Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
nazdar....
tak jsem tu sůl risknul na jedné pokus kytí a hle ono to funguje! Koncentrace: do 1,5l plast falše jsem dal cca 2 lžíce soli a vodu. pak zalít. Pro kytí je to asi drsný, ale to ma za to že nechce dozrát (vtip). Přes noc se noc si kytí udělalo asi min. o 10% více krystalů. Vím to protože používám silnou lupu (zkuste se na květy taky mrknout lupou - budete zírat). takže si myslím že to je alespoň na karmu...... ale chtělo by se více rozepsat o postupu a účinku na kytí, či použité koncentrace. Možná vyzkoušim větší koncentraci.
tak zdar.....
Nazdárek!
Jsem tu poprvý a je to bomba!!! Tolik vychytávek!!! Já osobně tak 14 dní před sklizní ostříham všechny listy a necham jen palice. Ty se pak krásně orosí a power se zvýší. Mam s tim dobrý zkušenosti.
hele lidi s tou solí bacha, měl sem dvě super kytky na balkóně každou v jednom kýblu, tak že to taky zkusim a dal sem na 2l 2lžíce soli a zalil sem každou kytku jednou dvoulitrovkou
bohužel asi sem to s tim množstvím soli přehnal, kytky se sice začali víc obalovat pryskyřicí ale asi po 2 až 4 dnech se listy začaly podezřele kroutit a schnout, prostě kytky šly do prdele, ještě že už byly zralý a tak sem je pokosil, naštěstí žádný ztráty!!!
ale kdybych to udělal o 3 tejdny dřív nevim nevim
chce to zjistit pořádně dávkování a td
funguje to stejne jako kdyz prehnojite jakymkoli jinym hnojivem, proste se v pude vytvori velmi koncentrovany roztok soliii (to nemusi bejt njenom kuchynska sul, ale vlastne hnojiva jsou ruzny sole), ze ktereho voda do kytky nemuze difundovat, pac je v kytce mene koncetrovany roztok nez v pude, a tim padem ma voda v kytce spise tendenci prechazet do pudy a redit ten pudni roztok az do vyrovnani koncetraci.
Pro ty co neholdujou chemii, se proste pro kytku stane pudni vlaha nedostupna, protoze molekuly vody Hydratuji(obalujou je) molekuly soli, to je normalni jev. No a kyticka chudak nema dost sily aby je od tech soli odtrhla.
Suma sumarum to tzv. skvele pocinani udela stejny vysledek, jako kdyz nebudete chvili zalejvat, akorat na to nebudete muset cekat tak dlouho. viz
OTON
K zamysleni:
to ty kytky chcete fakticky mucit jenom kvuli tomu, aby se vas z jednoho malyho speka zhulilo dvakrat tolik ?
ja nevim jestli je to zas takovy muceni, když ty kytky už zastřihujeme, tísníme kořeny aby moc nevyrostla, stříháme jim listy, řízkujeme je a děláme všechno možný aby na tom bylo co nejvíc kukuřice, kurva co to píšu - pryskyřice a děláme to furt, tak 2 dny před sklizní ji ta sůl nevadí, stejně ji krutě vytrhneme ze země i s kořeny a za živa ji necháme pomalu usychat, takže když ji posolíme, tak to má vlastně docela rychlou smrt, než aby tyden usychala, není to k zamyšlení?
jo jasně ty kytky už mučíme od začátku, protože nikdy nám, nebo dobrýmu pěstiteli, nerostou tak jak by rostly v přírodě, jak již někdo psal výše, zaštipujem, brutálně přehnojujem a podobně, nějaký řeči o mučení kytek asi nejsou na místě, prostě to pěstujem aby sme si mohli dobře zahulit, jestli to někdo pěstuje pro jiný účely ať se ozve
sem rád za každý nový metody, ale s tou solí to chce ještě vychytat aby se nestávaly zbytečný chyby, už sem ale sklizeň okoštoval a můžu potvrdit že sem nic nezkazil solí, ba i vylepšil, proste zhulil sem se na sračku...
schválně sem použil ten výraz, protože to bylo fakt hustý... toť vše, Oton
Je sice fakt že ta sůl trošku vyžene pryskiřici, ale na druhou stranu mě ta pokusná kytka pěkně smrdí po soli, a hulí se to dost špatně - tak nevím....... Asi to chce víc času na pročištění kytky od té soli, min. 3 týdny.
no myslim, že ta sůl zabrala ale jak již bylo řečeno chtělo by to pročistit, i když sem v posoleným hulení žádnou chuť soli nezaznamenal, model je to ukrutnej, včera sem zhulil z jednoho špeka 6 lidí uplně do sraček, akorát se po něm strašně kašle, ale to určitě nebude tou solí
Já pěstuju pátým rokem a je to rok od roku lepší, protože získáváš zkušenosti a někdy tě napadnou i svoje vylepšovací metody. Zatim sázim jenom outdoor, ale chci zkusit i indoor. Sázim zhruba v polovině dubna (podle toho jaký je pocčasí). Nějaký semínka hodím do dírek a některý hodim zase do lajny a pak je rozesadim. Kytky dávám asi 1,5 - 2 m od sebe. PAk přichází prázdniny a já obvykle jedu pryč, takže nechám kytky prostě růst. Samci jsou v pohodě, protože je obvykle poznám brzo, a tak je vyškubnu. PO prázdninách si už připravuju náčíní a místo. Nějaký kytky ( fakt dobrý ) si sušim doma na skříni, ale zbytek kytek mám v garáži. Věšim je kořenama dolů a na kořeny dávám ještě mokrej hadr, protože jak voda stéká po stonkách, tak bere sebou pryskyřici ze stonků a všechno se to nacucá do palic. Kytky mi tam uschnou asi za 14 dní (dobrý) a jelikož mám připraveny 5 litrové sklenice většinu dne je palici po palici strkám do těch sklenic. Mívám asi 7 pětilitrovek a z toho jich 5 dávám pod zem a až příjde čas tak si jednu z nich třeba vytáhnu.
Já myslim, že to postupem času vychytáš a budeš mít slušný kytky. Tak ZDAREC.
Ahoj. slyšel jsem že se taky dá udělat cca 3 - 4 dny před sklizní když jsou kytky v zemi tak je nechat nasuchu aby začali umírat a tím jak umírají tak se snaží zachránit paličky a tvoří více pryskyřice .. co je na tom pravdy nebo neznáte něco podobného co funguje ? díky
Ale však když se to pořádně proleje a pak nechá vyschnout, tak by tam sůl neměla být ne..? nebo ihned jak se to proleje vodou, tak se to musí dát pryč? díky
Původní příspěvek od sativa az bude zrala (zacnou hnednout ty vlasky), tak ji sklid, kdyz treba nebude 3 dny prset, protoze kdyz je sklidis hned po desti, bude cast pryskyrice omyta a za par dnu se vytvori nova, kdyz bude sucho
Déšť ti nesmyje žádnou pryskyřici to je holý nesmysl ,ale prostě pokud sklidíš hned po dešti a nenecháš je oschnout pak může naskočit plíseň na začátku sušení!