Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Apofiss Super rozvětvený!Jen mi přijdou moc hubený(stonky,listy,vršky).Jen dál dokumentuj,všichni to potřebujeme a vítáme:-)
Jo, je to vsechno takove male titerne. Stonky mi ani tak moc nevadi, ale maji pomerne male listy. Vysvetluju si to tim, ze je to hodne rozvetvene a ta energie se rozdelila na hodne casti. :-)
Teď jde o to, jestli je lepší hafo titěrných paliček, nebo pár velkých a těžkých.Mě se líbí ty malé a košaté, ale pravda je asi někde uprostřed.Jsem zvědavej na vývoj...
Původní příspěvek od Apofiss Teď jde o to, jestli je lepší hafo titěrných paliček, nebo pár velkých a těžkých.Mě se líbí ty malé a košaté, ale pravda je asi někde uprostřed.Jsem zvědavej na vývoj...
snad je lepsi hafo titernych(vzhledem k vynosu),vsak ony by mely naboptnat
Původní příspěvek od Apofiss Teď jde o to, jestli je lepší hafo titěrných paliček, nebo pár velkých a těžkých.Mě se líbí ty malé a košaté, ale pravda je asi někde uprostřed.Jsem zvědavej na vývoj...
No prave, chce to pro svou odrudu najit optimalni pocet vetvi kolik jeste dokaze utahnout naplno. Jsem zvedav jak male budou, uvidime.
Napadlo mě, že by se jako zvlhčovač dala využít hlava z inkoustové tiskárny. U ultrazvukové zvlhčovačky se vibracemi tříští voda na kapičky o objemu prý 1,767 kubických mikronů. Hlava v tiskárně také vytváří mikrokapičky v řádu pikolitrů. Takova kapička se pak hned ve vzduchu odpaří a zvlhčí ho.
Musela by se zapojit hlava z inkoustovky tak, aby všechny trysky neustále prskaly kapky. Ovšem pokud vím, tisková hlava se zahřívá, takže by to chtělo asi chladit. Dokonce pokud vím jeden ze systémů přivádi inkoust do varu prudkým zahřátím a tim prskne kapička.
Ale jiné jsou piezo, tak ty bo to tak moc hřát nemusely.
No jen taková kravina, není to nic levného, snadného, efektivního, spíše kdyby si nějaký kutil chtěl zavýzkumničit. :-)
Zkusil jsem vyfotit po týdnu kytku pod stejným úhlem a není vidět žádný rozdíl, takže celkové fotky nemají smysl.
Přikládám jen nějaka makro s kapičkami a celkový pohled shora, kde je trochu vidět jak je štříháno. Ty větší horní listy klidně v půlce. Snažím se nestříhat ty jednočepelové tenké listy co rostou z palic a jsou na nich kapičky. Jen ty větší "pětiprsté". Klidně se to dá stříhat postupně. Nejprve opatrně třeba jen konečky, počkat pár dní sledovat kytku a pak zase.
Kolem stříhání je ale spousta woodo a netvrdím, že můj momentální způsob je ten jediný pravý.
Ale mam podezření, že bude problém. Některé vlákna už hnědnou a kapičky pod mikroskopem už se taky kalí. Přitom je to teprve 30. den. Problém vidím v tom, že to byly kvetoucí řízky, které jsem se asi měsíc marně pokoušel přesvědčit ke zpětnému přepnutí do vegetační fáze. Vypadá to, jako by to dozrálo dřív, než se stačily palice pořádně vyvinout. Nevím divné. Nechám to ještě být a kdybych měl dojem, že už to dokonce "odkvétá" sklidím to i když to nejsou palice jaké bych si představoval.