Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Receptář » Jak změnit kysele nebo zasadite ph
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 7 8 9 10 11 »
Autor
Téma 
oton
Stálý Člen

Karma uživatele oton - 69% PěstitelskáKarma uživatele oton - 69% PěstitelskáKarma uživatele oton - 69% PěstitelskáKarma uživatele oton - 69% PěstitelskáKarma uživatele oton - 69% PěstitelskáKarma uživatele oton - 69% PěstitelskáKarma uživatele oton - 69% PěstitelskáKarma uživatele oton - 69% Pěstitelská

Příspěvek č. 129

to Vysoky.utes: jo tak proč to máš tak kyselý to fakt netušim, ale vim že rašelina je kyselá jak prase, teda co jsem slyšel, sám s ní nic netvořim, tak že zkušenosti nemám

dej si pozor na různý přípravky co se lejou do zálivky, já jsem tam lil stimulátor pro kořeny, a asi po 14ti dnech sem jen tak z nudy změřil PH roztoku a hle nevěřil jsem svýmu voku jak to bylo kyselý! zdar a sílu

Motorky, mašiny, motorkáři & hulení... Napadení půdní houbou Pythium a Phytophthora Samozavlažovací, samodoplňovací kýbl Olepené Bonsaie aneb co vyroste za oknem Indoor venku, zkušenosti, postřehy?? Co takhle huliči & rodina & děti? Jak sem šel ráno sázet a co jsem tam viděl! Oton balkon+out kýble Rituály a návyky při kouření smrahna

Old Post 29-07-2002 v 10:34 AM
oton je offline   Profil uživatele oton   Find more posts by oton   Foto galerie člena oton   Click here to Send oton a Private Message   Add oton to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
gwenny
Nový Člen

Karma uživatele gwenny - 20% Pěstitelská

Příspěvek č. 130

ooooooooooooaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhh!!

zduřasijenz podpanžestenž a: vyhulte se a množte se!!

Old Post 31-07-2002 v 12:55 PM
gwenny je offline   Profil uživatele gwenny   Find more posts by gwenny   Foto galerie člena gwenny   Click here to Send gwenny a Private Message   Add gwenny to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
chobot
Stálý Člen

Karma uživatele chobot - 76% PěstitelskáKarma uživatele chobot - 76% Pěstitelská

Chemie Nemichat KOH s Bcuzzem !! Příspěvek č. 131

Jak jsem psal na zacatku tohodle threadu, experimentoval sem se zvysovanim pH pomoci KOH. Nicmene jsem narazil na problem, spocivajici v tom, ze KOH reaguje s hnojivem Bcuzz A+B tak, ze tvori nerozpustnou srazeninu. Proste kdyz upravim pH vody na zalevani pridanim KOH a pak tam prileju hnojivo, okamzite se vytvori srazenina - coz asi nebude idealni, protoze se mozna vysrazi neco co je pro kytky dulezity.

No alspon jsem zjistil, ze tudy cesta rozhodne nepovede. Zjistil sem to asi po tydnu a kytky nastesti vypadaj zdrave .

Mimochodem sem taky zjistil, ze moje problemy s nizkym pH asi castecne zpusobuje prave hnojivo Bcuzz - je totiz brutalne kysely jedna slozka ma pH asi 2, druha 3. U advanced hydroponics je to naopak zasadity, ze?

Old Post 01-08-2002 v 08:57 AM
chobot je offline   Profil uživatele chobot   Find more posts by chobot   Foto galerie člena chobot   Click here to Send chobot a Private Message   Add chobot to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
chobot
Stálý Člen

Karma uživatele chobot - 76% PěstitelskáKarma uživatele chobot - 76% Pěstitelská

Příspěvek č. 132

Ta srazenina se tvori i kdyz to micham obracene - tedy napred Bcuzz, pak KOH. Ale jo, este to teda vyzkousim, necham to chvili ustat, ale moc od toho neocekavam. Pouzivam normalni 10% roztok KOH laboratorni kvality.

