Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
No, nahore je thread, ve kterem se to rozebira. Pruvodce ve svete UV zdroju.
To rozdeleni je UV-A je od nejakych 400nm po 330nm; UV-B 330nm-250nm...
Ten sirius... na kolik asi prijde jedna zarivka? Rad bych vyzkousel dlouhodobe osviceni nejakym jemnejsim svetlem... rekneme 10-20W v UV-B zareni
ZAcal sem stavet UV-A/UV-B laser... emituje na 350nmm, ale nevim, jak se u nejk meri vykon, protoze pracuje v impulsnuim rezimu...
Hlavne by me zajimalo, kolik Wattu kytkam davate; kolik vydrzi kratko/dlouhodobe?
Piju pivo, pro jeho nazaměnitelnou chuť a taky proto, že je vždycky levnější než džus.
Nemám rád ženy, protože nevědí, co chtějí. A nemám rád politiky, protože velmi dobře vědí, co chtějí.
Někdo se tu ptal a nebylo mu zoidpovězeno tak doplnim to co vi:
Material kterym prochazi UV zařeni je čiste křemenne sklo SiO2 to se použiva kro vybojky .
Vyzařovani te vakuove baňky ve vybojce ktera je vyrobena s křemenneho skla je čistě vyzařovani UV to aš banka vybojky přeměňuje UV zařeni na širši spektrum "je na ni naneseny luminofor".
A pokut vam je divne že sou i vybojky s čirym obalovym sklen tak se koukněte na tu baňku uvnitř je bělava protože je na ni luminofor uš natřenej
STAXSOS: to, co jsi napsal, ale platí jen na rtuťové výbojky (tedy i zářivky, protože zářivka je nízkotlaká rtuť. výbojka). Sodíková ani jiná výbojka výbojka luminofor nemá a nepotřebuje ho.
To Deda mraz: Dovolím si jen doplnit.Sodíková výbojka Son-H 220W má rovněž luminofor.PEACE.
Neví někdo zda se tento typ Dá použít k dosvěcování? Jednu takovou mám doma,ale nejsem si jist,díky.Je to rtuťová UV-výbojka 125W.Made in Tungsram.Na nějakém DE webu jsem zjistil, že vyzařuje UV k-záření...Jsem zcela zmaten.Setkal se již někdo s UV k-zářením???-Já tedy ne
ahoj. na pestovani indoor sem zatim celkem lama ....tak jesi je tu nekdo kdo by mi pls vysvetlil jak je to teda s tim svicenim???dejme tomu ze bych mel reptilight asi 18W nebo kolik se to dela. tak s timhle se sviti furt a celej den nebo se sviti jen cast dne a nak na tesne pred sklizni? a kdyz by se svitilo jen pred sklizni tak mam rostlinky vystrcit prez den na slunce? dik moc za odpoved...
Takze uz roky pestujes ve skrini a uz ti chbi jen vychytat UV? Nebo to radsi nebudes chtit zvladnout vsechno najednou a ujasnis si to nejdriv s vybojkou a az zvladnes vsechno ostatni, pridas pokusy s UV?
Ciao, mám taky ten SIRIUS a zkoušel sem ozařovat 3x týdně- kytky v tom okamžiku byly v půli kvetu. Rozdíly by docela patrné- začaly více vonět. Možná to chce častěji a kratší dobu, pak by produkovaly více pryskyřice. Můžu Ti zjistit kolik ten SIRIUS má příkon. Zatim.
a co ked to horske slnko tak ako u ludi ze si musi na neho ta kytka zvykat proste pomalicky ze prvo minutka a potom dalse...ale ta na tych slnkach pisu ze sa nema pouzivat v miestnosti gde su kvety..newem
if the kids are united, then we´ll never be divided...
Piju pivo, pro jeho nazaměnitelnou chuť a taky proto, že je vždycky levnější než džus.
Nemám rád ženy, protože nevědí, co chtějí. A nemám rád politiky, protože velmi dobře vědí, co chtějí.
Hyena: kolik stojí Ti nemůžu zjistit, páč jsem to měl doma a ani nevím kde se to dá sehnat. Celkem mě překvapilo, že na něm nebyl štítek a charakteristikou- byly tam jen 2 hodnoty: 2,5 a 250. Nevím co to znamená, ale můj názor je že 2,5 je hodnota proudu a 250 by moh bejt příkon. Říkám, víc nic tam nebylo, můžu to i nafotit. Sorry moc jsem nepomoh.
Sinuhet: Mám je natolik rád, že bych si nedovolil jednu vynechat. Ale dokážu si představit situaci, kdy bych to mohl zkusit. Je pravda, že by to bylo více rozpoznatelné kdyby se nějaký daly srovnat, ale i tak si myslím a vzhled kytek mě nabývá dojmu, že kytky produkují více pryskyřice, která pokrývá pak celou paldu- vlásky jsou nabobtnalé. Říkám, je to ale jen můj názor hádat se nebudu, chce to odzkoušet. Zatim ciao
Ja treba mam 160W rtutovku a matnym sklem, odhaduju, ze stejne naky stopovy hodnoty UV proniknou. Pestuju stejnej model jako minule, takze muzu porovnavat. Kombinuju ji se sodikovkou a peru to s ni po celou dobu 12/12. A zda se, ze se to kytkam dost libi. Uz po 10-ti dnech na 12/12 mam pomerne velky paldy a hlavne skoro od zacatku jsou na ni krystalky pylu.