Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
dvojka-trojka - Tak pokud jsou to feminizovany semena,taky bych z toho tu matku v klidu udelal.Nech z ni vykvest zkusebni rizky a ty dobre kontroluj.Pokavad nebudes mit podezreni na to,ze je to hermac pak by mela i takova matka bejt OK.Pripada mi,ze u feminizovanejch semen je sance ze sis prines hermace o dost vyssi a proto jestli z nich chces delat matku,chce to zkusebni rizky kontrolovat o to vic.Taky mam matku z feminizovanejch semen.Mel jsem ty semena celkem 3.Jedno se nechytlo,jedno je krasna samicka a jedno hermac.Vzdycky kdyz jsem daval rizek z ty podezrely matky na kvet,skoro pokazde se nejakej pestik objevil.Takze by se vlastne dalo rict,ze mam hermafroditni matku a pak se neni cemu divit,ze rizky z ni jsou hermaci.Samozrejme ji zlikviduju,ale chtel jsem mit jistotu.Kdyz jsem daval na kvet z ty druhy matky ktera je OK nikdy zadnou kulku neukazaly.Proste to je predevsim o dukladne selekci a hlavne nic neprehlidnout.Koneckoncu sveho casu jsem tady o tom zalozil i thread,ale nikdo se k tomu bohuzel nevyjadril.http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=23875
Muj zaver po te dobe je ten,ze s opravdove samice jde udelat hermac jen velice tezko a me osobne se to nikdy nepovedlo prestoze jsem kytky vselijak stresoval.Pri koupi feminizovanejch semen je velka sance tak 90 procent,ze si nejakeho toho hermace taky prinesete.Hermace je samozrejme mozne dostat i s nefeminizovanymi semeny,ale sance oproti feminizovanejm semenum je o dost mensi.Tipnul bych cca 10procent i mene.Na tom od jake seedbanky jsou semena az tak moc nezalezi,hermace prodavaj vsechny seedbanky.To nejdulezitejsi je spravna a dukladna selekce!To jsou moje dosavadni poznatky.
Roxy - Taky to muzes mit ve sklepe,venku atd.Jenze i tak docilit ve vzdalenosti 20cm od 400w 23 stupnu neni zadna prdel a bezny to urcite neni.V lete je to temer nerealizovatelny.Ale o to ani nejde.
Netvrdim prece,ze cim vyssi teplota tim vetsi moznost vyskytu samic.Jen jsem psal,ze i ze semen od nirvany je mozny mit 7 samicek a 3 samce.Je to proste loterie a i stesti a zalezi na tom jakej pytlik komu v seedbance poslou.Precijen pomer samic/samcu je okolo 50 procent,takze i sance ze budu mit to stesti a prijde pytlik se samejma samcema nebo samicema je celkem vysoka.Jinak u feminizovanejch semen je to jasny.Moznost toho,ze cast semen bude hermafroditni je pomerne vysoka a rozhodne to neni pro zacatecniky ktery pestujou poprve a jeste ani nerozeznaj samce/samici a slovo hermous slysi poprve.Plno lidi si koupi feminizovany semena aby meli jistotu hned poprve a pak se divi,ze maj vsechno oprcany.
Jinak jsou vseobecne rozsirene ruzne veci.Napriklad ze kdyz postrikas vybojku vodou tak bouchne.No zkus to,uvidis,ze se nic nestane.Takze ja uz od jisty doby spis radsi verim jenom tomu co si sam vyzkousim.
měl bych dotaz: bratránek měl jednoho mazar x WW, udělal jsem řízek a byly z toho tedy dvě rostliny. Matka je samec a řízek je samice(možná hermouš) ... slyšeli jste o tom už někdy? ta matka byla původem ze semínka od jednoho člena
ten řízek jsem po nařezání dal do piksle(200 ml) a k tomu tři kapky citronové štávy , fotoperioda byla denní(resp.letní)
soulQuake - Tak to jsou jen 2 moznosti.Bud je ta matka s ktery jsi to vzal taky hermous i kdyz si toho treba doposavad nikdo nevsimnul a nebo ti ten hermous vzniknul opravdu nejakym stresem,pripadne jinyma podminkama.Me se tohle nikdy nestalo.V tomhle pripade bych dobre prekontroloval matku.Vzal z ni treba vic rizku,nechal vykvest a ty znovu zkontroloval.Jinak jsem si vsimnul,ze hermous nemusi oprcat vsechno,ale treba jen 1 palicku(a nebo taky vubec nic),takze se snadno prehlidne a pak vypada,ze i matka je OK.
(edit)Tak jeste k tomu.Nejak jsem to blbe precet,nebo spis me prislo nelogicky abys z matky samce udelal rizek a to byla samice.Podle me je ta matka hermous.Dost pochybuju,ze bys ze samce mohl udelat samici,to se mi zda jako uplne nemozne i kdyz znas to,priroda je mocna carodejka a nekdy nam predvede i veci o kterych si myslime ze mozne nejsou)))
ja planujem kupit feminizovane seeds najskor od dutch passion ... tak snad o tom nieco napisem.
vdaka za info.
I've come a long way, I used to think of myself as nothing but a loser, but I'm here now and I'm winnin'. I'm startin' off fresh, and this is the beginnin'. JUST NEVER GIVE UP. peace
Hola lidi,
tak se taky podělím se zkušenostmi s fem.seeds.
Seed banka: Dutch passion, osobní koupě ve Vídni, odrůdy: BB, WW, Isis.
Klíčivost: BB 9/9, WW 8/9, Isis 5/5, i po 14 měsících doma.
Pohlaví: všechno samice (klepu na dřevo),
BB dvě matky 1,5 roku starý (už umřely), z jejich 26 řízků vše samičky.
WW dvě matky 1rok starý (zrovna končím jejich život květem) z 38 řízků vše samičky.
Substrát pro všechny Plagron Royalty mix, hnojiva Plagron, Ec max. 1,9, Ph 5,9-6,3, nekolísá, teplota den max. 26-30, noc min. 16-19.
Myslím, že Dutch passion je vysoce kvalitní seed banka, mohu jen doporučit.
Mali ste niekdo feminizovane Himalaya Gold od greenhouse seeds, pripadne tieto iste nefiminizovane? Rozmyslam ich kupit, 50 euro 10 semen, ale ciste na outdoor. P.s.u indooru si clovek zem namiesa aby mala ph presne ako potrebuje, ale ako cim najjednoduchsie zistit vonku ake ma ph zem, alebo ako ju upravit aby to bolo idealne?, flek pri potoku rakos, cernozem uz 5ty rok davam tam biohumus kazdy rok nech su tam ziviny. Nesmejte sa a neodkazujte ma inde, dik za radu
Původní příspěvek od ice13 Hola lidi,
tak se taky podělím se zkušenostmi s fem.seeds.
Seed banka: Dutch passion, osobní koupě ve Vídni, odrůdy: BB, WW, Isis.
Klíčivost: BB 9/9, WW 8/9, Isis 5/5, i po 14 měsících doma.
Pohlaví: všechno samice (klepu na dřevo),
BB dvě matky 1,5 roku starý (už umřely), z jejich 26 řízků vše samičky.
WW dvě matky 1rok starý (zrovna končím jejich život květem) z 38 řízků vše samičky.
Substrát pro všechny Plagron Royalty mix, hnojiva Plagron, Ec max. 1,9, Ph 5,9-6,3, nekolísá, teplota den max. 26-30, noc min. 16-19.
Myslím, že Dutch passion je vysoce kvalitní seed banka, mohu jen doporučit.
Zaujíma ma tvoj názor, či si postrehol nejaký rozdiel napr. vo vitálnosti rastliniek z regulárnych semienok a z feminizovaných? Viackrát som sa stretol s názorom, že regulárne semienka majú lepšiu genetiku ako feminizované. Ako to vidíš ty?
Btw. Dutch Passion tiež vrelo odporúčam.
ja som kupoval 6 rokov normalne ale par krat ma nasralo ked z 10 semien vyrastli 3 a z toho boli vsetky samce, inak pohoda z 5 semien normalnych 3 samice, ale niekedy sa nezadarii, Vaaliim jen outdoor
Ako si to myslel ze klasicke semena maju lepsiu genetiku ako feminizovane, ja davam len outdoor, ako ze su viacej napriklad odolne voci co ja viem pocasiu, a podmienkam kde rastu nez feminizovane ?
Myslel som napr. potenciu rastliny, vzhľad, účinky, silu, výnos atď. A čo sa týka výskytu hermafroditov, asi dosť záleží od kvality seedbanky, pretože napr. z 10 regulárnych semienok sa podarí aj 7 samíc, ale zase napr. z 10 feminizovaných semienok sú niekedy aj 3 hermáči, takže to vyjde prakticky rovnako.
to Ono: jedinýho, čeho jsem si všiml, že se mi řízky z regular matek lépe chytají z hlediska kořenění.
Kolikrát jsem si myslel, jak mi ta rostlinka krásně roste, že z ní udělám matku, protože je nejvitálnější ze všech a nakonec to byl samec.
Růst regular a femised seeds mi připadá velmi podobný, možná je to seed bankou, protože všechny semínka vyklíčí do 36 hodin (ty nejrychlejší za 16!)
Teď mi 3 dny stará fem. BB předběhla 18 dní starý papriky :-)
Na druhou stranu bych měl IMHO trochu strach tlačit fem. do outdooru, je tam víc stresových faktorů, tak aby z toho nebyly hermáče.
A zhlediska stresů, jak říká Jahůdka, taky s nimy dělám někdy psí kusy a zatím (klepu na dřevo) jsem neměl jedinýho hermáče (kéž mi to dlouho vydrží).
Od regular jsem upustil - max. když chce nějaký kamoš vyselektovat matku.
Ikdyž, vzal jsem si od kozzyho řízky, abych mohl porovnat svoje kytky s profi rostlinkama.
Pěstu zdar, Ice13
.... jde Karkulka po lese, vyhuli se jak prase ..... vejde do domecku, koukne do zrcadla a pravi: babicko proc mas tak velke oci?
"Dlubem si raz v uchu dlubem, PUK a naraz ticho."
Ja ma zkusenost z Feminizovanymi semeny od Duch Passion a slo o WW- klicivost 9/9 (jedno seminko sem nekde ztratil)- a z toho bylo celkove 5 hermacu. Mam 400wat a teplota 26-30 stupnu pres den noc 18-22 a mel sem to v royeal ty mixu. Ja bych si uz v zivote feminizovany semena nekoupil. Mozna ze sem proste jen lama a udelal sem nekde chybu ze se mi to tak nepovedlo, ale ja kazdopadne mam jasno a to jedine regular seed, kdyz uz to musi byt semena.
JA SOM SA ROZHODOL ZE KONECNE SA POKUSIM ROZLUSKNUT MYTUS OKOLO FEMINIZOVANYCH SEMIEN.
OBJEDNAL SOM Z JEDEJ Z NAJLEPSICH SEEDS BANIEK SEMENA JE TO MAZAR OD DUTCH PASSION.
OBJEDNAL SOM ICH 20 ZAPLATIL SOM 200EUR.
SPRAVIL SOM BOZ SO STALIMI PODMIENKAMI VZDY JE TAM 24-25C CEZ DEN A V NOCI OKOLO 20C, VLHKOST JE NONSTOP UDZRZIAVANA 78% NA ZACIATKU RASTU.
MAM KVALITNE HNOJKY V BOXE ABSOLUTNU TMU TAK ZE NEHROZI ZIADEN STRES NA RASTLINY.
VSETKO SOM TO UROBIL TAK ABY MALI CO NAJLEPSIE MOZNE PODMIENKY ABY SA DALI VYLUCIT ROZNE NEPRIAZNIVE VPLYVI.
Z 20 SEMIEN VYKLICILO 19KUSOV DO 17 HODIN. JEDNO NEVYKLICILO ANI PO 8 DNOCH.
vsetko mam podrobne rozpisane tu:600W - podny substrat 2007
myslím, že to byl právě deth, kterej tvrdí, že feminizovany seeds od DP jsou ve směs hermáči, sám tomu nevěřím, ale budu mít tu možnost vyzkoušet to a přesvědčit se na modelu VOODOO..... , ale abych prawdu řek moc tomu nevěřím....