Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Stará dobrá rada - i s kořenem o půlnoci při úplňku tj. 26. 10. a pak sušit ve tmě a chladu!!! Dělám to už léta a nikdy to nezklamalo, tak snad ani letos.
Původní příspěvek od Tayem de Tox 2MIRIS: yes já myslím,žes to naplánoval výborně. možná jen pár poznámek: 1)nejlepší kytku vyrvat až těsně nad ránem.
2)z 6 dní to ještě asi moc suchý nebude... (no, podle teploty...)
3)z toho kýble bych to vyndal tak po dvou až třech dnech...
Valdez by ti poradil přesně...
JJ zajímavá myšlenka chlapi!!minulej rok jsem taktéž sušil s kořenem a nemůžu si pomoct ,ale kytky co byly sušeny s kořenema byli ve finále o poznatek lepšejší než kytí bez..já to udělal tak ,že jsem kácel těsně nad ránem napustil do vany vroucí vodu nechal je tam tak hodku pařit(ty kořeny),,potom jsem kytízi zavěsil kořenama nahoru a potřel je medem a nechal schnout,,ale letos bych byl pro okusit nějakej jinej způsob..co takhle použít na místo matonky dřeba 1l nějakého luxusního džusíku,,??!!
neb at to tu Valdez uvede na pravou míru..!
hele lidi tohle by nemělo upadnout v zapomnění co vy na to
postup byl v pohodě ale nemůžu srovnat zase no takže nic.
ještě mám dotaz - dělal sem to bez kořenů ale chci zkusit s kořenama. co to přesně znamená s kořenama? vzít krumpáč, půl metru okolo zaseknout a nějak tam zpřerážet ty kořeny a vytrhnout? a potom spařit teplou vodou a dát do zmíněnýho roztoku s H2O2 a Thiaminem a matonkou? nechat tři dny a pak začít sušit. už bez kořenů?
Já zkoušel sušit komplet s kořenama vzhůru i samostatné větve s palicema a rozdíl? kupodivu žádný -stejná síla i zkouřenost.
Sběr prováděl ráno před slunkem a dopoledne i večer a nejvíc zhuluje ta po ránu (během noci se THC obnovuje no během dne ubývá)
pak zkoušel peroxid a bez efektu ,naopak bio booster mile překvapil jak vylepšením vůně i chuti.Jestli sušit v chladu či teple rozdíl je leda v délce sušení ale rozdíl v kvalitě minimální.To jen mé skromné postřehy ale jak už to bývá každý má ten svůj osvědčený recept.
Na konopí jdou taky včely jo, já nevím proč žil v tom, že konopí spoléhá na vítr, nebo jiná zvířata co se třeba proběhnou přes pole.
Protože včely potřebujou pyl, tak se hemžily kolem samců, jak popisuje metjuu. Včely se bez pylu nemohou množit-nemohly by dělat krmnou kašičku. (někde jsem četl, že 14g pylu je ekvivalent 1kg masa a přitom je samozřejmě zdrojem mnoha dalších stopových prvků).
Mě by zajímalo, (už jsem se tady jednou ptal), zda někdo zaznamenal, že by včely sbíraly z Mařky také pryskyřici na propolis. Pokud ano, prosím o pm s uvedením odrůdy,která je přitahovala. Předem dík.
amper
Původní příspěvek od amper ...Mě by zajímalo, (už jsem se tady jednou ptal), zda někdo zaznamenal, že by včely sbíraly z Mařky také pryskyřici na propolis. Pokud ano, prosím o pm s uvedením odrůdy,která je přitahovala. Předem dík.
amper
Řek bych, že je to málo pravděpodobný... používají spíš smůlu ze smrků a tak...
Původní příspěvek od pecann1155 Zdravím jsem tu novéj .. Zaregistroval jsem se protože se nedokáží rozhodnout teď konkrétně, kdy sklidit. Dokázal by někdo podle foto poradit.?
Kdybys nahrál to foto tak by ti třeba někdo poradil... Tvůj příspěvek je úplně o ničem.