Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

Stránky: 1 2 3 [4] 5 6 7 
Skudci paraziti a jiny hmyz na kytkach - Klikni zde pro originální téma
EDA45
citace:
Původní příspěvek od frenkhoof
Ahoj lidi.Prosím Vás o pomoc.Nejsem si uplně jistej co se mi to usadilo na kytičkách.Nevím jak sem si toho nemohl všimnout,sem asi uplně slepej,ale teď je všude samá pavučinka a strašně moc zmrdů tam leze.Hledal jsem v příspěvku o různých škůdcích ale podle obrázků jsem přesně nepoznal k čemu vlastně obrázek s pavučinkama patří.Myslím si že by to mohli být ty molice,i když podle toho co sem četl bych rád vůbec nebyl. Na obrázkách je si myslím dobře vidět pavučiny a taky ty malý šmejdi.Na někerých špičkách listů jak je vidět se dělají už i takové kuličky,asi sem to nechal zajít do nějaké horší fáze :( ... Prosím lidi poraďte,nerad bych o všechno přišel.

Ví prosím někdo jak zakročit? A dá se to ještě zachránit? ...

Spider Mites,svilušky..pokročilý stadium,jedině chemkou..
Vertimec 1,8 EC,ochraná lhůta 7 dní..
rasty
Jo EDA ma recht...ted uz ti pomuze jen chemka...drzim palce at ten souboj vyhrajes...
frenkhoof
Díky moc borci ... doufám,že to ještě dneska někde seženu a jdu na ně! ... později dám vědět ...
Bárt
Biool učinkuje na 100% a není chemka a je odzkoušený i na květu ok. Určitě přidej , ale JAR dle návodu na flašce, kytkám to nevadí, ale nebudou mastné kytky.
EDA45
citace:
Původní příspěvek od Bárt
Biool učinkuje na 100% a není chemka a je odzkoušený i na květu ok. Určitě přidej , ale JAR dle návodu na flašce, kytkám to nevadí, ale nebudou mastné kytky.

Jar je hlavně smáčedlo aby postřik vytvořil souvislej film..;) Mastný po postřiku Bioolem samozřejmě budou..,a přidušený..
Má tři týdny do konce a Vertimec má ochranou lhůtu 1 týden..,času má dost.
V tomhle stadiu sviluší bych neváhal nasadit chemku,a i do ní přidat kapku jaru,kvůli souvislýmu postřiku..

to frenkhoof :
Hlavně vysrříkej spodní strany listů,nastříkej to i na substrát do květníků..
K dostání v každých běžných zahradnických potřebách..
frenkhoof
teď sem dorazil z obi ,sehnal sem tam tedy Vertimec 1,8 EC a jdu po nich,mám to na 30 ti kytkách ve dvou boxech takze to bude asi chviličku trvat,vystříhám ty nejvíc nakažený listy ať je jistota a zbytek udělám pořádně jak radí EDA45.Doufám,že to zabere,ale podle toho co čtu na balení to má těch účinejch látek až až... díky za rady pánové,jdu na to...
frenkhoof
takže je hotovo,teď už jen doufat,že to zabere.Mám postřik opakovat? Nebo sem pochopil dobře,že bude teď týden pokoj a pak musím doufat,že sem se tech šmejdů zbavil? Díky moc za rady...
EDA45
citace:
Původní příspěvek od frenkhoof
takže je hotovo,teď už jen doufat,že to zabere.Mám postřik opakovat? Nebo sem pochopil dobře,že bude teď týden pokoj a pak musím doufat,že sem se tech šmejdů zbavil? Díky moc za rady...

Normálně by se to mělo po tejdnu opakovat,ale s blížící se sklizní už bych to neopakoval..Počítej s tím,že ty mrchy hodně zmírníš,omezíš a nějak to do sklizně doklepeš..Chce to do budoucna víc sledovat,hlídat a likvidovat v začátku..Rozjelo se ti to opravdu hodně..
mysak
...bych to jeste prevetivne postřikal 2-3den
norbit
zdravím mam mensi problem...dnes jsem byl opet zalit shamany na me lesní zahradce a pri prohlizeni palic jsem narazil na jednu ktera byla jakoby omotana pavucinou, listky byli pokrouceny a chloupky z palic neco jako vysaty, trochu jsem ji prohrabal a ze vnitr palicky vypadla takova mala zelena housenka...už sem ji potom nenašel, tak bych chtěl prosim pekne poradit co by to mohlo bejt a jestli se to nejak mnozi aby mi to nepustilo i do ostatnich palic, díky moc za rady (klidne i do zprav)
PaBlo
čau groweři,, oběvil jsem na kytce pod listem tyto vajička,, v některych listech mam prožrane takove male diry a některe jsou dokonce požrane cele,, s informaci jsem zjistil že budto pidalka nebo třasněnka, co myslite?
doxenon
Sám sis odpověděl.
treble-joint
citace:
Původní příspěvek od PaBlo
čau groweři,, oběvil jsem na kytce pod listem tyto vajička,, v některych listech mam prožrane takove male diry a některe jsou dokonce požrane cele,, s informaci jsem zjistil že budto pidalka nebo třasněnka, co myslite?

