Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od CAESAR vedeli ste,ze tie 12V vetraky(co su v kompoch)su vlastne na striedave napatie?ono sice na vstup privadzas jednosmerne,ale elektronika vo vnutri z toho robi striedave. zaujimalo by ma,ci nahodou niekto neviete schemu zapojenia,jednoducheho striedaca, s 2 tranzistormi a nastavitelnym vystupnym napatim a frekvenciou.dakujem
To jsem nevedel,je to zajimavy a pripada me to logicky.Asynchronni stridavej motor nema zadnej komutator,takze jeho zivotnost je omezena pouze zivotnosti lozisek.Je to kvuli zvyseni zivotnosti tech PC vetraku.
To jsem nevedel,je to zajimavy a pripada me to logicky.Asynchronni stridavej motor nema zadnej komutator,takze jeho zivotnost je omezena pouze zivotnosti lozisek.Je to kvuli zvyseni zivotnosti tech PC vetraku.
taky sem to nevedel .... nebo spis sem nad tim nikdy nepremejslel ... nakonec takevej motor je i levnejsi na vyrobu ... a navic je na rotoru jen magnet... cely vinuti je na statoru (musel sem si hned jeden rozebrat, abych se na to podival )
Marilize Legajuana
GROW iT! - ROLL iT - SMOKE iT & Be H!GH WhiTe LED grow BOX, Skrytý microLEDbox - secret power inside *** Klasická studie na trenažérech z roku 1991 prokázala zhoršenou schopnost pilotovat letadlo 24 hodin po jedné marihuanové cigaretě.
white.ano mysles som neico take,mohol by si mi prosim nakreslit regulovatelnu schemu aj s konkretnymi hodnotami suciastok?myslim regulaciu aj vystupnej frekvencie,aj vystupneho napatia.dikes
CAESAR: jo, moh .... spechas na to hodne? vubec se mi nechce
Marilize Legajuana
GROW iT! - ROLL iT - SMOKE iT & Be H!GH WhiTe LED grow BOX, Skrytý microLEDbox - secret power inside *** Klasická studie na trenažérech z roku 1991 prokázala zhoršenou schopnost pilotovat letadlo 24 hodin po jedné marihuanové cigaretě.
c: do kolika voltu?
.... nebo teda spis na co to ma bejt??
Marilize Legajuana
Původní příspěvek od Francois deGEOT
Jestli myslis ty dratovy z tech "color spektrum",tak by to slo,maj max.zatizeni 5 - 10W,ale neni to the best,ztraci se zbytecne vykon.
No však stacilo by aby tieto potenciometre alebo aj hocijake ine riadili bázu tranzistora kde treba fakt minimalny prud.
Celkovo myslim ze s bejakym univerzalnym tranzistorom by to bolo najjednoduchsie. Trebars BD433 je schopny tahat vykon az 36W co myslim na niekolko ventilatorov by malo stacit.
To nemyslis vazne s tou schemou?? Zmenou napetia na baze nedokazes regulovat mnozstvo preteceneho prudu cez tranzitor. Mozes hol len otvarat alebo zatvart.
sus3d: Je to akorát trochu zbytečně komplikované, ale fungovalo by to. Ten tranzistor bych ale připojil až za ten druhý odpor (vyobrazené zapojení je zesilovač - ale, jak jsem říkal, i tak by to fungovalo).