Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
i když thc ti v těle najdou i třeba nadruhý den, takže myslím že to bude napytel (až budou mít ty thc testy s sebou). už vidím jak si přes víkend vypaluju hubu a pondělí mi ráno naměří kritické hodnoty
Podle § 5 odst. 2 písm. b) zák. 361/2000 Sb. (pravidla sil. provozu) nesmí řidič - cit. "řídit vozidlo bezrpstředně po užití návykové látky nebo v takové době po požití návykové látky, kdy by mohl ještě být pod jejich vlivem"
Takže pokud naměří nějaký ten zbytek z včerejší kalby, tak to nemůže být porušení předpisů - doporučuju tímto argumentovat
...to attaker...tak mne sa to stalo vcera v ba.....ty k...i.ma chceli zobrat v noci do nemocnice...kedze som mal krvave oci...a hovno som nafukal....stalo ma to 1000...sk...ale varovali ma ze ked pojdeme do unie...budu nosit papieriki...a sme v pi....ci
georgeen: to je sice pravda (ten zákon), ale víš to určitě, že to tak bude i u konopí? mají s ním snad cajti takové zkušenosti jako z alkoholem? když se začínalo foukat, tak ti taky na zbytkový alkohol kašlali. myslím že u konopí to bude stejné. navíc jak to můžou naměřit, když zhulenost je individulální? večer si dát brčko a ráno jedu do práce. můžu mít ještě črvené oči a oni mi namšří v krvi thc. těžko budu vysvětlovat, že to bylo včera večer. to by mohl říct každej. jó, bude to boj
PiosOne: Skutečnost, že THC zůstává v krvi ještě dlouho po hulení je všeobecně známá, takže by to jako argument mělo stačit. Kdyby byli natvrdlí a chtěli přesto dát pokutu, odvolal bych se a v odvolacím řízení navrhl vypracování znaleckého posudku, který by postavil na jisto, že požití THC ovlivňuje tak max 2 hod po požití, takže ráno je člověk k řízení ready.
Teoreticky přichází ještě v úvahu, kdyby to nepomohlo, navrhnout správní žalobu, když ta argumentace je správná, aspoň by v případě vítězství groweři měli v ruce důležitej precedent, protože o ohrožení provozu v tomto případě nejde.
Policajti, policajti... ale co wobyčejný doktoři??? Nestalo se wám (počítám, že mnozí z wás hulili jako já dříf než jim bylo osmnáct...) vás čapl doktor? Já du za pár měsíců k doktorovi na tu zas*ranou prewentiwní prohlídku. A tam mě asi dostanou... co f tomdle případě powědět??? No asi mi nezbude nic jinýho, než si wymyslet, že sem to zkusil poprwej w žiwotě a nigdy jindy to už neudělám :-)... fuckt mě nic jinýho nenapadá...máte s tímhle nějaký zkušenosti??? Pishte pishte... díky moc
Kyblik: nejsem zase tak starej a žádný testy na THC při preventivce na dětským za mě nebyly. Pochybuju, že je teď začli dělat... U normálního obvodního doktora jsem se s ničím takovým nesetkal, ale to je pochopitelný. Jestli myslíš normální odběr krve, tak se neboj, v žádance o rozbor, která se posílá do laborky, dokonce není ani kolonka na THC test... Každopádně bych v případě odhalení nepoužíval tu verzi o zkoušení ze zvědavosti, protože to je zaručenej postup jak si zadělat na další testy v budoucnu... Řekl bych, že jsem byl někde na diskotéce, "kde se to asi teda kouřilo, když jsem to v tý krvi opravdu měl..."
kybliklopatka: jasně, a já jenom doplním Dedumraze, kdyby náhotou, tak jsi prostě vyjímečně požil alkohol ve vetsi mire, a na jedne z diskotek, večírku, mejdanu, kdes asi pred 14 dny byl, se MOŽNÁ kourila trava, to si pamatujes hrozne matne, nedovedeš se vyjádřit k tomu, jaktože je to v krvi, asi sis teda s nima dal práska, ale máš "vokno" tak to nevíš jistě, drogy jinak rozhodně nebereš.
Varianta: poprosils někoho neznámého někde v hospodě o cigaretu, on ti nabídl balenou, taks to začal kouřit, a zjistils, že je to tráva. protože máš z drog strach, nevěděls, co to s tebou udělá, tak jsi to hned típnul, ale pár potahů už jsi stačil vstřebat, takže asi proto ta THC v krvi
Ještě se při diskusi s lékařem můžeš ztotožnit s politikou KDU-ČSL :-)
Ja jsem taky řešil, jak to bude s těma papírkovýma testama, ale podle českých zákonů, se jim na nějakej papírek můžeš vybodnout, nemusis spolupracovat, a pak je jen na nich jestli to risknou a vezmou tě do nemocnice na testy a nebo ne., protože když ti pak v nemocnici nic nenajdou, tak je pak šefik pochválí, že promrhali 20000 za test..
Mne jednou chytli zhulenyho benga bylo to nekde u Melnika kdyz jsem jel na kalbu do lustenic, koukli se na mne a rikali neco o tom jestli jsem nic nepozil, ten jeden si mne detailne prohlid a pak prohlasi "nevypada ze by pil" Ten bengos vedel ze sem asi zcazenej ale nechtel to resit dal mi petikilo za to ze jsem nemel sebou ridicak, technicak a rek mi at si to auto prepisu na sebe.