Nevim, jak vypadaj vajicka od pidalky, ale tohle trasnenka neni. Trasnenka ma myslim malinky cerny.
plesnivá noha
na listech se mi začal objevovat tenhle bordel. Je to jakoby špína na listech, navíc se tam objevili malí světlí broučci, asi tak půl milimetru na délku, na první fotce jsem je zakroužkoval. Kytky zatím nejeví známky velkýho poškození, ale můžu mít zaděláno na velký problém. Bohužel se mi nepodařilo identifikovat toho broučka, takže vás žádám o pomoc.

http://s13.postimage.org/ig15fxxef/110.jpg
http://s18.postimage.org/4auima7qx/DSC00120.jpg
plesnivá noha
ještě další foto
EDA45
Co nějaká malá muška,nelítá ti tam občas něco..? Podle těch světlých podlouhlých larev bych to tipnul na třásněnky..
Možná budeš mít zespodu listů i svilušky,celkem často se tahle dvojkombinace vyskytne..
Postřik Vertimec 1,8 EC,po týdnu opakovat,OL 7 dní..
Jagditrax
Zdar , mohli by to byt trasnenky. Najdes tu nejake tredy o nich i co proti nim. Tie cierne bodky na listoch by mali byt ich sracky.
Pozri npr sem
http://www.skudci.com/trasnenka

To co mas zakruzkovane na fotke mi pride velke na svilusky, ale pozri poriadne spodnu stranu listu, ci ti tam nebehaju take male chrobaciky - akoby pavuciky. porovnaj si to s foto skodcov tu na G alebo na nete. maly rucny mikroskop alebo lupa ti to dost ulahci.

Pokial nie si tesne pred kosou, da sa este pouzit chemia.
Da sa pouzit aj http://ochrana-rostlin.skolky-novak...cum-250-ml.html
Je to repkovy olej a extrakt z kopretiny, takze sa to da v najhorsom pouzit i pred kosou.
Daj to doporiadku cim skor aby nebolo neskoro. Zatial sa ti to zda v poho ale ked sa to rozbehne....

J
Hlava
Jo třasněnky , přiště tady , http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=61404 , zaviram .
def
Zdar Groweři.
Mám problém se smutnicemi , rozjely se mi v matkárničce , substrát používám stejný už dlouhá léta a nikdy jsem s ním problém neměl -jen jsem trochu změnil místo matkárny a mám tam větší vlhkost - takže nasadím suchý režim....ale odjíždím v úterý zase na turnus a potřeboval bych vědět nejrychlejší a nejůčinější způsob jak se těchto potvor zbavit... něco jsem tu našel , ale potřebuji vaše rady kdo jste s nima už bojoval a zabil v krátké době...
bubla23
Zdravím, chtěl bych poprosit o pomoc nevíte někdo co může být toto za housenku ? A dělá i takový fleky na listech jako jsou nahoře na fotce.

Díky za odpověď :)
bubla23
ještě lepší fotka
miravlak
citace:
Původní příspěvek od bubla23
ještě lepší fotka

zdravím,ty cestičky dělá vrtalka zahradní,já tam mam zelenou :-D
bubla23
citace:
Původní příspěvek od miravlak

zdravím,ty cestičky dělá vrtalka zahradní,já tam mam zelenou :-D

děkuju a nevíš co se na to hodí ?? nebo má to cenu stříkat ??
citace:
Původní příspěvek od def
Zdar Groweři.
Mám problém se smutnicemi , rozjely se mi v matkárničce , substrát používám stejný už dlouhá léta a nikdy jsem s ním problém neměl -jen jsem trochu změnil místo matkárny a mám tam větší vlhkost - takže nasadím suchý režim....ale odjíždím v úterý zase na turnus a potřeboval bych vědět nejrychlejší a nejůčinější způsob jak se těchto potvor zbavit... něco jsem tu našel , ale potřebuji vaše rady kdo jste s nima už bojoval a zabil v krátké době...

Zkus tohle http://www.growshop.cz/katalog/deta.../gnat-off-250ml a k tomu ty žlutý lepový desky na dospělce.
Sixos
zdravicko dneska rano jsem je nasel muzete mi je jen pomoct identifikovat?
predem dikes moc
fananek7
Zdar!
To vypadá na svilušky-použij postřik z Gshopu.
Sixos
na svilusky uu jsem postrik delal a zsa se mi to jeste hotsi..vsiml jsem si ze tam jseou i nejake male cca 2 mm musky svetle barvy s takou tmavou teckou za hlavou
fananek7
Tak zkus postřik na ty mšice,tušim pyrimor,ale je to chemka,ale v době růstu to je jedno...
Sixos
ahoj tak byl jsem v growru u nas ukazal jsem jim fotku a bobik mi rekl at vybiram vstupne za zoo 3skudci sviluska msice a nejaka muska ale tu nikdo neidentifikoval...bohuzel dve kytkybjsou dost nabtom spatne ale drzi se....pouzil jsem postrik co mi doporucili j to bio...a dal jsem k tomu ty zlute desky.....po postriku mi ze spod zacali mrtvi padat na vrchy listy na deskach zacinaji sedat musky...takze zatim bych rekl ze jsem to srovnal skore ;) inak dik za info
BibiAllux
Ahojte Groweri.
No je tu toho dosť co sa týka skodcov a chorôb,
Nechce sa mi to tu všetko citat, možno až ked budem sama napadnuta tou vselijakou havedou. No troska som sa porozhliadla po niečom prirodnom z byliniek a zeleniny na odplasenie hmyzu a našla som jednu fakt super stránku. Stojí za to si ju preštudovať.
Pre tých, ktorí ju uz objavili predo mnou tak sorrač

http://www.priateliazeme.sk/spz/files/2_2001.pdf
Jam
zrovna pred tejden kamos sklizel balkon a den pred sklizni se mu vsude objevili svilusky ... muzu doporucit peroxid vodiku,ale spis ten z growshopu,ja mam 17%...ustrihnul sem si par listu stema svinema a postupne jsem do rozprasovace pridaval peroxid ( omlouvam ze vam nereknu presne kolik,byl jsem moc high,ale cca 30ml/L) proste jsem to pridaval po 2-3ml a sledoval co to snima udela,dostal jsem se k tomu ze je to pomalu rozpustilo na tech listech a palice zustali neposkozeny...chce to opatrne a popripade,ze to prezenete a uvidite jak to pomalu pali listiky tak vzit rozprasovacem,ale cistou vodou!

