj názor.. moc zasolenej substrát.. propláchni a zkontroluj taky pH
výtoku. [/QUOTE
Co Mangan? |
|
|
bezdechu |
Původní příspěvek od mysak
Co Mangan? |
Vzhledem k tomu, že používá Plagron hnojiva a né domácí výluhy, tak pokud dochází k nedostatku prvku, blokuje to buď pH nebo zasolenej substrát. Rozhodně mu nebude chybět na vstupu, jak je na tom na příjmu už ovlivňuje pěstitel. Vyveď mne z případného omylu budu jen rád. |
|
|
Travojed |
Bože jak tak malé rostlinky vůbec někdo může trápit hnojivama :p |
|
|
caseage |
Zdravím chtěl bych se zeptat zda nevíte čím by to mohlo byt z 5 rostlin jsou 4 nějake povadle a jedna je upně v cajku
A proč jsou červene ty stonky listu ?nedostatek něčěho ?
NFT PH 5,7/ EC 1
Teplota okolo 28 a roztok 19
čerpadlo jede jen 4x denně aby prorostli kořeny |
|
|
Hlava |
Střikaš to phytaminem ?? |
|
|
caseage |
Ano sříkl sem to asi 2 za 5 dni |
|
|
Hlava |
No tak to v tom tolik netop 2x za 5 dni je moc , je to od toho uplně flekatý , povadly to je asi že se tomu klubou kořeny ,i když na klubáni kořenu se mi to zda poněkud velké , jak dlouho to tam máš ?? |
|
|
caseage |
no ja to měl cca 14 dni v květinači aby to prave prokořenilo a vše v pořadku pak sem to přendal a stalo se toto zajímavé je že jedna to projela paradne a ty 4 sou povadlí je teda vidět nějake změny v RW ale myslim že by měli koukat už kořeny minimalne cca 5 cm ale nic spiše naopak ty co tam byly ztmavli |
|
|
Hlava |
?? ...nechapu , měls to v květinači ? S hlínou a pak jsi to dal do NFT - RW ?? |
|
|
TomasD |
Původní příspěvek od koles
Model: Blue Diesel
Problém: Horní listy
Podezření: přehnojení, spálení lampou?
Prosím, co by to mohlo být? Postihlo to jen jednu kytku ze čtyř (ostatní jsou zcela fajn). Šlo to dost rychle. Včera večer jsem měl pocit, že je kytka světlejší než druhý zástupce toho modelu, ale jinak nic. Ráno koukám, co se stalo. Všechny kytky jsou od lampy stejně daleko, něco kolem 10 cm (je to 200 CFL). Hnojím jen velmi mírně BioBizz grow a bloom (jsou už týden a půl na květu). Poslední věc, co jsem udělal, že jsem na hlínu dal nějaké guano (typ N) a zalil. Ostatní na to nereagovaly nijak negativně. pH zálivky sleduju... |
Řekl bych Že lampa ti to spálila alespoň podle listů :) |
|
|
caseage |
ne klony v male RW sem dal do velke rw a tu cekou do kvetinace nechal prokořenit a pak vložil do NFT |
|
|
Hlava |
Původní příspěvek od caseage
ne klony v male RW sem dal do velke rw a tu cekou do kvetinace nechal prokořenit a pak vložil do NFT |
No tak jestli maš kořen skrz velkou kostku tak už ti to má dávno běžet non-stop , čoveče :p: |
|
|
caseage |
ale i tak si nemyslim že to bude hlavní příčina |
|
|
|
Ahoj potreboval bych poradit, vsiml jsem si na par kytkach techto zvlastnich malich nahusto osazenych tecek, vubec nevim co to je. Ze zacatku jsem si myslel ze jsou to zbytky po talstarovych postricich proti sviluskam, ale uz je to na kytkach povicero. Mam strach z nejakych hub nebo plisni. Jsem v 3.tydnu kvetu, aeroska, vlhkost max v noci 75%, teplota max 26°C . Jde proti tomu nejak bojoat? prede dik za reakce |
|
|
caseage |
Původní příspěvek od IPX
Ahoj potreboval bych poradit, vsiml jsem si na par kytkach techto zvlastnich malich nahusto osazenych tecek, vubec nevim co to je. Ze zacatku jsem si myslel ze jsou to zbytky po talstarovych postricich proti sviluskam, ale uz je to na kytkach povicero. Mam strach z nejakych hub nebo plisni. Jsem v 3.tydnu kvetu, aeroska, vlhkost max v noci 75%, teplota max 26°C . Jde proti tomu nejak bojoat? prede dik za reakce |
Zdravím a nejsou to právě ty svilušky poněvač tak to přesně vypadá podívej se pod list nejlepe lupou |
|
|
ZkourenejPes |
Zdravim , tak ybch nemel jednou klid , tak mam taky problem mam kytky asi 20 dni ze seminek . Nejdriv sem je mel v predpestebnim substrratu od plagronu , priblizne po dvou tejdnech presazeny do bioobizz light mixu . Jinak sem je skoro od zacatku hnojil korenovym hnojivem v doporucene davce a nedavno sem je strikl phyt aminem teplota max 30 stupnu , prumer tak 28 , az na jeden den , kdy mi stoupla na 37 , vlhkost mi tam docela kolisa mam vetsi box a jenom jednu zvlcovacku , ktera si to moc nedava , takze kdyz nejsem doma a nekropim to tak spadne i na 35 obcas , prumer tak 50% .
