Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
No, tezko rict. Typek co dela Arduino, tak mu to jde strasne pomalu, protoze do toho dela tisic jinejch veci a stara se o deti. Takze postup nejakej je, ale fakt minimalni.
Nevim kolik lidi to tu sleduje a kolik z nich ma zajem o tenhle zpusob rezeni...ale rovnou se zeptam
Pokud bychom potrebovali dat dohromady finance na rychlejsi vyvoj, tzn. aby programator nemusel delat (skoro)nic jinyho a vzal si tohle na nejakou dobu jako hlavni zpusob obzivy, kdo z vas a jakou castkou by byl ochoten prispet?
Pokud pocitam rozumne, tak programator potrebuje k obzive sebe a dvou deti a tech vsech veci okolo rekneme 25000 cisteho mesicne MINIMALNE. Spis to bude vic. Rekneme ze polovinu casu by venoval Growduinu. Kdybychom ho chteli na mesic zamestnat aby se to udelalo rychle, potrebujeme cca 12,500,-. To jen pro zakladni predstavu, rovnou uz ted vim, ze ta castka je podhodnocena...jde mi jen o to, jestli je tady vubec nekdo ochoten se pripadne pridat k financovani (a jak moc).
Jeste musim podotknout - cely projekt je opensource, tzn. nikdo si za sve penize nemuze nic narokovat. Kazdy pak bude mit volny pristup k vyvinutymu programu, kdokoliv jej bude moci jakkoliv upravovat, kopirovat.....myslim, ze je to spravna cesta.
Open source beru,
ale někde v tech. dokumentaci nebo na webovkach by mohl byt maly seznam darcu, neco ve stylu : Na vyvoji se se podileli : Tgm - 1000,-
Takovouhle castku bych klidne venoval pokud by nas bylo vic nemel by to bejt problem. Za mesic to musi bejt hotovy ne?
je to generační válka, ale my ji vyhrajem... | hands can destroy - the same can help! | every single piece of stuff is good, unless you can't utilize it | ukbassradio.co.uk
Sanguino už mi spíná světlo, měří vlhkost hlíny, teplotu a vlhkost ve skříni. Ale došel jsem na to, že informace ze skříně chci vidět přes wifi, nataženej ethernet není to pravý ořechový, čímž se dostávám k Raspberry.
Původní příspěvek od majklovec Sanguino už mi spíná světlo, měří vlhkost hlíny, teplotu a vlhkost ve skříni. Ale došel jsem na to, že informace ze skříně chci vidět přes wifi, nataženej ethernet není to pravý ořechový, čímž se dostávám k Raspberry.
Tak vše beru zpět, tu shnilou sračku od číňanů nekupujte, vypadá to jako vidle, teď jsem to asi po měsíci vyndal z hlíny a je to celý zkorodovaný Místo stříbrného povrchu je na jedné elektrodě zelený povlak zkorodovaný mědi.
Elektrolýza je rychlá.
Zkusím tedy udělat sondu tak, že vezmu dva měděný dráty, ty postříbřím a zapojím je do dvou analogů a střídavě z nich budu číst, proud tak půjde různými směry, takže elektrolýza by se měla potlačit.
Chybou toho tišťáku je, že jsem ho pořád napájel (tj. pořád elektrolýza probíhala), teď zapojím proud jen ve chvíli měření.
Diky za zpravu. Prave kvuli korozi jsem upustil od mereni vlhkosti zeminy. Kdyby se to podarilo nejak hardwareove vychytat, zaclenim do do projektu Growduino taky :-)
Mě dneska dorazilo Raspi, takže Sanguino opouštím a zkusím to předělat na Raspberry PI. Má 8 GPIO vstupů/výstupů, jediné co mu chybí jsou analogové vstupy (ty jsem používal jen na vlhkost hlíny), takže zatím vlhkost nechám vlhkostí.