Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
to kabuto: místo po stranách jsem skutečně neměl, protože jsem sklo měl zavěšený volně pod lampou. Silnější praská vnitřním pnutím, to proto, že část skla má jinou teplotu než okolí. A protože se silnější sklo neprohřeje najednou tak rovnoměrně jako slabý(prostup tepla materiálem). Měl jsem 2 silný, který praskly, slabý mi neprasklo potom už nikdy. Takže základku si schovej pro lepší příležitosti :-)
"Čím víc jsem blbější, tím míň mi to vadí"
psilos
.....dneska mi už nevadí skoro nic, protože jsem blbej, jak daleko vidim...
a zrak mám výtečný....
přidám eště jeden názor z opačný strany. já sklo nepoužívám ale pokaď svítí slunko na sklo na jaře a létě, tak pokuď se nepletu se slunečním zářením putuje na zemi i tepelná energie a jak to dopadá na sklo tak je za ním větsí teplo než před tím sklem....tak teoreticky by to teplo s paprsky mělo se hromadit pod sklem a tudíž by tam mělo být větší teplo než u sodíku,co?
to hyena: jo to je jasný že zálezží na uhlu dopadu a s tím tačením to si přehnal pač je to okolo 50 let možná něco méně (kolem té 50 je to už znatelně poznat) stovky určitě ne....
Znáte něco lepšího než se zhulit?já jo sakra dobře se zhulit
Zákon vyplívající ze života: Život je řada průserů po sobě nepravidelně jdoucích ...
ragazo: Rozhlidni se na ulici, urcite uvidis spoustu oken starsich nez 50 let s puvodnim sklem. Takze asi zalezi jak kdo chapeme vyraz znatelne poznat. :-)
Původní příspěvek od stuchly to sklo je tam opravdu jenom aby se rozdělila skřín a lépe se dalo odvádět teplo ? já mám skřín sice velikou nějaký 2m výška 1,5x1.5 a sklo tam nemám, jelikož je tam 400 W a teplota v pohodě... je to chyba a mám nainstalovat sklo ?
Sklo tam davat nemusis. Ale jak daleko mas vybojku od kytek? Mela by byt co nejbliz. Tak blizko ze kdyby byla bliz tak spali kytky. A kdyz tam mas sklo, muzes dat vybojku bliz a tim padem prosvitit vetsi masu zelene.
no tou vzdalenosti myslis radove kolik cm??? Bez skla ho muzes dat ta priblizne 20cm od kytek a se sklem je to kolik?? Moc se mi nechce experimentovat s touhle urodou.
Původní příspěvek od Easton48 no tou vzdalenosti myslis radove kolik cm??? Bez skla ho muzes dat ta priblizne 20cm od kytek a se sklem je to kolik?? Moc se mi nechce experimentovat s touhle urodou.
Zalezi na vykonu lampy. Mam 250W a 3 cm od skla je 31 stupnu. Ty 3 cm se daji dokud kytky rostou, ale palicky jsou citlivejsi a zacaly jim belat vrcholky.
Původní příspěvek od ragazzo to Deda Mraz: tak já se s tebou nechcu hádat,ale estli si někdy dělal zavařeninu či klobásky či oharky tak si to dal zo zavařovaček a pak co????šupl do hrnce o teplotě vody kolem 100stupňů, teda lehce pod bod varu inak by se hnedka vypařila,toť vše
Já se taky nechci hádat, proto jsem se zeptal odborníků a opravdu tzv. zavařovačky nejsou vyrobeny z tzv. varného skla Varné sklo se u nás označuje značkou Simax a při jeho použití by sklenice zřejmě nestála někde kolem 4 Kč... Rovněž vložení tzv. zavařovačky do vařící nebo příliš horké vody vede celkem spolehlivě k jejímu prasknutí.
Taky jsem se tady timhle zaobyral a napadlo me dvojte tabulkove sklo vakuovane.....(dobre izoluje teplo),ale cena skla vysla vysoka s porovnanim stim ze sem misto skla koupil tri vetraky.(60Kc) nez sklo 30x30cm za 400.Dal jsem je do víru a osvecilo se mi to...vyuzivam veskere zareni z vybojky,Kytky maji vetrík....A zanika ryziko pozaru..Shori ti ventilator a v malem uzavritem prostoru ta vybojka umi zatopit :-))).
Lidičky ještě mně napadlo....když jsem se zastavil v growshopu v nuslích, tak mi tam ten týpek nabízel difuzér(tepelný štít z ňákého spešl skla) za plusminus300,- Nakonec jsem to nechal být, ale zajímá mně jestli s tím má někdo zkušenosti???
Everybody wants to be different, but only some of us realy are.
Cau, kamo jo tak tohle by mne taky zajimalo pac jak tak na to koukam ze to budu muset asi taky udelat ve svy skrini. Mozna ale ze se na vse vy**** a koupim cooltube hned od zacatku. Takze jsem zvedavej kdo ti odpovi.At to roste,cus
Berry
caf
no straty tam budou urcite celkem velke. Jedine ze by to sklo bylo z borosilikatu jako je u CoolTube. Dalsi vec je ze sklenena tabule ti stejne to teplo propusti takze si myslim ze teplotu tady tim moc nevychytas.Teplo musi nekde odchazet. Byt tebou vyrhnul bych se na CoolTUBe s odtahem