Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
zdravim, jiste je zde dost zkusenych elektrikaru...mam doma armaturu na 2* 55W(tedy plech 120 cm,dve tlumivky a 2 startery)no a dys do toho zapojim 2* 36 W ocean, co se stane...shori ci neshori....popripade jestli musim vymenit tlumivky..prosim o odpoved ano n. ne,chvilkove ponechani abych to stih precist a poklidne smazani..my znalosti z elektra zacinaj a konci zapojenim sodiku.keep rolling.
Tlumivka je zarizeni omezujici proud zarivkou. Slabsimi zarivkami potece slabsi proud a silnejsimi vetsi. Mas tlumivku pro 55W tedy pro velky proud. Das tam zarivku, ktera je stavena na mensi proud. Tlumivka do ni pusti velky proud, zarivka shori.
Kúp nové tlmivky,štartéry by mohli byť v pohode.Ale zapoj každú zvlášť,lebo ak by si to mal na jednu tlmivku 72w,tak jedna trubica náhodou zhorí a zhorí aj druhá(mne sa to stalo )
Sinuhet,ak použijem elektronický predradník z 15W úsporky na 14W trubicu,myslíš,že to dlho nevydrží?Skúšal som to asi 2-3 hodiny a v pohode.Myslíš,že sa nejako brutálne skráti životnosť trubice?14W úsporky som nemohol zohnať,len drahé(nrjakých 290Sk/kus).
Z mnoha důvodu jsou na svícení předřadníky z úsporek na nic. Jsou dobrá jen do domáctnosti, mají sice malou spotřebu ale taky to malo svítí , tak lumeny jsou v trapu , viz opět pokusy víše.
metal sodik: projel sem si tvuj thread, hm....mas tam pravdu, ze nez vychatavat tohle, je lepci koupit asi celej komplet 2*36 oceanic colour.k*rva, sem myslel ze ten predradnik je levnejsi:-( taky tam byl nazor koupit dve tlumivky pro 2*36W...to je asi nejekonomictejsi reseni....dys opomenu to pajeni, svorkovani a cokoladovani...., nemyslis?
CARPy - ne koupit dvě tlumivky ale předřadník na 2 *36 w ,co je na tom obrázku. Nebo koupit komplet , někdy je v akci za 500-690 Kč a má taky spotřebu 75 W dohromady i se strátou. Navíc to hned startuje a nehřeje to tolik, dráty nemusíš pájet , potom ale musíš použít držáky na zářivky , dráty napájené , nebo nejlíp napájet na ně 2mm mosazné dutinky , co používají modeláři na baterky a na druhou stranu dáš ty samce a můžeš to kdy chceš rozpojovat.
jj, na ten predradnik sem koupal.sikovna na vmelektro.cz, ale ta desiva cena...dys k tomu pripoctu este 300 za dve trubice, uz je fakt lepci koupit ten komplet.zkusim sehnat jen ty tlumivky, musi se jich vsude valet dost. budu doufat, ze mi neshori zarivky i s tlumivkama:-)
cusky hekle nevim jestli nekdo zna takovy to pozarni svetlo , kdyz se vypne elektrika , tak jak svítí .... mno je v nem 6W zářivka a já mam dvě a nevim jak je zapojit no spis nevim jakou tam mam koupit tlumivku mohl by mi nekdo pomoci ? ) kdyby to nekoho zajimalo tak je to znacka BEGHELLI