Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravim!
V matkárně mi nějak chřadnou kytky, listy se kroutěj až uplně seschnou, zved jsem květník a v podmisce pobihaly takový malý asi tak milimetrovy bílý larvičky s tykadýlkama, nevím co to je, má někdo zkušenost s tímhle hmyzem, jak to zabít? Používam hlinu od Plagronu díky za rychlou odpověď jinaxe můžu s matičkama rozloučit.
Edit: taxem chvíly hledal a dle toho co jsem našel by to měla bejt Stonoženka bílá, jen bych to potřeboval od někoho potvrdit, ještě to zajdu vyfotit a pokusim se to sem hodit.
Fotka hozena, dneska to určitě přesadím, jen co dál bych třeboval vědět, jestli prolejvat tabákovým výluhem, nebo koupit něco? Ale co?
Původní příspěvek od Mirex Zdravim!
V matkárně mi nějak chřadnou kytky, listy se kroutěj až uplně seschnou, zved jsem květník a v podmisce pobihaly takový malý asi tak milimetrovy bílý larvičky s tykadýlkama, nevím co to je, má někdo zkušenost s tímhle hmyzem, jak to zabít? Používam hlinu od Plagronu díky za rychlou odpověď jinaxe můžu s matičkama rozloučit.
Edit: taxem chvíly hledal a dle toho co jsem našel by to měla bejt Stonoženka bílá, jen bych to potřeboval od někoho potvrdit, ještě to zajdu vyfotit a pokusim se to sem hodit.
Fotka hozena, dneska to určitě přesadím, jen co dál bych třeboval vědět, jestli prolejvat tabákovým výluhem, nebo koupit něco? Ale co?
Zdar
Ty tohle nevypada na stonozenky - ty jsou trochu vetsi. Tohle spise vypada na Chostoskoce - dej si do googlu Springtails a tam se o nich dozvis vice.
Oni totiz nejsou ani skodlivi (udajne se zivi odumrelym materialem ktery "zahniva") a vyskytuji se prevazne tam kde je velka vlhkost. Ja jsem to mel na kytkach a bylo to zpusobene tim ze jsem trochu prelival. Ale jakmile jsem snizil zalivku tak se zase ztratili.
To Hlava:
Vidíš a já byl za jelito, dal jsem ale na tvý rady a cpal jsem tam ten Mospilan, ale cpal jsem ho tam skoro čtyři měsíce a když jsem si už začínal myslet že mám vyhráno taxe tam ty kurvy objevily znova.
Tabák jsem zkoušel, přišly mi po něm takový paralizovaný, ale furt živý.
Tak ať se jich zbavíš.
Edit:foto čislo jedna, to jsou přesně ony, zvedneš květník a je jich tam jak hnoje!
Původní příspěvek od Mirex To Hlava:
Vidíš a já byl za jelito, dal jsem ale na tvý rady a cpal jsem tam ten Mospilan, ale cpal jsem ho tam skoro čtyři měsíce a když jsem si už začínal myslet že mám vyhráno taxe tam ty kurvy objevily znova.
Tabák jsem zkoušel, přišly mi po něm takový paralizovaný, ale furt živý.
Tak ať se jich zbavíš.
Edit:foto čislo jedna, to jsou přesně ony, zvedneš květník a je jich tam jak hnoje!
Přesadil a stříkal na listy, ale to moc nemakalo, paxem to tam normálně lil co každou zálivku, i s hnojkama.
Cca 3 měsíce, potom jsem matky přesadil znova a aplikoval co druhou zálivku (voda/mospilan) přibližně dva měsíce.
Byl to slušnej boj, ale jsou pryč.
to Hlava: to tvoje video me neakonec utvrdilo v tom, ze to mas opravdu ty Chvostoskoce (springtails)
cituji z wikipedie: Chvostoskoci (Collembola) jsou starobylá bazální skupina šestinohých (tj. hmyzu v širokém slova smyslu). Jsou to drobní živočichové, žijící v půdě nebo na povrchu půdy, humusu, opadu, někdy i na vodní hladině, firmových polích či okrajích ledovců.!!!!! Jejich hlavními znaky (a synapomorfiemi) jsou unikátní skákací aparát a ventrální tubus na zadečku.!!!! http://www.stevehopkin.co.uk/collem...orpha/261FOcan/
no a kdyz se divam na to tvoje video, tak to tam skace jedna radost. Nemyslim si tedy, ze to budou stonozenky. To same plati pro mirexe ....
