Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
nemuzete mi nekdo poradit, kde se mohu sehnat pre-mix (NPK)v ruznych slozenich ? bohuzel jsem narazil pouze na dva druhy predem pripraveneho NPK a ja bych si rad zaexperimentoval. Nebo kde se daji koupit jednotlive slozky NPK ?
...all for growing Rip007
Zdar,
samozřejmě existují dvoj i trojsložková hnojiva, ale nic vyloženě jako N-P-K mix, že bysis namíchal svůj poměr, neexistuje.
Pravděpodobně nejlepší je trojsložkový hnojivo General Hydroponics. U nás naneštěstí ještě není zaregistrovaný, takže se na krámech neprodává.
Dokud se nevychytá nějaký osvědčený hnojivo, doporučuju experimentovat. Já používám Wuxal Super, kterej je dost koncentrovanej, a jsem s tim nadmíru spokojenej
Co jsi objevil za NPK ty? Mrknu na hodnoty toho Wuxalu a dám vědět jaký má přesně NPK. Chtělo by to postupně dát dohromady nějakej seznam u nás dostupnejch hnojiv a k tomu zkušenosti pěstitelů.
- - Carlos
"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy
Platania (OBI) 4-2-5
Wuxal Super 9,8-9,8-7,3 (na růst výborné a vysoce koncentrované)
OBM koncentrát 1,4-10-8 (vypadá to, že se hodí na kvetení)
"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy
Veden několika manuály z internetu jsem se pídil po hnojivech s vysokým obsahem dusíku. V tomto směru jsem se nejdál dostal k hnojivu Kristalon start: 19% N, 6% P2O5, 20% K2O. Ještě hustší byl Kristalon trávník (20% N). Dělá to Agro CZ (Česká Skalice), 0.5 kg stojí kolem 50 Kč (a stačí na 500 l hnojicí zálivky). V Praze se to dostane přinejmenším ve velkých hypermarketech (OBI, BauMax; já ho tuším kupoval v BauMaxu na Chodově).
rip007> Co se týče 'složek' NPK, kdybych byl opravdu úchylný chemik a experimentátor, možná bych zkusil vyjít z běžně dostupných chemikálií: KNO3 (dusičnan draselný aka draselný ledek), CO(NH2)2 (močovina), NH4NO3 (dusičnan amonný aka amonný ledek), H3PO4 (kyselina fosforečná), KOH (hydroxid draselný). Komerční hnojiva mají navíc hromadu stopových prvků a navíc asi vybalancované pH. Při ruční výrobě by se na to musel dát pozor; navíc močovina při indoor použití prý dost smrdí.
[Edited by Aaron Lightner on 09-01-2001 at 11:36 PM]
jednotlivy slozky NPK jsou dusik, fosfor a draslik... tak bud koupit hnojivo ktery obsahuje jen jednu slozku.. ale myslim, ze experimentovat je zbytecny, ty kytky potrebujou urcitej pomer a myslim, ze vecina hnojiv se do neho trefi aspon priblizne... navic si nejsem jist, ze budes schopnej poznat rodil co kterej pomer udelal - bud tu kytku spalis nebo ti proste poroste.. a jak pak docela zalezi na konkretnim seminku..
Já můžu jen a jen doporučit Krystalon (Start na růst, Plod a květ na kvetení).
Je to qualitní hnojivo, nezvyšující PH půdy (zvláště při indoor moc důležitý).
Je šetrný, valil sem 4x větší dávkování než je uvedeno v návodu a kytky si jen chrochtaly
Mě se zdá dost zbytečný si sám mýchat hnojivo. Qualitní hnojivo od qualitního výrobce je prostě qualitní A jak už někdo řekl tyto hnojiva obsahují i stopové prvky (taktéž důležité).
Prostě za Krystalon dám ruku do ohně.
matt,
máš pravdu, že většina hnojiv, ale doporučuju ty, který maj poměr NPK zhruba vyvážený (třeba 8-8-8). Tady je přehled doporučených NPK z klasický knihy o pěstovaní od Eda Rosenthala:
sazenice: 5-3-4 (1,5 az 2 polívkové lžíce na gallon*)
vegetace: 5-2-3 (2 az 3 lžíce)
kvetení: 5-5-3 (0,5 az 1,5)
Obecně je třeba velké množství dusíku pro růst. Ten je dobře znát tím, že kytky mají sytě zelenou barvu. A pro kvetení je nejdůležitější fosfor. Draslík je pro obecné zdraví rostliny.
