Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tak, já jsem v 55.dni květu (Nebula - bublák) a rozhodl jsem se, že dneska začnu flushing. Vyleju zbylej roztok, vyčistím bubblery a naleju vodu s pH 6,0. Budu flushovat tak týden...
Začínám Flushing 14 dní před koncem (hlína)....
První 2-3 prolití provádím odstátou vodou s enzymem, přesně jak řiká Braindead....
Potom to chce prolejvat, (nikoli jen zalejvat), odstátou vodou s vhodným pH, jak bylo zmíněno....
Mezi každým prolitím to chce přiměřenou pauzu, aby byla hlína při dalším prolití pouze mírně navlhlá....
jo jo to mas bohoure pravdu,ale myslim si ze kdyz to upravim na 6,5
nic nezkazim. - pri pouziti finisheru to smysl ma(uprava ph)
kdyztak zbytecne vyplejtvam par miliku fosforecny¨a par minut casu
tak sem bohoure zjistil (v publikaci hydrologicky/to si taky cetl ne?)
ze vodu je pri pruplachu vhodne upravovat a to kyselinou citronovou ta
je pro tuto fazi nejvhodnejsi-ph by se melo upravit(to sem nevedel)
na 5.5-5.8 a to z toho duvodu 1)roslina odcerpa zbytky zivin z pestebniho media,ale co je dulezitejsi 2)donutis roslinu ktera si dela
zasoby zivin stejne jako clovek-tyto ziviny vycerpat pred tim nez ji sklidis! tak proto
Ahoj,muzete me nekdo poradit co je to flushing? Je to proplachovani? A proc se to dela a jak ? DIky moc a nerikejte mi ze to mam hledat ve FAQ nebo hledani.
flushing - [flasin:] Procedura slouzící k procistení rotliny pred sklizní od nespotrebovanych zivin. Spocívá ve vysazení dávek hnojiva v roztoku a zalévání cistou vodou.
hello funguje flushing len na principe osmozy alebo jeto inac pripadne rastlina sa nicoho nezbavuje len spotrebuje to co ma a neziskava ziadne nove ziviny??
Jo mělo by to fungovat na principu osmózy, když kytky zalejváš jen čistou vodou tak se v buňkách sníží osmotický tlak a přebytečný živiny (v našem případě zbytky pro lidi jedovatejch hnojiv :-°) proudějí do této vody a následně jsou vytranspirovány do vzduchu. Takhle nás to alespoň učili (pokud si to dobře pamatuju)
Původní příspěvek od kiwano někde sem četl že ph 4 protože kytka pak nemůže příjmat živiny z půdy a spotřebovává je ze zásob co má v listech - co si do ní za celou tu dobu napral
muzete tohle nekdo potvrdit? Prave me totiz ceka flushing
Firestarter si na tom ako ja pozri sa este tuto http://grower.cz/forum/showthre...=&threadid=9554 dufam ze mi brandeath odpovie lebo mam akurat doma citronovk tak by som ju pouzil ak je vhodnejsia