Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
myslim, ze dira ve strope je naprosto neucinna. Pokud spolehas na kominovy efekt, bude potreba opatrit skrin nastavcem "kominem" o jiste vysce. Samotna dira ti nic nevytahne. Podle myho nazoru to bude pouze zdroj nezadouciho svetla ve skrini
Na dire bude polozena krabice od PC case papundeklova. Jako, ze je tam odlozena. Uvnitr bude vystrikana cernou barvou jako kryt proti svetlu. Jsem si jist, ze se mi behem teto prvni sezony drzelo pod stropem teplo, ktere ventilator na zadni stene skrine, nestihal odtahovat. Teply vzduch doufam dirou ve strope odejde pryc. Kdyz ne, tak mu pomuzu vrtuli. Idealne by se mi libila skrin s dvojitym dnem, kde by ve spodnim malem prostoru byly rosty na vlhky perlit na zvlhcovani vzduchu, a kolem nich by se spodem skrine nasaval vzduch, proudil by zespoda vzhuru podel rostlin smerem k vybojce a dirou ve strope pryc.
Kazdopadne, diru ve strope mohu v pripade neuspechu zakryt treba dalsi skrini, nebo nejakym silnejsim kusem papiru apod.
taky mam v strope díru zatim foukám dovnitr a až začnou zavánět tak akorat vyměním za filtr s odfukem ven! a myslim že takovou dírou nemůže projít tolik světla aby to mělo efekt na kytky při spánku!Pokud ? nemáš lustr přímo nad! a ještě to že když svítíš a nahoře se jen točí větrák tak to doma vypadá jak slušný DISCO!!
Ja mam utesnene jen dvere. Samolepicim tesnenim nekde z bau*. Vnitrni spary utesnit asi nejakym tim sanitarnim silikonem co je na vany. Delaji se dokonce i verze ktere jsou odolne na plisne a podobne veci. No a do tretice je dobre vymyslet ventilaci skrine tak, aby vzduch z ni odchazel jen jednim mistem, kde se tim padem namontuje pachovy filtr a je to cele pod kontrolou. V podstate to znamena mit jeden odtah s ventilatorem a pritah pasivne skvirami ve skrini, nebo nejakou dirou. Tim je ve skrini maly podtlak.
smooth> Jo, ako pisal mr. Sinuhet silikon sa na to hodi perfektne, aspon ja to mam tak zmaknute a facha v poho, len doporucujem najpr rozmylat a potom "strihat", nie ako ja, ze som najprv utesnil a potom som cel este raz pretret bielou.... aaaaha a ono to na tom silikone nedrzi (som to vedel len ma nenapadlo ). Tak som tam dal sololit a znovu cele utesnil... takze 99.9 percentne utesnenie. Dieru na odtah som dal na strop (tam pojde casom pachac)..... no nestazujem si (aspon zatial)
Mrhaním ducha a srdca je presviedčať odporcov, ktorí vôbec nepomýšľajú na to, aby mali svoj vlastný názor.
Muj vetrak na odtah. Uvazoval jsem i o pritahu dovnitr, ale resim to pasivne dirou, kde puvodne vetrak dovnitr foukal, kdyz jsem jeste nemel odtah ve strope.
ja teprv zacinam ale jedinej problem mi delaji jak je to velka skrin z lamina tak mi pripada kriva a tim padem u dveri se obas vyskytnou nejake mezery...
v e skrini by mel byt podtlak kuli vlhkosti ale pokud pojedu hydro s bubblerem myslim ze tady pak na tom uz nezalezi...
nebo se mylim ??
jeste sem nepochopil proc sis tam nedal scrog a proc tam mash takovy divny odsavani...
logicky potrebujes vymenit vzduch ve skrini ne ??? a takhle si uplne uzavrel recyklaci vzduchu... to ze tam mash jeden vetracek co fouka dovnitr ti asi nepomuze...
doporucuju ti jednu trubku sundat.. a
ale preci jen se o to zajimam tejden mozna vic ale z tyhle diskuze sem se celkem poucil...
jen tak dal...
ale vlastne jeste otazka... ty si nigdy nesazel fazole ??? to si pamatuju jeste ze skolky ze dyz klicim semeno tak jedine do vaty )
DAB: no jenze jak je ta skrin kriva tak tam nemam mezery v podobe odstavani dveri od skrine ale ze traba nahore je diry...
mam doma lepici pasku takovou tu stribrnou jak se s ni lepi vsechno (doma sem si z ni udelal izolaci na okna) ale tady se bojim ze bych se pak uz do skrine nedostal... coz by nebylo ok )
Podtlak je tam kvuli tomu aby ti vzduch ze skrine neunikal skvirami, ale pouze tim mistem kde chces ty a kam si pak muzes dat pachovy filtr. Kdyz ti vzduch unika i jinudy nez pres filtr, tak samozrejme smrad nevyresis.
Scrog tam casem bude. Vetrani mam tak ze je uzavreny chladici okruh pro vybojku. Ohraty vzduch od vybojky jde rovnou mimo skrin. Ventilator nahore odtahuje vzduch ze skrine ven. Dovnitr skrine nefouka nic. Jen pasivni dira dole.
Seminka do vaty nejsou nejlepsi napad. Pri vyplantavani muzes poskodit jemne korinky. Vata i toaletni papir to je celuloza. V podstate stejny material jen v jine forme.
Podivej se do domacich potreb na samolepici tesneni do oken a dveri.
Hehe napsal sem ti tady prispevek jak krava a pak si ho smazal
takze znova:
Cetl jsem si to tady cele tak dve hodiny a i presto ze pri svych nynejsich znalostec ha zrucnosti si su jistej ze bych pulku z tech veci nedokazal vyrobit sem se dozvedel opravdu kvantum super informaci a jeste bych poporosil jestli bys mi nak kratce mohl odpvoedet na par otazek:
Jak si teda resil problem s pachem pokud njaky byl
a jak reagovaly navstevy pokud njake (jakoze asi jo) byly
No a pamatujes si kolik te to cca cele stalo??
No a ted bych ti chtel dat par rad ohledne samotnych kytek pac uz sem si taky nakou tu upestil a i presto ze sem nemel takove podminky a urcite nedosahovala kvalit tvojich kytek byla opravdu zabijacka (podle opravdu vsech lidi co ji hulily) takze:
1)nebran se tomu nabarveni bo lepe potazeni kvetinacu alobalem, opravdu nemas co ztratit ale naopak muzes ziskat, neni duvod proc by ve skrini neco krome kytek a mozna jeste hliny melo pohlcovat svetlo, naopak cilem prece je dosahnout co nejmenci spotreby svetla necim jinym nez kytkama a cerna proste prokazatelne svetlo zere
2)mel jsi uz ted alespon jednu kytku zastirhavat aby ses naucil o co go,pac ted stim budes muset experimentovat, misto toh abys to mel v jedne jedien pokusne sezone zasebou i kdyz zase nevim esli zasebou nemas uz buh vi kolik outdooru bo neceho podobneho takze todle je spis takovej postreh co me napadlo hned jak sem to cetl, kdyz experiment tak prece ve vsem
3)vyvazuj rostlinky napriklad nitema bo spis necim tlustcim at se to nezarezava do kytek, je to opravdu dobra metoda jak dostat svetlo k uplne vsem listum tak aby si nestinily a svetlo na listech je prave to moc dulezite ze..
4)taky si zkus kytky misto zapletani do sebe tvarovat pomoci dratu omotaneho kolem stonku, jak se to dela s bonsaemi
S pachem problemy nebyly. Kytky zacaly byt citit pomerne zahy. Nekdy po par tydnech. Ale kdyz jsem zavrel dvere pokoje, kde byla skrin a pootevrel tam vyklapeci okno, nebylo to citit mimo tu mistnost (pracovna). Kolik to cele stalo uz nedokazu spocitat. Nejake ceny tu na zacatku jsou napsane.
Za rady dekuji.