Probem je , ze u nekterejech kytek mi zhnednou a pak ushcno konecky listu . De to jakoby od spodnich listu . Asi 4 kytky sou na tom dost spatne , pak naky to maj jenom trochu a naky sou uplne bez priznaku . Tedka nvm co to je , jestlli prehnojeni , nebo naka houba nebo naky svilusky nebo tak. Fotkys nci moc bouzel lepsi nesezenu . Diky za rychlou odpoved at vym co s mejma holkama delat |
|
|
ZkourenejPes |
Jinak teda pridam este jednu fotku ty spatny kytky a jednu jak vypada kytka u ktery ty spicky neschnou . Jinak mi pride , ze ty listy sou od stonku svetlejsi a cim vic ke kraji sou tmave zeleny |
|
|
p3check |
Zdravim, a prosim o help.. uz delsi dobu mam problemy s kytkama.. listy me zacinaj od konecku nebo z boku . zloutnout a odumirat... prikaldam foto trech listu.. jak to vypada.. problem se projevuje vsude po kytce.. jak na vrchnich topovych listech.. stredu i dole.. mam to v all-mixu a jsem ted 25 den po prepnuti.. honjim atami ted kazdou zalivku.. zalivam tak po 3-4 dnech.. pod CFL me to neprosicha rychleji.. jsem na ec 2.0, ph zalivky 6.2, na rustu jsem daval na 5.9 . Je mozny ze kytky necim sradaji? Kdyz jsem to mel jeste na rustu, tak jsem to prihnojoval jeste fish emulzi.. a to se me zdalo ze to trochu pomohlo.. ted se to ale zase vic rozjelo tak nevim co s tim.. jestli poskozene listy vsechny voskubat? Prosim o pomoc. |
|
|
ZkourenejPes |
Este se zeptam nedostatek by to bejt nemel ne ? To by se ty listy kurvily jako by od stonku a ne od spicek nebo mam spatny informace? |
|
|
Aladin |
p3check-
Zdravím,nesolíš tomu moc? |
|
|
p3check |
Myslis moc vysoky EC nebo moc casto? Ja mam vodu cistou odstatou ec 0.5, a jedu ty hnojiva.. predtim jsem jel jednou tydne.. ale stejne se me to delo taky.. tak ja nevim cim to je...
na atami hnojivu mam napsany davkovani ve 4-5 tydnu 2.5 - 3.5ml.. to ec 2 jsem jel ted posledni dve zalivky.. predtim jsem jel ec 1.7.
A ja to mel 4tydny na rustu a ted jsem jiz tri a pul tydne na kvetu.. takze dohromady maj kyti 7,5 tydne ..
ale nezda se me to ze ty listy svetlaji.. to se muze dit taky u prehnojeni? je to muj prvni grow.. takze doufam ze se me to podari aspon dopestovat.. ziskat nejaky zkusenosti.. |
|
|
my_mind |
caute
takto sa mi krutia listky, teplota 25-27°C neviem cim to je ale listky tiez zoslabli moze to byt nizkou vlhkostou? este nemam zakupeny vlhkomer. |
|
|
Franzo |
Zdravim growerov!
Rad by som si od vas nechal poradit. Mam problem s listami - listy su zozltnute, akoby vyblednute medzi zilkami, zilky listov su OK.
Moj predpoklad je, ze je to vysokym PH pody. Je to mozne? Druhej rastline v kochliku hned vedla s uplne rovnakym substratom sa dari ovela lepsie co sa farby listov tyka.
