Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
...no s teplotou to je tak ,že s "ačkem" sem měl ve skříni s 600w míň stupňů než s kůltůbou(podomácku dělaná-hodně plechu-moc topila ),ale stejně sem tam měl 30,tak sem to downgradoval zpátky na 400w(poved se out,tak nemusim tak šajnovat )...no a je to super-teplota v cajku světlo všude a ještě to dobře vypadá ......fota mam,ale ve foťáku a ten doma tak je dodám po neděli do mýho trýdu,zatim čus.M.
edit: jo a mám tam nechanej jen odtah ze skříně td250 + pas. nasávaní a ofukovej větrák-to je celá vzduchotechnika.
2 indicky konopi:
Diamantová folie je oproti klasické stříbrné prohnaná pod válcem, kterej do ní vyrazí malinký nerovnosti, takový aby se ti při natažení folie neztratily - jako při klasickým zmuchlání
Sám plánuju koupi tohoto stínidla - mám 600W v relativně malým prostoru, sice nemám problémy s teplotou (pod 28°C) ale výnosy nejsou nic moc.
V plánování je prostor 1,2x2,2m ale nevím jak bych to nejlépe pokryl.
Na http://www.growshop-highfive.com/ říkaj, že stínidlo na 1000w pokryje 2,2 x 1.8m a kdybych těch 1,8m pomocí důkladného poodrážení diamantovou folii zmenšil na mých 120 čísel mohlo by být vyhráno, co myslíte? Světla tam sice nebude zrovna nejvíc, ale na tak velké ploše by mohly skákat pěkný čísla g/w
Co byste viděli jako lepší v možství ztarceného světla - Kůltubu nebo heatshield ,nijak moc to sice chladit nepotřebuju, ale bůhví co se stane až v létě udeří horka
A ještě cena - kde a za kolik jste je viděli?
Já - 1000w - 2690
400/600w - 1690
Bioplants Brno
Escadro Pablo: hele taky jsem si rikal, ze u heatshildu se mi ten stin moc nezda, ale rek bych, ze je k uzitku, pac teplota pod nim je libova a i pres ten stin jsou kyti uprostred o par cm vetsi, nez u kraju, takze IMHO jeste zlepsi rovnomernost rustu
EricCartman: opravdu levne, Borivojova 2690 za 400/600W
Escadro Pablo: hele foto nemam a asi ani mit nebudu, pac jsem to prohazel a uprostred jsou ty nejmensi,,,, delal jsem to tak i bez A-Winga, jen rozdily ve vzrustu byli predtim vetsi....
Kazdopadne pro predstavu v obdelniku 3*4 kyble jsou dva primo pod stinitkem/heatshieldem a kyti v nich proste narostly o neco vic nez ostatni (ale neni to takovy rozdil, tak 3-5 cm rozdil od ostatnich, z celkove vysky cca 45-50 cm)
mno, to me taky napadlo, ale ony nejsou vyssi a vytahlejsi, nybrz vyssi a celkove robustnejsi, takze asi ne
jo, pod hs je fakt chladek, jinak s tim nejteplejsim/nejsvetelnejsim mistem se da dost hejbat,,,
,,,,a IMHO je lepsi mit vyssi kyti u kraju, protoze pak maj vsechny kyti vic svetla, ty mensi, co dam doprostred pekne zhoustnou a jsou tak trochu do V cimz se jeste zvysi pestebni plocha (prodavaj se i takovy SOG systemy s kaskadovitejma patrama), uvidim co s A-Wingem, zatim je to v
rovine
btw. mas ten mensi hs? Trochu mi prijde, ze by k 600W mohl bejt i ten velkej, ale zas jestli to pak nebude hazet zbytecne stin
Původní příspěvek od Jeck Herer To stínidlo co sis vyrobil ti maximálně o trochu víc rozmístí světlo... Mluvil sem se známim co dělá v growshopu a řikal,že sou ty stínidla A-Wings tak drahý,protože sou z ňákýho matroše,kterej vodráží ňák 95% světla,strašně efektivně a že např. 600w lampa s timhle stínidlem pokryje plochu 1.6 m čtver.
Sám to má doma,řikal že je to světlo skvěle rozmístěný a kytky který jsou úpe na kraji nejsou vůbec ridší,jsou skoro stejný jak ty uprostřed.. je to super a chystám se do toho taky jít,až vymáknu plochu,určo se to vyplatí!
Oni toho všeobecně týpci v growshopech spoustu nakecaj. Moc bych jim nevěřil, jde jim hlavně o to, aby to prodali. Kámoši takhle dali na radu jednoho z nich a pořídili Nurturelite. 200W prej mělo díky unikátnímu vyzařování ,,toho správného" spektra svitít jako 600W sodík. Jaký bylo jejich překvapení, když 2x 200W = 400W měl příkon pouze 300W a nakonec pod tím měli jenom 100-150g. To moc neodpovídá 1200W, co? Stejně jako já s Budmaxxem. Padali od nich řeči, jako že ,,týpci co to jedou udělali po přidání Budmaxxu 700g místo předchozích 450g", a realita byla mnohem slabší. Prostě to všechno brát s rezervou, A-Wings není výjimkou.
taky bych rekl ze to tak horke nebude, teorie je hezka vec ale rozdil pred klasickym stinidlem nemuze byt nijak zavratny a s pridanim ostatnich faktoru vynosu mozna i nulovy, myslim ze budou veci, ktere se na urode projevi mnohem vice
Nejvíce mě sere , že tu kecáte a nemáte ho. Samozřejmě že vše má vliv na výnos ,ale stínidlo je prostě super, a všechny vaše náhražky s různých plechu jsou většinou horší než klasické stínidla s obchodu, prostě kdo jste to nemohli porovnat na vlastní oči , tak se k terijím o prospěšnosti raději nevyjadřujte, můžete hodnotit jen to co máte a můžete porovnat.
greenjerry: hezkej zapal pro vec, ale moc se hadas
1. kdo tu mluvi o teorii, my psali poznatky z praxe
2. Oproti obyc stinitku je to nesrovnatelnej rozdil, kytky rostou opravdu rovnomerne (nicmene tvuj home a-wing tohle muze dokazat taky )
3. CT mam, neni to spatna vec, ale teplotou se A-wing (600W) s heatschieldem CT (400W) v klidu vyrovna (kytky 10 cm pod vybojkou, no-problem v obou pripadech, s tim, ze CT ma mnohem horsi rozlozeni svetla - osobne vidim uplatneni CT pri omezenym miste) btw. Snark vsude prosazuje, ze CT je jen komercne vyzdvihovana a ze neni moc o co stat - v praxi)
4. nizsi teplotu ve skrini je lepsi resit poradnym centralnim odtahem
ne ja se nechci hadat, jen me to zajima
radsi kdyz mi nekdo napise sve poznatky nez kdyz pise "serete a kecate"
... pro rozlozeni svetla je to urcite mnohem lepsi nez klasicke stinidlo, to urcite, ale to neni nic co by se nedalo napodobit, pak tu zbyva jen material oproti homesmejdum
a nemuzu si pomoct i kdyby byl matros original Awingu mel 100% odrazivost tak pri bile nebo nejake spec folii ktera ma 95-98% to se neda poznat.
Jinak bych tedy prosil jestli by nebyl nekdo ochoten poslat schema origos awingu s healtshietem ? prave proto abych zjistil tu praxi dik
njn , na krabici pisou, ze a-wing ma 98% odrazivost jako folie, jenze jak u folie vyresis teplotu
az budu mit cas a jestli si vzpomenu , tak ti to zmerim a nakreslim, ale mej strpeni
jop a jeste by me zajimalo - v hydroponicu meli dlouhou dobu v ceniku "necojakoa-wing" od jiny firmy a psali tam, ze to ma lepsi konstrukci a tak, cena byla o neco malo nizsi, nicmene uz maj taky A-wing original - mate nekdo zkusenost ?