Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
svítidlo je zatím na růst, a je to 8x14W T5 830 Osram - ze začátku jsem ji tímto osvětlením nebyl vůbec jistý, ale valí to pod tím solidně, tak to na růst nebudu dál nějak řešit.
Vylepená alobalem, a 3ks PC věráčku.
Jeden nahoře - odtah, druhý dole, přítah, a třetí používám na odtah.
V budoucnu počítám tak trochu s tím, že budu pěstovat v patrech, jestli kytky budou dosahovat pouze 70 cm, jak uvádí dodavatel, tak by se mi tam vešly patra snad i 3.
Protože nevlastním vlhkoměr, tak nemůžu s jistotou říct, jaká je uvnitř vlhkost, ale po instalování nového systému jsou kytky spokojený, takže doufám že dostatečná.
Dlouho jsem uvažoval, jak vyřešit vhkost, a pročítal různá fora. Někde jsem narazil na nápad rozvěsit do skříně vlhké ručníky.
Při ručním zavlažování rozprašovačem jsem si všiml, že mokrá zed od rozprašování je okamžitě suchá.
Před vetilátor jsem umístil ručník, který má spodní část namočenou ve vodě. - viz.foto.
Tak jsem dnes koupil hydromet a mlhovač. Teda abych byl přesnější pouze keramickou vložku do mlhovače, protože ten jsem měl doma rozbitý, keramická membrána mě vyšla asi na 100 Kč. A mlhuje ja k ďábel.
Jaké bylo moje zděšení, když jsem zjistil, že vlhkost se pohybuje bez mlhátoru i s instalovanými ručníky pod 30%.
Mlhovač jsem teda rozchodil a umístil dovnitř skříně. Vhkost začala vzrůstat, a zastavila se na 70%.Což bylo supr, ale radost mi zkazila teplota.Ta při trvalém mlhování klesla na 23,5 st. - hold zářivky.
Přistoupil jsem teda k radikálnímu řešení, a vyměnil zářivkové osvětlení za výbojku 250W.
Teď se pohybuji kolem 28 - 29st a vlhkosti 50%.
Mlhovač běží nonstop, pomohlo by , kdybych ho načasoval, jak někteří píšou, třeba 15min chodu a 10 min klidu ?Jak je možný, že mlha běží furt a vlhkost už nestoupá?
Taky mám svítidlo celkem vysoko nad kytkami 50-60cm , ale u výbojky by to snad nemuselo vadit ?
Čau, dost vysoká teplota, světlo je moc vysoko, alobal je k ničemu. Teplota 23.5C je ok, co se ti na ni nelíbí? 29C je moc. Vlhkost nestoupá, 250W topí a vysušuje vzduch, bez odtahu ji neuchladíš. Já mam vlhkost 30% celoročně, jsem o pár dní dýl na růstu, jinak se nic neděje..
Může mi někdo srozumitelně vysvětlit, pro 3 naprosto stejná semínka, ve stejné zemině a stejně hnojená a zalévaná, pod jednou lampou rostou naprosto odlišně?
Malé kytky mají navíc žluté mateční listy. jinak vypadají zdravě.
Původní příspěvek od Prutov Může mi někdo srozumitelně vysvětlit, pro 3 naprosto stejná semínka, ve stejné zemině a stejně hnojená a zalévaná, pod jednou lampou rostou naprosto odlišně?
Malé kytky mají navíc žluté mateční listy. jinak vypadají zdravě.