PH pody 7,
PH zalievky 5.5-6
pestujem v zemine v kochliku na parapete na okne (je to moja uplne prva rastlina)
zo zaciatku som to trochu prehnojil (asi som bol nedockavy :-) ) a tiez si myslim, ze to bolo trochu preliate - preto tie zhnednute a vyschnute casti listov
Vopred dakujem |
|
|
Franzo |
este pripajam foto druhej rastliny z vedlajsieho kochliku, ktora ma absolutne rovnake podmienky ako ta odfotena vyssie...
diky za pomoc |
|
|
zahradníček |
Původní příspěvek od Franzo
Zdravim growerov!
Rad by som si od vas nechal poradit. Mam problem s listami - listy su zozltnute, akoby vyblednute medzi zilkami, zilky listov su OK.
Moj predpoklad je, ze je to vysokym PH pody. Je to mozne? Druhej rastline v kochliku hned vedla s uplne rovnakym substratom sa dari ovela lepsie co sa farby listov tyka.
PH pody 7,
PH zalievky 5.5-6
pestujem v zemine v kochliku na parapete na okne (je to moja uplne prva rastlina)
zo zaciatku som to trochu prehnojil (asi som bol nedockavy :-) ) a tiez si myslim, ze to bolo trochu preliate - preto tie zhnednute a vyschnute casti listov
Vopred dakujem |
přijde mi to na hořčík. viz http://grower.cz/forum/showthread.p...5986#post365986
a zvedl bych ph viz. http://grower.cz/forum/showthread.p...7215#post527215 |
|
|
Franzo |
vdaka za rychlu odpoved
co mi ale nejde do hlavy je, ze sa ten horcik nevstrebava aj ked mam PH pomerne vysoke - prave vtedy by nemal byt problem s jeho vstrebanim do rastliny...
a hnojim to hnojivom s obsahom mikroprvkov, kde by mal byt obsiahnuty aj ten horcik...
dalsia vec je, ze sa to objavilo len na starsich listoch - novsie listy vyzeraju byt zatial v pohode
nie je PH 7 az prilis? mam ho este zdvihnut? (zvysenim PH zalievky?) |
|
|
zahradníček |
Původní příspěvek od Franzo
vdaka za rychlu odpoved
co mi ale nejde do hlavy je, ze sa ten horcik nevstrebava aj ked mam PH pomerne vysoke - prave vtedy by nemal byt problem s jeho vstrebanim do rastliny...
a hnojim to hnojivom s obsahom mikroprvkov, kde by mal byt obsiahnuty aj ten horcik...
dalsia vec je, ze sa to objavilo len na starsich listoch - novsie listy vyzeraju byt zatial v pohode
nie je PH 7 az prilis? mam ho este zdvihnut? (zvysenim PH zalievky?) |
no právě moc nerozumim tomu popisu, jako že ti teče ph 7 z kohoutku a pak to upravuješ na 5,5-6?
podle téhle tabulky se hořčík vstřebává v hlíně od 6,5 http://grower.cz/home/potw.php?a...&photoid=153921
a samozřejmě jde taky o to čím to ph měříš... |
|
|
Franzo |
PH pody 7 (cize PH substratu 7)
kedze sa mi zda substrat s PH 7 prilis vela, znizujem PH zalievky (odstatej vody z kohutika) na cca PH 5.5-6
PH vody pri vytoku z crepnika sa pohybuje na +-6.5
merane je to vacsinou lakmusovymi papierikmi (bezne merania) a par krat som si pozical digitalny PH meter, ktory mi merania s lakmusom v podstate len potvrdil
preto mi nejde do hlavy, preco by sa ten horcik mal zle vstrebavat ked by malo byt PH celkom v pohode...
nejake navrhy_rady? |
|
|
vočko |
zdarec,před pár dny se mi objevilo na listech tohle(s fotkama to bude horší) a nejsem schopen sám určit o jaký nedostatek nebo o co se jedná.kdyby někdo věděl co s tím,byl bych rád..jedu hlínu,dvacátý den na květu,zálivka plagron květ+pk13-14,ph 6,1.teplota den 26 noc 19-20.díky!!! |
|
|
vencias |
čus,mam takovej problém.2 kytky ve skleníku ještě nejsou pořádně vykvetlé ,mají na sobě sotva pár gramů .Přez veškěrou snahu začali kvést hrozně pozdě ,ale skleník není vytápěný a já se bojím že to zmrzne když je nechám venku a sluníčko už moc nesvítí.jediné řešení co mě napadá je strčit ty kytky do skříně pod sodík kde ale je teďka měsíc stará 1 kytka ,ale tam se zase nevejdou skříň má 140 cm a skleníkový kytky měli už před měsícem přez 170cm.myslíte že to dokvete když je trochu zkrátím a narvu pod ten sodík? jo a ještě je tam režim 18/6 takže bych je asi musel večer vyndavat ,ale tak to už bycj nějak přežil. |
|
|
vočko |
mrkne na to někdo?dík.. |
|
|
Bárt |
Původní příspěvek od vočko
mrkne na to někdo?dík.. |
Podle mě, nemáš problém. Tyhle rezavé flíčky vypadají jak od kropení pod lampou. Dělas to ? Pokud se to rozlézá dále, tak možná houbovka, ale ta spíše postihne i pilku a špičku. |
|
|
Bárt |
Původní příspěvek od p3check
Zdravim, a prosim o help.. uz delsi dobu mam problemy s kytkama.. listy me zacinaj od konecku nebo z boku . zloutnout a odumirat... prikaldam foto trech listu.. jak to vypada.. problem se projevuje vsude po kytce.. jak na vrchnich topovych listech.. stredu i dole.. mam to v all-mixu a jsem ted 25 den po prepnuti.. honjim atami ted kazdou zalivku.. zalivam tak po 3-4 dnech.. pod CFL me to neprosicha rychleji.. jsem na ec 2.0, ph zalivky 6.2, na rustu jsem daval na 5.9 . Je mozny ze kytky necim sradaji? Kdyz jsem to mel jeste na rustu, tak jsem to prihnojoval jeste fish emulzi.. a to se me zdalo ze to trochu pomohlo.. ted se to ale zase vic rozjelo tak nevim co s tim.. jestli poskozene listy vsechny voskubat? Prosim o pomoc. |
Je to plíseň, přidej na odtahu pro snížení vlhkosti a chtělo by to buďto chemku ( širokospektrální fungicid) a nebo bio je Polyversum ( je vynikající). Příště pozor na větší hnojení, pomáhá rozjet plísně. To dopěstuješ, není to tak agresivní.
Jo a opatrně ostříhej napadené části listů, ale neroznes si to rukama dál. |
|
|
bubik |
Původní příspěvek od Bárt
Je to plíseň, přidej na odtahu pro snížení vlhkosti a chtělo by to buďto chemku ( širokospektrální fungicid) a nebo bio je Polyversum ( je vynikající). Příště pozor na větší hnojení, pomáhá rozjet plísně. To dopěstuješ, není to tak agresivní.
Jo a opatrně ostříhej napadené části listů, ale neroznes si to rukama dál. |
...jakou plisen mas na mysli..? |
|
|
cotipotom |
Zdravím, mám problém s pár kytkami, nejhorší jeto na levé straně skříně???
poraďte prosím, přikládám foto.
díky a hodně štěstí |
|
|
bruno |
Zdravím všechny, nové i fundované. Obracím se na Vás o radu. Týká se to odumírání svrchních listů(Vím, hodněkrát probrané téma)ale nenašel podobný případ. Přesadil jsem 2m odrůdy Amnesia Haze z po za stodoly(takový experiment) po zjištění že nebude dost času a podmínek k jejich dojetí. Již jsou v 4 týdnu květu pěkně pod lampou. Do této doby se zdálo být vše ok, ale od minulého týdne pozoruju postupné vadnutí a žloutnutí SVRCHNICH listů(zejména těch největších). Hnojím čistě BAC + PK booster. Jsou to docela koše 2 x 2 m a tímpádem jim dávám pravidelnou zálivku. CCa 1-1,5 l odstáté denně. Z okolí jsem slyšel několik rad ale příjdou mi protichůdné, taxe na Vás obracím pro případnou radu. Zkusím dodat foto |
|
|
TomasD |
bez fotky asi neporadim :) |
|
|
Fatalnicek |
Cau lidi, prosim vas nevite nekdo od ceho se mi udelali takovyhle jebky na listech, je to jenom na par listkach hlavne nahore u palic. Sem je otrhal, ale asi pred 5 dny jsem to zacal pozorovat na 2 kytkach dneska uz na ctyrech. Teplota ok, lampa gib 600 xtreme asi 40 cm nad vrcholky, je mozny ze je to phckem se mi rozbil ph metr tak ted vubec nevim :), ale do ted to rostlo v poho. jinak sem v 35. dnu kvetu z nakejch asi 52 |
|
|
SubFocus |
Ahoj přátelé , vyskytl se problém!
Odrůda je White Russian
Světlo je HPS 250W
Teplota je cca. 25°C
Vlhkost je cca. 75%
Ph je 6,1
Kyti 30cm od výbojky
10 den na růstu...
Ještě nehnojeno...
problém viz photo....
podle mě je to nedostatek Káčka a nebo něco jiného?
Přelití,přesvícení? Děkuji za radu.
SF |
|
|
ganja-steve |
Původní příspěvek od Fatalnicek
Cau lidi, prosim vas nevite nekdo od ceho se mi udelali takovyhle jebky na listech, je to jenom na par listkach hlavne nahore u palic. Sem je otrhal, ale asi pred 5 dny jsem to zacal pozorovat na 2 kytkach dneska uz na ctyrech. Teplota ok, lampa gib 600 xtreme asi 40 cm nad vrcholky, je mozny ze je to phckem se mi rozbil ph metr tak ted vubec nevim :), ale do ted to rostlo v poho. jinak sem v 35. dnu kvetu z nakejch asi 52 |
Rekl bych, ze je to popaleny od lampy |
|
|
SubFocus |
Takže amíga , problém se už rozšířil celkem morbidně , při dnešní kontrole jsem zjistil že tento problém má 10 rostlin z 14 :( Už nevím co si počít ...
Zajímalo by mě zda to bude mít vliv na květ ....
Jetě přiložím nějaké foto a doufám že to někdo z Vás uvidí a bude hned vědět od kud vítr vane ...
Díky SF |
|
|
SubFocus |
Pánové při dnešní kontrole jsem zjistil že je to skoro na každé kyti , tak co dělám špatně? Je to na 10 kytkách z 14 což je opravdu dost až začínám mít strach ...
Ještě přidám fota ať je to konkretni .Sice kvalita fota na pendrek,ale každopádně alespoň něco ...
Bude to mít nějaký vliv na květ?
Poraďte prosím moc ,než mě odvezou....
Díky SF |
|
|
SubFocus |
Pánové při dnešní kontrole jsem zjistil že je to skoro na každé kyti , tak co dělám špatně? Je to na 10 kytkách z 14 což je opravdu dost až začínám mít strach ...
Ještě přidám fota ať je to konkretni .Sice kvalita fota na pendrek,ale každopádně alespoň něco ...
Díky SF |
|
|
bubik |
Původní příspěvek od SubFocus
Díky SF |
- jaky mas substrat ?
- uz si hnojil..? |
|
|
SubFocus |
Čao bubiku! Substrat je Bio-bizz light mix ( 4 roky stary).Hnojil jsem v posledni zalivce Plaglon Alga Grow jsem dal pouze 1ml/lholky maji 14.dni rustu od dovozu klonu. Možná jsem je zpočátku trošku přelil ale za 4dny proschly a teď schnou jednou za 2 dny. Už jedu x té kolo ale nevím kde je problém .... |
|
|
bubik |
.. jestli maji prorostly korinky az dolu tak jim klidne naloz.. a myslim ze neudelas chybu kdyz je vezmes necim proti plisnim /Kuprikol nebo neco takovyho../ a na chvili snizis vlhkost... |
|
|
SubFocus |
Takže zvedl jsem dávkování na 2,5ml/l alga grow a přidal jsem enzymy,vypl jsem SPSku ať to lepe prosychá namířil na ně davočko venťas ...
Ale kamo pokud byly přehnojený tak to dopadne zle ... ¨
aaa když jim chyběly živiny dopadne to dobře... pak napíšu jaký výsledek , díky - snad přežijou ... |
|
|
cotipotom |
čaute, můžete někdo poradit, co je to?
600W
Mobyhash, mazar
teplota ve dne 27
v noci 19
ph 6,1-6,2
57.den květ |
|
|
Hy3nA |
Původní příspěvek od cotipotom
čaute, můžete někdo poradit, co je to?
600W
Mobyhash, mazar
teplota ve dne 27
v noci 19
ph 6,1-6,2
57.den květ |
to už bys stejně měl flushovat a listy "se kazit" tím, že si z nich kytka odebírá živiny, ne? |
|
|
chily |
Původní příspěvek od Hy3nA
to už bys stejně měl flushovat a listy "se kazit" tím, že si z nich kytka odebírá živiny, ne? |
To bych spis rekl, ze je to zasolene, ni? Mozna aj pohnite koreny kvuli prelivani, bo jede drip. Napicu fotka za svetla.. S tim flushovanim mas recht:) |
|
|
cotipotom |
právě že hlína je suchá jak cip.a všechny jsou lehké |
|
|
|