Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Indoor Pěstování » Calzonova 250W skříň - návrh a stavba
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3 4 5 »
Autor
Téma 
Expiry
Stálý Člen

Karma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% Pěstitelská

Příspěvek č. 33

1.Cim vetsi prumer trubek,tim nizsi hlucnost,ale i tlak,kterej ma TD dost spatnej,takze newim jestli by to TDcko utahlo pachac a dalsi vyfikundace.

2.Prechod bych udelal pres prechodku co se da koupit trebas w Baumaxu/Growshopu ze 127mm na 100mm nebude problem sehnat.Vyrabi se gumovy,ty by se nedali pouzit primo na CT,protoze by se mohli tavit a bylo by vysoke ri/yziko vzplanuti,daji se koupit ale i plechovy,ty by k CT byly fajn.

3.Sonoflex je neohebnej,neda se nijak tvarovat.

4.Sonoflex,Isoflex SilentAir=to samy od jinyho vyrobce,temer se nelisi.

Airorock->je urcen k TEPELNE A POZARNI izolaci a myslim ze se montuje mezi pricky.

Osobni zkusenosti s izolaci Rockwoolem nemam,ale par lidi tady na groweru ma bednu se dvema plastema a mezitim skelnou/RW watu a funguje to.Pohybuje se to tady v tloustkach od 5cm asi do 12cm.Dulezity je taky z jakyho materialu bude skrin.Dost se pouziva odhlucneni ventilatoru,jak uz jsem psal,RW drti.Ventilator pri dostatecnem prostoru mezi ventilatorem a stenamy bedny a dostatecnem mnozstvi a nacpanim RW pry neni slyset vubec(nepocitam hluk sirici se potrubim.

Spis bych na to pouzil Techrock ALS a nebo system PYROROCK.

HPS vybojky s pridanym modrym spektrem

Databaze hnojiv jeste porad ve vystavbe

stavba me nove skrine(2x250w a mnoho dalsiho)

Old Post 31-07-2007 v 19:15 PM
Expiry je offline   Profil uživatele Expiry   Find more posts by Expiry   Foto galerie člena Expiry   Click here to Send Expiry a Private Message   Add Expiry to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Expiry! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Calzone
Stálý Člen

Karma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% Pěstitelská

Příspěvek č. 34

Expiry:
díky moc.

1. Moc mě nestraš, původně jsem doufal, že bude stačit 160ka, teďka doufám, že 250ka a že by ani ta nestačila? To bych byl fakt vytočenej. Ale v nejhorším, bych tomu pomohl ještě aktivním přítahem, na který tam chci mít i tak připravený místo, co kdyby...

2. Tipuji, že bude asi lepší ten míň násilný postupný přechod jako je třeba zde, co? http://www.vltava2000.cz/qth-grow/g...strGoodsID=5013 A mám nějak řešit, jestli to je 127, nebo 125mm?

3. Velice důležitá informace, takže od CoolTube potáhnu obyč Aluflex 127mm a potom přejdu v místě izolace na 100mm.

4. Ok, takže koupím asi to nejlevnější, ať ušetřim.

Zítra aktualizuji plánek a popis. Zbývá několik dní do výplaty a nákupu skříně + izolace.

A ještě otázka, čím utěsnit díru v které bude ta trubka/přechodka? Nějakým filcem? A kde sehnat tu drť? Prodává se i samostatně, nmebo musím roztrhat nějaký produkt, který z ní je?

Calzonova odhlučněná skříň - návrh a stavba
Můj první indoor (sklizeno)
Calzonův balkón 2008 (sklizeno)
Calzoneho druhý grow (sklizeno)
Calzoneho třetí indoor (sklizeno)
Calzoneho balkón 2009 (sklizeno)
Krásně to začalo, krásně to skončí, lidi a zvířata, budou si rovni.
Stres - Lidé a zvířata

Naposledy upravil Calzone 31-07-2007 v 19:50 PM

Old Post 31-07-2007 v 19:43 PM
Calzone je offline   Profil uživatele Calzone   Find more posts by Calzone   Foto galerie člena Calzone   Click here to Send Calzone a Private Message   Add Calzone to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lahamila
Stálý Člen

Karma uživatele lahamila - 93% PěstitelskáKarma uživatele lahamila - 93% Pěstitelská

Příspěvek č. 35

Calzone: no esli mas cooltube z toho qth-grow taky (pze ja mam tu samou), tak bych volil radeji presny ten rozmer, ktery tam je, tzn 125 redukce, pokud to ma nekdo s 127, urcite mi da za pravdu, ze se to prinejlepsim aspon lepe nasazuje (fakt to do sebe nasune a drzi), to same i druha strana,
jo redukci jsem koupil presne na ten cooltube a pak na aluflex 100, pekne to na sebe sedelo, koupil sem v hornbachu. Aluflex stal 90,- , redukce jeste min.
preju dale hodne stesti

Tady by mělo být asi nějaké moudro...
...ale není

VIDEO TUTORIALY: Kompletní INDOOR videoprůvodci - bio, hydro, stavba a bezpečnost pěstování

Old Post 31-07-2007 v 20:01 PM
lahamila je offline   Profil uživatele lahamila   Find more posts by lahamila   Foto galerie člena lahamila   Click here to Send lahamila a Private Message   Add lahamila to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
UdL
chat virus

Karma uživatele UdL - 88% Pěstitelská

Příspěvek č. 36

Hnojte!

Taky jsem při stavbě skříně řešil hluk a nenápadnost.

Pasivní nátah z zadní části vespod bude ok. Nedával bych tam nic na filtraci/izolaci hluku. Bude to vytvářet podtlak a kytky se budou trápit (jako u mě, protože jsem se bohužel nedostal k úpravě skříně dřív, než jsem zasadil a pak to už nešlo). Takže bych dole udělal větší díru pro nasávání. Nechat volně průchozí. Navíc to TD není nejsilnější a případnou izolaci by prostě neutáhlo. Bude mu stačit trasa cooltube-sono-pacháč. Bude to mít těžký! Ještě bych na CT dal nějakej protiprachovej filtr, jinak to sklo bude imrwére zasraný.

Do police, na který stojej květníky, bych udělal mrtě děr, aby to mohlo samo nasávat. Na různých místech. To je nejslabší místo u mě ve skříni, protože jsem tam udělal jen jednu ďouru a prostě to asi nestačí zásobovat čerstvým vzduchem... Skříň je v neustálým podtlaku. Takže hned jak zkosim, vezmu vrtačku a bude to jak řešeto!

Sám jsem prostor s větrákem (v podstatě stejná pozice jako u Tebe) vycpal izolací na bázi RW. Bez problémů, nic nekalýho se neděje. Izolace je nehořlavá, tak kdyby se chtělo něco posrat, snad by to oheň zadusilo. Jelikož mám UFO 290m3/h, musel jsem pořídit i regulátor otáček, bez něj to bylo hlučný jako vysavač!

Připrav se na to, že předřadník bude muset na skříni. Asi bych si připravil nějaký pokojový kytky kolem na zamaskování. Vevnitř bude dělat potíž - bude tam šílený vedro. Když jsem předřadník od nurturky vyhodil ze skříně (původně byl umístěnej jako u Tebe), tak teploty ve skříni šly o 2-3 stupně dolů. Asi se to teplo přenášelo dřevem nebo nevim co, ale dobrotu to nedělalo...

Když pustim v pokoji PC (asi 5 let starý), tak skříň neslyšim. Jinak mi to připomíná lednici - takový bručení. Několikrát jsem musel vyzkoušet, jestli to není slyšet na chodbě, která sousedí s mým pokojem a v klidu. Ucho na zdi a nebylo slyšet ani ťuk!

Mějte se.

UdL

Fotr woe!

Old Post 01-08-2007 v 11:33 AM
UdL je offline   Profil uživatele UdL   Find more posts by UdL   Foto galerie člena UdL   Click here to Send UdL a Private Message   Add UdL to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 37

Hmm napsals že UFO si tam rozhodně nedáš,no tak mě fakt zajímá jestli těch 650 vyhozených za TD které poskládáš ze tří PC ventilátorů(pozor na rozestupy mezi jednotlivýma ventilátorkama,velice důležité)
ti bude něco platnej....Za tím si pevně stojím.Tlak na výfuku se dá lehce a zadarmiko poměřit a porovnat.

To nejslabší UFO má tlak jednou tak silnější jako TD.........
Já nepoužívám pacháč,nemám důvod,ale kdyby ano UFOna si zapnu na plnej výkon.A taky ho skoro neslyším.

Jinak fakt nevím proč si děláš s tímto zbytečné vrásky,když tu je milion podobných perfektně rozepsaných threadů o ventilaci a vzduchotechnice.
Chápu,že nákup těchto komponent není nic levnýho,proto zde platí více jako jinde,že nejsi li tak bohatý abys kupoval levný věci,nedělej to.!!

No i přes to Ti přeji šťastnou ruku při nakupování...