no prave, ze u nich je problem ten, ze se zdrzuji v prevazne vlhkych mistech, nebo tam kde je mokro. Ja sem to resil tak, ze jsem nechaval kytky trochu vice proschnout a oni se pomalu vytratili... ale ja jsem to mel u cfl takze to moc nevadilo.
edit: ja bych rekl, ze by se to hodilo dat nekam mezi seznam parazitu, jestli to jde. Urcite to bude dost rozsirene, ale ne kazdy si toho vsimne, kdyz jsou tak malinci.
Původní příspěvek od BloodyBeer no prave, ze u nich je problem ten, ze se zdrzuji v prevazne vlhkych mistech, nebo tam kde je mokro. Ja sem to resil tak, ze jsem nechaval kytky trochu vice proschnout a oni se pomalu vytratili... ale ja jsem to mel u cfl takze to moc nevadilo.
Vidíš! Taxměl nakonec pravdu, by se to mohlo jmenovat "jak na veškerý potvory bílý co se vrtaj v hlíně"
Každopádně ten Mospilan nebo Mopsilan funguje uspěšně.
Kua , máš pravdu , ted sem si to srovnával . Je to tak já tam mám tedy chvostoskoka , ješte než sem si sem sednul a kouknul na to tak sem do malejch v kokosu co uz kvetou a jsou v nich ty potvory taky nalil namíchanej mospilan a podle toho co dělali se jim to moc nelíbilo , uvidim jestli to zabere ale mělo by , všechno jsou to vzdušnicovci.
Takže znova a správně , všude sem se dočetl jedině to že tyhle potvory jsou nejrozšiřenejší brouci na světě a živěj se většinou odumřelou organickou hmotou - detritem a žijí na povrchu půdy v květináčích a truhlících , jsou typičtí pro vlhké půdy. Tím, že rostlinu budeme méně zalévat, se populace chvostoskoků zmenší a nebudou tak škodliví. Někde dokonce píšou že jsou známkou zdravé půdy .
Ochrana chemickými látkami se neprovádí, není totiž většinou vůbec nutná.No jo jenže mě se to v tom kokosu hemži celkem slušne a kokos zrovna vyschnout nepotřebuju , tak sem našel ješte dva připravky které konkréte hubí chvostoskoky at to je Basudin alebo Sumithion Super , měla by to být chemka ale to jediné na ně asi funguje a brzy to vyzkoušim , jak sem psal že sem tam nalil dávku mospilanu tak to moc nepomohlo po 2 dnech se tam proháněj jako by se nechumelilo .
Jinak jsem konečne rozlouskl tajemství Gnat killeru, viz tento přispevek , kterej je asi jedinej o Symphilids - stonožece bílé jak se huběj česky a správně .Pri té přiležitosti jsem doladil trydy o sviluškach , smutnicích , padlích. Hlava
jak dopadl boj?! co jsi nakonec pouzil hlavo? zitra letim pro basudin ci sumithion....nemuzu se tech potvor zbavit ;[ proschnuti nepomaha [a to je doslova tyram]
1x voda s peroxidem 17,5% 1ml/1l ...............a dalsi den 2ml/1l a vypadato ze je pokoj ....sice jsem neprovedl pitvu korenu,ale ocividne reznuti/vyschnuti listu ustalo + pak jsem holky offcourse spalil hnojkama ;[ s tim peroxidem mam pocit ze by stacilo hnojit tak jednou tydne....
Čaute, chci se zeptat (hledal jsem to kura 2 hodiny a nenašel ) Jak míchat Mospilan do zálivky a jak často ho používat na Chvostoskoky.
Bojím se že kyti spálím jsou na 28dní květu.
Při první zálivce bych nehnojil,ale mám při další zálivce používat ještě mospilan a mám k tomu přimíchat hnojivo (plagron)?
Díky za odpovědi a smrt chvostoskokům!!
SF
Jen tak jsi hoden volnosti a bytí, když rveš se o ně den co den.