Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Čus lidi, chci se zeptat co znamená na elektronickym předřadníku označení 250SL, je tam 250W na přepnutí, ale i 250 SL a pak i 400SL, nic k tomu předřadníku nedaly a na netu to neni nebo to nemuzu najít
To znamená že tam máš mít 400W výbojku a můžeš si jí přepínat na wataže 250/(asi?275) a 400/440. Předpokládám že je klasický 230V. Kdyby jsi měl 400V musíš použít výbojku pro 400V balast .)
Původní příspěvek od Zvěra Čus lidi, chci se zeptat co znamená na elektronickym předřadníku označení 250SL, je tam 250W na přepnutí, ale i 250 SL a pak i 400SL, nic k tomu předřadníku nedaly a na netu to neni nebo to nemuzu najít
Ahoj všichni,zvažuji do svého nového boxu i novou lampu,a potřeboval bych poradit. Chtěl bych si koupit elektronický předřadník Lumatek s regulací osvitu od 250 do 400 super lumen.Jde mi o to že bych na růst zvolil 250W MH a nechal bych regulaci nastavenou na 250W.Na květ bych zvolil 400W HPS a regulaci nastavenou na 400W a 400 super lumen.Jde mi o to že kdybych musel koupit 400W MH tak bych jí nechtěl škrtit regulací na 250W.Nikde jsem to na foru nenašel.Taky si myslím že škrcená výbojka by nemusela mít to správné světelné spektrum pro mé miláčky. Poradíte mi prosím jestli je to možné takto udělat?? (Snad jsem to napsal dostatečně k pochopení co jsem měl na mysli)
Naposledy upravil flyfish215 27-12-2015 v 16:20 PM
S tímhle předřadníkem můžeš použít výbojky MH i HPS 250W na první dvě polohy, nebo 400W na všechny. Stmívat se můžou pouze HPS výbojky (Son-T, Nav-T apod.), výbojky MH nebo kombi (Plantastar, Grolux) výrobce uvádí jako nestmívatelné. Ty 400W na všechny polohy jen HPS, MH jen 400W, možná 400SL nevím.
Po této informaci jsem se nepídil. Ale z mích zkušeností jde ztlumit 400W jak HPS tak i MH v pohodě na 250W.
Osobně to takhle provozuji hlavně s 400W MH už nejméně pár kol. A nikdy jsem nezaznamenal jediný problém.
Podle toho co vím je nejdůležitější ten první impuls aby se sama lampa rozžehla. U elek. předřadníku bych neviděl v tomto problém protože je to řízené nějakýma čipama.
Tak že podle mě by neměl být problém koupit pouze 400W. Protože se mi zdá že rozdíl v ceně je minimální.
Snáze uvěříme lži, již jsme slyšeli uš tisíckrát, než pravdě, která je vyřčena poprvé.>4 2 0<
Zdravím, jsou nějaká speciální omezení při zapojení elektronického předřadníku Lumatek? V cizojazyčném návodu jsem se dočetl něco o tom, že by neměl být zapojován přímo do časovače. Je to pravda nebo jsem si to špatně přeložil?
Otázka tedy zní: Mohu elektronický předřadník Lumatek klasicky zapojovat do časovače a zásuvky jako klasické předřadníky?
Vážené growerstvo - elektronickej předřadník mi pouze blikne s žárovkou a dále tma - měl by někdo radu či byl schopen za rozumný peníz opravit, bo pouze koš ?(mám ho chvilku z 2 ruky bez záruky Chci zkusit novou pojistku, ale tam zakopanej pes nebude. (určitě je chyba v předřadníku)
V manuálu od Lumatek předřadníku se píše: " The lamp should never be turned off before it has reached full intensity."
Vysvětlil by mi to někdo? Lampa by se neměla nikdy vypínat před dosažením plné intenzity--tzn. 400W nechat rozpálit na 400W nebo nevypínat předřadník, když máte na předřadníku nastavené Superlumeny (440W nebo 660W podle typu) ?