UdL : Souhlas se druhým odstavcem

čuss

Naposledy upravil 01-08-2007 v 13:08 PM

Old Post 01-08-2007 v 11:48 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Calzone
Stálý Člen

Karma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% Pěstitelská

Příspěvek č. 38

lahamila:
Díky za rady, tu redukci přímo za CoolTube asi zkusím, asi je zbytečné tam mít silnější průměr, když se stejně po chvíli zůží a má asi větší tlakové ztráty. Snad to nebude znát tolik na hluku. Akorát budu muset asi dokoupit přímí spoj, abych mohl přejít z té Aluflexky na tu Isoflexku.

UdL:
S tím předřadníkem nestraš, nic nesní být venku. :/ To je možná důvod, proč nechat i tu izolaci pater. Ta by to mohla slušně tepelně odizolovat... Uvidím, zkusím to, otestuju a bude to. Mohl bych se zeptat kterou přesně RW izolaci si použil a v jaké vrstvě?

SIMOR:
u mě je opravdu ze všeho nejdůležitější tichost, proto si nemůžu dovolit nic jiného než TD. Ta tichost je pro mě důležitější než max výnosy, protože bez ní by nemuseli být vůbec žádné. Spousta lidí zdárně TD použila a i slabší a v nejhorším bych dal ještě něco na přítah.

Nejde o to, že to nesmí slyšet brácha, že by třeba u toho nemohl spát, nebo tak, spí i u kompu co je slyšet na několik metrů, ale nesmějí to slyšet hlavně návštěvy. Nepotřebuju, aby to věděl každý a denně mě třeba někdo otravoval.

Zajímalo by mě, jestli to TD napojit tak aby běželo pořád, nebo bude stačit to spínat hodinama. Podle ideální teploty co je ve FAQ větrák musí běžet asi pořád, ne?

A co ta zpětná klapka, jak je citlivá, nenadělá taky tlakové ztráty? Pokud bych ventilátor na noc vypínal, tak bych se bez ní kvůli zápachu asi neobešel...

A jaký doporučujete pracháč na to CoolTube? Bude stačit třeba silonka?

Edit:
myslíte, že budou stačit 100mm díry ve skříni jako přítah a odtah? Nebo mám zvolit větší?

Stres - Lidé a zvířata

Naposledy upravil Calzone 01-08-2007 v 19:49 PM

Old Post 01-08-2007 v 15:15 PM
Calzone je offline   Profil uživatele Calzone   Find more posts by Calzone   Foto galerie člena Calzone   Click here to Send Calzone a Private Message   Add Calzone to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Calzone
Stálý Člen

Příspěvek č. 39

Pomalu se začíná blížit výplata a já se začal koukat na netu po skříních. Zjistil jsem, že skříň co bych potřeboval asi jentak neseženu, takže budu asi muset vypustit to spodní patro, abych se vešel do výšky. To je v poho, to patro stejně není tak důležité.

Většina skříní má výšku max 2 metry a hloubku kolem 60 cm. Jako nejlepší mi přijde asi tato skříň, která má rozměry:

- výška: 194,5 cm
- šířka: 90 cm
- hloubka: 63 cm

Copak o to, rozměry to jsou docela v pohodě, ale když tam chci mít tu silnou izolaci, tak se dost zmenší hloubka, proto se znovu ptám: jaká by měla být minimální hloubka mé skříně?

Kdybych tam dal tu 10cm izolaci, tak by výsledná hloubka byla asi 40cm. Pokud bych tam dal třeba jenom 5cm, tak by byla kolem 50 a to už snad neni tak hrozné. Stínítko u CoolTube má prý šířku 35cm.

Myslíte, že bude těch 50cm stačit? Pokud ano, tak bych si asi tuto skříň objednal a začal se stavbou. Pokud ne, musel bych se asi zeptat kolik by to stálo na zakázku a to bych velice nerad.

Prosím o radu, je to naléhavé, už chci stavět O:-)

edit: sehnal jsem jí levněji (4 770,- s DPH), změněn odkaz...

Stres - Lidé a zvířata

Naposledy upravil Calzone 04-08-2007 v 02:34 AM

Old Post 03-08-2007 v 23:02 PM
Expiry
Stálý Člen

Karma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% Pěstitelská

Příspěvek č. 40

Nekupuj tooo!!!!Za 5 500 si muzes pomalu pronajmout byt a pestovat tam .Truhlar ti to udela nejmin za polovic a kdyz by sis to delal sam,tak te material nevyjde na vic jak 1500kc.

HPS vybojky s pridanym modrym spektrem

Databaze hnojiv jeste porad ve vystavbe

stavba me nove skrine(2x250w a mnoho dalsiho)

Old Post 04-08-2007 v 02:01 AM
Expiry je offline   Profil uživatele Expiry   Find more posts by Expiry   Foto galerie člena Expiry   Click here to Send Expiry a Private Message   Add Expiry to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Expiry! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Calzone
Stálý Člen

Příspěvek č. 41

Tak já nevím, mě nejde o každou korunu, na jiných stránkách píší, že to je z javoru (neboto je pouze vzor?) a takové skříně jsou asi dražší a kvalitnější, než nějaké z dřevotřísky za 2000, ne? Já si sám nic neudělám bohužel, takže bych musel sáhnout po tom truhlářovi. Pokud by mi za ty samý prachy truhlář udělal tu velikou skříň co jsem plánoval a tom plánku tak by to nebylo špatný, ale nebude to dražší takhle na zakázku než skřín z velkovýroby? Pokud nesáhnu po tom truhlářovi, tak moc na výběr nemám, když ostatní levnější skříně mají rozměry co nepřipadají v úvahu... pro mě lepší vyhodit pár korun navíc než nemít nic.

Takhle narychlo jsem udělal plánek jak bych si to s těmahle rozměrama představoval, ale bojím se docela hluku, když jsem musel na té izolaci tak polevit...

Stres - Lidé a zvířata

Old Post 04-08-2007 v 02:26 AM
MEDICINEMAN
Stálý Člen

Karma uživatele MEDICINEMAN - 90% PěstitelskáKarma uživatele MEDICINEMAN - 90% PěstitelskáKarma uživatele MEDICINEMAN - 90% PěstitelskáKarma uživatele MEDICINEMAN - 90% PěstitelskáKarma uživatele MEDICINEMAN - 90% PěstitelskáKarma uživatele MEDICINEMAN - 90% PěstitelskáKarma uživatele MEDICINEMAN - 90% PěstitelskáKarma uživatele MEDICINEMAN - 90% PěstitelskáKarma uživatele MEDICINEMAN - 90% PěstitelskáKarma uživatele MEDICINEMAN - 90% PěstitelskáKarma uživatele MEDICINEMAN - 90% PěstitelskáKarma uživatele MEDICINEMAN - 90% PěstitelskáKarma uživatele MEDICINEMAN - 90% PěstitelskáKarma uživatele MEDICINEMAN - 90% PěstitelskáKarma uživatele MEDICINEMAN - 90% Pěstitelská

Příspěvek č. 42

citace:
Původní příspěvek od Expiry
Truhlar ti to udela nejmin za polovic

hehe, zato si nekoupis ani to drevo vis kolik stoji udelat u truhlare skrin z masivu na miru

to calzone: protipozarni impregnovana sadrokartonova deska 125*200*1,5 cm stoji pod 300 a obyc impregnovana pod 200. A profily jsou otazka v desitkach korun. jednoduse taky muzes sestavit dvojite steny a napchat mezi ne izolaci..

no show

Naposledy upravil MEDICINEMAN 07-09-2007 v 06:45 AM

Old Post 04-08-2007 v 08:29 AM
MEDICINEMAN je offline   Profil uživatele MEDICINEMAN   Find more posts by MEDICINEMAN   Foto galerie člena MEDICINEMAN   Click here to Send MEDICINEMAN a Private Message   Add MEDICINEMAN to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Rory
Stálý Člen

Karma uživatele Rory - 4% Pěstitelská

Příspěvek č. 43

Podle mě, to truhlář "na zakázku" udělá levnějc, nerad bych se mejlil ae pokud nepujdeš k nějaký extra firmě, kde dělaji nábytek pro královnu tak ušetříš a většinou ti to dovezou i domu zdarma (do několika málo Km samozřejmě). Nicméně už se těšim až to budeš mít abychom se podívali jak pokračuje tavba (tentokrát ne jen na papíře)

Old Post 04-08-2007 v 08:32 AM
Rory je offline   Profil uživatele Rory   Find more posts by Rory   Foto galerie člena Rory   Click here to Send Rory a Private Message   Add Rory to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Calzone
Stálý Člen

Příspěvek č. 44

Hlavně prosím už řekněte jak je to s tou minimální hloubkou, ať tu skříň pak nemusím použít fakt na oblečení.

Ale v té truhlárně se asi zeptám a myslíte, že bude stačit tam přinést plánek, nebo je nutné, nebo lepší sehnat i dřevo?

Edit:
A co řikáte na ten návrh s dvouma patrama? Myslíte, že ty mřížky zamezý úniku světla? Nepronikne jima nějak podstatně ten zvuk klipsňáku? Stačil by ten průměr 100mm u nich?

Stres - Lidé a zvířata

Naposledy upravil Calzone 04-08-2007 v 13:04 PM

Old Post 04-08-2007 v 11:48 AM
aristotele
Nový Člen

Karma uživatele aristotele - 9% Pěstitelská

Příspěvek č. 45

jasný stačí když doneseš jenom rozměry

Old Post 04-08-2007 v 13:10 PM
aristotele je offline   Profil uživatele aristotele   Find more posts by aristotele   Foto galerie člena aristotele   Click here to Send aristotele a Private Message   Add aristotele to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Calzone
Stálý Člen

Příspěvek č. 46

A to mi udělají normálně abych si to doma smontoval, nebo na pevno? Z jaké tloušky té dřevotřísky bych to měl asi udělat? Zkusim bych tak 3cm, co říkáte? Když už by byla na zakázku, tak ať je dobrá. Realizace dvoustěny bych se ale asi bál, spíš bych udělal klasiku z hloubkou tak 70-80cm aby se mi tam vešla i ta desítková izolace. Výšku 240 bych asi nedostal do bytu (tipuji), tak bych to udělal jako dvě skříně s celkovou výškou cca 240.

Edit:
Ale koukám, že existuje spousta materiálů, myslíte, že by byl nějaký vhodnější (lepší zvuková izolace) než dřevotříska za podobné peníze? Někdo doporučoval MDF, ale když koukám, tak je tolik druhů, že vůbec netuším který je vhodný. A co se týče dřevotřísky, tak taky nevím jakou, šla by třeba vodovzdorná dřevotříska, provedení pero + drážka?

Stres - Lidé a zvířata

Naposledy upravil Calzone 04-08-2007 v 15:25 PM

Old Post 04-08-2007 v 14:20 PM
Host
Host

Příspěvek č. 47

Cuss
Drevotriska klasicka - 18 mm tlousky max.
Z toho co čtu tak nemas ani ponětí jak se taková skříň vyrábí.
Na hloubku skříně se vybodni,kolik si určíš-tolik budeš mít.
Tak si zaznamenej všechno na plánek,pěkně si to nakresli a zaznač rozměry,ti stolaři ti to udělají přesně.
Doma si to už jen sešrubuješ.
Počítej ale s tím že cena bude vyšší,než jen co stojí dřevo.
Musíš koupit celou tabuli,velký formát bude stačit.
Jeden řez 3-5 korun zaleží kde.
Jestli mu dáš jen plánek s rozměry bude si muset tu tabuli naformátovat a to už je takových 50-200 navíc.
Ted si musíš rozmyslet jak spojit desky k sobě,jestli přes hranolky nebo vinkle,elka........
Jak vyřešit dveře /panty,zavírání/ všechno musíš mit promyšlené.

Prostě dokud se nevydáš do té stolárny alespoň na sondu,nevyřešíš nic..

Zdarec

Old Post 06-09-2007 v 17:17 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Calzone
Stálý Člen

Příspěvek č. 48

SIMOR:
zrovna jsem se sem chystal postnout plánek skříně co mám objednanou u truhláře. Rozhodně ale nejsem typ na to, abych si jí smontoval sám a tak jsem si hold musel připlatit...

Napsal jsem do několika firem a ptal se na cenu a odpovědi byly takovéto:
Truhlářství 01 - 18mm LTD - 7000 Kč
Truhlářství 02 - 25mm LTD - 9400 Kč
Elben - 25mm LTD - 14 642 (pani do toho ale započítala i police, asi docela šílená firma...)

Vzal jsem tu z té 18ky, snad ten rockwool dožene tu ztrátu...

Edit: trošku jsem zeditoval první příspěvek a zaktualizoval tam návrh skříně.

Edit2:
jinak co se týče aktuálního stavu stavby, tak samotná skříň by měla být hotová od truhláře cca za 14 dní, Rockwool by měl být taky za 14 dní (modlím se aby fakt byl, protože jsou docela těžké problémy to sehnat za krátký čas...). TD 250 už doma mám, i potrubí. Takže za tu dobu začnu s vlastní stavbou.

Z první výplaty zaplatím skříň, rockwool + drobnosti, z druhé dokoupím věci nutné ke zprovoznění a zprovozním to a ze třetí výplaty koupím zbytek, jako je pacháč, výbojka na květ, hnojiva...

Nemůžu se dočkat, snad se nic neposere, držte mi palce.

Stres - Lidé a zvířata

Naposledy upravil Calzone 06-09-2007 v 19:12 PM

Old Post 06-09-2007 v 18:20 PM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 13:04 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3 4 5 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás