Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

Stránky: 1 2 [3] 4 5 6 7 
Skudci paraziti a jiny hmyz na kytkach - Klikni zde pro originální téma
twentycire
Zdar, hnojil jsme konskym hnojem a kdyz zaliju kytku tak z hliny litaji takovy maly musky..nevite co to je a jestli to jde po tom hnoji nebo to skodi ikytce?
duuub
Zdravim všechny, dnes sem sem objevil u kořínků malinkaté asi tak max 2mm velké mušky. Takže otázka je jasná. Co to je ??
dr.drôt
trasnenky(slov.strapky)300x zväčšené...
Luďá pozor, sú to kurvy...
Rastamaniak
zdravim, mel bych jeden dotaz, vsude po kytce a na kvetech se mi zacali delat pavuciny, lezou po nich asi tak stovky uplne mini pavoucku...nevite jestli ty kytce nejak skodi? diky za odpoved...
duuuub - podivej se do FAQU, vypada to jakobys tu fotku vzal odtamtud :D jsou to smutnice ;) staci zasypat hlinu tlustsi vrstvou pisku
HNO
Rastamaniak - jsou to svilušky a na ty platí pripravek Omite30W, stoji do 50,- v kazdym zahradnictvi.
kripalu
Na svilušky je bio-organický přípravek Biool.
http://www.agromanualshop.cz/p8-biool-baleni-200-ml/
_Dr.Skunk_
zdravim mel bych takoveej dotaz na balkone pestim par holek v kvetinacich a tedka kdyz sem si tam daval cicko tak sem tam nasel par smutnic mam doma biool ,spruzit , agrion , zabere na ne neco z toho? jak na ne v tomhle pripade? predem dik za jakoukoliv radu...kyti zacinaj kvist a tyhle darmozrouti me fakt jebou:freddy:
R3F13X
Čau jsme uplný začátečník a nějak s emi nedaří podle obrázků zde na fóru identifikovat škůdce, který ke mně zavítal a také nevím čím jej vyhubit. Jedná se o mikro černé potvůrky, které se mi pustili do listů. PROSÍM POMOCTE NEŽ MI VŠE VYHUBÍ! Dík moc
mnoo asik to budou svilusky, zkus postrik talstarem bo nejakou jinou mrdkou proti savemu/zravemu hmyzu, mej se
Ono
Ahoj. Skús použiť napr. značku OMITE.
guerilla
Pokud nejsou holky v pokročilém stádiu květu, per na ně chemku jak radí Disaster. Účinek téměř okamžitej. Hlavně se s nima nes*at :)
http://www.beer.cz/chmel/met2001/meto1_12.htm
v kvetu urcite neaplikovat !
jeden postrik bohuzel vetsinou nestaci
na klonech ktere byly cele ponoreny na 4 minuty v roztoku talstaru se mi stejne rozjeli znova..
pokud mas moznost tak se da bojovat take pomoci regulace teploty:
citace:
Pri 20-22°C trva vyvoj 15-18 dnu, pri 25-27° 8-10 dnu

pripadne vlhkosti - mnozi se lepe v suchem prostredi (pokud kvetes tak asi tezko..)
R3F13X
Diky moc všem za rady:) Jste the Best team of Grower
Hlava
citace:
Původní příspěvek od metalsodik
Tak pozná někdo , kde jsou experti , případně ochránci přírody????

Smutnice 100% , cau Hlava
Fellon
nazdar groweri!!...pls mam taky problem na mojich kytkach mi nieco obziera listy a a este jak kebi pavucina zostava....nemam zatial foto...ale pls nevietie niaku radu proti tim skodcom co zeru moje lasky??:((
Hlava
citace:
Původní příspěvek od Fellon
nazdar groweri!!...pls mam taky problem na mojich kytkach mi nieco obziera listy a a este jak kebi pavucina zostava....nemam zatial foto...ale pls nevietie niaku radu proti tim skodcom co zeru moje lasky??:((

...jo tak podle popisu ti to žere kytkomor pavoučnicatej , kdybys ho vyfotil bylo by to parádní foto , díky Hlava

EDIT : no ted vážne jestli tam mas pavučinky jako tady http://grower.cz/home/potw.php?...&photoid=378796 , tak na tebe zaůtočilii svilušky .....
Ola
Taky mám problém. Objevil sem na listu tuhle svini. A navíc se mi na listech tvoří na jedné kytce hnědý flíčky..... Prosím o radu!!
Zahradník
Zdravím vás tady,dneska jsem objevil na kytkách(na stonku uzemě)takové hnědé nenápadné placičky které jak jsem sloupl byli plní mikro červených teček ale fakt tak tak viditelné...vůbec nevím oco de nic podobného sem eště neviděl ani tady nenašel...tak snad mi pomůžete tady je foto
Hlava
citace:
Původní příspěvek od Zahradník
Zdravím vás tady,dneska jsem objevil na kytkách(na stonku uzemě)takové hnědé nenápadné placičky které jak jsem sloupl byli plní mikro červených teček ale fakt tak tak viditelné...vůbec nevím oco de nic podobného sem eště neviděl ani tady nenašel...tak snad mi pomůžete tady je foto

Tak to je - Puklice švestková
(Eulecanium corni) velmi rozšířený škůdce. Její larvy sají mízu od června do zimy, nejprve na listech, pak na mladých větévkách a přezimují v puklinách borky, na silnějších větvích. Nad sebou vytvářejí půlkulovitý štít o průměru 1,5-2mm. Napadený strom je na větvích jakoby poprášený sazemi. Ochranou je seškrabat broku na kmeni a silnějších větvích a spálit je. Poté provést zimní postřik. Při větším výskytu je nutný i jarní postřik po odkvetení stromu. Puklici škodí slunce, prot je dobré udělat řádný průklest koruny a řez.

Ochrana :

Do mechanického postřikovače dejte cca 1 lžičku oleje a trochu přípravku na mytí nádobí. Dále dolejte vodou. Důkladně protřepejte a vzniklým roztokem postříkejte rostlinu na, které jsou puklice, červci... . Na škůdcích se poté vytvoří jakýsi povlak, který jim zabranuje v dýchání. Udusí se.

Tohle sem k nim nasel ....

citace:
Původní příspěvek od Ola
Taky mám problém. Objevil sem na listu tuhle svini. A navíc se mi na listech tvoří na jedné kytce hnědý flíčky..... Prosím o radu!!

No tak ji vem a vyhod , nejakej brouk , podivej se jestli tam nejsou další a kdyz ne tak by meli i fleky zmizet , dej vedet , cau Hlava
Zahradník
Dík za pomoc, ty bestie jsem všechny zlikvidoval a trochu jsem to prostříhal tak doufam že jsou pryč...
krakatice
zdravím všetkých potreboval by som poradit....moje kvetinky mi žerú nejaké svine....lístky vypadajú ako keby ich niekto prepichoval špendlíkom....samé malé bodečky vyžraté sú v nich...ale to je všetko nič viac a ani som na nich nijakého tvora nenašiel...čím by som to mal postriekat???...díkes
Elimi
to krakatice: hoď sem detail listu.. můžou to být svilušky http://www.skudci.com/sviluska a potom jde všechno rychle do háje...
Bulb
Muze nekdo prosim poradit co je to za cervika a jak proti nemu? Hledal jsem a marne...

U nas se objevil pouze 1, ale treba kolegovi to pry vyzralo pulku kytky...
Jaara
Zdravím,něco jsem objevil a nevím,jak to zničit.Jelikož jsou to larvy a jsou uvnitř stonku,tak si myslím,že to stříkat nějakou chemkou nemá smysl.Asi by to mělo smysl ošetřovat těsně před nakladením těch larev.Taky jsem si nevšiml,že by lezly někam dolů do tlustějšího (dřevnatějšího) stonku.Vyskytují se převážně ve vrchních mladých výhonech.Podle mne bude nejúčinější promačkat stonky v místě výskytu larvy (jde to úplně cejtit,když jedu po stonku,tak v místě kde je,je stonek jakoby dutý).Když jich většinu rozmačkám ,tak si myslím že se stonek časem zacelí (stejně jako je to u zlomené větve).

Tak kdyby měl někdo lepší nápad či zkušenost,budu rád.Zatim čus
Tak mám uspěšně tento thread přečtenej, ale jak se zbavit stonoženky bilé jsem tady nevyčet, vím že se dá aplikovat tabák, ale v jakým množství jsem zatím nezjistil.
Ovšem co se tyká Molic Svilušek a Třásněnek, z toho bych moh udělat maturitu.
O Stonožence nikdo nic? :(
Kambu
Mirex : o stonožence je zde http://grower.cz/pestovani/navody/s...-nemoci/10.html ;)
citace:
Původní příspěvek od Kambu
Mirex : o stonožence je zde http://grower.cz/pestovani/navody/s...-nemoci/10.html ;)

