Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
mám pár technickejch dotazů
- ve skříni 40X40X120 plánuju sodík 250w. Není to plýtvání?
- odvětrá mi to odtah 105m3 bez použití coltube?¨Nebude se skřín přehřívat?
Dík
Veškeré informace uvedené tímto uživatelem jsou smyšlené.
Bez povolení autora je zakázáno na text zírat !
tu teplotu som vyriesil u mna tak ze na boku skrine som dal vedla seba 2x 12V 12cmx12cm vetraky z PC fukaju mi pod svetlom asi 5cm a 1ks som dal oproti ktory odsava dost tepla . v skrini teplota pred tym 32 - 35`C a teraz 27`C
Jen takový dovětek pro ty, co bojují s vysokou teplotou v roomu a pod lampou !
Řešení je naprosto jednoduché : při dostatečném odtahu - což je na šestikilo - pětistovka a na dvakrát šestset - tisíc (dostatečný odtah oceníme hlavně v létě), nám stačí pasivní přítah, což je samostatná díra, na kterou přitěsníme rouru např. Aluflex(naprosto dostačující) kterou namíříme na Lampu. Tzn. že přítahový vzduch jede přímo do lampy! No a je po problému
Díky tomuto kroku srazíte teplotu v roomu klidně i o více jak 10 stupňů.
A nikdy se vám nestane, že se budou přehřívat vrchy palic, protože s timhle stylem můžete v klidu bez stressu dostat lampu i na 25-30 cm nad kytky.
Odemě odskoušeno - funguje na jedničku
jj, cooltubu jsem taky chtěl, protože mi to někdy šlo až na 30°, ale stačilo se jen pohrát s nasměrováním klipsňáků a zvlhčovačky a hurá.. víc než 26 v boxu není
jo co se tyce snizeni teploty tak ja to mam zarizene (chlazene) 1vetrakem z degistere(ta vec v kuchyni na paru z vareni) no a muj box ma rozmery 140+140+180 cm a teplota se pozybuje kolem 20-24 takze spokojenost
ty vetraky z degisteře sajou lepe nez kompove
jo mam ten samej problem...ted si delam box a jedien co este nemam je poresena ventilace vzduchu...bez ni tam mam okolo 35 C DDD ae to nejak poresim ,-) ...no musim !
Abych pravdu řekl, tak teplotu moc neřeším. Pokud je dostatečná vlhkost, rostlinám to neškodí. Koukněte někdy do skleníků na teploměr. 40 stupňů a jak krásně to roste. Vysoká teplota zamezuje rostlinám respiraci vlivem zavření aquapórů. Rostlina se tím brání ztrátě vody. Pokud je vlhkost vysoká a dobrá zálivka, rostlina reaguje pozitivně.
Zkuste toto: Podle toho jakou máte skřín, tak vyvrtejte na dvířka té skříně díru pro větrák tak aby byla přímo proti světlu ...... Tím to ochladí světlo , je to odzkoušené .,..
P.S. Sice to není na krásu ani praktičnost , ale účel to splní dokonale
Grissom CSI:WEED
Příroda chce svý, tak jí to dejme...
cau, tak co lidi, jak bojujete s teplotou v tehle dnech? Ja mam v jednom boxu kytky v 5 tejdnu kvetu a mam tam dneska bohuzel uz pres 30 a to minulej tejden sem tam mel i 22 s tim se, ale neda nic delat, zvlhcovat uz nemuzu v tyhle fazi. Snad to kyti prezijou a nejak dozrajou:/