Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

Stránky: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 
Nejlepsi puda, hlina, substrat...tipy jak na to . - Klikni zde pro originální téma
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od metalsodik
Myslíte ,že při sterilizaci provedené teplotou 200 stupnů zahynou všechny dobré bakterie , a jestli se dokážou zase časem vytvořit , nebo už hlína bude stát za prd ????

Podle me pokud pak nebudes pestovat v ultra cistem prostredi, treba nekde v tovarne na vyrobu procesoru :-) tak ti tam bakterie zase nelezou. Ze vzduchu a okoli.
snark
sterilizace neni kvůli bakteriím ale hlavně kvůli hmyzu
metalsodik
Mě ale zajímá jestli to sterilizovat , zničit možné zárodky hmyzu a s tím i prospěšné bakterie, nebo to risknout a nesterilizovat. Ovlivní teda tepelná úprava substrátu nějak kvalitu , nebo se tam mikroklima rychle obnoví , jak vám to rostlo když jste to sterilizovali , je tu někdo takový ?
Sinuhet
Nejsou dostatecnou odpovedi jak to roste bez bakterii treba pestovani v rockwoolu, nebo kokosu?
anonym27
Ja pouzivam raselinu s kompostem, piskem a s nejakzm sracem ktery drzi vodu. mam to upravit nebo to staci.
anonym27
Black & White> co ten substrat zmichat s normalni ornici nebude obsahovat tolik zivin ale na to aby tam vyklicilo nebo vyrostlo do urcite velikosti staci
damsiveku
:punk:Zdravim všechny :punk:
Chci si namíchat hlínu
a nevi v jakym poměru myslel sem

50% hlína pro kaktusi a sukulenty nebo universal pro pkoj. rost.
30%kokosovejch vláken
20%perlit nebo rockwoll
(na dno asi perlit 2cm)
mam to dělat takhle změhit nebo uplně jinak

dik indoor zdar
:smoker:
Zelda.cz
juanito : Není, je to na tobě jak si to namíchaš...
snark
Juanito - pokusim se bejt stručnej
indoor - vesměs připravujeme menší množství substrátu než pro out - dáváme důraz na sterilitu, stabilitu pH, vzdušnost s ohledem na rozměry květníků, celkově by se indoor substrátu měla věnovat maximální péče, super je trichoderma (která v outu vesměs nefunguje vzhledem k podmínkám)
outdoor - sterilita substrátu je vepsí neboť na to stejně nalítá kotel hmyzu, stejně tak pH pač na to prší dešťovka která má tu drzost že má pH jak se jí zachce. Vzhledem k tomu že out se hnojívává míň zhusta lidi zarejvaj do země různý organo hnojky (trusy, kvasy a spol.)

good luck
Snark
Pejda
Použil sem mix:
40% substrát na kaktusy a sukulenty
20% humus ze skleníku
20% perlit
10% písek

a kytičkám se daří :))
Ski
pejdo
v substrátu na kaktusy uz pisek a perlit mas :-) a docela hafe
ale nic proti abz ho tam nebzlo moc...
Ski
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=2829 NeJDRIV HLEDEJ!!!
matko291
tak tak HLADAJ a na dno sa inac dava keramizit ako drenaz na prebytocnu vodu
Moje
Zahradnicky substrat a Aktivnim Humusem+písek 50L stoji 90kc a pisek je zdarma
Rhino
Já skousim prvni rok pestovat a mam v kvetinaci tenhle mix:
- 40% substrát pro kaktusy a sukulenty (7L =cca.50 kč)
- 30% perlit ( 2,5L =25kč)
- 30% keramzit (2L =25 kč)

Je to orientačne .)) Ale zatim se kytky chytli a rostou..
ziki23
Cus, chtel bych se zeptat, jaký mam zvolit květináče? Bylo by to v poho kdybych měl 15l kýbl a v tom 6kyti? nebo to mam nasázet zvlášť? Jestli jo, tak jak velkem květináč na 1 kyti abych ji uz nemusel presazovat?
Dík
Anonymer
cus, co si myslite o pode, ktoru sfukol vietor z poli? Vraj je to ta najlepsia poda, aka moze byt :)

@ziki23:

15l kvetinac a v nom 6 rastlin je "shit", absolutne ti to neodporucam, ak ides outdoor, tak cim vacsi kvetinac tym lepsie, ja trebars davam 25L vedro na 1 rastlinu, dam tam dobry substrat, a necham to vo tom rast, asi tak po 1-2 mesiacoch odrezem dno kvetinaca (vedra) a necham to rast normal do pody, v podstate mi ide iba oto, aby rastlina rastla a korenila v poriadnej pode, ked je uz velka, tak si myslim ze jej ta "zla" (normalna zem) poda nebude az tak vadit :)
Janísek
Tak já už jich mám 7 venku:-) půda v kelímkách je čistá pro muškáty.

až se kytí zpevní a trochu povytáhne, půjdou do větších květináčů a namíchané půdy pro muškáty s pískem. Poměr: 1/4 kýble písku a zbytek hlína. Žádný velký rozmazlování:-)
wms
Zdarec, soupnul sem nakliceny semena do pudy pro pelargonie, myslite ze sem udelal zle?
wms : Napiš ph té půdy.:o
shakelukas
chtěl bych se zeptat,jakou hlínu mám dat ven?slyšel sem že je dobry substrát pro kaktusy a sukulenty!!!poradí nekdo neco lepsího?
bBoOrReE
5. SEZONU BUDEM SADIT /vlastne uz som aj sadil :-) DO STAREJ KOPY KRAVSKEHO HNOJA.
Je to TOP z toho co som uz vyskusal!
Hnoj je prelezeny dazdovkami,takze tam je bio humusu ako "nasrato"
HA HA
Nech to ide GROWERS!!
bB
bBoOrReE
..tech.poznamka:TREBA TO POLIEVAT ZASADITEJSOU HNOJKOU.
/si myslim/-funguje to...niejake skrupinky z vajec na prach rozdrtene a pod.
Nevíte někdo jaké ph půdy mají nejraději břízy ? Sadím v lese plným bříz, tak by mě to zajímalo.Dík za každou odpověď :).
Iwory
co je podle was teda nejlepsi..!!kdyz to idu walit prwnim rokem a chci abych mnel nejakou urodu...?
Iwory : :faq: ti pomůže.:wink:
Erixon
Super Skunk: si to ph změř, laknusový papírky stojí pade
Pepe46
chtel bych se zeptat kdyz na spodek kvetinace dam keramzit je mozne kytku zalivat zespodu?
diky za odpoved
CoRRaN
Co myslite...

Substrat pro Pelargonie 35%
Substrat pro Kaktusy a palmy 35%
Keramzit 20%
Perlit 10%

Je to dobrej mix pudy,nebo ne?
Kwjetoň
dneska jsem koupil 2 x 50 l pytle growmixu od plagronu, tak uvidíme, jak to v něm poroste..
hádám, že to bude eňo ňůňo, takovou hlínu bych chtěl na hrob.. :D
za příplatek samo.. :wink:

:afro:
Jaamal
ja jsem dneska koupil royal-ty mix taky od Plagronu, tak sem zvedavy jak to pofici.Jinak vyrobci pisou ze se nemusi vubec hnojit.EC ma totiz 2,1. Nemate nekdo s tim zkusenosti??
Kwjetoň
zítra postnu fotky kytek, který rostou v growmixu přesně týden..
jsou v petkách, takže jdou krásně vidět kořínky.. neskutečný.. :eek:

:afro:
..Ko..
K lehké regulaci Ph stačí na květináč nasypat skořápky z vajíček a pak pravidelně zalévat. ;-) Sám to praktikuji tak rok a je to super.
gambler
Zdravicko. Letos se mi osvedcil nekolikalety(3?) konsky hnuj. Namichal jsem smes kompostovane zeminy, kupovane zeminy, konskeho hnoje a perlitu. Vysledek me mile prekvapil. Pokud mate sanci ty konsky ulezeny koblizky sehnat, nevahajte. Je to plny dusiku a nepotrebujete na rust zadne hnojivo, protoze ho tam je az az.
soulQuake
přidávám se ke všem, co prosazují přidat substrát na pelargonie(muškáty)...........mně se to letos obzvláště osvědčilo...nemusel jsem zalévat a ani jsem nechodil hnojit a přesto vyrostli pěkné květinky, které na tom samém místě před dvěma lety stagnovaly... tato metoda se neosvědčila jenom mně, ale i spoustě jiných lidí
doksansky
Zdravim vsechny grouwer cleny a zajimal by me vas nazor jaky substrat vybrat pro pestovani http://www.agrocs.cz/flash.asp na techto ztrankach jsem prosel vse ale zminovany substrat na kaktusi a sukulenty jsem nenasel prosim o pomoc s vybranim nejlepsiho substratu diky moc
soulQuake
ty substráty nevypadaj špatně(je tam odkaz na floria.cz, tak tyhle substraty), jen nevím, co si mám myslet o té jílové složce, ale třeba není malinko jílu na škodu