sry za hacky a carky,anglicka klavesnice :)
Zdravím všechny, mám problém, takové černé tečky na rubu listu, zatím pár ale čím a jak na to? Jsou to řízky v růstu. Pročetl jsem to tady celé ale? Foto přikládám, je tam vidět dole i list z vrchní strany a ten je bíle tečkatý? Poradí mi někdo? Předem moc děkuji.
van blade
rohop: podle popisu to vypadá na svilusky, stříkni to omite / vertimec / apod.
van blade: díky za reakci a hlavně radu, koumal jsem to na netu a podle rad jsem se pořádně podíval na kytky u stonků dole a jsou tam malé pavučinky takže Spidermates asi, je to svině! Koupil jsem Vertimec tak jastli to je sviluška tak to zabere ale jestli to je ten hajzl tak nevím? Každopádně to za 5 dnů zopakuju a pak pro jistotu ještě jednou a uvidím co se stane. Doufám že to pomůže. Ještě nikdy jsem nic na kytkách neměl ani venku, krom pár mšic ale těch se dá zbavit. Díky za radu a napíšu jak jsem dopadl. Growerum štěstí!!
Tak po hlubším koumání na netu jsem zjistil že jsem tady napsal pěknou blbost! Sviluška a Spider mates je jedno a to samé, tak alespon vím proti čemu bojuju, každopádně je to hajzlík.
wasabi
Cau nevite kde se da koupit Dravý roztoč - Amblyseius cucumeris???
citace:
Původní příspěvek od wasabi
Cau nevite kde se da koupit Dravý roztoč - Amblyseius cucumeris???

www.biocont.cz
Zdar, tak jsem kytky už 2x stříknul Vertimecem, druhou palbu dostali 5 dnů po první. Ted jsou tri dny po druhém stříkaní a sám nevím? Kytky vypadají že jim to nevadí, řekl bych snad paradoxne prospívá, protože rostou jako blázen ale na jedné ale dost důležité kytičce začaly znovu uvadat a žloutnout spodní listy, úplně se skrabatěly tak do půlky tak jsem je dal pryč a byly tam zase ty černé tečky, vajíčka, asi.? A otázka zní: co se s nimi, myslím ty vajčka, stane po postříkání Přípravkem? Zneškodní je? Asi ne, proto se to stříká 2-3x aby se stihl jejich celý vývoj, asi. Ale to mám čekat až se vyklubou, nebo oškubat celou kytku, protože už mě děsí sebemenší dubka na listu, takže bych to stejně otepal celé, ale co kytky, zvládnou, to?
Kdo mi poradí,alespon v jedné ze spousty otázek co jsem vyplodil?
Díky moc
Ahoj tak kytky jsou dva dny po třetím stříkání vertimecem a dva dny je stříkám rozprašovačem vodou s root stimulátorem od Advanced Natural Power co to jde asi 6x až 8x za den a vypadá to že je vše v pohodě. Nebudu psát na 100% ale kytky vypadají zdravě, žádné tečky, žádné svilušky. Snad:winner:
krepa23
zdarvim všechny potřeboval bych poradit jestli nevite někdo jak odstrnit smutnice ze substratu všude řikaj dat lepovy desky a zalejvat louhem z tabaku
Hopík44
Ahoj, taky jsem řešil, já objednal s Biocontu parazitickou hlístici Steinernema feltie http://www.biocont.cz/shop/detail/2...ma-male-baleni/ a k tomu žluté lepové desky. Ale zbavit se jich úplně je snad nemožné. Slyšel jsem ale i o prolití substrátu peroxidem vodíku 30%, koupíš v Growshopu, v lékarně mají 3% 100ml kolem 50,- Někde jsem našel poměr dávkování 10kapek na 1litr vody. Kytkám by se nic stát nemělo, naopak by to mělo provzdušnit kořeny a zlepšit příjem živin.
Jestli plácám blbosti ať mě někdo opraví.

Jinak Hlístice přišla za 3 dny a s poštovným výjde na 270,-
Hopík44
Jestli může někdo poradit více jak s peroxidem vodíku tak skušeností s ním při pěstování a boji proti škůdcům tak hurá s tím sem!!
SubFocus
Už jsem měl sviluše , chvostoskoky , třasenky , smutnice i mšice .... Ale co je zase kr*a tohle ???

Je to v podtácku pod nadripovaným kokosem.A ještě vedle mám pár kytek v hlíně.Lozí to v podtácku a ve chvíli když na něho šáhnu tak je extra rychlý - ale neskáče. Je šedý malý a má tykadla.V kokosu začaly žloutnout spodní listy.Takže to užírá kořínky.

Co to je a jak proti tomu bojovat?
Už snad chybí jen kobylky :D

Hledal jsem to tu všude ,tak snad nezakládám téma zbytečně.
Hlava
citace:
Původní příspěvek od krepa23
zdarvim všechny potřeboval bych poradit jestli nevite někdo jak odstrnit smutnice ze substratu všude řikaj dat lepovy desky a zalejvat louhem z tabaku

http://grower.cz/forum/showthread.p...7498#post957498

citace:
Původní příspěvek od SubFocus
Už jsem měl sviluše , chvostoskoky , třasenky , smutnice i mšice .... Ale co je zase kr*a tohle ???

Je to v podtácku pod nadripovaným kokosem.A ještě vedle mám pár kytek v hlíně.Lozí to v podtácku a ve chvíli když na něho šáhnu tak je extra rychlý - ale neskáče. Je šedý malý a má tykadla.V kokosu začaly žloutnout spodní listy.Takže to užírá kořínky.

Co to je a jak proti tomu bojovat?
Už snad chybí jen kobylky :D

Hledal jsem to tu všude ,tak snad nezakládám téma zbytečně.

Brouk = dejchá = vzdušnicovec http://grower.cz/forum/showthread.p...7497#post957497
Kudrnáč
Zdravím vás moudré a znalé, již delší dobu mám takový problém, v půdě(resp.v kokosu) se mě už snad hned od začátku množí takový malinkatí bílí broučci, když to zaleju vodou tak to plave po hladině a pak to začne poskakovat a zase to zaleze do půdy, vypadá to jako malý molice! A je tam toho fakt kotel, normálně to vidět moc není, až tehdy jak se to zaleje...a netušim co s tím! Nejhorší je že na kytkách to není nijak vidět, normálně rostou, maj krásnou barvu všechno...nevíte co by to mohlo být a co s tím??? Já nevim jestli to nějak škodí nebo ne, mám to tam skoro pokaždý, ale tentokrát se mi to zdá přemnožený už nějak moc :D
Kudrnáč
A teď mi to možná objasnil příspěvek Hlavy...nepletu-li se??? thx
Loopuch
nepleteš jsou to chvoctoskoči, taky jsem to řešil cca 14dní spátky prolil jsem mospilanem a doskákaly =)
Eclips
Ahoj,

je tu někdo ochotný mi poradit co je zač toto?
Eclips
Ahoj,

máte někdo tu "čest" ? Necelé 4mm velká muška která má leskle tmavě zelenou barvu. Mám na prd foto, tak snad to někdo zvládne indetifikovat..:)
Hlava
citace:
Původní příspěvek od Eclips
Ahoj,

máte někdo tu "čest" ? Necelé 4mm velká muška která má leskle tmavě zelenou barvu. Mám na prd foto, tak snad to někdo zvládne indetifikovat..:)

Smutnice , 4 prispevky z5 :p:
mysak
čau muže to byt larva třasnenky?
Rákosníček
citace:
Původní příspěvek od mysak
čau muže to byt larva třasenky?

krásný makra :) jinak jo, já to vidim na tu třásněnku západní, v týhle úrovni napadení bys tam měl najít i dospělce
mysak
citace:
Původní příspěvek od Rákosníček

krásný makra :) jinak jo, já to vidim na tu třásněnku západní, v týhle úrovni napadení bys tam měl najít i dospělce

našel jsem tam ,,zatim jen tohle to,,nic jineho nenasel-jine stadium
dneska jsem je dostal, tak je možne že staři zustali v prvotnim stanu
doma mam momentalne Vitality .. od BAC tak jsem je krapet porosil
mysak
citace:
Původní příspěvek od mysak

našel jsem tam ,,zatim jen tohle to,,nic jineho nenasel-jine stadium
dneska jsem je dostal, tak je možne že staři zustali v prvotnim stanu
doma mam momentalne Vitality .. od BAC tak jsem je krapet porosil

...dneska kontrola a nevidim žadny pohyb...
zahradníček
Poprosím o radu, dneska při kontrole jsem si všimnul nějakých nezvaných živlů. Malí červíčci s tykadla, asi jim vyhovuje vlhkost, páč jsem tepr v růstu, tak ji držím vysoko, při zalévání je to vyplavilo do stékací misky. Velikost cca 3mm. Nemůžou to bejt malý smutnice? díky za rady
Hlava
citace:
Původní příspěvek od zahradníček
Poprosím o radu, dneska při kontrole jsem si všimnul nějakých nezvaných živlů. Malí červíčci s tykadla, asi jim vyhovuje vlhkost, páč jsem tepr v růstu, tak ji držím vysoko, při zalévání je to vyplavilo do stékací misky. Velikost cca 3mm. Nemůžou to bejt malý smutnice? díky za rady

Chvostoskok

http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=56035
zahradníček
citace:
Původní příspěvek od Hlava

Chvostoskok

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=56035

díky jj, odpověd rychlejší než doplnění popisu o to, že docela hopsaj )))
Ruller
Nevíte prosím jestli účinkuje Prev B2 na třásněnky nebo to strikam zbytečne?
Sem v růstu, kytky zatim doma. Na pár listech sem našel malinký dirky a kolem nich byl list jakoby naleptanej. Žádný hmyzáky sem nenašel kromě tohohle pavoukovce :D ale nevypadá na pojídače kytek, co je to zač nevíte?

/edit: buďto je to přistěhovalec nebo sem totálně slepej, protože na kytky koukám every day
refresh
potom, prosim, smazat
hoffmanoss
Zdravim, všiml jsem si že mi v předpěstu na outdoor po zalití vylízají z hlíny nějaké malé mšice (cca 10-20 kousků na květináč), kytkám vypadá že se na okně daří, akorát mám nutkání pořešit ty broučky než bude pozdě. Poznáte někdo co to je, případně čím to vyhubit?
tomas2pet
Sviluška, svilustop nejlépe v kombinaci s vermitec 1,8 EC.
hoffmanoss
Určitě? podobá se to spíše útoku na kořeny, listy jsou v původním stavu a zdá se, že se ta havěť ani nesnaží o nějaký zátah na ně. Jinak díky za info
rabbits_whitE
ahoj, mám kytky chvíli venku, cca 2-3týdny, listovej kompost, hnojím zatím biobizz grow a před třema dnama jsem objevil, že se mi děje to na fotce viz.níže:
podle encyklopedie je to housenice, co s tím? nikde ji nenacházím, jen černý tečky snadno sundatelný zespodu listů, to ale nevim, jestli nebyla jen hlína. Biool jsem dával, ale pokračuje to.
rabbits_whitE
tady konkrétní foto:
Smox2121
Ahoj, nevíte prosím vás co trápí tyto rostliny? Na spodní straně listů mají vyžraná místa a zůstává pouze kůže a žilnatění.
víc fotek zde: http://grower.cz/forum/showthread.p...22&pagenumber=2
2 Hoffmanoss: na svilušku je to velký imho, jestli to kytkám nic nedělá, tak je možný, že to je neškodný.. Půdu prolévám Sharck shockem, bio ničitel půdních škůdců, strašný smrad, ale nic nevylezlo už pěkně dlouho, co to používám při přesazení do finálních květníků.. jednou to s tím zaleju a hotovo...

rabbits_white: vertimec 1,8ec použij, já nemám s bioolem dobré zkušenosti..

Smox2121: třásněnky pravděpodobně, Vertimec 1,8ec použij..
hoffmanoss
citace:
Původní příspěvek od microft
2 Hoffmanoss: na svilušku je to velký imho, jestli to kytkám nic nedělá, tak je možný, že to je neškodný..

Jo něco na tom bude, na kytku jsem pár dní nešáhl a filcek ubylo, jinak listy nenesou známky nějakých škůdců.
MORZIK
Zdravím growers

Zatím můj největší problém poradite?

Na spodní straně listu žluti 1mm broucci

Dekuji
citace:
Původní příspěvek od MORZIK
Zdravím growers

Zatím můj největší problém poradite?

Na spodní straně listu žluti 1mm broucci

Dekuji

Myslim že Mšice, Mospilan je hravě vykiluje :D
BigBangCannabis
Zdravím, nejspíš je to stále omývaný problém, ale já se tu nikde nedočet uspokojivé odpovědi jak je DEFINITIVNĚ vyhubit. Na listech se mi objevily bíle jakoby oslizlé skvrny a v nich tečky, nekdy mám tu čest spatřit takove hnědobílé larvičky na listech jak mi tam vesele dělají paseku. Některé třásněnky mohou mít křídla, jiné ne, já si myslím že tam mám s křídlama i bez. Ze stránky biocont jsem objednal dravé roztoče, kteří měli účinkovat od 10.dne.Jenže nezafungovali, nejspíš kvůli vysoké teplotě kterou mám 28-29 a dodávám co2. Dneska jsem se důkladně podíval do hlíny a viděl jsem spoustu malýh hnědých broučků-třasněnek-fšude doporučují různé postřiky...jenže postřikem nevyhubím přece co je v té hlíně ne? MÁ NĚKDO EFEKTIVNÍ způsob jak se těch sviní zbavit z těch listů ale i z hlíny??Díky
sailinder
tabakovy vyluh, vertimec 018, mospilan 20, rock efekt(bio postrek)a keby si poriadne hladal tak by si nasiel,je tu toho plno,drave roztoce ti zacnu fungovat az uz mas problem s breberkama,jako prevencia ti nezaberu,lebo nemaju co zrat,tak chcipnu,a oni najlepsie funguju ked je teplota od 20-25°C ked je vysia tak sa stahuju nizsie...
Zedy
citace:
Původní příspěvek od BigBangCannabis
Zdravím, nejspíš je to stále omývaný problém, ale já se tu nikde nedočet uspokojivé odpovědi jak je DEFINITIVNĚ vyhubit. Na listech se mi objevily bíle jakoby oslizlé skvrny a v nich tečky, nekdy mám tu čest spatřit takove hnědobílé larvičky na listech jak mi tam vesele dělají paseku. Některé třásněnky mohou mít křídla, jiné ne, já si myslím že tam mám s křídlama i bez. Ze stránky biocont jsem objednal dravé roztoče, kteří měli účinkovat od 10.dne.Jenže nezafungovali, nejspíš kvůli vysoké teplotě kterou mám 28-29 a dodávám co2. Dneska jsem se důkladně podíval do hlíny a viděl jsem spoustu malýh hnědých broučků-třasněnek-fšude doporučují různé postřiky...jenže postřikem nevyhubím přece co je v té hlíně ne? MÁ NĚKDO EFEKTIVNÍ způsob jak se těch sviní zbavit z těch listů ale i z hlíny??Díky

Třásněnky , na řezech
Třásněnky a housenky
Nekonečný problém třásněnky NEED HELP!!! bílé skvrny a na tom černé tečky
Třásněnky a infekční choroby , přenos na kytky ??
Co to?Hilféé , třásněnky ??
Bílé fleky(snople) třásněnky ??
Problém s mojím durbánkom,pomožte prosím , třásněnky ??

citace:
Původní příspěvek od HavanaJoe
Třásněnky
Metody:
Sběr:Nejlehčí způsob jak dostat situaci pod kontrolu je posbírat housenky a utopit je v kbelíku s mýdlovou vodou. Pokud se štítíte doteku housenky, můžete použít rukavice nebo někoho požádat, ať je posbírá za vás.

Chemický způsob : BTK v práškové podobě se používá k likvidaci housenek. Když BTK rozpustíte, lze ho také použít k postřiku rostlin. BTK jde sehnat i v kapalné formě. Polévková lžíce nimbového oleje rozmíchaná v roztoku BTK zajistí, že se BTK přichytí k rostlině při postřiku. Aplikuje BTK na celé listy, zespodu i zvrchu. Pokud jste se rozhodli pro práškovou formu, musíte nejprve rostlinu postříkat vodou. Aplikaci zopakujte každý týden až 2 nebo po dešti. Housenky musí sníst BTK při tom jak žerou tkáň rostliny, aby to zafungovalo.

Organická cesta:
Insekticidní mýdla, nimbový olej a spinosad jsou nejbezpečnější insekticidy. Mýdla a nimbový olej jsou absolutně netoxické a jsou skvělé, pokud máte hodně škůdců a chcete být šetrní k přírodě a zvířatům.Spinosad je velmi, velmi dobrý pro získání kontroly nad housenkami a je neškodný pro přírodu, domácí zvířectvo i lidi. Navíc nemá absolutně žádný dopad na rostliny.

Nehledáš, zakládáš zbytečné téma (-spojeno), sorry ale K- nějak se to tady krotit musí ;) :girldevil :teef: jinak z toho bude smeťák všeho a ničeho...

grizly edit: Nepoužití hledání 9 bodů

tohle platí pro všechny http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=65364
kubis33
Ahoj Growers jsem tu čerstvě narozený:) a hned potřebuju radu jedu první in 125cfl růst 250cfl květ jsem první týden po přepnutí Ph6,0 +- 0,3 teplota ideál,hnojky biobizz Grow,Bloom,TopMax,Plagron-vita race. Nádherně se rozjeli ale ňáká havěť se mě usídlila na listech hned jsem je pro jistotu ustříhl a po dvou dnech hledání na groweru si myslím že je to Bekyně u nikoho jsem tuto havěť neviděl.Prosím vás o radu co stím
BigBangCannabis
citace:
Původní příspěvek od Zedy

Nehledáš, zakládáš zbytečné téma (-spojeno), sorry ale K- nějak se to tady krotit musí ;) :girldevil :teef: jinak z toho bude smeťák všeho a ničeho...

grizly edit: Nepoužití hledání 9 bodů

tohle platí pro všechny http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=65364

Ehm..v pohodě, tyhle témata jsem pročítal....jasně,Biool,mýdlovka,pest off...všechno to jsou postřiky na třásněnky -NA LISTECH to jsem pochopil:D Jak ty svině dostat ale z hlíny???dyď se mi tam budou dokola líhnout a já můžu stříkat jak kretén...ale na netu jsem se dočet že vývar z tabáku můžu přidat i do zálivky,působí to jako silný jed takže to vyhladí i sviňky v hlíně:)Správně?
BigBangCannabis
citace:
Původní příspěvek od BigBangCannabis

Ehm..v pohodě, tyhle témata jsem pročítal....jasně,Biool,mýdlovka,pest off...všechno to jsou postřiky na třásněnky -NA LISTECH to jsem pochopil:D Jak ty svině dostat ale z hlíny???dyď se mi tam budou dokola líhnout a já můžu stříkat jak kretén...ale na netu jsem se dočet že vývar z tabáku můžu přidat i do zálivky,působí to jako silný jed takže to vyhladí i sviňky v hlíně:)Správně?

Promiň ale do teď mi vrtalo hlavou co znamená těch 9 bodů:D našel jsem si to a myslím že v tomhle případě je to docela přestřel jelikož, na žádném z těch tématů co jsi ucedl výše a na kterých jsem taky před tím byl, NENÍ to na co jsem se ptal tady...ale už vím o bodech, budu příště obezřetnější:D PEACE
cogito
Ahoj Groweři:),
mám venku šest kytek v květináčích, daří se jim dobře.
V minulých dnech jsem v substrátu a na květináčích objevil bílé breberky.
Jsou to takoví malí "broučkové".
Připojil bych foto, ale na to nemám dostatečný foťák.
Jsou bílí, menší než třeba svilušky nebo mšice, a opravdu velmi rychle běhají.
Nevím jestli kytkám škodí, ale je jich strašná spousta - odhadem třeba 10/1cm2,
začínají mě znervózňovat:(..

Poradíte prosím? Děkuju...
Leetsy
Ahojte!
Mam rovnaky problem ako na prvom prispevku tejto stranky. Cital som si nieco o tom Mospilane a nejako nechapem ze ci je to zakazane na slovensku alebo co? Plz radu :(
Smart
Ahoj,
na 2 kvetinách mám okousané listí a dnes sem tam našel nějakou housenku,obrázky jsou zde: http://grower.cz/forum/showthread.p...461#post1096461 nevíte co to je? Prosím o radu... Děkuji...
indician
Pidalka.... nejlip posbirat.
nebo postrik (karate)
MajklRyder
Čus už jsem to tady začal rozebírat v přípravce pro nováčky,jelikož tam nejdou vkládat fotky,tak se rozepíšu tady. jinak ty pidi broučky jsem vyfotil a doufám že na fotce neco rozeznáte a budete schopni mě poradit :)
asfalt
už jsem ti to psal tam, černý tečky jsou dle mého plíseň a žlutí broučci nebudou škůdci, ale něco ti je okusuje, na fotkách je to vidět..
MajklRyder
Jj sry. ja sem stoho celý vypsychovaný ještě nikdy se mi nic podobného nestalo,skusím ještě namíchat domácí bio ol a každopádně tam vypustím ty potvůrky. Co se týče te plísně myslíš že postačí nějaký obyč postřik proti plísním nebo pro tyto rostliny je něco speciálního ? jinak tady foto všech 5ti kytek byla by jich pro mě opravdu velká škoda :(
asfalt
když ti to ještě nekvete, tak se neboj nasadit brutal chemii, s tou ti ale já bohužel neporadím, zkoušel jsem jen omite na svilušky, zabralo..:)
někdo zkušený se určitě ozve..
jinak pěkný keře.. :)
hoffmanoss
Zdravim. Tak mám pocit že píďalka hoduje ve velkém. Dnes jsem aplikoval BioBizz LeafCoat, bude stačit políčko 2x měsíčně ošetřit tímhle? Přídapně doporučte nějaký ověřený insekticid. Díky
MajklRyder
Čus
Letos mám úplně stejný problém,měl jsem na kytkách svilušky či nejaké další breberky.
koupil jsem obyčejný Bio Ol i když podle většiny moc nefunguje,tak u mě zabralo,během 2 dnů pidi broučci pochcípaly a pro jistotu sem to ještě postříkal mospilanem.
Jinak ještě rostlyny nekvetou tak mužeš zvolit i nějakou chemku,to ale záleží na každém growerovi co si zvolí
zatím čus a ať to roste :)
Kocour42
Zdarec, jedna moje rostlinka roste pomaleji než ostatní, myslím že za to můžou škůdci. Začnu od toho co mě trápí nejmíň -

1) byly tam takový podlouhlý hnědý hmyzáci, ale jen asi dva kusy na pět rostlin, celkem rychle běhaly, podle působu pohybu mají hodně nožiček a běhaj jako stonožky. tělo mnohem delší než široký

2) na listech jsou malinkatý světlý tečky nevím jestli je to vypálený od slunka nebo tam jsou vajíčka...

3) v listech jsou asi nějaký larvy - jsou tam takový odumřelý jakoby trasy, kudy se (podle mýho odhadu) prožírá nějaká svoloč dokud nebude dost velká a nezakuklí se. Všechny napadené listy, popř jen části bylo li to možné jsem otrhal, ať se ty svině nemůžou dovyvinout. Nevím jsetli to nesouvisí s 2)

4) Kousek pod vrcholem (tam kde se dotýkají boudcí listy který jsou zatím maličký a mířej nahoru byly takový černý tečky. Při bližším zkoumání jsem zjistil ž to jsou malí černí broučci (černý zaoblený tělo, směrem k zadečku se rozšiřuje, 6 nohou jako vlásky který jsou u země trochu tlustší, tykadla...nemá to asi víc jak milimetr...). Těch černejch sviní tam bylo celkem hodně (cca 15, kytka je ale hodně mladá, cca 4 patra, její sourozenci ze značkovejch af jsou všichni o něco větší, silnější, na pohled hezčí). Ty sviňuchy sem pooddělával pinzetou a jehlou, dva tady mám schovaný kdyby je bylo potřeba nafotit nebo nakreslit. Lezou pomalu.

Pokud tedy někdo víte především co to je přesně zač, případně jak moc nebezpečný a rozšiřující se to je a jak moc se proti tomu dá bojovat.

Historie půdy a okolí aneb odkud se tam mohly dostat - semínka jsem dal do light mixu z growshopu, po cca dvou týdnech sem je přesadil do větších (do té doby rostly všechny vyrovnaně) květináčů. Použil jsem hlínu ze zahrady kousek od hnojiště a na spod květináčů jsem dal trochu ovčího hnoje. Při přesazování jsem aplikoval symbivit. Kousek vedle se pěstují normálně rajčata, jahody, další brka a tak...

díky moc za jakoukoliv radu :)
mysak
citace:
Původní příspěvek od Kocour42
Zdarec, jedna moje rostlinka roste pomaleji než ostatní, myslím že za to můžou škůdci. Začnu od toho co mě trápí nejmíň -

1) byly tam takový podlouhlý hnědý hmyzáci, ale jen asi dva kusy na pět rostlin, celkem rychle běhaly, podle působu pohybu mají hodně nožiček a běhaj jako stonožky. tělo mnohem delší než široký

2) na listech jsou malinkatý světlý tečky nevím jestli je to vypálený od slunka nebo tam jsou vajíčka...

3) v listech jsou asi nějaký larvy - jsou tam takový odumřelý jakoby trasy, kudy se (podle mýho odhadu) prožírá nějaká svoloč dokud nebude dost velká a nezakuklí se. Všechny napadené listy, popř jen části bylo li to možné jsem otrhal, ať se ty svině nemůžou dovyvinout. Nevím jsetli to nesouvisí s 2)

4) Kousek pod vrcholem (tam kde se dotýkají boudcí listy který jsou zatím maličký a mířej nahoru byly takový černý tečky. Při bližším zkoumání jsem zjistil ž to jsou malí černí broučci (černý zaoblený tělo, směrem k zadečku se rozšiřuje, 6 nohou jako vlásky který jsou u země trochu tlustší, tykadla...nemá to asi víc jak milimetr...). Těch černejch sviní tam bylo celkem hodně (cca 15, kytka je ale hodně mladá, cca 4 patra, její sourozenci ze značkovejch af jsou všichni o něco větší, silnější, na pohled hezčí). Ty sviňuchy sem pooddělával pinzetou a jehlou, dva tady mám schovaný kdyby je bylo potřeba nafotit nebo nakreslit. Lezou pomalu.

Pokud tedy někdo víte především co to je přesně zač, případně jak moc nebezpečný a rozšiřující se to je a jak moc se proti tomu dá bojovat.

Historie půdy a okolí aneb odkud se tam mohly dostat - semínka jsem dal do light mixu z growshopu, po cca dvou týdnech sem je přesadil do větších (do té doby rostly všechny vyrovnaně) květináčů. Použil jsem hlínu ze zahrady kousek od hnojiště a na spod květináčů jsem dal trochu ovčího hnoje. Při přesazování jsem aplikoval symbivit. Kousek vedle se pěstují normálně rajčata, jahody, další brka a tak...

díky moc za jakoukoliv radu :)

cest jo mohl jsi to hned nafotit /nemusel jsem tolik čist :)
napada me:
třasněnky ,svilusky,bekyně
stara_baterka
Nevíte prosím co je to za škůdce? Případně jak se proti němu bránit?
citace:
Původní příspěvek od stara_baterka
Nevíte prosím co je to za škůdce? Případně jak se proti němu bránit?

Čau.
Mám pocit že Mšice, možností je spousty, já to vždycky stříknu mospilanem, záleží v jaký jsi fázi.
stara_baterka
super, díky. Ještě nejsem ani na květu, tak to dneska večer stříknu :)
fisHunter
co pomaha na cerviky ve vetvickach/palickach ?? zatim jsem odstranoval pouze mechanicky.... je moznost se jim nejak vyhnout??
ZkourenejPes
Pokusil sem se , tady vyfotit , svym mizernym fotakem na mobilu , broucky co mi lezou ve skrini .Neni tam moc poznat . Sou to takovy maly potvory s prtavym telickem a dvakrat tak dlouhyma kridlama , dalo by se rict , ze jsou bily , ale z dalky vypadaj zlatave . ZAtim jich tam moc asi neni .Kytky rostou 8 dni a teprve se chystam prepinat .

Tipuju to teda asi na molice ???????
A koupim na ne Vermitec a Mospilan ? A postrikam to obema pro jistotu i pred jinejma breberkama.
Mystery
Je to pěkně mázlý. Pochybuji, že to z toho někdo pozná ... Mol to náhodou není? Molice alespoň podle google vypadá úplně jinak.
ZkourenejPes
Mola nepoznam :D , no vypada to to nejvic jako obrazek na strance jedna , v tomhle tematu , prispevek 6 .

NO ty fotky me taky stvou snad si poridim poradnej fotak :D .
No kazdopadne , kdyz pouziju ten mospilan a potom este vermitec , tak by to melo fungovat na vetsinu tech svini co se v nasic skrinich vyskytujou ?
A este otazecku , ten mospilan se da pridat i do zalivky? Primo do hliny ho nalejt , aby zabil , kdybych mel nejaky smejdy v pude ? Nebo do hliny se leje co ? Nechci , aby mi pest zkazil nejakej hmyz.
citace:
Původní příspěvek od ZkourenejPes
Mola nepoznam :D , no vypada to to nejvic jako obrazek na strance jedna , v tomhle tematu , prispevek 6 .

NO ty fotky me taky stvou snad si poridim poradnej fotak :D .
No kazdopadne , kdyz pouziju ten mospilan a potom este vermitec , tak by to melo fungovat na vetsinu tech svini co se v nasic skrinich vyskytujou ?
A este otazecku , ten mospilan se da pridat i do zalivky? Primo do hliny ho nalejt , aby zabil , kdybych mel nejaky smejdy v pude ? Nebo do hliny se leje co ? Nechci , aby mi pest zkazil nejakej hmyz.

Jo, do zálivky to jde taky nacpat, hubil jsem takhle larvy Smutnic.
Ať se daří!
ZkourenejPes
Super , tak dik za rady . Zejtra zajedu koupit ten mospilan vystrikam tim vsecno co mi pride pod ruku a i to naleju do hliny . Pak to zopakuju ,potom este vermitec . A jestli tam zustanou nejaky breberky , tak to cely zapalim .
cantona9
zdravim mam problem s rastlinkami , cca tyzden su uplne pribrzdene nepohli sa ani o kusok a zacali mi zrat spodne listy najskor svilusky , ale vsimol som si ze aj nove vyhonky niesu v poriadku zacali sa mi krutit a nazltat , myslel som si ze to bude mozno prehnojenim to krutenie ale mozno je len tymi parazitmi .. mohol by mi niekto poradit ?
Zajac
Aktuální jsou teď pro out obaleči. Musel sem kuli nim sklidit o týden dřív a každej den kontroluju povéšený větve a nachazím další, nechapu že se jich tam dostalo tolik, asi 10 na kytku. Postupně tak odtrhávám poškozený palice
hellfire
Zdravím, kamarád se trápí s třasněnkami má za sebou 3 týdny květu a tak 4-5 týdnů ještě pokvete(indoor), našel jsem na groweru doporučení na VERTIMEC má to docela krátkou ochranou lhůtu ale nelíbí se mi ta představa na květu to šplíchat čímkoliv. Nenašel jsem vyjádření na to to použít v květu a proto bych se rád zeptal jestli je to dobrej nápad nebo co v takové fázi doporučujete, roztoči už teď nejsou a chtělo by se toho zbavit není toho zrovna málo.

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma