Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
to Vysoky.utes: jo tak proč to máš tak kyselý to fakt netušim, ale vim že rašelina je kyselá jak prase, teda co jsem slyšel, sám s ní nic netvořim, tak že zkušenosti nemám
dej si pozor na různý přípravky co se lejou do zálivky, já jsem tam lil stimulátor pro kořeny, a asi po 14ti dnech sem jen tak z nudy změřil PH roztoku a hle nevěřil jsem svýmu voku jak to bylo kyselý! zdar a sílu
Jak jsem psal na zacatku tohodle threadu, experimentoval sem se zvysovanim pH pomoci KOH. Nicmene jsem narazil na problem, spocivajici v tom, ze KOH reaguje s hnojivem Bcuzz A+B tak, ze tvori nerozpustnou srazeninu. Proste kdyz upravim pH vody na zalevani pridanim KOH a pak tam prileju hnojivo, okamzite se vytvori srazenina - coz asi nebude idealni, protoze se mozna vysrazi neco co je pro kytky dulezity.
No alspon jsem zjistil, ze tudy cesta rozhodne nepovede. Zjistil sem to asi po tydnu a kytky nastesti vypadaj zdrave .
Mimochodem sem taky zjistil, ze moje problemy s nizkym pH asi castecne zpusobuje prave hnojivo Bcuzz - je totiz brutalne kysely jedna slozka ma pH asi 2, druha 3. U advanced hydroponics je to naopak zasadity, ze?
Ta srazenina se tvori i kdyz to micham obracene - tedy napred Bcuzz, pak KOH. Ale jo, este to teda vyzkousim, necham to chvili ustat, ale moc od toho neocekavam. Pouzivam normalni 10% roztok KOH laboratorni kvality.
Dik za radu, zkusim si koupit nakou znackovou chemku v growshopu. Skoda, ze Bcuzz nedela neco specialne usityho na jejich hnojiva.
No, kdyby někoho zajímalo, jak to dopadlo, tak ještě stručně nastínim....
Z těch pěti kytek, který stály za to se mi nakonec vylíhnul jenom jeden samec. Zbylý čtyři jsou holky pěkný jako lusk, radost pohledět...a teď už i pocítit :-)
Co je na tom ale zajímavý, tak že ten samec se mi vyklubal v samozavlažovacim květináči. Ostatní kytky mám normálně klasicky v hlíně.
Nakonec jsem došel k závěru, že u toho samozavlažovacího zmetka asi bude složitější uhlídat ph. Měřil jsem si to a když přidám do vody kristalon, srazí mi ph z 6,5 až na těch 5,3 co jsem už zmiňoval.
Zatímco u klasickýho květináče se s tím ten substrát asi nějak vypořádá a díky ph hlíny a příslušenství (kokos, žížalí hovna a perlit) to zřejmě ustojí, tak u toho samozavlažovacího se to dole asi kumuluje a tím jak si to tahá přímo přes knoty ke kořenům, tak je to zřejmě horší. Už je to takový "částečný" hydro a člověk už se nemůže tolik spoléhat na to, že když si pořídí dobrej substrát, tak že si to samo nějak vystačí....
Možná to byla třeba shoda okolností a určitě jsem tady nepřišel na nic novýho a převratnýho, ale každopádně by mě zajímalo, jestli jste s tím třeba někdo neměl podobný zkušenosti.
vápnění je základní úprava zeminy. vápníme pro vyšší ph 7 a více, asi tak 2 -3/ročně. Používáme dolomický vápenec s hořčíkem, cena 3 kg /70 kč. Dáváme 1kg/1m. úměrně tomu jak je kyselá půda a množství přidaného hnojiva( hnojiva vysoce nízké ph) ,rozpouští se velmi pomalu.Rozhodíme volně na plochu Je to přírodní stopový prvek, který ve vyšších dávkách nemůže rostlinám uškodit. Nejlépe na podzim zapracujeme 40cm hluboko, dále rozhazujeme. Při takovém ph se daří samicím. Palice mají potom výrazně sladší chuť.
