Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
sice neumim anglicky, ale tomuhle rozumim K tomu muzu jen konstatovat, že to kamoš děla blbě! Na rust dava modrou, na prvni 3-4tydny 12/12 dava fialovou a nakonec červenou..., tak to se tešim až mu to řeknu Mě asi zabije páč sem mu to takhle poradil já... Jsem myslel, že červeny spektrum je solidni na kvet, ale když je to narust tak to asi moc červenyho spektra nema což?? ta fialova se podle me prave pridava na zacatku k modry a nakonci k červeny..., takhle sem mel za to, že je to the best...tady jsem se možna trefil ne?
Zjednodusene receno jo. Na rust modra, na kvet cervena a kdyz jsou moznosti tak ke vsemu jeste jako doplnek fialova.
Nejlevnejsi moznost je podle me na vsechno jen ta cervena. Teda krome matkarny. Ale na klasicky postup kdy jdou zakorenene rizky pod sodik, kde chvili rostou a pak se prepnou je IMHO ekvivalentni cervena nurturka.
jo tak to by šlo...jde o to, že ma všechny tři 200w zářivky, ale JEN JEDEN PŘEDŘADNÍK, tím pádem to kombinovaní vypadavá...a popravdě řečeno se mu nechce dávat další dva litry za druhej předřadník, když už za to dal před deset klacků, to prostě by mohlo začit toho člověka srát Jinak pak taky nechce sviti 400w, ale zustat na těch 200w, takže jsou dvě varianty, bud investovat do předřadníku a pak do obou spekter přisvicovat tou fialovou (diky penězum tahle varianta asi shoří..) anebo neinvestovat a zezačatku svitit normoš tou modrou semtam ji prohodit za fialovou, po přepnuti na 12/12 svitit fialovou a semtam ji prohazovat za červenou, co mysliš?
Ja si myslim, ze bych nejdriv zkusil do toho neplantat tu fialovou. Jen modrou na rust, cervenou na kvet. A pak mozna priste kdyz uz to bude mit v oku, zkouset nejake prohazovani za fialovou treba jak v rustu tak v kvetu. Ja jsem to z jejich webu pochopil tak, ze cervena a modra jsou zaklad a fialova doplnek.
No ja sem to tak taky pochopil, ale na druhou stranu mě zas nepřišlo divny na začatku květu svitit fialovou...a už vubec mě nenapadlo, že by musel kupovat dva předřadníky...to bylo ješte když se neprodavali s tim zabudovanym...cena nějakejch 2400,- za jeden... každopadně oba dva kamoši byli asi zbrkli a neměli to kupovat, jenže když ono to nehřeje, skoro nežere a navic to je specialka na kytky, hold doufam, že jim to poslouží tak jak by mělo, ale to si myslim, že jen v tom připadě, že to skombinujou a budou svitit 400w, paxi myslim, že to podá dobry vysledky...furt tady slibuju fota jak to u nich vypada, tak doufam, že je sem co nejdřív dostanu... , ale popravde řečeno u jednoho kamoš to nema cenu ani fotit, páč to je hnus a bida...neumi pěstovat podle mě, ale vybaveni a hnojky na to má, ten druhej to má fakt hezky, tak aspon jeho sem dám, jinak kdyby ti tady vadily ty kecy, vsechno s klidem a rád promaznu...
Jinak chci este dodat, ze ten prvni kamos tam ma ty kytky už nejaky 3-4mesice a že bych tam videl nejakou peknou paličku to proste ne?! ten druhej jede zhruba stejne semnou, takže jsem zvedavej o kolik dni bude ty samy řizky sklizet dýl....
Naposledy upravil indicky-konopi 31-03-2006 v 16:49 PM
Občas v době tmy nahlédnu do skříně a kytky v době tmy byly vždy takové povadlé. Nevypadaly tak nadšeně a zdravě jako v době světla. Říkal jsem si, že je to asi normální. Proč šponovat listy, když světlo stejně není. Ale pak jsem si řekl, že třeba mají jiný problém. Protože teplota i vlhkost po tmě je v mojí skříni ve stejných mezích jako v době světla, musel to být jiný faktor. Podezření padlo na ventilaci. Když zhasnu skříň, vypne se vše včetně zvlhčovačky i ventilace. Rostliny se možná dusí, když jediný čerstvý vzduch přichází jen otvorem nahoře a dole, "samospádem".
Dal jsem tedy ventilátory na samostatný okruh, který jede pořád a ono to fakt pomohlo. Teď vypadají kytky dobře i v noci.
yavar: kamošovi to pod nima roste celkem pěkně, oproti druhemu kamošovi, fotky budou až přiští tyden...
jinak mě ještě pošle nějaky info přímo od té firmy co nurterlity vyrabí, jak je to s tim střídáním zářivek, pořad se mu to nezdá, páč mu napsali něco jinyho, než se tu uvádí..., tak zatim, a ať to roste...
Meril jsem to digitalnim wattmetrem. Takovym tim domacim, co ti pocita i spotrebovane kWh. Tech 200W co je na krabici je marketingovy udaj. Neco jako kdyz casio napise na hodinky water resist 100m, tak to neznamena vodotesne do sto metru, ale ze se s nimi muzes sprchovat. :-)
Ted je otazka zda nadsazuji udaj, aby vypadali lepsi nez jsou, nebo zda by nikdo neveril tomu ze 150W muze byt podobne 250W sodiku a tak to radeji nadsadili, aby lidi tak nedrazdili. :-)
Akurát nechápem,prečo platiť za 200W a dostať 145W?Aj keď je to výhodné,tiež by nebolo od veci keby 400W HPS malo príkon 300W,ale....asi by to nesvietilo ako 400W HPS imho.Takže tá Nurturelitka možno ani nemá taký výkon,ako sa na nej píše.Podľa mňa je pre obchodníka výhodnejšie napísať čo najnižší príkon(spotrebu) pri rovnakej kvalite.Alebo to dáva nejakú inú logiku?
Ak by mala pri príkone 145W tých cca 13000Lumenov,tak to by bol lepší pomer W/Lumen a tým pádom pre nich plus,alebo nie?
Původní příspěvek od yavar prijde mi to podobny jako u procesoru amd - jiste, jen podobny - ale tam taky pisou ze me vic GhZ nez opravdu ma
Na AMD nepisu, ze ma viac GHz, to cislo vyjadruje frekvenciu procesora pentium s priblizne rovnakym vykonom. Marketingovy tah, aby nahodou nezaostavali za Intelom v predvadzani cim vyssich ciseliek.
Inak z tej spotreby Nurturelite som tak trochu zmateny. Uvadzanie skreslenych udajov povazujem za negativne, nech uz su upravene smerom hore ci dolu. Pravdu povediac tym Nurturkam verim cim dalej tym menej, ale som rad, ze sa najde niekto ochotny to otestovat. Drzim palce, Sinuhete.