To vim, to jsem čet tak dvacetkrát, je tam napsáno že výtažek z tabáku je taky zabije, ale kolik tabáku a vody, jestli tím mám tu kytku zalejt, pak je tam napsáno o nějakým přípravku kterej jsem samozřejmě hledal, ale veškerý odkazy vylítaly v Angličtině, growshop.cz to taky nemaj.
Kambu
citace:
Původní příspěvek od Mirex

To vim, to jsem čet tak dvacetkrát, je tam napsáno že výtažek z tabáku je taky zabije, ale kolik tabáku a vody, jestli tím mám tu kytku zalejt, pak je tam napsáno o nějakým přípravku kterej jsem samozřejmě hledal, ale veškerý odkazy vylítaly v Angličtině, growshop.cz to taky nemaj.

no stím výtažkem s tabáku bych to nezaléval,spíš postříkal...je pravda,že o té stonožence toho moc nikde napsané není...taky sem vše možně googloval a skoro nic sem nenašel...co se týče toho Fungusu,tak nikde nic..což se divím..
Přesně tak, psal jsem i MODovi, ten mi poslal ten samej okaz kterej ty, samozřejmě jsem to měl už dávno přečteny, až pak jsem psal MODovi, ptže jsem nejdřív hledal a paxem se ptal.
Jak píšu hore, ze všech škůdcu to mám i s maturitou, ale stonoženku mám v květníku asi jenom já.
A postříkáním nic nezachráním když ta svině žije v substrátu.
Kambu
Mirex: no jedině třeba prolést nějaké g shopy jestli ten Fungus někde nemají..zavolat nebo tak něco..podle mě to v čr někde musí být,hold nikde ale otom není zmínka..tak stou stonoženkou sem se nikdy nesetkal,takže ti neporadím..toš tak jedině to tím výluhem s tabáku zalét,co se týče množství toho tabáku tak to nevím,ale zkoušel bych to..s malím množstvím toho tabáku až bych postupně tu dávku zvětšoval-taky podle toho výskytu té stonoženky...
Tak ja to včera přesadil, kamarád jede do Obi, tak uvidím co sežene, jinaxe můžu s matkama rozloučit :(
Co je tohle?
Hlava
citace:
Co je tohle?

..tak to ti řeknu naprosto přesne , je to smutnice , na deskach se akorát chytnou dospělí jedinci , musíš zabit ty zárodky co jsou v hlíně , na to je ten Gnat off v kterém je v podstatě tato bakterie Bacillus thuringiensis takže se daj použit tento připravek Biobit WP nebo Biobit XL , ja sem na ne pouzil ten Gnat Off , a za měsic to bylo pryč , škoda že za nej chtej skoro 800kč , za ten Biobit jen kilo , no přište jdu pro něj nebo