jinak substrát bych vybral jakýkoliv(tedy kromě toho na palmy)

zajímavě vypadá ten s tím AIR UPem

taky tam maj dobrý hnojiva(vzhledem k ceně), zejména ty organo-minerální
grosancho
Já mám 2:1 zahradnický substrát a perlit, na dno květináče vrstva keramzitu a hnojit každý týden a máte postaráno o dobrou úrodu.
Kellogg
co takhle sadit nebo pridat jen do pudy substrat pro Katkusy a sukulenty od Agro,pH by vyhovovalo,kolem 6-7 se mi zda,je to celkem piscita puda a je v ni aj nejaka ta normal hlina,co vy na to,zkouseli ste to nekdo?
AEROCELL
ALL:coko-kocka + Perlit na dno kvetinace drenaz z keramzitu...no problema...Ale zase hnojit a hnojit a hnojit :girl:
zkusim experimentalne pouzit misto kvetinace pytek igelitovej,us sem ho nachystal dal sem tam deset litru hliny s perlitem a trochou pisku na spodku to proderuju a izolackou sem to oblepil dvouma pruhama aby to melo trochu tvar a hloubku a vysla mi z toho takova napodobenina kvetinace .) myslite ze se tim daj nahradit kvetinace?, prece jenom se mi jich tam do skrine vleze vic a muzu libovolne predem upravit tvar a velikost .)
cru_ci_fix
#77: nahradit sa da..ale je horsie manipulovatelny a tak....diery by som tam nerobil...a ten pytel musy byt nepriehladny..najlepsie z C/B folie...
ale tak naky drenazni rirky ze spoda byt musej na odvod prebytecny vody aspon si to myslim..
jinak dik za reakci .)
jestedman
¨pytle jsou v cajku, díry dole udělej
koňský lejno by mělo nejdřív trochu proležet, nejlépe promrznout, obsahuje hodně čpavku, který ti tu kytku spálí
SIMOR :no nedelam neska sem to do toho presadil .) sem zvedavej co z toho bude.. jedu 1.ni indor azatim to vypada dobre .)

SIMOR :aletakovej ten pevnej pytelsem pouzil.) vypada to jako dyby to bylodelany na mrtvoly :D nepruhlenej velkej pytel .)

Hlava:hele woe pouzivej tlacitko edit , dik
lowerider
65% substrat pro kaktusy a sukulenty
35% perlit
a ...nic
to je vsechno. takhle to uz jedu tretim rokem a v klidku,)
a tema procentama.. nejsem si tak jisty takze +-par procent:)
ROBE
MYSLÍTE ŽE MUŽU NAMÍCHAT KOKOSOVÉ VLÁKNO SPOLU SEZETLELOU SLÁMOU Z PĚSTOÁNÍ HLÍVY USTŘIČNÉ??? JESTLI TOMU NĚKDO ROZUMÍ,PROSÍM O RADU.
soulQuake
z toho, co sem vyčetl z internetu, tak se to dá využít do norm. substrátu(možná by bylo lapší uležení)

ale co se týče míchání s kokosem, tak jsi asi průkopníkem

já bych k tomu teda určitě přimíchal ještě něco...

