Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
www.narva.cz
UV-C KE STERILIZACI (kytku tím zabíješ)... LD 11W/UV-C kompaktní zářivka NARVA
165kč včetně dph, výkon 11W, životnost přes 10tisíc hodin..
maj i jiné...
Zdravicko, omlouvam se, ze narusuju tuto zajimavou debatu, mam zarivku repti-glo 5.0, 14 watu a 38 cm, nemam ji na kytky, mam ji pro leguana, ale musim priznat, ze sem uvazoval o pridani do skrine :-) ale o to ted nejde, potrebuju ten predradnik, kdyz prijdu do jakyhokoliv elektra a ukazu jim tu trubici, tak na me koukaj jak na trubku :-D byl sem i v GM electronics kde maj podle me fsechno, ale tam sem taky neporidil... Sem z prahy, nevite kde to sehnat? Muj leguan to uvcko moc potrebuje, ta zarivka stala prez 400 a bez predradniku je mi k hovnu :-(
Moc diky za radu...
mr.knorr: předřadník na tudle zářivku je stejný jako pro jakoukoliv jinou 14w zářivku, tj. jen tlumivku (u nás stojí okolo kila)....zkus nějakej velkoobchod s elektroinstalačním materiálem...musej mít starter (kondenzátor) není potřeba....mám reptiglo 8.0 (tj.20w) a stačila obyč.tlumivka...
můžeš pěstovat pod čím chceš, ale nicmoc ti nevyroste....jestli jsi si přečetl alespoň půlku toho trýdu, tak jsi se pravděpodobně dozvěděl, že uvb-zářiče se používají pouze v pozdní části květu (kytka se musí proti tomuto světlu bránit, takže v podstatě ji to škodí)....btw.na co prodávaj v pc-shopu uvb? takže to s největší pravděpodobností bude fialová uva, která je vlastně na nic (ale to jsi se dočetl určitě také) !!!
Takze pac mi nikdo neodpovedel na muj dotaz tak sem se musel trochu opohlidnout po netu a podelim se s vama o to co jsem zjistil:
nejdriv trochu opacka:
Na produkci priskirice ma vliv UVB zareni cili 280-320 nm.
UVC (200-280nm)je germicidni a pri velkem plosnem vykonu nici vse zive-pro nas nepouzitelne.UVA(380-320)nama na kytku v podstate zadny vliv.
Pri zjisteni,ze tady vetsina lidi pouziva zarivky(pro teraristicke ucely) s uvb ucinosti okolo 10 procent,napadlo me hledat neco lepsiho.Pri hledani uvb jsem hledal nejdrive diody,predevsim kvuli jejich ucinost.Nasel jsem dokonce i o nekolika vlnovych delekach mezi 280 a 320 coz by bylo vhodne na experimenty,ale jsou extremne drahe....okolo 50 $ za 0.15 W coz je k smichu....
No ale nakonec jsem zjistil ze UVB zareni se pouziva nejen jako doplnkove spektrum v solariich(neco okolo 5 %)ale take pri nove lecbe koznich nemoci zvane fototerapie.Bylo zjisteno,ze nejucinejci vlnova delka pro lecbu je 311 nm no a philips nelenil a zacal vyrabet zarice na 311 nm.
9W stoji 45$ coz je taky docela dost...
Maji i veci wataze,ale nevim jesi by to za to stalo....
no ja sem tady nekde cet ze na produkci pryskyrice to ma prokazatelnej vliv-->je ji vice
Ale jde o to jesi v pryskyrici bude vice THC,ale to je na moc velkej experiment...merit obsah thc....
edit:vlastne proc ne?nejlepsi merak obsahu THC jsou prece nase plice....
zdááááár,
potřebuji důležité informace o věci, která mě moc zajímá. někde jsem se dočetl, že UV záření způsobuje stres květinkám (nic ve zlém:-)) a kytičky se právě brání zvýšenou produkcí pryskyřice... tak mě napadlo že by to mohlo býti naopak velkým přínosem, aby naše produkty byly co nejsilnější!!!
máte někdo zkušenosti s tímto, popř. s používáním uv světel a jak se to osvědčilo...?
Ať jsem hledal jak hledal nic podobného sem tu nenašel:-(
thx
byby Lukyn