Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Takže milí farmáři,přišlo nám září a sklizeň se blíží mílovými kroky.Sám pěstuji ganju teprve druhou sezonu a proto nemám dost zkušeností a nápadů, jak se o ty moje miláčky nejlépe postarat.Jaký jim dát ještě další impusl, aby byly co nejlepší,nejlépe dozrály.Jaké Vy máte závěrečné techniky pěstění na konci sezony?Jak se připravujete na sklizeň.?Jak o své kytičky pečujete na konci sezony právě Vy?
Vím,že tyto stránky navštěvuje spousta skvělých pěstitelů, tak prosím zkuste o tom rozvést nějakou diskusi.Vždyť takové rady se na začátku září mohou hodit nám všem. Díky moc za vaše nápady. S pozdravem DEJVO
Pestujes venku, takze bych ty kytky nechal dozrat normalnim zpusobem, a to nechat je dozrat Kdyz je nechas jeste venku tak tim nic nepokazis, akorat to pocasi je na howno.....
"Je na case, aby clovek prestal pusobit jako neochotny spravce zoologicke zahrady na Zemi a konecne se stal tim, cim ve skutecnosti je - dalsim druhem, ktery touzi prezit nikoliv na ukor, ale ve shode s ostatnimi organismy na teto planete."
az bude zrala (zacnou hnednout ty vlasky), tak ji sklid, kdyz treba nebude 3 dny prset, protoze kdyz je sklidis hned po desti, bude cast pryskyrice omyta a za par dnu se vytvori nova, kdyz bude sucho
Hlavně bacha na plíseň!!!
Když je podzimek nevlídný a furt mokne ... nastává (k velké nelibosti ganžových farmářů) čas plísní.
Takže bacha na ně.
Když se objeví - radim okamžitě sklízet. Jinak milá plíseň sežere kytičky nato tata. Skoušel jsem sice ňáký postřiky i hypermangany či co, ale moc to nefachá.
Každopádně, estli ňekdo víte o něčem fuckt dobrym ... ? dejte vědět.
Ganjaman: Jestli ti nevadi chemky, tak na plisen mi pomohla rada nekoho tady odtud (dikydikydiky ). Konkretne Kuprikol, davkovani jako na rajcata, jednou postrikat, pak jeste jednou za tyden a plisen se dal nerozsirovala. Mel jsem ji jeste pred kvetenim, tj. napadeny listy jsem orval a kytky jsou v pohode.
Jo a ma se to rozpadnout za tyden a paxe to da jist (podle rajcat), takze docela pohoda... Jen nevim, co ti to udela na plicich pri koureni, snad to nebude plny svinstva
nazdar...
pro... gaja
heleď, prosim tě, nemohl bys ses rozepsat jak to myslíš že účinek trávy zesílý - mylsim tvůj postup. Myslim že většina pěstitelů má opačnou zkušenost se zapořováním - materiál mírně ztácí na síle. Já teda zapařování nepoužívám, radši sušim klasicky: v tmavé skříni a za použití větráku - délka sušení je asi dva týdny.
dík...
Zajímal by mě Váš názor na hnojení kytek před sklizní. Můj kamoš pěstuje jednoho obra na zahradě a teď těsně před sklizní ji hodně hnojí Krystalonem(plod a květ),dává jí větší dávky než je předepsáno asi 1* více.
Testovali jsme záštipek a po třech prdíkách z brčka to byla síla(nástup euforie,všichni mluvili jeden přes druhého ,moc jsme se chechtali,..)chuťově byla zcela nevýrazná ale jemná při kouření.
Zajímalo by mě jestli potřebuje duno ke konci květu více živin,z kterých vytváří pryskyřici,tzn. ji přehnojovat, nebo ji naopak nehnojit a nechat ji samovolně dozrát?
pro lackyfree-nevím co jsi slyšel o paření, ale já už pařím teďko druhým rokem. A jak řikám, lepší chuť a trochu lepší power než normoš usušená kytka. Já to nechávám tak 3-4 dny oschnout(mám takovou půdu kde prostě neni ideální sucho, prostě díry pod střechou) normalně kořenem nahoru. Pak si vezmu sklenici a normálně to do ní dám. Ta sklenice stáčí i litrová, protože v menší sklenici se to líp vošéfuje. V tý sklenici to nechám do tý doby než to ztmavne, pak to vyndám a usuším. Když to hulím, má to takovou jinačí chuť, neštípe to tolik a chuť je taková nasládlejší. Hlavně pozor na plíseň(když uvidíš plíseň, tak to hned usuš.Hulit se to dá i s plísní, ale špatně to vypadá).
Myslím, že se tomu odborně řiká fermantace(četl sem o tom v knížce od Jirky X Doležala, ale název knihy neznám). Je to podobný jako když jezedáci dělaj kukuřici(siláž nebo senáž), krávy to žerou taky. První pařenou ganju co sem měl byla nevědomě zpař. ganja, na povrchu byla jak kdybys ji vyválel ve fialovým bahně, no a pak když to uschlo sem to vozkoušel co to dělá, nokurva to chutnalo jak skunk,ta chuť neměla chybu, ale celkem pálila v krku jenže ses vyhulil i z malýho špeka(2 prdy stačily).
jo s tim hnojením by mě to taky zajímalo?, zrovna včera sem jim napral ještě jednu brutální dávku kristalonu + OBM, asi tak 3× víc než je dávkování, a myslim že to byla už poslední dávka před sklizní abych nehulil hnojivo
Podle meho názoru,když zaschnou blizny tak není kytka zralá!Kytí dozrává a poznáš to tak,že v období asi tak 14dnů axtrémně produkuje tu naši-pryskyřici.Jestli to chceš urychlit a nebo máš svůj termín,tak tejden před je posol.
Jo a nastříhat ganju a nechat ji zapařit????!)))
Podle mího to má spíš opačnej efekt-smrad a degradace.Ja sušim 3 tejdny v papírovim pytli s dírama(od nože),pak je to připravený na skladování
Stačí posolit kytí a pozorovat ho,až začne být na pohled orosené-extrémně,tak to stačí nechat pár dnů a SKLIZENˇ.Období dozrávání je právě těhle 14 dnů,kdy kztka produkuje extrémní množství pryskyřice