Ty jsi docela zvláštní člověk, sevino, víš to? Nechci ti tady dělat nějaký kázání, protože jakákoli povaha je unikát a ty jsi vlastně tady na Groweru taková rarita v tom, že máš zájem o pěstování (to je vidět) a určitě o tom víš dost věcí (to je můj názor), ale zároveň jsi na lidi hodně nepříjemnej a odmítáš jakoukoli diskusi a tedy ani nejevíš snahu obhajovat to co tu píšeš. Ale kdybys byl jen trochu vstřícnější... No jak jsem řekl, osobně snesu jakoukoli povahu, když jí můžu kdykoli vypnout , ale zbytečně si proti sobě všechny štveš . K- jsem ti nikdy nedal, protože to tak nějak nedělám, ale teď ti dám K+, protože vápnit se musí a tvůj příspěvej je tedy pro Grower přínosem .
Po dlouhe době zdyr. Dneska jsem si opatřil dolomiticky vapenec ale vyskytl se malí problem, na obalu pisou ze se musi do půdy zaoravat a ze je nerozpustny ve vode. Tak jsem tosipal hlinu a zalil vodou???? Nejsem si jist spravnosti tohoto postupu. Jestli mate nekdo nejake skušenosti velmi bych uvital vaší radu.....
Zdar vsichni. Kdo shanite kys. dusicnou nebo kys. fosforecnou, tak staci zajit do nejaky lepsi drogerie nebo prodejny chem. potreb a no problem, pripadne od nekoho ze skolni laborky. Prikladem drogerie je treba v ulici Zlatnicka v Praze.
Jinak kde sem se tu docetl ze to neni nebezpecny a tak, tak tomu neverte - docela to lepta, bo je to koncentrovany! Na kuzi to docela pali, do latek to dela diry atd. a !pozor! pri styku kys. dusicne s organickymi materialy muze vzniknout horlava, traskava nebo vybusna latka - to vim, bo jsem podobny veci vyrabel) takze bacha na to...
Jinak to jdu zkusit, jen jsem tu nejak nenasel nejakej presnej pomer a o KOH na zvysovani PH tu taky nekdo psal, ale pomer taky nikde
Ahoj,
dolomitický vápenec = CaMg(CO3)2, je samozřejmě jako všechno rozpustné ve vodě, jde pouze o to že je špatně rozpustný. Proto se zaorává na podzim. Na jaře je pak půda připravena.
Já jsem ho taky jednou použil, spočítal se si poměr a vmíchal do substrátu. Jelikož byl jemně namletý nevyskytnul se žádnej probl. Na druhou stranu jestli potřebuješ dodat Mg použil bych něco tekutýho. Přeci jenom nejsme na poli, heheheh.
To HEXA: pls, za kolik maj ty kyseliny v ty Zlatnicky ulici?
Jinak zatim pouzivam pH- Akvarijni a fakt shit, dolejvam kazdy den alespon 1-2ml na 6l a kazdy den je to opet v pici... V growshopu rikaly, ze kyseliny sou stalejsi.. A ostatne tady to take doporucuji, jsem pro KYSELINY!
vite ze mineralka "Magnezia" - alespon ta v modrejch plastovejch lahvich ma presne 6,1 ph ? Daji se tim kalibrovat phMetry - overit presnost jinych mericich pripravku (roztoku), nebo rovnou zalejvat )
...ty bublinky se daji "vymichat" za par minut
a ja zas myslim, ze ani moc michat nemusis. Ale stejne je to jedno. Na zalevani je lepsi destovka + HNO3 podle potreby..
Ja spis myslel na pomereni jestli treba nemas vadnej merak. a jako zajimavost. Uz 3. den Magnezii piju sam - kdyz ma takove dobre ph !?!
(zertuji - je absolutne hnusna..)