A na odber vezli jenom kvuli tomu ze jsme meli u kamose za zahradou kalbu, prej byla nepovolena, na cizim pozemku atd. Alze sme vozrali tak nam ani nedali dejchnout a vzali nas do nemocnice. Prej dechova zkouska je jenom orientacni. zajimalo mne co s tou krvi delali potom zmrdi, jeste se nikdo neozval ale snad mame jit na urad na poradkovou komisi. uz se tesim jak mne budou ty gerontsky komousi co to tu vedou buzerovat ze hulim )
Noo newim, ja mel nezhulenej dve nehody a zhulenej nula nehod a to jezdim castejc vyhulenej nez nezhulenej, tak newim co na tom bude...kazdopadne asi kdo huli poprvy, tak to muze bejt nebezpecny, jak s chlastem, ale dyz hulis nekolik let, tak ti to neprijde....
Už jediný pohár vína znemožní vašu schopnosť viesť auto viac, než vyfajčenie cigarety marihuany (jointu). Keď má však niekto obe látky v tele súčasne, pri určitých podmienkach to môže ovplyvniť jazdu menej, než keby bola osoba len opitá. Môže za to komplexný mechanizmus, ktorým sa skombinuje účinok oboch látok. To sú výsledky štúdie britských dopravných výskumníkov. Nepublikovaný výskum, ktorý sa približne pred dvomi rokmi ocitol v New Scientistovi, je aktuálny i dnes. Množstvá užívateľov marihuany totiž bez problémov jazdia po uliciach i na Slovensku a spoliehajú sa na to, že ich dychová skúška dopravných policajtov nemôže nijako odhaliť, čo je v podstate celkom pravda.
V súčasnosti totiž neexistuje žiadny presný a rýchly test, ktorým by sa dalo prísť na to, že vodič pred jazdou použil omamnú látku inú než alkohol. Odber krvi to dokáže odhaliť, no je to časovo zdĺhavá metóda a vodič môže odber odmietnuť. Ale i keď sa podarí tento problém vyriešiť, zostáva ešte druhý: aká je vlastne bezpečná hranica THC (tetra-hydro-kanabinolu, účinná látka marihuany) v krvi vodiča?
Prívrženci nulovej tolerancie hovoria, že by mali existovať pokuty a tresty pre vodičov, ktorí boli prichytení s touto látkou v krvi. Výskum však naznačuje, že by to bolo správne iba vtedy, keby vlády prijali aj nulovú toleranciu na alkohol v krvi.
Zmienenú nepublikovanú štúdiu robilo Transport Research Laboratory v Crowthorne, Berkshire. Potvrdili sa ňou výsledky predchádzajúcej štúdie, čo bola robená viac než rok predtým. Výskumníci z TLR, ktorých viedol Barry Sexton, dali 15 dobrovoľníkom dávky marihuany alebo alkoholu alebo kombinácie oboch. Potom mali dobrovoľníci urobiť sériu psychomotorických testov a vyskúšať si aj jazdu na sofistikovanom simulátore auta.
Dávka alkoholu, ktorú dobrovoľníci dostali, zvýšila obsah alkoholu v ich krvi na 50mg/100ml -- čo je asi 60% z legálneho limitu 80mb/100ml. Dávka marihuany bola taká, aby spôsobila rovnaký stav, aký nastane po vyfajčení jointu.
Počas testov cannabis výrazne ovplyvnil jediné kritériu, známe ako schopnosť sledovať/nasledovať. Dobrovoľníci mali viac problémov udržať konštantnú rýchlosť a presne sledovať autom stred cesty, zatiaľ čo sa pohybovali autom v "osmičke". Výskumníci podotkli, že tento test vyžaduje od vodičov aby sústredili svoju pozornosť na krátky čas, čo je úloha, ktorá bola výrazne horšie ovplyvnená intoxikačným efektom marihuany.
Avšak, dobrovoľníci, čo si vypili ekvivalent jedného pohára vína dopadli oveľa horšie, než tí, čo vyfajčili cigaretu marihuany. Tí, ktorým bol podaný alkohol i marihuana dopadli ešte horšie, čo potvrdzuje myšlienku, že alkohol má kumulatívny efekt, keď sa kombinuje s inými drogami.
Štúdia však ukázala aj niečo iné. Vodiči, ktorí riadili s THC v krvi, si boli veľmi dobre vedomí svojho intoxikovaného stavu a išli oveľa opatrnejšie aby to vykompenzovali. Zároveň, sami osebe tvrdili, že sú viac "pod vplyvom", než to o nich tvrdili privolaní policajní lekári, ktorí mali hodnotiť ich stupeň intoxikácie. Čo je prekvapivé je, že alkohol nezapol toto kompenzačné správanie, čo otvára nedokázanú možnosť, že vodič, čo je mierne podnapitý, by teoreticky mohol byť na tom lepšie, keby si potiahol aj z cigarety marihuany.
Toto opatrné správanie vodičov s marihuanou sa zhoduje s výsledkami výskumu iných vedcov. "Alkohol podporuje riskantné správanie ako rýchlu jazdu a jazdu v tesnej blízkosti iných vozidiel. Cannabis podporuje konzervatívne jazdenie, no zároveň môže spôsobiť problémy s pozornosťou a mylnú predstavu o čase," hovorí Nicholas Ward, technický poradca projektu Immortal -- trojročných skúšok Európskej Únie. Tento projekt má zistiť mieru rizika, ktorému čelia vodiči potom, čo si dajú rôzne látky alebo lieky.
Na otázku "marihuana za volantom" by som však osobne napriek všetkým výskumom dal radšej "nie". Nikdy neviete, kedy by sa vám totiž pozornosť za volantom mohla zísť. Zároveň by som však kategorické "NIE!" dal alkoholu za volantom. Aj s minimálnym množstvom promile v krvi je lepšie vôbec nejazdiť.