......tady pokračování http://grower.cz/forum/showthread....5482#post955482

cau Hlava

Bacillus thuringiensis - půdní sporulující bakterie, která při sporulaci tvoří v buňce krystal speciální bílkoviny, která proto dostala název Cry-protein. Protože je toxická pro hmyz je synonymum delta-endotoxin (d-endotoxin). Po pozření larvou hmyzu se krystaly ve střevě aktivují a způsobí rozklad střevní stěny, v jehož důsledku nakažený hmyz hyne na bakteriální sepsi. Díky této vlastnosti se používá buněk B. thuringiensis jako specifického insekticidu. Omezením je jednak cena, jednak načasování postřiku kulturou, protože buňky bakterie musí být na listu přítomny v době žíru. Při nepříznivém počasí je proto účinnost omezená. Dostupné přípravky s touto kulturou Biobit WP a Biobit XL. Předností těchto biologických přípravků je, že jsou certifikovány pro použití v ekologickém zemědělství ČR, dále vysoká účinnost na cílové druhy škůdců (obaleči , různorožec , svilušky aj.), nejedovatost vůči užitečným organismům, nejedovatost vůči obratlovcům včetně člověka, nezanechávají žádná škodlivá rezidua a tím nejsou pro jejich použití stanoveny ochranné lhůty. Aplikace se provádí postřikem v době výskytu housenek v dávce 1,5 - 2 l na 1 ha. Při aplikaci je důležité kvalitní, stejnoměrné pokrytí celého povrchu keře révy kapičkami suspenze, aby škodlivý hmyz pozřel co největší dávku. Jsou mísitelné a současně použitelné dohromady s jinými přípravky na ochranu ekologicky šetrné produkce révy vinné.
crackonos
Mám problém, ve stoncích se uhnízdili nějací červi a v místě kde žijí se vždy vytvoří na stonku zesílení/boule- viz. fotka (převzal jsem ji od uživatele Niga, je to to stejné a nevyřešilo se to), projevuje se to mírnou zvadlostí konců větví, zkrátka to asi vysává zevnitř, nemáte s tím někdo zkušennost? děkuju
Ahoj
Potřeboval bych vědět jestli má někdo zkušenost s parazitickou vosičkou(Aphidius colemani) na mšice a s roztočem(phytoseiulus persimilis) na svilušky. Je to opravdu 100% ? Pár postřiků jsem už provedl,zatím jen bio,nevyhubilo se to vše a než do toho naperu chemku chtěl bych zkusit tyhle roztoče a vosičky.
george
v jakym stádiu jsou kytky? a jak moc je to rozmnožený? predátoři vyhubí mšice / svilušky, ale nevyhubí larvy :(
taky když máš horko a sucho ve skříni tak se budou množit rychleji atd.
přeju hodně štěstí a u chemky se NEZAPOMEN kouknout na ochranou lhůtu
RespectFlowers
Mam to v druhým týdnu 18/6 pod 400w.Rozmnožený to moc není,nebyli nikde ani pavučinky ale pod microskopem se mi to už nelíbilo,něco se mi už povedlo vymýtit,ale jak jsou mladý,tak trpí o to víc. Vlhkost se snažim držet alespoň na těch 60-70%,ale to horko mě právě trápí,den 30-31° noc kolem 25°. Nezbyde mi asi nic jiného než chemka. Ještě jsem teda dnes smíchal česnek s olejem,přes noc nechám odležet,ráno do toho ješte přidam tekuté mýdlo a zkusim. Chemku bys nějakou doporučil? v chemkách se moc nevyznam.
Dík
tremor
Ahoj, nevite nekdo co je to za svinaky?
Drzej se hlavne v palickach, mam strach ze me z toho ty kurvy vyblizou vsechnu dobrotu :D Jinak se zda ze kytkam nijak neskodej, nic neusycha, neuvada atd.
citace:
Původní příspěvek od tremor
Ahoj, nevite nekdo co je to za svinaky?
Drzej se hlavne v palickach, mam strach ze me z toho ty kurvy vyblizou vsechnu dobrotu :D Jinak se zda ze kytkam nijak neskodej, nic neusycha, neuvada atd.

To budou Mšice dle mého názoru, kamarád je měl minulou sezónu taky v palicích, sklidil a vyfoukal to kompresorem jinak by se to nedalo hulit.
tremor
Takze nemusim panikarit a nezbastej mi to?
Ja jen aby se to dalo hulit!? (samozrejme bez broucku) :)
citace:
Původní příspěvek od tremor
Takze nemusim panikarit a nezbastej mi to?
Ja jen aby se to dalo hulit!? (samozrejme bez broucku) :)

Mno, nevím, střikat to výluhem asi nepůjde, akorát by ti to chytlo plíseň asi.
Mám taky otázku, dneska mi přišly parazitický hlístice, kytky stříkám a párkrát jsem zalil Mospilanem, nevím jestli když tam teď dám ty hlístice jestli to vydejchaj?
adam73
Ahoj mam za oknom nejake tie kytky-este malinkate ale len na jednej znich som spozoroval biele nesumerne znaky na listoch, pod listom liezol nejaky maly cierny-cierno biely malinkaty hmyz, tak som sa ju rozhodol presadit a uvidim vajicka pod korenami ale hlavne na spodu kvetinaca na zemine je to obsipane neviete co to je alebo co to pripomina?
Rox23
Zdar growers
Na mojich kytkách se něco pase. Mám za to, že to je pídalka podzimní. Jsou to malé vyžrané cestičky, které časem jakoby vyrezivý, zůstávají jen žebra listu a list se rozpadá. Objevuje se to na velkých i menších listech, více v dolní části kytky ale ne na palicích. Nalezeny malé světle zelené housenky(asi pídalka, bohužel nevyfoceno). Jelikož je jinak kytka zdravá a brzo bude zralá, nechci aplikovat žádné postřiky, tak občas vyzbírám housenky ručně. Chci se zeptat jestli se mi pídalka pustí i do požírání palic? Pokud ne nechal bych kyti dozrát, sledoval bych je a vybíral housenky a jinak nic nepodnikal. Aspon mi sežere listy co bych normálně ke konci stejně ostřihal. Ale pokud by začala žrát i palice musel bych jednat.
Rox23
Foto listů jsou v mojí galerii.
citace:
Původní příspěvek od Rox23
Foto listů jsou v mojí galerii.

