Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Brnk: S klicenim treba zacat priblizne 23.11. A teraz vazne. Co myslis, preco si nikde nenasiel odpoved na taku dolezitu otazku? Preto ze je to individualne! K comu ti je nejaky datum? Proste si stanovis cas, kedy chces sadit (predpokladam ze outdoor, keby si sa pytal na indoor, tak to uz je MEGA LOL....). a od toho odcitas cas potrebny na klicenie. Dajme tomu, ze chces sadit 2tyzdnove sadenice. Tak si vyberies dobu, kedy uz bude definitivne po jarnych mrazikoch. Odcitas 2 tyzdne na rast, 1 tyzden na klicenie (3-7 dni) a mas to.
THcE_GREEN: Ale jasne, preco nie. Vacsina mydiel dost zasadita. Len potom musis pocitat s tym, ze ti budu rastliny KLICIT V MYDLOVEJ VODE! A to sa mi zda teda pekne divne! Naco chces vobec upravovat pH vody na klicenie? Staci cokolvek medzi pH 5.5-8, uplne bezna (odstata)voda z vodovodu. Na co mydlo, prosim ta?
inf3cti: budu letos zkoušet poprve (outdoor) pěstovat, proto takovej dotaz.
Myslíš, že přesadit ven je ideální někdy tak koncem dubna? To by znamenalo začátkem dubna začít klíčit!
Díky moc !
s outdoorom nejake velke skusenosti nemam, takze presnu dobu ti neporadim, ale urcite sa to tu prebralo z kazdej strany, skus omrknut outdoor forum.
treba pocitat s tym, ze zaciatkom maja zvykne prist este par mrazivych dni, takze je vhodne sledovat polnohospodarske prognozy
mam podobnej problem jako Indoor. seminka sice vyklicily, dal jsem je do hliny, vetsina z nich dokonce vykoukla, potom se ale vsechny zasekly. mam je pod 400W sodikovkou a v parnicku. jsou to seminka ze seedbanky.
nevite nekdo cim by to mohlo bejt? mate nekdo podobnej problem? teplota v parnicku stoupa nad 30. nemuze to bejt tim? jestli jo, jak ji tam mam udrzet nizsi? (lampa vysoko, mimo parnicek je teplota ok)
thx
Limitni teplota byva asi 35 st. Pokud uz vykoukly z hliny, zacni parnik sundavat, at si zvykaji. Muzes treba parnik sundat a v 15 min intervalech kontrolvat, jestli nevadnou. Jakmile budes mit dojem ze vadnou, nasadis parnik, a tak dale.
mam problem s malejma kytkama. po paradnim startu z hliny se zasekly a uz asi 4 dny jsou stejny. maj jenom plodovy listecky, ktery navic zacinaj hnednout. s temahle uz jsem se rozloucil, uz mi ale klicej novy tak bych nerad udelal stejnou chybu.
svitim na ne 400W sodikovkou, kterou jsem zvednul dost, aby teplota nesla pres 30. Po Sinuhetove rade jsem odstranil parnik, pride mi ale ze ted umiraj jeste rychleji.
na groweru jsem nasel spoustu rad jak dat seminka spravne klicit, coz je vec, ktera se podle me posrat ani moc neda. jak se ale spravne starat o maly kyticky ktery sou hrozne citlivy tady moc neni. poradi mi pls nekdo?
Ty hrudky hlíny vedle těch kytek se mi nezdají...Rozdrol je.!.!.
Touto dobou už celkem i svítí slunko (jak kdy že?) ale já už jedu svůj outdoor 2006 (zatím to je Windoor), tak to zkus dát na rozjezd na okno na slunko, dej na každou vršek 2l pet láhve (nejlépe od 2l kofoly a přikryj to tím, nezapomeň oddělat víčko /pro vzduch/ a nebo použij zavařovačku).Tak uvidíme...
sinuhet : Na večer (jak začíná být šero) to dávám vždycky pod dvě úsporky.A mám 21 kytek 4 obyčka + 17 kytek skér.Ještě jsem si ale objednal Super Skunky od SeedBoutique.
OT : Jinak je to počasí fakt crazy, teď se dívám z okna a svítí slunko + zároveň hustě sněží...
Ale jinak už mě to počasí celkově sere.
zkoušel sem klíčit ve vatě, ubrouscích a rovnou do substrátu a řek bych že do vaty už to dávat nebudu klíček se vždycky zamotal a pak sem ho musel vystřihávat nůžkama.....doporučil bych ubrousky a nebo rovnou substrát