Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od jelinekjelinek Dík za info, hlavně o těch typech čerpadel. Má někdo nějaký tip na ponorný vibrační nebo odstředivý čerpadlo, ale normálně na 230V?
To, co uvádí Jaguar, Comet Geo plus funguje parádně. Imho zbytečná otázka, nejdřív ho pochválíš za info o čerpadlech a pak se zeptáš na tipy, které tu už jsou
Mohu se zeptat zde na radu? Pořídil jsem omezovač průtoku 8l/hod a takto jsem je na zkoušku připojil na kohoutek. No, hadička skoro vilitla ale omezovač jen pokapkaval. Pochybuji že to protože skrz kapiláry někam. Je špatný nebo to je normální? Teď se mi ho nechce moc používat...
To je přece správně... systém se "natlakuje" a z každý kapiláry s timhle omezovačem to bude kapat uplně stejně... bez něj to pude cestou nejmenšího odporu a někudy prostě vyteče víc.
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
Samozřejmě to funguje v nějakém rozmezí tlaku (to sis asi měl zjistit než si to koupil)... moc nízjej to neprotlačí moc vysokej to zas zničí (nebo ty s tlakovou pojistkou prostě zablokuje)... ale v tom funkčnim rozmezí jim dáš pokaždý stejně vody ikdyž bude tlak u horní nebo spodní hranice (toho bys nikdy nedocílil kdyby to teklo).
P.S. je vidět že si to vlákno moc poctivě nečetl
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
Měl jsem zato že to propustí 8l/hod při jakémkoliv vstupním tlaku. Vlákno jsem přečetl ne jednou, určitě víc vláken :-)
Ale jako vždy realizace je jiná než to číst. Složim to komplet a dám vědět jak to funguje :-)
Původní příspěvek od Jeraldino Mohu se zeptat zde na radu? Pořídil jsem omezovač průtoku 8ml/hod a takto jsem je na zkoušku připojil na kohoutek. No, hadička skoro vilitla ale omezovač jen pokapkaval.
Ty asi nechápeš co znamená 8ml/ hodinu. To znamená že za celou hodinu to z toho vyteče jen 8 mililitrů vody. To musí jen kapat. Jinak by to nebyl omezovač na tuto hodnotu.
Tak podezření správné, zapojil jsem to a neprotece ani kapka. Tak nevím...
Asi špatné omezovače... Průtok chápu, chtěl jsem napsat 8l/hod..
Kupoval jsem na Keramzitgrow.cz...
Mám hailea hx8830, tlak jsem nenašel. Tak v tom případě na to mohu zapomenout, to čerpadlo bude tedy spíš na ebb.flow
Děkuji za rady. Kolik má tlak vodovodní řád? Že to přes něj taky neteče?
Ahoj kamarádi, dlouho jsem sem nepřispíval. Děkuji za pochvaly Některé první příspěvky brzy vyedituju a připíšu další užitečné informace a poznatky, takže to nezapomeňte skouknout
Jeraldino: Možná jsi to četl, ale asi se málo soustředil... Už v 3. řádku v příspěvku o čerpadlech vysvětluju, k čemu je ti akvaristický čerpadlo o kterým tu píšeš. Taky je tam znázorněno jak je to s tlakem čerpadla, takže by sis odvodil, že pokud má tvoje čerpadlo výtlak 2,3m, tak dosahuje tlaku max 0,23 Baru ! Jak už tady správně hoši psali, pod 0,7 Bar si žádný omezovač ani neuprdne. Tlak ve vodovodu je hodně závislej na přesným míste kde bydlíš, ale pod 1,5 Bar snad nikde není, klasika je řekl bych tak 2,5-4 někde ale i 6... jinak z omezovače 8L/H připojenýho na jehlu v praxi teče tenkej pramínek, není to žádný pomalý kapání, 8L už nějakej objem je a hodina není zas taková doba.
Nedej zaniknout přísloví "zlatý český ručičky", vstaň z tý židle a přenes ten nápad z hlavy do fyzický podoby! Máš na to!
" Žijeme ve zvláštních časech, kdy mladí i staří jsou vzděláváni ve lži a ten, který se odváží říkat pravdu, je nazýván šílencem či bláznem " Platon 427 B.C.