Zdar
Je to nehezkej pohled na žroucí housenky na tvých kytkách vid?? Taky jsem je venku měl,dokáží během pár dní sežrat hodně ganji :)
Normal je vysbírej,ale fakt koukej všude,jsou vetšinou zeleny v barvě kytky a špatně se hledaj,ale s trochou trpělivosti to zmákneš.
A prohledni i květináč (jestli je nemáš přímo v zemi) tam jsem jich taky pár měl,pod listama,na listech na stonkách,zkrátka hledej všude.. :)
Nic neaplikuj když už máš před sklizní
Ray.Wost
..bývají zalezlé i v paldách.. i když je třeba nejí, tak se tam schovávají.. Mně nesežrali paldy vůbec a očistili mi krásně kytky od listů (asi 2 týdny před sklizní) a byla to jedna z nejlepších OUT sklizní co jsem měl... ale ten samý rok to kámošovi požralo i palice, ale co on tam měl za houseknu nevím... No a ta první fotka to vypadá na něco jiného než na housenku..
Rox23
Květináč jsem prohlédl a nic nenašel, tak budu pravidelně hlídat a vybírat housenky. Uvidím jestli mi napadnou i palice.

Ray.Wost - Ty myslíš, že to nejsou vyžrané cestičky od píďalky? Nevím to, ale myslím si že tahle právě vypadají. Každopádně jesli ne, tak by mě zajímalo co tam mám ještě za návštěvníka. Přidal jsem další dvě fotky do galerie.
Mr.Nobody
Zdarec druhý příspěvek v tomhle fóru nebyl vyřešen ,ikdyž to je jedna z prvních věcí co člověku padne do oka..
Vypadá to na třásněnky co?
mentaly
jojo taky bych rek ze to tak vypada ,,svine jedny"
Pantlik
Ahoj kamarádi, malí cc 0,5 až 1 mm prevíti mi hodují na listech, zespodu listů jsou patrné malinké černé tečky a takové lesklé fleky (nevím, jestli to jsou pavučiny), zvrchu listů jsou takové jak od žiraviny vyžrané pigmentové skvrny, zejména některé spodní listy odumírají, žloutnou.

Jelikož těch prevítů je na listech zatím stále málo (pozoruju je tak 14 dní až 3 neděle) uvažuju zatím o nějakém jednodušším ošetření spodků listů kupř. mýdlovou vodou (jak tu někdo popisoval recept od maminky)

Jinak jsem připraven naběhnout do bauhausu a koupit osvědčené driáky typu omite, agrion, suthinion, biool (budu rád za doporučení i vzhledem k poměru cena/účinek)

Díky!
Hlava
citace:
Původní příspěvek od Mr.Nobody
Zdarec druhý příspěvek v tomhle fóru nebyl vyřešen ,ikdyž to je jedna z prvních věcí co člověku padne do oka..
Vypadá to na třásněnky co?

Jojo , to jsou třasněnky

citace:

http://grower.cz/forum/showthread.p...5467#post955467
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=25265

citace:
Tak mám uspěšně tento thread přečtenej, ale jak se zbavit stonoženky bilé jsem tady nevyčet, vím že se dá aplikovat tabák, ale v jakým množství jsem zatím nezjistil.
Ovšem co se tyká Molic Svilušek a Třásněnek, z toho bych moh udělat maturitu.
O Stonožence nikdo nic? :(

http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=56035
Lahor
Ahoj lidi.mám problém s bílýma červíkama v substrátu,něco jako měl Dredík(příspěvek číslo 110.)poradíte mi někdo,pls.
Hlava
citace:
Původní příspěvek od Lahor
Ahoj lidi.mám problém s bílýma červíkama v substrátu,něco jako měl Dredík(příspěvek číslo 110.)poradíte mi někdo,pls.

Jo a vypadaj takhle ? http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=56035 nebo http://grower.cz/forum/showthread....5482#post955482 , Hlava
Myšpulín
Zdravim ve spolek,
objevili se mi na kyti takový červíci. Jsou hodně mrňavý tak 0,5mm možná míň..
Vykousávají v listech jako by cestičky, ale ne skrz listy jen na horní straně..
Zkusil jsem to nafotit. Nevíte co by to mohlo být??
Díky
kola666
nazdar ludia , myslim ze moje rastliny napada dřepčík (Phyllotreta atra) ako sa ich zbavit ? poradte pls kto vie.. na rastlinach mam plno malych dierok a vzdy ked dojdem na policko , tak tie male ku*vy , aspon 2 až x na kazdej rastline najdem , su male asi 2 mm , take čierne ale zato sikovne , a skacu ako kobylky ...foto z Netu - http://zahrada.mysteria.cz/drepcik.html
Lupix
Zdar growers! Mám velký problém se škůdcema, už jsem tohle fórum prolezl skrz na skrz ale nemohl jsem najít přesně tu svini kterou tam mám. Jde o můj první grow, je to windoor, ale jelikož za barákem je dub kterej má podle mě to samý tak to přilétlo asi z toho dubu. Díky moc za pomoc!
Hlava

Svilušky , http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=1876 , projdi si to hlavně na konci a tohle .....

citace:
Původní příspěvek od kola666
nazdar ludia , myslim ze moje rastliny napada dřepčík (Phyllotreta atra) ako sa ich zbavit ? poradte pls kto vie.. na rastlinach mam plno malych dierok a vzdy ked dojdem na policko , tak tie male ku*vy , aspon 2 až x na kazdej rastline najdem , su male asi 2 mm , take čierne ale zato sikovne , a skacu ako kobylky ...foto z Netu - http://zahrada.mysteria.cz/drepcik.html

Je třeba se zbavovat plevelů na záhoně a možná i na podzim provést hlubší zaorání zbytků zeleniny a rostlin. Mělo by dojít ke zničení dospělců i larev.
Chemická ochrana rostlin např. přípravkem Actellic 50 EC.

http://www.agromanual.cz/cz/atlas/s...pcik-cerny.html

citace:
Původní příspěvek od Myšpulín
Zdravim ve spolek,
objevili se mi na kyti takový červíci. Jsou hodně mrňavý tak 0,5mm možná míň..
Vykousávají v listech jako by cestičky, ale ne skrz listy jen na horní straně..
Zkusil jsem to nafotit. Nevíte co by to mohlo být??
Díky

Třásněnky
Lupix
Tak zatim stříkam vodou topim je a dam na to jeste chemku uvidim co to pak udělá...
chuta
zdarec byl sem u kamarada na zahrade a stalo se mu na yti nejake nestesti muzete poradit co by to mohlo byt? omlouvam se za kvalito fota je to foceno mobilem ve vetru ! predem dik
Hlava
citace:
Původní příspěvek od chuta
zdarec byl sem u kamarada na zahrade a stalo se mu na yti nejake nestesti muzete poradit co by to mohlo byt? omlouvam se za kvalito fota je to foceno mobilem ve vetru ! predem dik

...no neměly jste tam bouřku s kroupama ???...., vypada to jako by to bylo od nich pomláceny ...
chuta
nene bourka tu nebyla
Tomy112
Zdravym všechny mam takovej vetší problem . už sem tyhle mršky tady videl u nekoho ale nikde jak se jich zbavit pač lezou sks palice do toho stonečku a palice usichají nejdřív sem mysel že je to plysen ale rozloupl sem paličku a uprostřed toho stonečku larva :( na další kytce kde nejsou palice to ve vetších stoncích dírecka a vevnitř larva .. nevíte nebo spíš nepřišli ste na to jak na ně ???
lostypos
zdravím vespolek, je výskyt mšic na kytkách ve foliáku špatný a nebo dobrý ?
Můj názor je ten že mšice mají kladný význam pro kvalitu materiálu, neboď kytka z důvodu obrany před těmito parazity značně zvýší produkci pryskyřice, tím se vícméně mšice zahubí nebo se přesunou na jinou plodinu ve foliáku. Aspoń mám takový dojem z předešlích let a zbytek mšic vybraly z palic mouchy na půdě.\Materiá byl krásně čistý a toho hašiše.....:)
my_mind
caute

akeho skodcu mozem mat? rastlinky su asi 10 dni stare, maju este len druhe listky. na listkoch sa mi objavili (vyzera to ako leskly povlak) malinke skvrnky. a videl som ako z listu rychlo zbehol biely malicky skodca do ruzicky listkov.bolo to velmi malinke mozno 1-2mm.
bezdechu
Podíval jsi se na začátek tohohle threadu? Tam je pár foteček tak to porovnej zda ho nepoznáš.. Dobře to prohlédni lupou, případně sem přidej fotku poškození listu a případně i snímeček škúdce. Z textu se to velmi špatně poznává.
my_mind
mam pocit ze je to trasnenka, foto nemozem dodat pretoze mam pokazeny fotak.co by ste mi poradili proti tomuto skodcovi?mam napadnutych vsetkych 6 rastliniek. na kazdej rastlinke zatial vidno asi len po jednu trasnenku, v okamihu ako sa dotknem rastlinky,tak sa trasnenka schova do ruzicky listov
bezdechu
citace:
Původní příspěvek od my_mind
co by ste mi poradili proti tomuto skodcovi?

http://www.agronavigator.cz/default...l=21979&ids=111 :frog: nebo http://user.mendelu.cz/xkopta/hladenka.html nebo to něčím postříkej..
my_mind
nemas skusenosti so sprejom spruzit?alebo co by si mi odporucil, ak mas skusenosti s tymto skodcom?
Luftpumpa252
Zdravim, nevite co za svina mi muze zrat vrchy kytek?
sWei
nezkoušel si FIM? :D to tak vypadá
Luftpumpa252
Nj tatik mi na kytkach zkousel FIM, akorat mi to rekl az ted.
ABORTED
Zdravím...

Chtěl jsem se zeptat a poprosit o radu co se týká škůdu v kořenech....
Minuly rok mi uhynuly 4 rezy AK47.bhouzel jsem udelal tu chybu ze jsem nevytahl kytky z kvetinace a nekoukl na koreny....

Chci se proto zeptat jaci parazite kořenu existuji a jak tomuto problemu předchazet?
sWei
Tak předejít tomu můžeš už jen tím že si koupíš kvalitní ověřenou zeminu, v těch substrátech ze zahradnictvý je spousta škůdců (u takovýhlech substrátů doporučuji zeminu upéct v troubě)
ABORTED
aha,no letos substrat nepouzivam...namichal jsem hlinu z kompostu tak uvidime.upect v troube?to slysim prvne.ale asi je to fakt ze to paraziti vyhubi...
lasko666
zdravim mam problem minuly tyzden som presadil kytky do prirody a dnes pri zalievke som zbadal dierky v listoch a take biele bolo pri kazdom poschodi ako sa rozdvojuje stonka a na jednej som videl pokruteny list a pod nim bolo na dotyk mokre a v tom mokrom bol nejaky cervik neviem ci to mam riesit postrekom nejakym alebo co
TicTac
A tohle??? :grrr: díky moc za pomoc!
Flí
MOLICE- Vypozoroval jsem, že uplně suprová vabnička na molice je vlaštovičník.
VVannaRool
Mám podobné ale menší žluté tečky jak tictac na spodcích listů a ještě mi tam prolízají taky mrňaví ale spíš válcovití naoranžovělí zm*díčci, vadí když postříkám řízky velké jak pěst chemkou?
a co v šiškách? používal jsem biool a sbíral ručně ale znova se rozmnožily, dá se biool použít ještě na šišky před půlkou květenství? zdá se mi že listy mají stále trochu mastný povlak. rád bych zainvestoval i do jiného hmyzabijáka ale pest-off se mi zdá drahý a olejům už moc nevěřim
//jo chemka pomohla už ani nevim jaká, a co kytka která začla zrovna kvést?? stihne se detoxovat od chemky???heelp, než ty řezy vyrostou tak chci něco do plic z AFerů, doufám že se neptám blbě, že všichni mlčí xd
TicTac
problém vyřešen - Mospilan
Rododendron
Zdar,

tušíte někdo?
škůdce nebo pomocník?
díky
dorbukaj
zdravim -- za posledni tyden se me na listech objevyli hnede fleky a myslim ze kytky napadli trasnenky, ale nemam moc skusenost tak si nejsem jisty. Ze zacatku jsem myslel ze to jsou svilusky tak sem kytky postrikal s Neudorff Neudosan (ucinna latka je draselna sul prirodnich mastnych kyselin) ... nemohou byt ty hnede skvrny nahodou spusobeny timto sprejem???

Kazdopadne bych moc ocenil nakou radu jak na to abych pomohl kytkam se rychle uzdravit.

Dikec moc za vase rady :o)
dorbukaj
zdravim

pestuju poprve a potreboval bych prvni pomoc - za posledni tyden se me na lystech objevyli hnede fleky (viz foto) a myslim ze na kytkach mam trasnenky (ale nemam moc skusenost tak si nejsem jisty).

Vcera sem striknul kytky s Neudosan (ucinna latka je draselna sul prirodnich mastnych kyselin) a prijde me ze ty hnedy skvrny se potom hodne rozsirili.

Mos bych ocenil vase nazory, chtel bych aby se kytky rychle uzdravili :o)

Dikec moc!
WIRKLICH
citace:
Původní příspěvek od Rododendron
Zdar,

tušíte někdo?
škůdce nebo pomocník?
díky

tohle pomocník nebude hele :D
PataR1
Prosím o pomoc,mám žluté skvrnky na listech a jelikož začínám,nedokážu přesně určit oč jde ,přisoudil jsem to sviluškám,udělal jsem dobře?? Děkujííí.
spunkmajer
In / Out ? Foto?
Madical-Strains
Hlava bude mit urcite pravdu ale ta fotka na pc klavese napadne pripomina stenici jak prase. :D
Takoš
Lidi pomoc hnědý tečky uprostřed dírka. Rada?
Jaffata
Zdravim.

potreboval bych poradit co za hajzly mi vykusuje diry do listu a cim se toho zbavit.

jedna se o cca 1,5mm velkyho broucka kterej pri kazdym pokusu o kontakt skoci kamsi dopryc a do listu vykusuje dirky jednu vedle druhy...

jeste doplnim ze pestuju out.
big daddy grow
zdar! chtel bych se zeptat na nějakej postřik proti "okusovačum". děkuju
bruno.kudrna
Zdravím
Je nějakej přípravek kterej by fungoval na všechny ty neřády,nebo aspoň na většinu??Díky
Zdárek:sun:
Luftpumpa252
Zdravim, netusite co by to mohlo byt za smejdy? Foto Muzu na ne pouzit Biool?
Fotka není z nejostřejších :) ale vypadaj jak svilušky http://grower.cz/forum/showthread.p...8937#post378937 ?
hellping
citace:
Původní příspěvek od Luftpumpa252

Jsou to svilušky na 100%. Teď jsem s nima taky bojoval, použil jsem na ně Vertimec 1.8EC, myslím že koncentrace 0.6ml/1l a vypadá to že jsem je vyhubil.
Jinak moje kytí jsou už 4 tejdny v květu ale snad se to na úrodě jinak neprojeví.
Svilušky nesnášej vlhkost a libujou si ve vysokých teplotách.
doxenon
citace:
Původní příspěvek od Luftpumpa252

Biool můžeš použít v klidu.
grubba
Biooilem opatrne,pouzil jsem ho jednou,kdysi davno a vsechno listi pomalu opadalo(prubeh uz si nepamatuju,ale zustaly kytky bez listu).doporucuji http://www.biocont.cz/shop/detail/1...similis-100-ks/ anebo omnite(dodrzet ochranou lhutu)
Growman
citace:
Původní příspěvek od bruno.kudrna
Zdravím
Je nějakej přípravek kterej by fungoval na všechny ty neřády,nebo aspoň na většinu??Díky
Zdárek:sun:

Napalm :flamer:

U indooru jim nesmíš dát záminku, aby se ti tam množili. U outdooru nevím.

Taky jsem teď našel na pár listech třásněnky cca 5 a potom jako by se po nich slezla zem. Zítra koupím ty žluté a modré lepící štítky a uvidím.

Nechápu, proč vlastně existuje tahle havěť. Nedělá to nic dobrého a pro společnost je to neužitečné stejně jako naši nejmenovaní spoluobčané.
frenkhoof
Ahoj lidi.Prosím Vás o pomoc.Nejsem si uplně jistej co se mi to usadilo na kytičkách.Nevím jak sem si toho nemohl všimnout,sem asi uplně slepej,ale teď je všude samá pavučinka a strašně moc zmrdů tam leze.Hledal jsem v příspěvku o různých škůdcích ale podle obrázků jsem přesně nepoznal k čemu vlastně obrázek s pavučinkama patří.Myslím si že by to mohli být ty molice,i když podle toho co sem četl bych rád vůbec nebyl. Na obrázkách je si myslím dobře vidět pavučiny a taky ty malý šmejdi.Na někerých špičkách listů jak je vidět se dělají už i takové kuličky,asi sem to nechal zajít do nějaké horší fáze :( ... Prosím lidi poraďte,nerad bych o všechno přišel.

Ví prosím někdo jak zakročit? A dá se to ještě zachránit? ...
rasty
Ahoj. Podle me to budou svilusky. Ony delaj pavucinky na listech. Jsou to pekne svine tak nevim jestli uz neni pozde podle tvych fotek. V kterem dnu kvetu jsi? Rasty
frenkhoof
Už jsem v 5.týdnu květu,dost mě to štve,že sem si jich nevšiml dřív. :( ... Takže myslíš svilušky jo? Už sem je jednou kdysi dávno měl ale to bylo ještě v růstu takže sem je odstranil tím Omwite? Myslím že se to takhle nějak jmenovalo.Ale teď v takovýhle fázy právě teda nwm co na ně:( ..

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma