Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdar growers,
Mam otazku co se tyce hnojeni v hline v samozavlacovacich truhlikach
Rozjizdim po case micro indoor a na kvet budu presazovat z kvetniku do samozavlazovaku..
Resim problem,jak zalejvat hnojkama,na balkone leju prave do techto truhliku hnojky primo do zasobniku a zda se,ze to kytkam vyhovuje,koreny uplne prorostly do zasobniku s vodou
co me zajima je,jestli se to treba ve skrini nebude kazit nebo jestli se hnojivo neusazuje na dne
Napadlo me si namichat hnojivo rekneme na pet litru do jednoho litru a nalejt ho primo do hliny ke kytce,zbytek cisty vody pak nalejt do zasobniku,nevim ale,jestli timhle kytku nespalim
Bavime se dejme tomu o plagronu bloom a PK - doporucene davkovani
Predem diky za rady
zdar, tak už jsem si poradil, na truhlíky seru, půjde to normálně do květníků a pod ně vana, takže budu klasicky zalejvat a nachávat hlínu proschnout..
na dno květníků dám kokos + ho natrhám do substrátu
Takovy problemek - dotaz. Obcas potrebuju aby se kytky zalivaly automaticky, kdyz nejsem treba tyden doma. Nejaky vehement jsem si na to uz udelal. Bere si to vodu z kanystru a kape to ke kytkam. Super. Ale ted ten problem - pouzivam AlgaGrow a PowerRoots od Plagronu. Podle navodu se maji davat do kazde zalivky (mam navic nepredhnojenou hlinu). Na etikete je ale uvedeno, ze namichana smes hnojiv ma trvanlivost max 24 hodin.
Takze ted nejak nevim. Bud budu mit behem automatickyho zalivani v zasobnim kanystru jen cistou vodu nebo tam rozpustim ty hnojiva, ale ty tam pak budou teda rozhodne dyl nez zminenych 24 hodin.
Ma nekdo zkusenost jak moc vazne mam brat tu poznamku o max 24 hodinach? Je to fakt tak kriticky, nebo je to nejaka finta od vyrobce - treba jen pojistka aby lidi nenadavali ze to smrdi atd ...
Tak si odpovim tak trosku sam .. mozna to bude nekomu k uzitku. Psal jsem dotaz primo do Plagronu a odpoved znela ..
Algagrow and Power Roots can spoil after 24 hours in solution, which can damage your crop. We never advice to use any solution for more then a week, cause microbes can form in the solution. With our mineral fertilisers like TERRA Grow, you can use your solution for 1 week.
Takze ve zkratce .... dyl jak 24 hodin ne, nebo to muze kytkam ublizit. Maximalne tak mineralni hnojiva a do 1 tydne .. muj problem to sice moc neresi, ale jsem aspon chytrejsi :-)
Čauwes chtěl sem se zeptat. A poprosit o odpověď. Metrop CalGreen někde sem se tu dočet ale už nevím kde a jestli je to pravda.. že se dá použít jako postřik v době květu?? zajímalo by mě jestli je to pravda a nějaké zkušenosti? prý sou to vitamíny? díík za odpověď
Původní příspěvek od Pekky Čauwes chtěl sem se zeptat. A poprosit o odpověď. Metrop CalGreen někde sem se tu dočet ale už nevím kde a jestli je to pravda.. že se dá použít jako postřik v době květu?? zajímalo by mě jestli je to pravda a nějaké zkušenosti? prý sou to vitamíny? díík za odpověď
Je to hnojivo s vysokým obsahom Ca. Hnojenie na list je fajin ako rýchly prísum živín rastline, npr v prípade nedostatku atď. Takže to nemusí cestovať cez celú rastlinu. Vitamíny to nie sú. na tej stránke je aj ohladne Ca volaco popísané. Odporúčam EN.
Zdravim lidi. Prosim vas poradite ?
Mám Plagron alga grow a bloom +
Donesl jsem z cannafestu následující hnojiva: Advanced Nutrients Big Bud 500ml -0-1-3- mělo by se dávat 2ml/l ve 2. 3. a 4. týdnu
Advanced Nutrients Overdrive 500ml -flower booster, 1-5-4 -Má se dávat 2ml/l v 5. a 6. týdnu květu
400ml Plagron green sensation -má se přidávat 1ml/litr někdy od 4. týdne květu.
A nejakou malou lahvicku od OrganicNutricients PH tol (Fungicide, Miticide, insecticide) je to postřik proti škůdcům. http://www.onfrass.com/onusifogphy.html Vyplatí se dávat takovejhle postřik preventivně i když nemam žádnýho škůdce ?
Nemáte někdo skušenosti stěmahle doplňkama ? Můžu přidávat plnou dávku základního alga bloom 4ml/l a ktomu 2ml/l Big Bud nebo Overdrive + ještě 1ml/l green sensation ? Dohromady 7ml/l... nebo bych to tim už zbytečně přehnojoval ?
Nemůžou se ty hnojiva nak navzajem nemit radi.. ? ze by bylo lepsi jim davat jen ten green sensation kdyz mam i ty základní hnojky od Plagronu ?
Ještě jeden dotaz, na Plagron hnojivech píšou: Přidávej v každé zálivce. Ale neni žádoucí kytky sem tam zalít jenom vodou ? Nebo dokonce je vzít do sprchy a propláchnout je i během květu a ne až nakonci ?
Zdravím groweriiis,
zanedlouho budu přepínat na květ a chtěl jsem se zeptat, zda-li je možné použít v počáteční fázi květu (hned po přepnutí na 12/12) Alga grow od Plagronu, který používám nyní na růst + Bio Bloom od BioBizzu? a později tedy dojet květ na BioBizzu na květ + PK 13-14
Chtěl bych vědět, jestli to tak jde a jak to mám udělat s dávkováním? Nechce se mi kupovat zvlášť další hnojku na růst, když už jednu mám.. Koupil bych tedy jen jednu složku na květ a to ten biobizz.
snad se najde nějaká hodná duše, která odpoví ... a snad to pochopí, co chci říct
dík, čest
Zdravím, v celém topiku padá řada názvů hnojiv. Hledám nějaké tekuté hnojivo ke svým AF NL které by se však dalo koupit v obyč květinářství či hobbymarketu. Mohli by jste zde někdo napsat pár názvu znýmých dobrých tekutých hnojiv které bych si pak detajlněji prošel ? Nestihám to tu vše prolízat co se dá koupit v obyč shopu. Díky !
Původní příspěvek od Well Zdravím, v celém topiku padá řada názvů hnojiv. Hledám nějaké tekuté hnojivo ke svým AF NL které by se však dalo koupit v obyč květinářství či hobbymarketu. Mohli by jste zde někdo napsat pár názvu znýmých dobrých tekutých hnojiv které bych si pak detajlněji prošel ? Nestihám to tu vše prolízat co se dá koupit v obyč shopu. Díky !
Ahoj, dobrý hnojivo, jsem znal, akorát si nemůžu vzpomenout na název, bylo to plně organické vhodné na květ, s vysokým poměrem fosforu a draslíku, nízkým obsahem dusíku. Nepamatuji si jak na tom byly microprvky, zkusím se podívat...
Ahoj, dobrý hnojivo, jsem znal, akorát si nemůžu vzpomenout na název, bylo to plně organické vhodné na květ, s vysokým poměrem fosforu a draslíku, nízkým obsahem dusíku. Nepamatuji si jak na tom byly microprvky, zkusím se podívat...
Mrzí mě že mě, že tě má otázka pobavila. Vím že jde zde několikrát popsané co má správné hnojivo obsahovat. Je tu i spoustá názvu hnojiv co si tu lidi chválí ale zjistovat o každém hnojivu XY zda se dá koupit v obyč obchodě a nestojí ranec na to nějak nemám čas. Spíš jsem doufal že jsem někdo hodí do placu pár obyč hnojiv z květinářsví které bych zkusil. Dva roky zpátky jsem na svůj první balk.grow koupil PLANTELLA květ. Bylo mi jedno co kupuji jen abych do toho něco přímáchal a líp to kvetlo . Tento rok chci koupit něco co bude mít větší smsl než ta plantella.
Mrzí mě že mě, že tě má otázka pobavila. Vím že jde zde několikrát popsané co má správné hnojivo obsahovat. Je tu i spoustá názvu hnojiv co si tu lidi chválí ale zjistovat o každém hnojivu XY zda se dá koupit v obyč obchodě a nestojí ranec na to nějak nemám čas. Spíš jsem doufal že jsem někdo hodí do placu pár obyč hnojiv z květinářsví které bych zkusil. Dva roky zpátky jsem na svůj první balk.grow koupil PLANTELLA květ. Bylo mi jedno co kupuji jen abych do toho něco přímáchal a líp to kvetlo . Tento rok chci koupit něco co bude mít větší smsl než ta plantella.
Tohle prodávají v Baumaxu nebo v zahradnictvích, je to dobrý na růst, nikoliv na květ, odzkoušeno...
NPK 5-10-5 ujde... ale není to plně organické hnojivo.
EDIT: Pokud chceš plně organiku tak si kup z growshopu půl litr BioBizz Bloom, to mám taky odzkoušené a funguje. Pokud to nemusí být organika tak si kup třeba Kristalon, ten taky funguje překvapivě dobře.
Jaky kdybych jel balkon tak tam dávám nějakou čistou organiku, třeba pouze BioBizz Grow+Bloom, nic jinýho, viděl jsem tyhle hnoje pod lampou, bez doplňků a udělá to 200g/250W jak nic se super chutí.
Zdar od kamoša som dostal darček Alga-bloom od Plagronu. Problém je asi len v tom že to je hnojivo je spredminulej sezony. Príde mi to dosť dlhá doba. Hnojivo bolo skladované celý čas pri izbovej teplote.
Bola by škoda to vyhodiť ale ešte vačšia škoda zničiť tým rastlinky.
Doteraz som na rast hnojil krystalonom start totálna mega hlúposť. Na kvet rozhodne krystalon nechcem.
Ešte stará krabička 500ml a dobrých 400 tam ešte je