Aaron,
s tou chemií to asi až tak lehký nebude, protože prodávaný hnojiva jsou navíc chelatizovaný, tzn. že je kytky jsou schopný přijmout. Nehledě na další živiny a stopový prvky v nich obsažený.
Maximiq,
taky se mi zdá, že je Kristalon dost populární. Ty ho asi používáš do hlíny, co? Na růst je bezchybnej, ale na kvetení v hydroponii se mi zdá Kristalon Plod a Květ nedostatečnej. Má NPK 15-5-30, což mi přijde jako dost málo fosforu. Ale každopádně poměr cena/výkon je vynikající. 1kg Kristalonu by mi v mejch dvou bubblerech stacilo tak na deset let 365 dní v roce .
Reference od výrobce AGRO cs:
KRISTALON Plod a Květ: Univerzální, rychle účinné, 100% vodorozpustné krystalické hnojivo s poměrem živin (dusík - fosfor - draslík): 15 - 5 - 30 + 3% hořčíku. Obsahuje mikroprvky B,Mo,Fe,Cu,Mn,Zn. http://www.agrocs.cz
BTW: aktualizovali stránky a vypadaj velice slušně!
Je tu někdo kdo jede Kristalon i pro hydro?
Jo jo Krystalon je hodně populární (aspoň tady na stř. Moravě). Já ho používal pro pěstování outdoor, indoor zkušenosti nemám Velký plus má Kristalon za šetrnost když se přežene dávkování. Znám hodně kluků co používaly jiný hnojiva (takový ty hrudky nerozpustný ve vodě) a pokud zvýšily dávkování spálily kytky. Kristalon spálil kytku jen jednomu a to jen proto, že ho neaplikoval zálivkou, ale normálně ho rozházel kolem kytky v množství větším než velkém )
pidim se po techto chemikaliich, jelikoz patrim mezi pestitele, kteri neradi behem rustu ci kveteni dodavaji dalsi hnojivo. V pripade, ze pestuji v zemine, je pro me zakladni veci spravne pripravena puda. Ta by mela vydrzet az do tzv. "heversting time" . Ptal sem se zamerne, protoze pri pouziti NPK je nejvetsi problem s prumyslovymi soli (jsou to latky resp. matrice, ktera drzi jiz zminene ziviny pohromade). pri opetovnem pridani hnojiva pridavame take tyto soli, ktere pak zpusobuji velke problemy s udrzenim PH...Ale diky vasi rade to nekde splasim a zacnu experimentovat.....takze pocitam, ze bych vam mohl zdelit me vysledky snad behem tohoto milenia...nebo si prectu nakou dalsi knihu a budu vas informovat behem mych experimentu
GetHigh
ps: krystalon mam take doma, ale bohuzel sem ho este neviskousel, jelikoz me odradila ta nadherne zdrave vipadajici prirodni modř (ktera ma zrejme uvest kyticku do pocitu dovolene v karibiku
hnojil jsem kristalonem start a nektery kytky se mi spalily
a asi z nich nic moc nebude
zacal jsem s polovicni davkou a stejne se mi spalily
19 procent N je fakt hodne
zacal jsem je hnojit po trech tydnech takze to nebylo moc brzo.
Nazdar huliči!!!!!
Tak čumim jak blázen něco takovýho jsem na netu hledal ddlloouuhhoo!}}}}}}}}}}
Moji prvni urodu jsem jel vyloženě na hnojivech které jsou běžně k dostání(zahrádkářství,baumax .....)žádné original hnojivo.A myslim si že se da docilit pjekné úrody.(45g/kytce,M.KUSH)
K tomu N,P,K.:Já jsem našel po návštěvě 3 různých obchodů tyto hnojiva:Bicom Basic,Fragen,OBM,a asi ještě 2 jiná,ale ty jsem neskoušel.
Výborná vjec na kořeny:Stimulátor S-90,po 14 dnech my narostli hutnym způsobem.
Moc se těším na vaše další vychytávky.
Tak lidi jak je to s tim hnojením na listy a palice - má se to dělat nebo nemá. Jedni tvrdíte že jo jiní že ne.
Dr.Smokalot:Ten kristalon je v pohodě, a ten rozdíl mezi B'cuzzem nebude určitě tak extrémně velkej(krom ceny za kterou teoreticky čekám kvalitu),nejlepší je to možná kombinovat.Jo a nezkurvil ty kytky taky tím že to hnojil na listy těsně před sklizní a nepřestal hnojit 1-2tejdny před sklizní.
Co vy na to.