Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
to jestedman: I kdepak! Tim ze budes ganju smazit na masle pulhodky, tak teplem spoustu thc rozlozis. Kazdopadne to vazne funguje.
to iboy: zadny smrad necitit-je to preci obaleno v cokolade.
no kdyz to budes smazit a ne pripalovat, tak toho z toho podle mne dostanes nekolikrat vic, je dost pravdepodobny, ze se ti taky premeni cast zbytkovy kyseliny THC na THC a to se nasledne rozpusti v masle. vubec se nedivim, ze ti to facha, kdyz to delas z palic a z docela slusnou koncentraci. zkus nekdy udelat maslo z listi, pridat kakao, cukr a nejaky dobrutky a cokolada bude taky luxusni
iboy: no myslim ze kdyz to delas zpusobem jakym popsal Nikodym, tak ten lekvar nema ani cas zacit smrdet. jinak maslo ma svoje aroma, ale urcite ne tak silny jako mliko a digestor to vetsinou zvladne
Tohle je super jednoduchej recept kterej mám už otestovanej...jenomže když sem to dělal poprvy tak sem neznal míru kolik je 1g a nasypal sem tam asi 5...to byla jizda
100% tuk, tedy nejaka ta hera, nebo tak neco. Travu nejdrive nekolikrat povarit ve vode, vodu vylit, znova zalit cistou vodou, znova varit a tak porad dokola, klidne 10x. Tim se zbavite chlorofylu a dalsich chut ovlivnujicich latek. THC se ve vode nerozpousti, takze zustane.
Pak rozpustit tuk, pridat prevarenou travu a trochu vody, varit, varit, dlouhe hodiny, dolivat vodu. Pak scedit pres platno (cisty kapesnik), dat do lednicky. On ose to oddeli a vznikne tukovy kolac plovouci na vode. Tukovy kolac sebrat a pripadne znova rozpustit, pridat vodu, povarit, prefiltrovat, atd... Tim se to da jeste cistit k dokonalosti. Vysledny tuk, ktery neni vubec citit hulenim a neni zeleny pouzit na cokoliv. V pripade ze z nej budete delat cokoladu, staci rozpustit a pridat kakao. To vznikne horka cokolada. Ti kdo maji radi mlecnou pridaji susene mleko a cukr. Dale pak muzete zamozrejme pridavat orisky, rozinky, dle vlastni fantazie.
lidi ja to nejak nechapu. Pokazde kdyz sem neco varil tak to nemelo zadne ucinky. Vcera sem varil cokoladu - 250g potravinarskeho tuku, v tom sem skoro 2h varil asi 4g hula ktere je na fotce (neni to zadny masakr ale zhuluje to pekne). Varil sem to ve 2 hrncich, v dolnim voda vrela a porad sem doleval vodu. Muselo se to KUREVSKY vyluhovat! pak sem to smichal s 250g cokolady. Snedli sme toho 3 asi pulku a vubec nic to neudelalo kdyby sme toho vyhulili tolik kolik sme toho snedli v te cokolade tak sme uplne na kashi. Fakt nevim co mam priste uvarit aby to fakalo
podle me je to vareni ve vode docela blbost, pac thc se sice nesmicha s vodou (aby vznikl homogenni roztok), ale myslim si ze se muze rozpustit a vznikne heterogeni roztok, preicemz asi bude thc plavat na hladine a ty ho pak jednoduse vylejes i s vodou pryc.. takhle se prece da delat hash, ne?? ze se na vodu naleje olej a ve vode se vari brko, pricemz thc vyplave na hladinu a tam se smicha s olejem, vzniklej skraloup se vezme a dal se upravuje..
mozna mi to nefakalo protoze sem to vyvaroval parkrat v te vode, ale to se mi nezda, kazdy to tak dela. 9. cervna pojedu se tridou na vylet a rad bych jim neco uvaril, spoluzakum co nikdy nehulili ale nevim jak udelat aby to jidlo melo nejake ucinky...
Nejprve xkrat opakovat postup: Huleni do vody, chvili varit, vodu slit a znova. Dokud netece ciste vypadajici voda. Vysledne vyvarene huleni vymackat a da se dat do mrazaku na pozdeji. Varenim ve vode jsme se zbavili nezadoucich latek. Jak pise Jedubabka. Clorofyl, apod. To umozni vyrobit cokoladu, ktera nebude vubec citit hulenim.
Pak to chce stoprocentni tuk, nejaka hera, nabo tak neco. Ruzpustit na panvi. Pokud se dela pena, sbirat a vyhazovat, az zbyde cisty tuk. Nakonec do hrnce nalit ten ocisteny tuk, pridat trochu vody, huleni a varit. Varit dlouho, hodinu, nebo radeji vice hodin. Dolevat vodu. Nakonec prelit pres co nejjemnejsi sito, huleni vyhodit a vodu s tukem nalit do sklenice a dat do lednicky. Az to ztuhne, ziskate hnusnou vodu a na ni plujici konopny tuk. Vyndat ten tukovy kolac ze sklenice a muzete s nim varit cokoliv co pouziva tuk. Pripadne je mozne cely proces opakovat. Kolac rozpustit, dolit vodu, varit, lednicka, atd...
Cokolada je pak ten tuk+kakao + prisady coz muze byt cukr, susene mleko, orisky, strouhany kokos, atd.... Vari se to ve vodni lazni, ze si date velky hrnec s vodou a do nej druhy hrnec s varenou cokoladou, tim padem se to nepripali. Ufff
Sinuhet: no nevim proc to pises ja myslim ze je to kazdemu jasne ale ja to varil jen v cistem tuku bez vody a ne v masle. A pak sem pridal studentskou pecet... a ucinky to nema zadne no :/
hm..nevim pride mi to stim tuhnutim apod troche slozity...my to delame takhle:
listi prevarime jednou dlouze (tak 30-45min) ve vode, vylijeme, listi propereme, (nekdy varime podruhe, tak 15min ale myslim ze uz to je zbytecny), potom hodime do plnotucnyho mlika a varime tak hodinku, v prubehu davame rum (dejme tomu co 10minut panaka), na konec dosypem skořku a kakako, příp. dochutime jeste rumem. vsechno prolijem platynkem a je z toho nebecpecny mliko co neni vubec cejtit brkem. pro ty kdo chtej stim mlikem jeste dal neco varit ... jednoduse nedavat skorku a kakao....napoprve z tohodle mlika raus minimalne 6hodin, kekonci halucinace..
Tak jsem take zkusil uvarit cokoladu a moje poznatky jsou takove, ze misto tuku Hera (maslo jsem nezkousel) je lespi pouzit tuk Lukana, protoze Hera obsahuje jen 75% tuku, takze 1/4 vlastne vyhodite a navic je moc meka a s cokololadou se spatne spojuje, narozdil od Lukany (modre) coz je 100% tuk, je tuzsi a vysledny vyrobek ma mnohem lepsi konzistenci.
napadá mě co by se stalo když by se marijánka nechala vařit v Alkoholu dejme tomu Finská Vodka ...
- můj názor je že by se THC rozpustilo a byl by z toho silnej chlast ale myslíte že by to šlo dát ještě do čokolády ? Uvařit čokoládu a přidávat ještě tenhle "likér" ? ...