rozhodně by stálo za to to vyzkoušetr ;)
ROBE
ja jsem ted marod,takže mužu tak maksimálnědo sklepave vchodu
kde bydlím.takže nemužu pro dolomit,či jiné věci. protože mi klíčky vylezou asi už zítra,musím improvizovat.Chci smíchat kokosové vlákno
se zetlelou slámou jenž jak sem uvedl,měl jsem na ní hlívu,přidám nadrcené a rozmixované vaječné skořápkya možná trochu nadrceného
polystyrénu,jemuž se ríká agro petlit. uvidíme jak to vtom pujde.
soulQuake
jj, jinak místo agro petlitu :D bych doporučoval agro perlit, je to lepší, než polystyren
Jaamal
Robe: nevim jestli ta zetlela slama bude oukej.... Vzdyz hliva je houba!! Ja bych se na to vys.... ale muzes to zkusit. Jo a na ten nadrceny polystyren se tak vys .... :D :D :frog: :frog:
ROBE
Už jsem to namíchal,mám tam 50%kokosu a 50%bio humusu,tím
myslím to co zustalo z toho pěstování hlívy.Jeto odleženo asi 3.roky
takže mělo by to být v pohodě. Mamka to přidavala do kytek a bylo to vpohodě.Skusím to do toho a když to bude OK.tak dám foto.Jen si
musím nabít baterky a zavolat kamošovi at donese foták. Jinak je
pravda,,NESADIT DO STARÉHLÍNY!!!" Je vyčerpaná,musela by se
oživit její vitalita klasickým hnojem a odležením alespon 1.rok někde
na zahradě. Jo, přidal jsem rozemleté skořápky vajec.
streak light
TAk určitě je pravda, že substráty od firmy agro jsou zaneřáděný zvířatkama, jak bys te řešili desinfekci? Jinak ja používám substrat pro pokojove rostliny ph 5,5 + kazdodenní hnojení s občasným propláchnutím. Jde dost pozorovat jak se ph mění při neupravování ph zalivky,,,po zhruba 2měsicích jsem ph prěměřil a hodnota byla 6,5 což už je dost,,takže budu muset začít upravovalat zalivku,,,jak to řešíte vy?? protože stoho co jsem vyčetl se du snažíte dostat ph někdde okolo 7 což je popdle mě moc, opravte mě jestli nemám pravdu,
bayko
Pre streak light...Ph 7 je neutrálne Ph, čiže môže byť, ale optimum by malo byť niekde mierne nad 7 čiže mierne zásadité..
brainment
Já jedu substrát BIOBIZZ 50L za cca.380,- PH 5.5-6,5 ktomu vermikompost a samo že perlit.Líbí se jim to.....
Tomina
ja jedu hlinu ze skleniku smichanou s kteroukoliv rašelinou,a když se zadaři tak tam přidam i ten perlit ale to jenom vyjmečně...jinak hlina ze skleniku je každe jaro hnojena kravskym hnojem smichanym s kuřincema...roste to vždycky jako dive!!!! :)
dawed
čau máte někdo zkušenosti s Plagron grow mixem?Dlouho se vybíral substrát a tento mi příjde jako jedem z nejlepších.Má vyrovnanou hodnotu Ph je lehce předhnojen atd.Zajímalo by mě jestli mám přidat dolomitickej vápenec když ho tak chválíte.Dík za odpovědi...
Erixon
dawed:
proč bys tam ten vápenec přidával, jestli má substrát srovnaný ph tak bys ho jen rozházel. btw perfektní ph substrátu ti je k hovnu když tam leješ vodu která má blbý ph. Jestli tam chceš něco přidávat tak bych skusil spíš perlit nabo kokos na provzdušnění.

Jsou lidi co tyhle growshopácký substráty doporučujou, jsou lidi co říkaj vyhozený prachy.
Myslim že mezi plagron, biobizz, atami,... substrátama velký rozdíly nejsou. Jestli se fakt vyplatí by mě taky zajímalo (jel jsem jak v českejch výrobkách, např. zahradnický substrát B, tak v dovozovým atami).
Rozhodně nečekej že drahej substrát je všechno, kdyby to byl takovej rozdíl tak to poznám na první pohled.
Bacha na to že tyhle(pře(d)hnojený) substráty můžou popálit malý kytky.
dawed
4 erixon:
perlit už je tam přidanej od začátku...vodu si hlídám (jenom) ph papírkama,na ph metr zatím nemám:( Kytkám se daří dobře mám je na balkóně a o výkendu se stěhujou do skleníku:)
...asi před 6dny sem přesazoval řízky(thx HELL) z rw do toho plagron mixu měl sem trochu strach aby se nezpálily ale zatím je to ok.Je to ten lehce předhnojen tak to snad neva?(ale to už s tímto tématem moc nesouvisí)
Thx za info erixon
aenema
citace:
Původní příspěvek od MIRIS
a houby zas vyrostou i na ponožce :frog:
http://houba.cz/forum/download.php?id=648
:frog: :bravo: :bounce: :frog:
Mozdik
Ja používam na pestovanie "Substrát pro Kaktusy a Sukulenty". pH má okolo 6-7. Je vzdušný, lahký a lahko sa z neho odparuje voda. Hnojím Kristalon Start. Chcem sa spýtať, keby mám začať hnojiť, keď už som vysadil druhú várku ? Tieto, čo mám na fotkách majú asi týždeň. Poradte pls
soulQuake
ano, tohle je jeden z mála substrátů od agra, kterej za něco stojí(ovšem ani cena není malá), spousta druhů rostlin v něm roste skvěle

od agra pak ještě doporučuju k namíchání substrát pro pokojovky s aktivním humusem

naopak od agra rozhodně nedoporučuji klasickej zahradnickej substrát a substrát pro pelargonie(pokud chcete koupit tyhle, tak raději od jinýho výrobce)
DJ BISKUP
soulQuake: Proč nedoporučuješ klasickej zahradnickej substrát a substrát pro pelargonie od Agra ?
Mozdik
DJ BISKUP : Klasickej substrát je tiež dobrý, ale má viac humusových zložiek. Oproti nemu, má Substrát pre Kaktusy a Sukulenty viac aktívnych vzdušných zložiek a s prídavkom dobrého hnojiva, ti v nom rastú samé veľké a pekné samice :)

Čo sa týka, toho pre Pelagónie, neni vhodný, lebo je ťažký, nevzdušný ( Pelagónie majú hlboké korene ) a má veľa minerálov. Ale ako núdzové riešenie sa dá použiť. Ale radšej by som ho nevolil, poprípade s niečim vhodnejším zmiešať.
soulQuake
nkdy se pri outdooru hodi pridat kvalitni subtrat pro pelargonie, ale ten od agra, a ten od zahradnicky od agra, jsou plny škudcu a plísní
Mozdik
Keď je problém zo substrátok ( má plesne, ale škodcov ) mám na to nápad. Nasipte ho niekde do vaničky a obarte ( zalejte ) vriacov vodou. Ale tak, yb ho voda celkom pohltila. Potom už iba predcedte substrát ( keď voda vychladne ) a máte ideálny sterilný substrát bez plení a škodcou. Nežiadúci účinok je bohužial zbavenie hnojiva a skoro všetky minerálne látky sa odplavia. Ale keď budeme substrát dobre ďalej hnojiť, tak je to v poriadku.
zajonc
kdyz nechcete problemy se skudci tak musite nejlepe zainvestovat a koupit treba substrat od plagronu...ja pouzivam Royal-ty mix od plagronu a spokojenost maximalni...je predhnojen myslim na 8 tydnu a kvalita...SE VYPLATI 50l za 500
MEDICINEMAN
imho 50% Biobizz Allmix, 50% quality kokos..
Tub
citace:
Původní příspěvek od Mozdik
Keď je problém zo substrátok ( má plesne, ale škodcov ) mám na to nápad. Nasipte ho niekde do vaničky a obarte ( zalejte ) vriacov vodou. Ale tak, yb ho voda celkom pohltila. Potom už iba predcedte substrát ( keď voda vychladne ) a máte ideálny sterilný substrát bez plení a škodcou. Nežiadúci účinok je bohužial zbavenie hnojiva a skoro všetky minerálne látky sa odplavia. Ale keď budeme substrát dobre ďalej hnojiť, tak je to v poriadku.

Prolevanim vodou se jak rikas substrat z velky casti znehodnoti (vyplavene ziviny)

Sterilizace pomoci mikrovlnne trouby spolehlive zabije vsechny larvy skudcu a plisne.. 10-15minut na plny vykon a nic neprezije.. na levne nesterilizovane substraty je tato metoda idealni

mikrovlnna sterilizace se neda pouzit na drazsi substraty s pozitivnimi bakteriemi, protoze je to bohuzel taky zabije
Mozdik
citace:
Původní příspěvek od Tub

Prolevanim vodou se jak rikas substrat z velky casti znehodnoti (vyplavene ziviny)

Sterilizace pomoci mikrovlnne trouby spolehlive zabije vsechny larvy skudcu a plisne.. 10-15minut na plny vykon a nic neprezije.. na levne nesterilizovane substraty je tato metoda idealni

mikrovlnna sterilizace se neda pouzit na drazsi substraty s pozitivnimi bakteriemi, protoze je to bohuzel taky zabije

Když potom použiješ kvalitné hnojivo ( Ja pouzívam Kristalon Start ), tak sa nemusíš báť. Mineráli a NPK sa ti doplní. S mikrovlnkou mám také skúsenosti, že sa mi v nej zapálila rašelina !!! Neból to síce substrát pre Konope, ale tá rašelina normálne zhorela a mikrovlnka skoro vybuchla. Takže doporučujme preliať takou 90 až 95°C vriacou vodou. Poprípade to v nej nechať vychladnúť ( ešte lepšia akternatíva ). Spolahlivo nebudú žiadne plesne a ani žiadna podobná háveď.
takasi
uz dluoho používám zahradnicky substrat ph 5.5 az 7 do něho přidávám zhruba 40% perlitu a první týden co mám nové řezy tak do zalivky k hnojivu jeste přidávám roots na podporu růstu kořenového systému a výsledek je 100%
BOLD
Mozdik: neber osobne ale Kristalon start by som nedal ani muskatu a to este ne rastlinkam ktore si zahulim,,racej precitam nejake tipi,triky a spravim bio zmes ktora mi podpori rast a obohati mi substrat o ziviny ale urcite im nedrbnem taku palavu ako je kristalon blaa,,,hrozne hnojivo nehnevaj sa namna
Mozdik
citace:
Původní příspěvek od BOLD
Mozdik: neber osobne ale Kristalon start by som nedal ani muskatu a to este ne rastlinkam ktore si zahulim,,racej precitam nejake tipi,triky a spravim bio zmes ktora mi podpori rast a obohati mi substrat o ziviny ale urcite im nedrbnem taku palavu ako je kristalon blaa,,,hrozne hnojivo nehnevaj sa namna

