Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím groweři,mám ve skříni jen tak z prdele jedno samonakvétací Ákáčko,ale nějak mě tam dole začínaj schnout listy,když jsem se jich dotkl tak samy upadli,zezadu se mě zdá že tam jsou jakési tečky... viz fotky...
Tady ta první fotka to je k tomu předchozímu příspěvku,takhle ten dolejšek vypadá...
A na normálních kytkách mám na listech takovéhle flíčky...(viz. 2 fotka)
ahoj po delší odmlce pokusím se trochu poradit i když se dá tady zas konečně všechno najít..
sirup-hnojivo na růst si zapoměl napsat neb nedáváš?
Joohny_Loo5er -lepší foto třeba za tmy s bleskem
Smart-taky by pomohlo foto celé kytky ty tečky jsou na víc listech neb to bylo jenom na tom jednom seschlim listu??a ty flíčky jestl je to na hodně listech tak to ti tam bude něco asi lítat,..
Dobrým,pěstovaní jen se daří - a čórkám,ať na prach ruce shoří
Pěstuj-Neprodávej-Sklízej-Nekraď ToisHoolisCannabis
Čus,nechal jsem to asi týden bez dozoru,samonakvétací AK dostalo docela zabrat... asi ho vyhodí,ale začíná se něco dít s dolními listy. Co to může být? Když jsem kvetiny zaléval všiml jsem si že z hlíny začali vylézat nějací "broučci" byli bílí a podlouhlého tvaru,poměrně dost malí... Už předtím jsem holky stříkal BIOOLEM,nevíte co tam mám? Děkuji
Smart: nevadí to postřiku, je tam myslím týden ochranná lhůta,,,a ohledně přihnojení taky nevadí, ikdyž jsi v květu. Jakmile se stav zlepší a více zezelenají, můžeš začít přidávat fosfor i draslík (PK).
Zdravim, nevíte čím by mohlo bejt žloutnutí listů od spodu viz. foto? Děkuji
Tak podle toho co jsem našel to vypadá na nedostatek dusíku, což je dost možný, protože jsem si poplet PH s hydro a držel jsem ho na 5,8 přitom jedu v hlíně.
Původní příspěvek od crapper Zdravim, nevíte čím by mohlo bejt žloutnutí listů od spodu viz. foto? Děkuji
Tak podle toho co jsem našel to vypadá na nedostatek dusíku, což je dost možný, protože jsem si poplet PH s hydro a držel jsem ho na 5,8 přitom jedu v hlíně.
Ahoj, pokud mas nizsi PH tak ho muzes zvednout vapnikem nebo dolomickym vapencem ten sezenes vsude ale to zloutnuti muze byt spusobeno treba i prelitim...me se osvedcilo treba uplne vyschnuti substratu a pote zavlazenim a kytky se opet zotavily.
Dale nepises v jakem tydnu rustu to mas me standardne zloutnou a usichaj spodni listy kdyz jsou kytky v kvetu treba druhy tyden ale to je normalni jev kytka posila ziviny do kvetu a ne do spodnich listu...
Příliš mnoho lidí utrácí peníze,které nevydělali,za věci,které nepotřebují,aby udělali dojem na lidi,které nemají rádi
"Will Smith"
Model : galaxy
substrát: lightmix s rw drtí
hnojiva: plagron terra grow , green sensation , advenc nutriens a + b grow
Ph : problém začal už na Ph 6,2 (výtok +- stejný) asi 2 týdny po přepnutí. V growshopu mi bylo doporučeno snížit ph na 5,8 tak jsem je zalil čistou vodou s upravenym ph na 5,5 a dva dny na to s ph 5,8 zase bez hnojiv a následně Ph 5,8 s plagron terra bloom. Dnes jsem měl na výtoku 5,8.
Ec: 1-1,2
teplota : den 26-28 , noc +-23
Ještě bych rád dodal ,že už žloutnou třeba 3 týdny a věci jako zahnojit pul na pul grow/bloom hnojivem jsem zkoušel , dokonce jsem jednou zalil plnou palbou grow hnojiva a nic, pořád žluté
snad někdo pomůže :-)
Pěstu zdar !
Lidi prosím vás , buť ty seriály dodělejte do konce a nebo požádejte admina o smazání !
tuffgong1: No tak jim zvedni EC. Řekl bych že 1 - 1,2 je docela málo na tak pokročilí květ. Ještě k tomu jedeš lightmix v kterém vlastně z živin není skoro nic. Podle mě je to tím.
Třeba já jsem nikdy neměřil EC když jsem jel v hlíně. Hnojil jsem podle obalu. A to EC muselo být trošku jinde si myslím. Já třeba jedu teď hydro ve kterém mám v 40dnu asi cca 1,5 - 1,6 EC. Tak že podle mě je problém málo živin.
Ale pokuď ani tohle nepomůžu zkus experimentovat, kup jinou třeba předhnojenou hlínu. Nebo do toho nemíchej to RW atd. Řekl bych že na to časem přijdeš.
Snáze uvěříme lži, již jsme slyšeli uš tisíckrát, než pravdě, která je vyřčena poprvé.>4 2 0<
No ono je divný , že dřív se mi to nedělo... První 3 kola ok a poslední 2 kola toto. Dřív jsem nic neměřil a bylo to ok (ale je pravda, že hnojky byly jiné)
Jinak poslední hnojení bylo plnou dávkou květáku s trochou green sensation (tam je pravda , že jsem to EC neměřil , Ph 5,8) a stejně se to nezlepšilo naopak zhoršilo. V Kokosu jsem měl Ec taky výš ,ale v hlíně bych to nerad přehnal.
Nemůže to být to Ph ? Neměl ybhc ho zvednout ? Tady na gr sjem četl v nějakem klíči k rozpoznávání problémů , že by mělo optimálně být 6,5 pro účinné vstřebávání dusíku.
Ps. Díky za reakci :-)
Lidi prosím vás , buť ty seriály dodělejte do konce a nebo požádejte admina o smazání !
tuffgong1: No já jsem vždycky upravil pH v 50L barelu na 6 ph a pak jsem se o ní nezajímal. A podle mé zkušeností to pH šlo asi dolů. Tak že možná to jo.
Ale nevím jestli ti tím pomůžu nikdy jsem takoví problém neřešil. Dá se říct že v hlíně jsem vlastně neřešil skoro nic a rostlo to jak z vody.
Snáze uvěříme lži, již jsme slyšeli uš tisíckrát, než pravdě, která je vyřčena poprvé.>4 2 0<