Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
čepra: No to sice jo zbyde tam a kytka bude mít z čeho brát, ale co v období kdy je vody až moc? Dešťové období? Tím pádem voda bude dole pořád a může dojít k zahnívání... Ale nevím třeba máš recht. A tech deset cenťáků dna je obyč půda nebo tam máš tak silnou vrstvu nějaké drenáže?
Já tam mám jenom hlínu, ale s drenáží to moc pěkně popsal Seli (ten obrázek je jeho, tak mi snad nikdo nebude nadávat, že jsem ho ukrad) v threadu o pěstování na stromech.
"No to sice jo zbyde tam a kytka bude mít z čeho brát, ale co v období kdy je vody až moc? Dešťové období?"
Tak z toho bych zase takový strach neměl, z mý zkušenosti je vody spíš málo.
"To co jsem prožila, mi dalo sebevědomí a po politické stránce to, že budu do konce života proti komunismu a totalitě. A nemůžu pochopit, že mladý člověk se může přiklonit k jejich programu a k jejich straně. Já vím, že neustále lžou"
Hana Truncová, politická vězenkyně
"Co dal bolševismus světu, národům, člověku? Světu vzpoury, zmatky, násilné revoluce, občanské války, teror. Národům bídu, neštěstí, bezpráví, zotročení materiální i duchovní. Lidem věčná strádání. Bolševický stát vzal člověku svobodu, čest,mravnost." Alexandr Jakovlev - bývalý vysoký komunistický funkcionář
čepra: No to by mohlo být dobrý, asi to tak udělám... Díky za tipy... Tím že díry budou deset nebo trochu víc centimetrů nad zemí se vyhnu tomu, že by tahala kytka vodu ze země - kyselý mokřiny a to je dobře, nebudu tedy mustet stavět ani žádnou konstrukci, prostě je postavím na nějaké zpevněné místo tak aby díry byli nad hladinou...
díry bych taky určitě nedělal až do dna....dělat je tak asi fakt těch 10-15 cm nade dnem protože kdyby dlouho pršelo tak ať ma voda kudy odtíkat...a fakt at netaha zadnou vodu z okoli...jinak
Zdrávím kýblařskou komunitu.
Chtěl bych takyž trochu obohatit tohle téma.Kýble už zkouším 3tím rokem a postupně to nějak vychytávám, dík mé lenivosti sem ještě nic neposlal, až teď, kdy je víc času, než to opět rozjedem ariváá
Kyble se valej vsude mozna od primalexu atd.Staci se zeptat nekde kdyz treba rekonstruujou panelak.
Jinak ten napad s plovoucima kyblema je paradni.Clovece pestovat primo na vode v rakosi to je myslenka.Tam by to nikdo nehledal,akorat by me zajimalo,jestli to v kvetu nezacne plesnivet.Precijen u vody je dost vlhko a zima + mlhy.Obzvlast v zari a rijnu.
No je to vychytany.To dole ty pasky to je automaticky zavlazovani primo z vody co?No je to naprosto genialni a originalni.Bych se na stromy vyprdnul,tohle je daleko jednodussi a nenapadnejsi
thepsycho: vyborny, nenapadny, jednoduchy a sqely napad! taže samozavlazovacka? tak to , takoveto napady se muzou siknout, ale, jak psal jiz Jahudka!: co plisne? a hlavne rybari? ale tech bych se v dobrem rakosi nebal. i kdyz by to bylo asi lepsi nekde na velke plose a jezdit lodkou zastipovat. K+
no ja nevim nezapomente taky na to jak pise LAHVAN rybari sem taky rybar ted uz ne moc a rakosi se vetsinou vsude kosi!!!takle by ste mohli snadno prijit o kiti !!jinak je to dobry napad PeAcE
čaute, takýj ohlas bych nečekal.
Matroš sem sehnal zadara, polystoše se sem tam válejí po rekonstrukci paneláků anebo, tam prostě jsou
kbely sem našel u jedné konírny, ale jednoše jsou k sehnání i v obyč. šopech s potravinama, vozí jím v tom majonézy, saláty a tak.U nás 15l za 10kč, což je super.
Tenhle způsob sem dávno goumal, jak pěstit, bez toho, že bych musel jezdit lít, páč přes prázdniny nejsem moc poblíž kytiček. První pokus byli dva kyb. v sobě a ukotveny pomocí dřevěných tyčí vbitých do země, jenže hladina není stabilní, proto plovoucí plošiny, fakt krása v srpnu zajít za těmi vodními tanečnicemi a jen si s němi hrát.
Má to mega výhodu, viz předtím, ale nevýhod je taky dost.
-Voda během vegetace odebírá živiny, což je nejhorší, musí se to hlídat
-Ti rybáři, opravdu problém, pěstím, mezi dvěma, takže můžu jít jen když je tam max. jeden a přitom pouze 30m o obou
Jednou v noci sem těch 30m lezl tam i zpět večer přes 3 hoďky, aby na mě nedošli, taky že ne, wow, ale to poškrábané břicho, když je miluješ...
-Další nev, je, že rákosí roste moc rychle, takže musíš často kosit
Problém s kotvením nemám, rákos je dost nahusto, a polystoše mají docela velkou plochu, takže se jentak neprotlačí, horší je, že se odírají o sebe, a taky kachny, velké potvory, moc sem si to neohlídal, tak si na polovině pochutnaly.
Ještě přidávám něco z první sadby, to jsou první 2 obr
Předposlední to je zdechlina ryby, taky možná hnojka, ale já to neriskuju, dají se krásně spálit tímhle šitem
Posled jsou kořeny mezi plovákama, užil sem root juice, jak je vidět, tak savé knoty ani nebyli už zapotřebí.that´s all pokud chcete, ptejte se rád posloužím
Původní příspěvek od Anubissss no hochu ale fotky nic moc kdybych ti mel ukazat svoje ... sice mi to nerotlo nikde v ribnike nebo kde ale poctivost nezklame...........................
chlapce, nejde tu ani tak o vynos nebo kvalitu, ale u genialni napad. dnes uz neni problem pestovat supermegagigahyper skanky, ale je probrlem vymyslet neco noveho.
btw nejdriv si to tu aspon procti, kdyz neumis ani vkladat fotky, nez zacnes s kritizovanim, ju?
No jakožto zakladatel threadu koukám nějak se to tu rozjelo. Každopádně thepsycho už je odměněn karmou. V podstatě mi odpověděl fotodokomentací na všechny mé otázky a jen mě utvrdil v dojmu že kýble v mokřinách nejsou nejhorší nápad. Sice jsem našel lepší místo kam kbelíčky udat, ale thepsycho prostě všechna čest! Jinak všem děkuji za rady a návrhy, dokonce děkujem i za konstruktivní kritiku!
edit: A taky sklízíš! Což dost z Growerů, kteří pěstí outdoory díky čorkám ( ) ne! A lepší sklízét míň a mít odměnu za grow než nic...
Kýblaři zdar!
Tenhle rok hledám novéj fleky, snad si nebudeme někde překážet
Velká chyba je, nechat kbely i přes zimu na jednom fleku, rákosí popadá a tajemství je tu tam. Velkou nevýhodu vidím v odvádění živin pryč skze vodu(vycucávání), když průběžně dohnojíte, no problem..
A ohledně ukotvení..Nikdy jsem je neměl ukotveny, z hustého rákosí neutečou, ale tenhle rok to ukotvím pomocí háku do dna a šňůr, pokud hladina kolísá během pěstování, tak počítejte s rezervou, aloha..
zdravim vsetkych tento rok sa i naskytol taky maly ale dost zavazny problem zistil som ze mi na moje policko chodia niake vyjebane corky ak chcem zachranit urodu tak ich musim presadit do kyblov ale su uz skoro meter vysoke/jukni my thread/ ...poradte mi --budu este schopne sa vzchopit???...
cantona9:Pokavad ti tam chodej nejaky lidi,tak to presad urcite.Budes muset sehnat poradny kyble,korenovej bal uz bude urcite poradne rozvetvenej.Ale jestli chces neco sklidit,tak to urcite udelej!