No, ja veľmi na výber nemám, pretože všade, kde som ból majú len hnojivá od Agro CS. Rastlinky ale rastu v pohode, takže neviem, ale asi im to nevadi. naopak, su stale vitalne. Ale uvažujem už o inom hnojive : Plagron ALGA-GROW a AGLA-BLOOM ... Ale podla mňa majú nízky obsah NPK. Podla mňa je ideálny obsah skoro taký, ako ho má Kristalon. Ale určite si to vyskúšam aj s týmto...

PS : 2 tyždne pred sklizňou nehnojím !!!
MiVenKu
Ted valime v mixu: grow mix + perlit + vermikompost a jsme velmi spokojeni :rasta:
včelka Mája
cena royalty mixu 50litrů je asi 500,- a growmixu 50 litrů je 350,-
Calzone
Našel jsem docela hezký článek o Plagron Royalty Mixu.
Ganja-L
lidi, prosim vsa existuje nejaky substrat ktery by byl uz namichany? jako aby mel ph 7 atd... neco ne-primo pro ganju... predem dik

joa jde nekde sehnat papirky na mereni ph pudy?
Steewosh
Nechci zakladt nove tema,, zajima me celkem pestovani v kokosu treba plagron coco, muzete mi nekdo napsat zkusenosti s timto vyhody a nevyhody, diky moc
toolband
mam vyskusane hnojivo ak to tak niekto naziva stare skladky hnoja ktore su zvetrane vetrom ono to vyzera ako raselina, pekna cierna urodna poda a nemal som ziadny problem s ph a ak aj tak slo iba o vodu ktorou som to zalieval samo ze vsetko to bolo zakryte myslim substrat ,+ 30% kokosovej drte a trochu piesku zbitok cerazit to jest cim vic tak lepsie zhodneme sa na odvode prebytocnej vlhkosti aj ked zalievat pravidelne aby substrat nevyschol a ak ma niekto skusenosti s mineralnymi vodami viete tie zadarmo staci si zistit ph, obsah dusika a pod., funguje to lepsie ako drahe hnojka, ked nie su momentalne po ruke, trocha opatrnych pokusov a nestane sa nikomu nic. Tak pani vela zdaru lebo si myslim ze tie mineralne vody su totalne v pohode lepsie ako voda s vodovodu + destilovana voda mam pomer 1:3 to jest na na 10 l min.vody 3 dl., destilovanej a podla potreby s hnojivom ale skusal som iba tento pomer bez prisad.
Ono
TO Steewosh:

Pestovanie v kokose (či už od Plagronu alebo od inej firmy) je tu dosť rozšírené. Stačí pozrieť outdoor alebo indoor galérie, tam nájdeš určite niečo. Napr. deth. pestoval v kokose.:cool:

Konkretizovať výhody a nevýhody je ťažšie, pretože napr. kokos ťažšie preleješ ako hlinu, ale zároveň rýchlejšie vysychá, čiže treba viac polievať. Rovnako ako hnojivá sa v ňom udržia kratšie ako v hline, ale rastliny ich rýchlejšie prijmu. V kokose rastú rýchlejšie korene a viacerým groverom sa v ňom podarilo spraviť lepší výnos ako v hline, aj mne.:) Skúsenosti growerov ti veľa napovedia, popozeraj.;)

P.s.: Ak necheš pestovať v čistom kokose, môžeš si namiešať substrát spolu napr. s Plagronom Royalty Mix alebo Growmix v ľubovoľnom pomere, určite budeš spokojný.:) Nezabudni však zvoliť vhodné hnojivo, aj keď ja som hnojil v kokose hnojivom do hliny (Plagron Alga Grow a Bloom) a bol som spokojný, rastlinky tiež tak vyzerali.:)
StrEssor
Zdravim páni Groweri..

CHtel bych vas poprosit o nazory na AGRo pudu, konretne substraty..

Letos bych uz chtel dat kvalitni pudu = 70% zahrdanicky substrat s aktivnim humusem(AGRO) 15% perlit 15% pisek. O vyse zminovanem substratu sem ale v posledni dobe slysel ne moc chvaly.. Zajimal by me vas nazor, popripade ktery substrat je lepsi?:)

Diky za inFo

peace
Erixon
O agráčích se všeobecně říká že sou až moc živý, takže mikrovlnku na ně. Dobrý skušenosti mam s produktama fy rašelina soběslav, konkrétně zahradnický substrát B. Bcuzz soil taky nebyl k zahození.

Koukej použít hledání a požádat některého moda o spojení témat. Kdybys nevěděl tak hlína se už na groweru řešila ;);)
Enj0i89
zdravíčko
s agrohlínou mam výborné skušenosti
agro pelargonie dobrý na předpěst za oknem na OUT

AGRO substrát pro množení a výsev
- výborná hlína žádný klacky, málo rašeliny, hodné písku
mrtě vzdušná , bez živin

doporučuju pro klíčení a růst semínek, při přesazování
-kytky bez kořenů mnoho živin nepoberou a přesazené kytky přece NELZE hnojit

nejlepší je přidat na delší růst (měsíc+) přidat např guano
při krátkém rustů je lepšejší zvednout dávku hnojky bo hnojit častěji

s hmyzem sem se nesetkal ale je to spíše skladováním
cesta ->výroba /cesta do krámu /krám /cesta domu /doma
takže mušky mužete myt klidně i u plagronu

joooo a jinak si myslym že moc řešíte cotam narvat když je bezpočet faktoru ovlivnujících růst
_Chronic_SVK_
Chcel by som sa spytat kde by bola najlepsia hlina z prirody pri pokrivach alebo skade..lebo kupovat hlinu na out zo shopu je dost o money :flick:
citace:
Původní příspěvek od _Chronic_SVK_
Chcel by som sa spytat kde by bola najlepsia hlina z prirody pri pokrivach alebo skade..lebo kupovat hlinu na out zo shopu je dost o money :flick:

urcite nejlepsi bude kdyz najde oporadne odlezenej hnuj a zmichas ho z mene olezanym hnojem...nebudes muset ani hnojit :D:teef:
Goofino
Zdravím,
poprvé jsem si pro letošní outdoor plácl přes kapsu a koupil si Plagron - Royalty mix 50L ,myslíte že tenhle substrát má kvalitu,kterou se prezentuje? respektive máte s ním zkušenosti??
Zdarex, dneska jsem si namíchal půdu na outdoor. Je to 50% kokosovýho a 50% substrátu B. Myslíte že je to v pohodě a že porostou dobře? Díky za radu. Underbeat
Enj0i89
myslim že na ouut je nejlíp krutě zrejt plac a napodzim dat na dva rejče hluboko hutnou vrstvu konskýho bo kravskýho hnoje zahrabat a na letošek krásně pohnojeno jako hlínu stačí kompost popřípade smíchat s kupovanou hlínou +písek kačírek atp tydle možnosti by mělo myt hodně lidí zvesnic ;) a pokud nemate nějaký lepčí modely tak je zbytečné mrtě utrácet za tekutý hnojky stačí na dusík naložit na týden kopřivy na draslík šlupky od bananu ..a na slepičáky bacha musej dlouho kvasit jinak fosfor nebude
zduř
R3dm4n
Čús growersto.Chcel som sa iba spítať,že či možem na out použiť takú tú hlinu čo sa dá kúpiť v kauflande za 40,- 20l ..Vyzerá síce celkom v pohode,ph 5,5-6,2 ..vlhkosť nejakých 70-80% a je to určené pre rastlinky pestované vnútry .. Čo si myslíte ? Pls poraďte ..
No ale chtěl bych to všechno dát do velkých kýblů. Průběžně to pak budu hnojit. poraďte prosím s čím to tak nejlpí smíchat ještě..Semínka jsem před chvílí dal na naklíčení, tak je ještě něco málo času. Díky za pomoc...
Calzone
Ten kokos co mají ve zverimexu se jmenuje Lignocel a používá se do běžných terárií třeba pro pavouky.
JJ, vím že je to pro akvaristiku, ale myslím že pro růst je parádní. Ještě bych se chtěl zeptat něco ohledně růstu květinky. Mám je už 3-tí týden v květináčcích za oknem a některý kytí maj tendenci padat na bok, protože jdou porád jen křivo k oknu za světlem. Nevadí kdybych třeba každej den kytku otáčel o 180 stupňů? Nebo kdyby jsem jim tam zapíchl třeba špejli? Pomozte prosím nováčkovi. Díky moc......
R3dm4n
Áno,keď budeš otáčať priebežne o 180 stupňov,tak to určite pomože ! A tak jak si písal ,keď ti rastlinky padajú na bok ,počítam,že majú slabú stonku ,treba na nich s niečim fúkať.Možeš použiť vetrák z pc ,alebo normálny ventilátor(nie aby celú rastlinku odfúklo :p: ) ..Alebo nechávaj rastlinkám otvorené okno aby na ních fúkal vietor.Približne za týždeň,dva by mali rastlinky zosilnieť.A tie špajle tam určite daj.Nech sa darý:) ..
edit: A možeš ešte spraviť jednu vec a tou je,že rastlinky presadíš a stonky budú mať nižšie a tím ti nebudú padať na bok.Dúfam,že si ma pochopil,lebo som pekne odpálený:smoker: ..
Díky všem za rady, hned ji mi líp když vím co s tím. A ještě jednu věc tu mám. Dneska jsem se byl podívat na semínka a už byly všechny za den a něco naklíčený, tak jsem je hodil do substrátu s kokosem. Můžu kelímky nechat přes den na slunci a navečer dát dovnitř nebo mám počkat až to trošku vyleze a pak to dávat ven? Díky za rady.
Satanisko
chtel sem se zeptat kdyz si kupim ten kokosovy substrat a do toho dam pisek nebo perlit tak to pak mam jeste michat s nejakou hlinou nebo tak necO?? predem dik za odpoved:)
Enj0i89
To underbat čti fag a projed si fora
pokad se ti kytka kácí ptz má 10cm a jen děložní lístky tak kní stejně jako k rajčeti nacpi klace nebo ju nacpi níž ..to by ti poradila aj babička bo maminka
...ty kelímky maš doufam na jižnim okně na sever ti moc nepojedou
pokud venku nemrzne přesnoc nebo nepadaj kroupy tak to nemusis přenašet
jou a proč je chceš šikanovat kýblem když to bude venku(pokud to nemas na betonovim dvorku)

to Satanisko to samí počekuj to tu
co máš za kokos? nákej BBiz?:)
proč to komplikuješ perlitem když toho chceš mýt víc tak ktomu nasyp nepředhnojený substrát pro výsev a množení AGRO (skvělá hlína-mrte písku)
jesly tomu ceš dat řivyny tak kup guano od guanologa nebo plagronoví nebo taky vermikompost
tezke radit dyž nerekneš jesly out nebo in jestly řezy semena semena(na matky)...... FAG kua číííst a čííííst
kaktusx
zdravím:)
chcel by som sa opýtať, či je vhodná hlina z poľa, na ktorom družstvá sadia kukuricu, pšenicu a táák...lebo ma napadlo, že keď sadia niektorý growery do kukurice, tak by to malo by fajn nie?

PEACEandLOVE
acheron
aky je rozdiel medzi Zahradnickym substratom a Zahradnickym substratom B o ktorom tu vela ludi pise? ...u nas v meste som nasiel len non B ..da sa sadit aj v tom ?..ph 5.5-7
acheron
zajimalo by ma ktora hlina z tich co su vonku je ideall ?....chcel som kupit Substrat pre kaktusy a sukulenty ..lenze ten stoji 60 Sk 5L ...a pocitam ze by som potreboval do kazdej diery aspon tich 5L a nejakych 1000Sk za hlinu nedam...tak asi kupim Zahradnicky substrat (75L za 120Sk ) alebo ten pre kaktusy a sukulenty s niecim zmiesam ...mozem zobrat hlinu napr v lese pod prachnivejucim pnom (vyzera tam byt krasna cierna hlina) alebo bude lepsia nejaka z okolia hnojiska ?
..hlinu som este nekupoval tak neviem kolko cca toho je treba do dieri pre 1 rastlnu (hovorim stale o OUT-e) ale tich 5L a viac to bude asi urcite co
Ono
citace:
Původní příspěvek od huan

perlit má pH spíš zásaditý 6,5 - 8,0 a kokosový vlákna mírně kyselý. Já to mícham se zemí oboje - provzdušní to půdu a udržuje vlhkost - a pH by se mělo vzájemně neutralizovat.
huan

Presne toto ma zaujíma. Používam substrát Plagron Coco (33%) a Plagron Royalty Mix (66%). Miera pH je 6,6. Vďaka tomu nemusím upravovať pH. V ďalšom kole by som rád pridal do substrátu agroperlit. Zaujíma ma, v akej veľkej miere ovplyvní pH, keďže ako píše huan, pH je skôr zásadité, keďže ide o derivát vápenca. Ďakujem.:)

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma