Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Mam doma ventilator prum 125mm pri prutoku 180m3/h, ale rve jako svine. Je na 230V, 16W - koupelnovej.
Nevi nekdo z vas. jak se da zpomalit... ?
Piju pivo, pro jeho nazaměnitelnou chuť a taky proto, že je vždycky levnější než džus.
Nemám rád ženy, protože nevědí, co chtějí. A nemám rád politiky, protože velmi dobře vědí, co chtějí.
Piju pivo, pro jeho nazaměnitelnou chuť a taky proto, že je vždycky levnější než džus.
Nemám rád ženy, protože nevědí, co chtějí. A nemám rád politiky, protože velmi dobře vědí, co chtějí.
regulátor otáček je SUPER věc a každýmu jí doporučuju - je to v podstatě jedíná šance se slušnym ventilátorem udržet na startu vyšší vlhkost - jestli to někdo zvládá připálenejma odporama tak v poho - ale řek bych že pro nešikovný nebo líný lidi se za těch pár stovek za pětistupňovej nebo vo něco víc za plynulej fakt vyplatí
No, díky za rady.
snark: Stejně je moje skříň podobného ražení jako fotka od Jardy. Až dám fotky do galerie, tak se budu obávat bombardingu karmy za nebezpečný provoz
Zkusim koupit potencemetr 1-10k/20W a uvidíme.
zdar a sílu
dost dobře si nedovedu představit dospělý ventilátor bez regulátoru otáček. s tím co napsal Snark se nedá nesouhlasit, připouštím ovšem že na tvůj koupelový ventilátor bude lepší varianta kterou ti navrhnul jarouš. Osobně mám odkroucených 16 měsíců s EURO 2 takže jakous představu o možnostech ventilátorů tuhleté výkonnostní třídy, konstrukce, provedení jsem měl možnost získat.
K věci MTY je ruční regulátor otáček ventilátoru určený pro střídavé indukční motory (typ univerzální motor a permanentní kondenzátor). Pokud celková proudová zátěž nevybočí z rozsahu hodnot intenzity proudu, je možné zapojit k regulátoru i několik ventilátorů. Při volbě typu ventilátoru je nutné mít na zřeteli rozběhový proud ventilátoru. Ventilátory, které mají být použity s tímto regulátorem musejí
být opatřeny vestavěnou ochranou proti přehřátí a měly by být konstrukčně řešeny pro plynulou regulaci otáček pomocí tyristoru. Tolik technická specifikace viz zikom.cz
peace and power
„Každá dokonalá prostopášnost vyžaduje dokonalé volno". (Boudelaire)
Zajímalo by mě jestli vůbec a když jo tak jak by se dal udělat regulátor ovládanej termostatem nebo hygrostatem - aby ten termo/hygrostat místo spínání přidával otáčky
díky za odpovědi
good luck
Snarky
Kompový stejnosměrný větráky na 12 V nemaj 180 m3/hod
Nechci se nikoho dotknout,ale kupovat věci pro ventilaci u hydroponieplus,mi příjde jako chodit ke kováříčkovi,když můžeš ke kováři.Na stránkách www.multivac.cz najdte vše od ventáku,až po regulaci,navíc schémata a podklady v pdf ,Zkuste to........,nebo www.elektrodesign.cz
Původní příspěvek od coprus Nechci se nikoho dotknout,ale kupovat věci pro ventilaci u hydroponieplus,mi příjde jako chodit ke kováříčkovi,když můžeš ke kováři.Na stránkách www.multivac.cz najdte vše od ventáku,až po regulaci,navíc schémata a podklady v pdf ,Zkuste to........,nebo www.elektrodesign.cz
Udl ale nemluví o ventilátoru, ale o regulátoru otáček...
Jarda> Když sem tam byl naposledy, měli zavřeno, takže neska nebo zítra...