Dik za radu, zkusim si koupit nakou znackovou chemku v growshopu. Skoda, ze Bcuzz nedela neco specialne usityho na jejich hnojiva.

chobot

Old Post 01-08-2002 v 10:29 AM
chobot je offline   Profil uživatele chobot   Find more posts by chobot   Foto galerie člena chobot   Click here to Send chobot a Private Message   Add chobot to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Vysoky.utes
Nový Člen

Karma uživatele Vysoky.utes - 0% Pěstitelská

Pohodička Na závěr.... Příspěvek č. 133

No, kdyby někoho zajímalo, jak to dopadlo, tak ještě stručně nastínim....
Z těch pěti kytek, který stály za to se mi nakonec vylíhnul jenom jeden samec. Zbylý čtyři jsou holky pěkný jako lusk, radost pohledět...a teď už i pocítit :-)
Co je na tom ale zajímavý, tak že ten samec se mi vyklubal v samozavlažovacim květináči. Ostatní kytky mám normálně klasicky v hlíně.
Nakonec jsem došel k závěru, že u toho samozavlažovacího zmetka asi bude složitější uhlídat ph. Měřil jsem si to a když přidám do vody kristalon, srazí mi ph z 6,5 až na těch 5,3 co jsem už zmiňoval.
Zatímco u klasickýho květináče se s tím ten substrát asi nějak vypořádá a díky ph hlíny a příslušenství (kokos, žížalí hovna a perlit) to zřejmě ustojí, tak u toho samozavlažovacího se to dole asi kumuluje a tím jak si to tahá přímo přes knoty ke kořenům, tak je to zřejmě horší. Už je to takový "částečný" hydro a člověk už se nemůže tolik spoléhat na to, že když si pořídí dobrej substrát, tak že si to samo nějak vystačí....
Možná to byla třeba shoda okolností a určitě jsem tady nepřišel na nic novýho a převratnýho, ale každopádně by mě zajímalo, jestli jste s tím třeba někdo neměl podobný zkušenosti.

Old Post 15-08-2002 v 11:13 AM
Vysoky.utes je offline   Profil uživatele Vysoky.utes   Find more posts by Vysoky.utes   Foto galerie člena Vysoky.utes   Click here to Send Vysoky.utes a Private Message   Add Vysoky.utes to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
sevino
Nový Člen

Karma uživatele sevino - 0% PěstitelskáKarma uživatele sevino - 0% Pěstitelská

Chemie Příspěvek č. 134

vápnění je základní úprava zeminy. vápníme pro vyšší ph 7 a více, asi tak 2 -3/ročně. Používáme dolomický vápenec s hořčíkem, cena 3 kg /70 kč. Dáváme 1kg/1m. úměrně tomu jak je kyselá půda a množství přidaného hnojiva( hnojiva vysoce nízké ph) ,rozpouští se velmi pomalu.Rozhodíme volně na plochu Je to přírodní stopový prvek, který ve vyšších dávkách nemůže rostlinám uškodit. Nejlépe na podzim zapracujeme 40cm hluboko, dále rozhazujeme. Při takovém ph se daří samicím. Palice mají potom výrazně sladší chuť.

Old Post 22-09-2002 v 15:31 PM
sevino je offline   Profil uživatele sevino   Find more posts by sevino   Foto galerie člena sevino   Click here to Send sevino a Private Message   Add sevino to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Al-Ban
Stálý Člen

Karma uživatele Al-Ban - 46% PěstitelskáKarma uživatele Al-Ban - 46% PěstitelskáKarma uživatele Al-Ban - 46% PěstitelskáKarma uživatele Al-Ban - 46% Pěstitelská

Příspěvek č. 135

Ty jsi docela zvláštní člověk, sevino, víš to? Nechci ti tady dělat nějaký kázání, protože jakákoli povaha je unikát a ty jsi vlastně tady na Groweru taková rarita v tom, že máš zájem o pěstování (to je vidět) a určitě o tom víš dost věcí (to je můj názor), ale zároveň jsi na lidi hodně nepříjemnej a odmítáš jakoukoli diskusi a tedy ani nejevíš snahu obhajovat to co tu píšeš. Ale kdybys byl jen trochu vstřícnější... No jak jsem řekl, osobně snesu jakoukoli povahu, když jí můžu kdykoli vypnout , ale zbytečně si proti sobě všechny štveš . K- jsem ti nikdy nedal, protože to tak nějak nedělám, ale teď ti dám K+, protože vápnit se musí a tvůj příspěvej je tedy pro Grower přínosem .

Old Post 22-09-2002 v 18:44 PM
Al-Ban je offline   Profil uživatele Al-Ban   Find more posts by Al-Ban   Foto galerie člena Al-Ban   Click here to Send Al-Ban a Private Message   Add Al-Ban to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
La Ardilla Roja
Nový Člen

Karma uživatele La Ardilla Roja - 0% Pěstitelská

Dotaz jak často? Příspěvek č. 136

Mohl by mi nekdo říct, jak často bych měl vápnit? Abych z toho neudelal jednu velkou zásádu... dik.

La Ardilla Roja

Old Post 18-01-2003 v 10:40 AM
La Ardilla Roja je offline   Profil uživatele La Ardilla Roja   Find more posts by La Ardilla Roja   Foto galerie člena La Ardilla Roja   Click here to Send La Ardilla Roja a Private Message   Add La Ardilla Roja to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kvetak
Stálý Člen

Karma uživatele Kvetak - 76% PěstitelskáKarma uživatele Kvetak - 76% Pěstitelská

Příspěvek č. 137

Odhadem, jako Werich s Burianem dělali lívance-prostě přiměřeně , nebo si udělat výluh zeminy v destilce a pak změřit ph-ph papírkama

Jak to šlo pod zářivkama 4x18W
Stavba "ICEBOX 150W"

Travička zelená to je moje potěšení...
Kouřím rád a je to na mě doufám znát

Old Post 19-01-2003 v 18:12 PM
Kvetak je offline   Profil uživatele Kvetak   Find more posts by Kvetak   Foto galerie člena Kvetak   Click here to Send Kvetak a Private Message   Add Kvetak to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
seli
Stálý Člen

Karma uživatele seli - 86% Pěstitelská

dolomiticky vapenec Příspěvek č. 138

Po dlouhe době zdyr. Dneska jsem si opatřil dolomiticky vapenec ale vyskytl se malí problem, na obalu pisou ze se musi do půdy zaoravat a ze je nerozpustny ve vode. Tak jsem tosipal hlinu a zalil vodou???? Nejsem si jist spravnosti tohoto postupu. Jestli mate nekdo nejake skušenosti velmi bych uvital vaší radu.....

Old Post 03-02-2003 v 18:01 PM
seli je offline   Profil uživatele seli   Find more posts by seli   Foto galerie člena seli   Click here to Send seli a Private Message   Add seli to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hexa
Stálý Člen

Karma uživatele hexa - 78% PěstitelskáKarma uživatele hexa - 78% Pěstitelská

HNO3 Příspěvek č. 139

Zdar vsichni. Kdo shanite kys. dusicnou nebo kys. fosforecnou, tak staci zajit do nejaky lepsi drogerie nebo prodejny chem. potreb a no problem, pripadne od nekoho ze skolni laborky. Prikladem drogerie je treba v ulici Zlatnicka v Praze.
Jinak kde sem se tu docetl ze to neni nebezpecny a tak, tak tomu neverte - docela to lepta, bo je to koncentrovany! Na kuzi to docela pali, do latek to dela diry atd. a !pozor! pri styku kys. dusicne s organickymi materialy muze vzniknout horlava, traskava nebo vybusna latka - to vim, bo jsem podobny veci vyrabel) takze bacha na to...
Jinak to jdu zkusit, jen jsem tu nejak nenasel nejakej presnej pomer a o KOH na zvysovani PH tu taky nekdo psal, ale pomer taky nikde

Smoke lawfully! Smoke everywhere!

Old Post 10-02-2003 v 21:07 PM
hexa je offline   Profil uživatele hexa   Find more posts by hexa   Foto galerie člena hexa   Click here to Send hexa a Private Message   Add hexa to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MUT
Stálý Člen

Karma uživatele MUT - 78% PěstitelskáKarma uživatele MUT - 78% PěstitelskáKarma uživatele MUT - 78% PěstitelskáKarma uživatele MUT - 78% Pěstitelská

Příspěvek č. 140

Ahoj,
dolomitický vápenec = CaMg(CO3)2, je samozřejmě jako všechno rozpustné ve vodě, jde pouze o to že je špatně rozpustný. Proto se zaorává na podzim. Na jaře je pak půda připravena.
Já jsem ho taky jednou použil, spočítal se si poměr a vmíchal do substrátu. Jelikož byl jemně namletý nevyskytnul se žádnej probl. Na druhou stranu jestli potřebuješ dodat Mg použil bych něco tekutýho. Přeci jenom nejsme na poli, heheheh.

Old Post 11-02-2003 v 08:34 AM
MUT je offline   Profil uživatele MUT   Find more posts by MUT   Foto galerie člena MUT   Click here to Send MUT a Private Message   Add MUT to your buddy list     Navštiv homepage uživatele MUT! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
g_man
Oceněný Pěstitel

Karma uživatele g_man - 88% PěstitelskáKarma uživatele g_man - 88% PěstitelskáKarma uživatele g_man - 88% PěstitelskáKarma uživatele g_man - 88% PěstitelskáKarma uživatele g_man - 88% PěstitelskáKarma uživatele g_man - 88% PěstitelskáKarma uživatele g_man - 88% PěstitelskáKarma uživatele g_man - 88% PěstitelskáKarma uživatele g_man - 88% PěstitelskáKarma uživatele g_man - 88% Pěstitelská

Příspěvek č. 141

Ahoj

To HEXA: pls, za kolik maj ty kyseliny v ty Zlatnicky ulici?

Jinak zatim pouzivam pH- Akvarijni a fakt shit, dolejvam kazdy den alespon 1-2ml na 6l a kazdy den je to opet v pici... V growshopu rikaly, ze kyseliny sou stalejsi.. A ostatne tady to take doporucuji, jsem pro KYSELINY!

Budha 150W H-SCROG
Mobilni pestirna 70W V-SCROG 150W-Bublak-Bubblegum
Tlumic hluku+pachu
Mobilni pestirna 150W V-SCROGNavod na stavbu Mobilniho boxu 100W

Old Post 12-02-2003 v 11:29 AM
g_man je offline   Profil uživatele g_man   Find more posts by g_man   Foto galerie člena g_man   Click here to Send g_man a Private Message   Add g_man to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
shaman
Stálý Člen

Karma uživatele shaman - 86% PěstitelskáKarma uživatele shaman - 86% Pěstitelská

ph - jak presne ! Příspěvek č. 142

vite ze mineralka "Magnezia" - alespon ta v modrejch plastovejch lahvich ma presne 6,1 ph ? Daji se tim kalibrovat phMetry - overit presnost jinych mericich pripravku (roztoku), nebo rovnou zalejvat )
...ty bublinky se daji "vymichat" za par minut

nejlepší švestičky jsou z vlastní zahrádky....

Old Post 04-04-2003 v 10:45 AM
shaman je offline   Profil uživatele shaman   Find more posts by shaman   Foto galerie člena shaman   Click here to Send shaman a Private Message   Add shaman to your buddy list     Navštiv homepage uživatele shaman! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
rajce
Stálý Člen

Karma uživatele rajce - 70% PěstitelskáKarma uživatele rajce - 70% Pěstitelská

Příspěvek č. 143

Tezkoz toho za par minut vymichas vsechen CO2..........ale kdybys to prevaril.........zmeni se pH?????

Old Post 04-04-2003 v 13:05 PM
rajce je offline   Profil uživatele rajce   Find more posts by rajce   Foto galerie člena rajce   Click here to Send rajce a Private Message   Add rajce to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
shaman
Stálý Člen

Karma uživatele shaman - 86% PěstitelskáKarma uživatele shaman - 86% Pěstitelská

Příspěvek č. 144

a ja zas myslim, ze ani moc michat nemusis. Ale stejne je to jedno. Na zalevani je lepsi destovka + HNO3 podle potreby..
Ja spis myslel na pomereni jestli treba nemas vadnej merak. a jako zajimavost. Uz 3. den Magnezii piju sam - kdyz ma takove dobre ph !?!
(zertuji - je absolutne hnusna..)

nejlepší švestičky jsou z vlastní zahrádky....

Old Post 04-04-2003 v 16:11 PM
shaman je offline   Profil uživatele shaman   Find more posts by shaman   Foto galerie člena shaman   Click here to Send shaman a Private Message   Add shaman to your buddy list     Navštiv homepage uživatele shaman! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 05:55 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 7 8 9 10 11 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás