Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
to Jurgiano: ještě pokud chceš ušetřit tak kup od growerů regular semena, zasaď začátkem března do květináčků, prdni je do nějakého homemede boxu malého s nějakou zářivkou, nech je do půlky konce dubna růst, pak z každé kytky řízni vrch (v tu dobu už by jsi měl mít aspoň 6-7 pater, takže nad 3. patrem je šmikni a každé patro nech jak řízek zakořenit a pořádně označ ze které kytky to bylo...po zakořenění cca 3 týdny ty řízky přepni na květ a pak jen čekáš co se na nich objeví za pohlaví ....a podle nich vytřídíš kytky ze kterých si odřezával, a ty buď zasadíš hned, nebo z nich naděláš další řezy
Popsal jsem to asi trochu složitě, snad se v tom vyznáš
Zdar!
hele lidi co rikate na tohle, 100l light mixu (plagron/atami/biobizz-jeste nevim), a do tech sto 100L primicham 750g guana prasku - v kvetinacich pry 50g na 7 litru takze 250g na 28L, stacilo by pri celou dobu pestu nebo je lepsi koupit jen hnojky tekute bio a nebo oboje koupit ?
btw ty procentu co pisete napr 50 procent toho a 40 procent toho to jsou jakoze litry, chapu to spravne ?
Osvědčilo se vám něco takového? mám letos vykopané díry kde je černozem z hnoje kvalitně rozložený hnojíček s perlitem a toe celý.. tak dumám jestli to nějak nevytunit ještě? vaše rady triky tipy? Dost jsme to tu pročítal ale na nic zajímavého sme nenarazil. Prosím jen o nějaké vychitávky a táák to že dáváte 30% kokos30% substrát a perlit písek a ta kto jsme tu četl X toe pro měštáky
Zdravím Groweři,
chystám se zasadit automaty. Pandora od Paradise Seeds.
Mám v plánu zasadit hned do cca 6l květináčů, více prostoru nemám.
Chci se zeptat na substrát. Mám v plánu cca 50% substrátu na pelargonie, 30% perlitu, 20% vermikompostu...
Moje otázka zní, zda je takový substrát vhodný, popřípadě, jestli změnit poměr.
Dále se chci zeptat, zda není lepší přidat místo vermikompostu spíše Guanokalong (50g na 6l)
Díky za odpovědi
Díky za rychlou odpověď, FAQ jsem projel, samozřejmě jsem si našel uspokojující odpověď, blbec... každopádně co si myslíš o tom guanu ? Jde mi o to jestli je lepší k tomu keramzitu a substrátu hodit vermikompost nebo guano, či obě věci. Myslím, že by to mohlo stačit potom bez hnojení až do květu, kde bych pohnojil pouze 1-2x . Pokud se mýlím, prosím o opravu.
Vidím že to chceš mít co nevíce"bez hnojiv".
V takto po domácku míchaných substrátech je většinou(jako začátečník) zakopaný pes.
Špatné ph půdy,zvířátka,a jiné problémy.
Jestli nechceš hnojit kup si substrát určený na pěstování.Je to dražší ale vyhneš se problémům.
Ano, nemam v plánu to solit extra davkama hnojiv...chtěl jsem prostě takový malý čistý balkonovy grow. každopádně ted vletim do growshopu a poptam se na substrat.buď koupím nějaký light a v květu hodím lehce hnojky, nebo už trochu "osoleny" substrát ( tam mam strach že to v té hlíně spalim, neboť tam dávám čerstvě vyklicene semena)
Rád bych se s Vámi podlělil o moji (špatnou) zkušenost se zeminou od firmy Bloomate.
Vy, co čtete magazín legalizaci, jste si jiště všimli reklam, na tyto substráty. Vypadalo to jako levnější varianta Plagronu, tak jsem neváhal a na letošní out jsem zakoupil dva pytle PROFI MIX LIGHT. Na už po načnutí pytle na mě bafla taková světle hnědá hlína s né moc výraznou vůní. U plagronu mi tam vadil občasný výskyt klacíků, ale tady to bylo mnohem horší. byly tu zbytky nerozloženého rašeliníku. Ano, ono to nevadí, aspoň je vidět, že je to z rašeliny, ale problém byl v tom, že tyto hroudy tvoří asi tak 10-12% obejmu pytle! A některné z nich byly veliké, jako dětské pěsti, což není adekvátní.
To, co jsem psal před tím je nic optoti tomu, co následovalo. Jako každý rok mám pár kytek, rajčata a chilly. Kytkám tento substrát nevadí, rajčatům taktéž ne. Horší je to u papriček. Někdy v květnu se mi na zeleni objevily svilušky. Mám je každým rokem, tak jsem rozdělal nisorun a pocákal je. Jenže za pár dní mi papričky přestalý růst, listy začaly schnout od špičky a opadávat. Boční větvičky se měnily na takové pahýlky. A všechny listy co neopadaly, se zkroutily. Samozřejmě veškeré květy upadly, snad kromě 4 papriček. Měl jsem podezření, že to bylo tím postřikem. Jenže to už mi rostly nové papričky, které jsem neoštřoval (byly sázeny o 40 dní později). No a včera koukám, že se opět kroutí listy, upadávají květy a nerostou. Ještě předesílám, že jsem je měl na dvou různých místech.
Dedukcí jsem si vyvodil, co všechno měli papričky společného. Sluníčko a...a substrát, ve kterém byly.
Takže kdo chce pěstovat chilly, ať v žádném případě nepoužívá tento substrát!!!!
Ničemu jinému ale nevadí.
Zdravíčko pěstitelé,
měl bych takový dotaz koupil jsem 50l zahradnického substrátu aktivní s humusem a krystalon na 6 týdnů + 20l natura/ bylinková zahrádka + pelagronie + balkonove kvetiny 20l ale je toho pulka, takze 10l.
Chci to namíchat vsechno vysypat do jednoho kybla a pak to dat do 5,7l kvetinacu.. a chtel bych se zeptat jestli je to dobra volba, mam 20 kytek.
Dekuji
P.S: specha, uz mam vse nachystane jen dat kytky do boxu..
zahradnickym substrátem jsem chtel usetrit jsem pouhy student a neni dost vynanci, zacinam 1 sklizen.
Edit:bohuzel nemam Ph metr, budu ho mit az za par dni.Zitra zkusim sehnat alespon ph papirky